Forum » Omrežja in internet » Problem z mrezo
Problem z mrezo
mblazi22 ::
Jst mam dva racunalnika povezana z crossover kablom in mi je mreza do pred en teden delala normalno. Zdej pa se mi je pojavilo sporočilce da je povezava omejena ali prekinjena. Prekinjena sigurno ni, ne vem pa kaj pomeni da je omejena ali kdo bi jo lahko sploh omejil.
Je imel kdo kako podobno tezavo al bi kdo vedu kaj je narobe. Mrezo pa sem postavil z tem čarovnikom od XPja, na obeh racunalnikih je XP. Sem probal dat tisto da popravi samo pole napise da se ne da, nastavljeno je tudi samodejno pridobivanje IPja, tako da se mi ne sanja kaj bi blo.
Razmišljal se da bi formatiral oba compa, samo bi mel veliko dela za spravljat podatke, zato mi ne disi preveč, pa da en racunalnik nimam driverjev, ne vem pa kje bi jih dobu ker je ze zelo star(P3).
Ima kdo kaksno bols idejo za resit ta problem???
Je imel kdo kako podobno tezavo al bi kdo vedu kaj je narobe. Mrezo pa sem postavil z tem čarovnikom od XPja, na obeh racunalnikih je XP. Sem probal dat tisto da popravi samo pole napise da se ne da, nastavljeno je tudi samodejno pridobivanje IPja, tako da se mi ne sanja kaj bi blo.
Razmišljal se da bi formatiral oba compa, samo bi mel veliko dela za spravljat podatke, zato mi ne disi preveč, pa da en racunalnik nimam driverjev, ne vem pa kje bi jih dobu ker je ze zelo star(P3).
Ima kdo kaksno bols idejo za resit ta problem???
Mitch ::
Ra ravno Samodejno pridobivanje IP naslova NE sme biti vključeno! Enemu PCju nastavi recimo 192.168.1.1 in drugemu 192.168.1.2 maska podomrežja naj bo v obeh primerih 255.255.255.0. Default Gateway lahko pustiš prazno ali pa nastaviš na recimo 192.168.1.3, če ne uporabljaš Interneta na enem od računalnikov...
Zdej sm popravu in sm vpisu te IPje, potem zagnal se enkrat čarovnika, ki mi ni javu nobene napake. Samo mreza se vedno ne dela. Drgač pa na enem računalniku vidim sharane datoteke, samo jih ne morem odpret, na drugem pa sploh nič ne vidim.
Ja pa tisti DNS ki je za nastavit pri IPju sm pustu prazno ker ne vem kaj je. A je to mogoče al kaj druzga??
Ja pa tisti DNS ki je za nastavit pri IPju sm pustu prazno ker ne vem kaj je. A je to mogoče al kaj druzga??
Je mogoče da je kak virus to zakuhu, samo sm z več antivirusnimi pregledu in mi je dobilo enih 400 nekih virusov, samo to sm ze nrdu prej kukr sm tle vprasu.
Drgac pa res prosm za pomoč ker sam ne vem kaj nardit. al mi ne ostane nic druzga kot formatirat??
A res noben ne ve kaj bi se lahko blo??
Drgac pa res prosm za pomoč ker sam ne vem kaj nardit. al mi ne ostane nic druzga kot formatirat??
A res noben ne ve kaj bi se lahko blo??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mblazi22 ()
Ok zdej sm sformatiru oba racunalnika, samo mam nazaj problem.
Datoteke lahko sharam samo mi pa internet ne dela na ta drugem računalniku. Drgac pa sm IPje nastavu ročno, samo ta dns ne vem kaj je.
Prosim za vsakrsno pomoč in nasvete.
Datoteke lahko sharam samo mi pa internet ne dela na ta drugem računalniku. Drgac pa sm IPje nastavu ročno, samo ta dns ne vem kaj je.
Prosim za vsakrsno pomoč in nasvete.
Pa ko zaženem Firefox mi omeni da imam mogoče narobe nastavljen ta DNS, kar pa jst vem ga sploh nimam nastavljenga- v tistih okencih je prazno.
Kaj ima veze zdej pa ponudnik interneta če pa imam problem z mrežo. Na računalniku, ki direktno dostopa do interneta je vse v redu samo problem je na tem drugem ki dostopa preko mreze. V bistvu ta ne pride na internet, samo dototeke pa lahko posiljam po mrezi al karkoli.
Internet mam pa od mobitela (Instant) in ko sm meu neke probleme z njihovim modemom ZTE sm klical in so mi pomagali za en k***. Edino kr so mi takrat znali povedat je da naj ga poskusim ponovno namestit in pole k sm jim reku da sm ga ze enih 100x so mi rekli da pole pa ne vejo kaj je samo da bi mogu delat- ocitno ni. Pole pa sm ga zamenju z Optionom in je blo uredu.
Ma kaj drgac mi res ne zna noben pomagat, k jst bom zgubu glavo tle- zastonj sm ze formatiru oba racunalnika in se prejahu s tem ze en kp cajta.
Internet mam pa od mobitela (Instant) in ko sm meu neke probleme z njihovim modemom ZTE sm klical in so mi pomagali za en k***. Edino kr so mi takrat znali povedat je da naj ga poskusim ponovno namestit in pole k sm jim reku da sm ga ze enih 100x so mi rekli da pole pa ne vejo kaj je samo da bi mogu delat- ocitno ni. Pole pa sm ga zamenju z Optionom in je blo uredu.
Ma kaj drgac mi res ne zna noben pomagat, k jst bom zgubu glavo tle- zastonj sm ze formatiru oba racunalnika in se prejahu s tem ze en kp cajta.
Mitch ::
Na tistem PCju, ki ima dostop do Interneta vklopi ICS (Internet Connection Sharing), na drugemu pa nastavi Samodejno pridobivanje...
Ok zdej dela. Mitch hvala ti res k sam sem ze prou obupal. Upam samo da me ne bo nazaj kaj druzga zafrkavalo.
balkanec ::
Kaj ima veze zdej pa ponudnik interneta če pa imam problem z mrežo.
Ponudnik nima. Imajo pa klicni center, ki bi ti lahko pomagali. Ce znajo, je pa druga stvar.
Ti si ziher pozigalec !!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569442 (6271) | c23po |
» | Internet - omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 5517 (5154) | djtey |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3573 (2720) | astras |
» | Kako prenesti podatke iz starega računalnika na novega?Oddelek: Omrežja in internet | 3391 (2822) | solatko |
» | računalnika v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1897 (1469) | mte |