» »

Windows xp pride le do loadinga

Windows xp pride le do loadinga

StajercSSS ::

Kolega je rač še včeraj uporabljal,danes pa ne gre več. Ko se zažene Windows XP loading,kar nalaga nalaga nalaga,in se ne konča. V varnem zagonu pride do system32\drivers\mup.sys,potem pa napiše,če želi preskočiti datoteko SPTD.sys,in če stisne ESC ali ne,se varen zagon ne nadaljuje več.
Kakšna rešitev?
Če dam repair windowsa,se bodo vsi podatki zbrisal?
Naj še enkrat povem da v varen zagon ne gre.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Duhec ::

V Recovery konzoli odtipkaj CHKDSK /R , vmes pejd na kufe, potem EXIT za restart in pusti še 1x, da XPji štartajo.

StajercSSS ::

bo napaka odpravljena? bo vse osalo kot prej (podatki id.)?
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

edey ::

Pri mene se je tudi pojavila ta napaka, windows se nalaga med nalaganjem pa vse skup zamrzne... Kje je napaka in kaj lahko naredim?

LP

bluefish ::

@StajercSSS: da, podatki bodo ostali tam, kjer so. Tudi ob uporabi Repair-a. Če bo napaka odpravljena, pa bomo še videli :).

@edey: kot je naredil avtor teme poskusi tudi ti. Zaženi računalnik s pomočjo SafeMode in poročaj.

edey ::

Ne gre zagnat v safe mode!

bluefish ::

javi napako, se ustavi,...?

edey ::

se spet znova zažene...

edey ::

"V varnem zagonu pride do system32\drivers\mup.sys,potem pa napiše,če želi preskočiti datoteko SPTD.sys,in če stisne ESC ali ne,se varen zagon ne nadaljuje več."

mi naredi čist enako

bluefish ::

potem posksui z metodo, ki jo je opisal Duhec.

edey ::

Kako pa pridem do tega Recovery menija in kje naj vtipkam...????

bluefish ::

vstavi CD od XP in zaženi računalnik. Nato boš po začetni inicializaciji CD-ja nekje opazil možnost Recovery Console. Nato pa le še slediš navodilom.

edey ::

Vse sem naredil kot si povedal a se ne odpre Recovery Console, v bistu se sploh ne pride do inicializacije CD-ja, preklopi avtomatsko na meni v katrem izbiraš ali se windows naj normalno zažene ali v varnem načinu...

Kaj pa če bi na novo inštaliral windows, bi izgubil vse podatke na disku? Nebi pa pred tem formatiral diska, samo na novo bi inštaliral windows!

LP

bluefish ::

ja, če ne moreš pridet do Recovery Console, potem tudi do Repair načina ne.

Imaš v BIOS-u kot prvo napravo nastavljen CD-ROM? Če ja, se ti ob vstavitvi CD-ja nekje pojavi sporočilo, da moraš pritisniti na eno tipko, da se zažene?

edey ::

To pa nevem! Kje lahko to preverim?

LP

bluefish ::

veš, kako priti v BIOS?

Scorpia ::

Ko greš v safe mode, in vidiš da se ustavi med nalaganjem oz. zmrzne, zadnja vrstica vsebuje drivers...
Če je to, se da ekspremintirat, da izklopiš cd-rom, kartice iz pci izvlečeš in tako naprej. Po možnosti še daš kakšno starejšo grafično kartico. V večini primerov windowsi vspejo vsaj enkrat priti v safe mode in lahko podatke rešiš.
////

edey ::

ja vem

bluefish ::

no, ta opcija je nekje tam. Boš moral pa malo sam pogledati, saj imajo plate to rahlo različno. Morda poišči navodila od plate, kjer je to verjetno omenjeno. Drugače pa je, vsaj pri meni, ta opcija nekje v Advanced Settings v BIOS-u. Pač nastaviš, da se CD-ROM zažene najprej, sledi pa trdi disk. Če imap pa še disketnik, potem ga kar izklopi.

edey ::

Tudi to ne deluje!! A če bom pa na novo namestil windows pa zgubim vse podatke? A obstaja še kaka možnost da pridem do podatkov?

bluefish ::

iz računalnika iztakni disk in ga vstavi v drugega. Potem pa s pomočjo tega prekopiraš podatke formatiraš disk, ga vstaviš nazaj, namestiš Win,...

edey ::

Nimam drugega računalnika, sam še prenosnik mam!!

edey ::

Kaj pa če si nabavim nov trdi disk in pol na njega namestim Windows, bom potem lahko priklopi stari trdi disk da pridem do potrebovanih podatkov in ga potem formatiram ali bo kaj nagajal?

LP

bluefish ::

Da, lahko narediš tudi to. Kljub vsemu pa bi se na tvojem mestu še malo pomatral in bi poskusil nekako priklicati Recovery Console. Zdi se mi, da delaš nekaj narobe.
Če pa tako ali tako rabiš nov disk, potem pa OK.

edey ::

Disk bi potreboval, ker je ta že skoraj poln :) Pa nebo nič narobe da bo na obeh diskih Windows gor, mislim na starem je že tak, sam neki zafrkava :), na novega bom pa na novo naložil. Si ne bosta smetala? Ali še lahko pride do kakšnih komplikacij?

bluefish ::

najbolje bo, da narediš sledeče. Izklopi star disk in vstavi novega. Nanj namesti Win. Nato priklopi starega (pazi, da bo v BIOS-u kot prvi nastavljen nov disk). V najslabšem primeru se ti bo prikazal boot meni v katerem boš moral izbrati sistem, ki naj se zažene. Pač izbereš sveže nameščenega. Nato prekopiraš želene podatke in stari disk formatiraš. Od tu naprej pa je potem tvoja odločitev, kaj boš naredil z diskoma.

edey ::

ok, bom naredil tak. Hvala za pomoč :)

Lep dan še naprej.

bluefish ::

hja, glede na dež, ki nonstop pada,... :)

edey ::

daj povej mi še kak naj formatiram disk da ne zaj.... kej :)

bluefish ::

Novega ali starega?

edey ::

Oba

bluefish ::

torej, ko boš priklopil novega in pričel s postopkom namestitve te bo vprašalo, kam želiš namestiti sistem. Izbereš nov disk in le slediš navodilom za formatiranje. Uporabi polno in ne Quick formatiranje.
Ko pa boš s starega diska prenesel podatke pa pojdi start > run > diskmgmt.msc, z desno klikni na disk in izberi format. Enako pa lahko pravzaprav narediš v My Computer, če z desno klikneš na disk. Tukaj pa lahko uporabiš Quick Format.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

avgidseh.sys

Oddelek: Pomoč in nasveti
5697 (628) eboycina
»

Ne boota ne z USBja ne z CDja

Oddelek: Pomoč in nasveti
5719 (652) c0dehunter
»

Windows XP zaštekal, nujno rabim pomoč!!!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
131351 (1045) edey
»

[Windows][XP] Nenormalno dolg zagon

Oddelek: Operacijski sistemi
71685 (1431) StratOS
»

Grafična ne pošilja podatkov monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
11853 (695) farko

Več podobnih tem