» »

Težava pri zagonu

Težava pri zagonu

bobicek ::

Ojla.

Stvar je taka, je v petek med nevihto za sekundo zmanjkal štroma in mi je zato ugasnal kompjuter. Po koncu nevihte sn ga poizkusil zagnat - ampak ga ni več šlo. Vse gre lepo, dokler se ne bi moral prikazat interface za winse. Takrat pa se komp samodejno restarta. Hočem sam povedat, da se nalagajo tudi winsi, tako da z BIOS-m ne bi smelo bit kaj narobe.

Nato sn poiskusil v Safe mode in mi vse normalno nalaga, vendar se ustavi pri nalaganju \WINDOWS\System32\Drivers\Mup.sys , ta del nalaga kako minuto, nato pa se ponovno samodejno restarta.

Okky stvar sn poizkusil rešit z system recovery, ampak bi za to rabil imet prej narejeno disketo, te pa ni. Druge opcije pa tisti menu ne ponuja.

Drug način je je uporaba repair conzole, vendar v tistem pa ne znam delat. Po netu sn preizkal že ogromno strani, kjer bi bila podana rešitev, predvsem uporaba repair conzole. Če je jes prav razumem vse skupi, je potrebno samo zamenjati poškodovano datoteko z uporabo te konzole.

Zato, če pozna kdo, bi bil zlo vesel, če lahko kdo opiše postopek zamejave te datoteke, oz. če je slučajno še kakšna druga rešitev, brez ponovnega inštalacije windowsow. Aja imam EP-je SE.

Hvala.

krneki007 ::

pojdi v recovery console in vtipkaj ukaz : chkdsk /r ,ko bo opravilo vpiši še exit za konec in naredi ponovni zagon brez vstavljenega cd-ja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811490 (6825) solatko
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
171818 (1597) IceBoX
»

Windows xp pride le do loadinga

Oddelek: Pomoč in nasveti
312282 (2058) bluefish
»

Težave pri reinštalaciji Win XP

Oddelek: Operacijski sistemi
111474 (1282) Duhec
»

NTFS se mi je sesul. Na pomoč!

Oddelek: Programska oprema
141412 (1129) vegavega

Več podobnih tem