Forum » Kaj kupiti » Dinokomp
Dinokomp
Temo vidijo: vsi
Brias ::
14 dni imaš časa, da odstopaš od nakupa....naj bo izdelek ohranjen, spucan z originalno embalažo....ne rabiš povedati čemu....pač vračaš...
ravno zaradi tega dela mene skrbi in sem mu predlagal postni diskusijo tukaj, ker se je ( brez posveta z nami ) ze takoj pogovarjal ( prvi ali drugi dan ) o servisu ali zamenjavi ( povedal jim je da NE DELA )
jasno mi je da ce bi bil tiho bi zadevo vrnil in dobil denar ...
ni mi pa jasno ce gre zadeva lahko tako:
A: kupi
B: ugotovi da izdelek ni ok
C: javi DINOTU da je izdelek faulty
D: dino pac pove opcije
je lahko sedaj...
E: ODSTOP OD POGODBE/DENAR ( glede na to da je javil da je faulty unit )
Venum ::
Ja, to bi lahko bil problem. Sporočil sem dobro uro po prevzemu sicer.. Nej en pravnik razčleni to :=)
Assass1n ::
Če si tako občutljiv, zakaj pa ne kupiš rabljenega ali pa novega z možnostjo testa? Kot si že opazil ni važen proizvajalec :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Nisem ga še nič spraševal, ker mi je ta opcija povrnitve kupnine prišla kasneje na misel, vendar pravno sprašujem za to, ker nočem ostat brez besed :=) Jutri se slišiva drugač..
Assass1n: To ni glih "občutljivost", če neki škripa v napajalniku in se ventilator dere u tri krasne (ta napajalnik bi biu kvečemu primern za kako serversko kišto - zarad glasnosti :D ). Bom probal nekako dobit dnar nazaj, potem pa se bom zmenu s sestavi.si (nimam tako daleč stran)... Ampak prvi morem rešit reči z dinotom, kar me malo skrbi :D
Assass1n: To ni glih "občutljivost", če neki škripa v napajalniku in se ventilator dere u tri krasne (ta napajalnik bi biu kvečemu primern za kako serversko kišto - zarad glasnosti :D ). Bom probal nekako dobit dnar nazaj, potem pa se bom zmenu s sestavi.si (nimam tako daleč stran)... Ampak prvi morem rešit reči z dinotom, kar me malo skrbi :D
novinec09 ::
Nitro20:
Tebe pa resnično ne razumem-pogovarjaš in dogovarjaš se z voznikoma, ki itaq nimata pojma za kaj se gre in kako se rešuje-samo vozita robo.
Ti kar lepo pokliči Edi-ja na ono 070 številko in mu razloži kako in kaj-sem prepričan, da se boš z njim lahko dogovoril za pametno rešitev in to precej prej kot z Dinom. Jaz se pog. in dogovarjam samo še z njim in vedno sma se vse super dogovorila, medtem, ko sem se pred leti z Dinom pog. mi je vedno nekako želel vsiliti določene izdelke-seveda vedno to, kaj je imel na zalogi, saj je to kao najboljše,....
Pokliči Edija in se raje z njim pogovarjaj in sem 100%, da bota rešila težavo.
Tebe pa resnično ne razumem-pogovarjaš in dogovarjaš se z voznikoma, ki itaq nimata pojma za kaj se gre in kako se rešuje-samo vozita robo.
Ti kar lepo pokliči Edi-ja na ono 070 številko in mu razloži kako in kaj-sem prepričan, da se boš z njim lahko dogovoril za pametno rešitev in to precej prej kot z Dinom. Jaz se pog. in dogovarjam samo še z njim in vedno sma se vse super dogovorila, medtem, ko sem se pred leti z Dinom pog. mi je vedno nekako želel vsiliti določene izdelke-seveda vedno to, kaj je imel na zalogi, saj je to kao najboljše,....
galu ::
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/0/c1...
Za garancijo glej: IV. GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE STVARI
Za odstop od pogodbe glej: VI. PRODAJA BLAGA IN OPRAVLJANJE STORITEV (tam od 40. člena dalje)
Kar jaz izberem iz tega je, da mu ni potrebno vrniti kupnine v kolikor gre za garancijsko popravilo. Če pa gre za odstop od pogodbe (v čem je catch to, da je tvoj izdelek "pokvarjen", kar izkjučuje možnost koriščanja tega zakona...)
Za garancijo glej: IV. GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE STVARI
Za odstop od pogodbe glej: VI. PRODAJA BLAGA IN OPRAVLJANJE STORITEV (tam od 40. člena dalje)
Kar jaz izberem iz tega je, da mu ni potrebno vrniti kupnine v kolikor gre za garancijsko popravilo. Če pa gre za odstop od pogodbe (v čem je catch to, da je tvoj izdelek "pokvarjen", kar izkjučuje možnost koriščanja tega zakona...)
Tako to gre.
Janac ::
Če je izdelek pokvarjen se ga pošlje na servis in trgovina tukaj nima veze. Lahko ti gre na roko in če ti ga zamenja je že dost, dvomim da boš dobil kupnino.
Brane22 ::
Nitro20:
Ti bom napisu kak je blo :D Pač malo zatem ko sta mi dostavla sm sprobu in ugotoviu napako, pol sm pa poklicu ta dva voznika, če sta še mogoče kje v bližini (da bi blo čimprej konc), da bi vzela napajalnik nazaj (nažalost sta bila že daleč stran, ampak nima veze) pa sm mu pač povedu da ne dela kot more pol je pa začeu da lahko zamenja za ene napajalnike, ker gre jutri(danes) v nabavo (pojma nimam kak majo v tej firmi narjeno, da se lahko z vozniki dogovarjaš za garancijo, sej nevem :D ). Pač mislu sm da se bo dalo z njim zmenit (poznam to "vsiljevanje", ker mi je predlago celo rasurbota (kao top of the top hehe ).
Eto predno sm začel pisat sm mu napisu sms (ob nedeljah ponavadi ne kličem folka) in medtem mi je že odgovoril da se slišiva jutri.. Lep odnos ni kaj :)
Janac jooj no ..
Načeloma se pošlje v trgovino oni pa pošljejo naprej na servis. V nekterih primerih ti bo izdelek sprejela trgovina v nekterih te bojo pa napotili na servis (mogoče zarad manjših stroškov..)
No vidiš-ti se kar dobro zmeni.
Drugače pa je ta Rasurbo (RAPM650) res dober napajalnik in izredno tih. pa še relativno poceni.
Meni po dobrem letu še vedno dela BP, prav tako je še vedno praktično neslišen tako v IDLE, kot v LOAD. Sliši se samo grafično iz ohišja in nič drugega. Jaz osebno bi ti ga priporočal, glede na to, da iščeš TIH napajalnik.
Dejansko je to EOL model od Cougar-ja, ki so ga samo preoblekli in ga prodajajo naprej kot Rasurbo.
Drugače pa je ta Rasurbo (RAPM650) res dober napajalnik in izredno tih. pa še relativno poceni.
Meni po dobrem letu še vedno dela BP, prav tako je še vedno praktično neslišen tako v IDLE, kot v LOAD. Sliši se samo grafično iz ohišja in nič drugega. Jaz osebno bi ti ga priporočal, glede na to, da iščeš TIH napajalnik.
Dejansko je to EOL model od Cougar-ja, ki so ga samo preoblekli in ga prodajajo naprej kot Rasurbo.
Eureka ::
Pri Rasurbo me motijo edino res kratki kabli, imam napajalnik na dnu ohišja in sem komaj povlekel do slota za napajanje matične, drugače se pa pridružujem mnenju, da je izjemno tih in za1x tudi nimam težav ( Rasurbo Eco & Power 650W, tudi kupljen pri Dinotu , nabava&dostava je bila korektna, garancije mi pa na srečo še ni bilo treba koristit)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eureka ()
No vidiš-ti se kar dobro zmeni.
za rasurbo dela HEC vse ... ( in vse za cougar )
HEC dela se za :
2the max asia pacific
a-data
nekaj od aerocool serij
AMS
be quiet ( 2 seriji pure power )
vse od cougar
nekaj od tacens
nekaj od thermaltakea ( munchen hamburg berlin, neke smart serije ... )
Xclio ( nekaj serij )
xigmatec ( nekaj serij )
zalmann ( zm400st )
nothing here for me ....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
No hvala vama za priporočila, ampak nebi meu rasurbota. Prvič ker ni neka priznana firma (mogoče je, sam js nevem za njo) (enermax je na sceni že ohoho časa) pa drugič ima dve liniji (iščem eno močno alpa tri solidne.. dveh se bom izognu :=) )
No ena dobra stvar je pa le pri teh garancijah.. Sm velik fan unboxanja nove elektronike :D
No ena dobra stvar je pa le pri teh garancijah.. Sm velik fan unboxanja nove elektronike :D
St235 ::
Gremo po vrsti:
Garancijski pogoji, kot so napisani v prejšnjih tostih nimajo nič skupnega z realnostjo in so pobožne želje trgovca.
Če si dobil pokvarjen izdelek, potem vrnitev blaga pri nakupu na daljavo ne pride v poštev, ker moraš vrnit brezhiben izdelek.
Če uveljavljap garancijo ne more zahtevat vračila kupnine, ampak je stvar dajalca garancije (proizvajalec ali disttributer) da ali poskrbi za popravilo, ali izdelek zamenja ali vrne kupnino.
Lahko pa uveljavljaš stvarno napako, ker izdelek nima lastnosti, ki se od njega pričakujejo. V tem primeru imaš ti pravico zahtevat vrnitev kupnine v kolikor prodajalec ne oporeka napaki.
Garancijski pogoji, kot so napisani v prejšnjih tostih nimajo nič skupnega z realnostjo in so pobožne želje trgovca.
Če si dobil pokvarjen izdelek, potem vrnitev blaga pri nakupu na daljavo ne pride v poštev, ker moraš vrnit brezhiben izdelek.
Če uveljavljap garancijo ne more zahtevat vračila kupnine, ampak je stvar dajalca garancije (proizvajalec ali disttributer) da ali poskrbi za popravilo, ali izdelek zamenja ali vrne kupnino.
Lahko pa uveljavljaš stvarno napako, ker izdelek nima lastnosti, ki se od njega pričakujejo. V tem primeru imaš ti pravico zahtevat vrnitev kupnine v kolikor prodajalec ne oporeka napaki.
klkkkkkkkkkk ::
Lep Pozdrav
Naročil se od dinokompa grafo in rame. Zanima me ce je kdo ze dobil ksn poskodovan izdelk, kako se uveljavlja garancija, pa tud glede samega pakiranja izdelkov kot "varna dostava".
Prosil bi za odgovor, ker verjetno dobim ze v cetrtek dostavo.
PS: Naj pove to en k ma mal vec izkusen z dinokompom oz. je nabavil vec izdelkov (kolk je moral uveljavljati garancijo)...
Lp
Naročil se od dinokompa grafo in rame. Zanima me ce je kdo ze dobil ksn poskodovan izdelk, kako se uveljavlja garancija, pa tud glede samega pakiranja izdelkov kot "varna dostava".
Prosil bi za odgovor, ker verjetno dobim ze v cetrtek dostavo.
PS: Naj pove to en k ma mal vec izkusen z dinokompom oz. je nabavil vec izdelkov (kolk je moral uveljavljati garancijo)...
Lp
galu ::
Če je embalaža poškodovana, moraš to "povedati" človeku, ki ti je tisto dostavil, da naredi popis/poročilo. Ni nič narobe, če mu rečeš naj počaka, ti pa pred njim odpreš artikel in pogledaš ali je poškodovan.
Dinokomp nima nič s tem, ali je artikel, ki ti ga je nekdo dostavil, poškodovan (zaradi tranzita).
Dinokomp nima nič s tem, ali je artikel, ki ti ga je nekdo dostavil, poškodovan (zaradi tranzita).
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
vinnie ::
Kaj pa z enako trgovino http://www.dinokomp.at, ki je v Avstriji na meji s Slovenijo ima kdo izkusnje ?
A lahko prevzames v "Spielfeld 154" ?
A lahko prevzames v "Spielfeld 154" ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vinnie ()
Eureka ::
Glede osebnega prevzema ne vem, sem pa naročil komplet komponent za nov PC in dobil v 5 dneh od naročila, brez problemov ... Pokliče kakšno uro prej če si na tistem naslovu oz. lahko tudi kam drugam zapelje. Sicer ne vem zakaj sta bila v tistem avtku kar 2 ampak ok
PNG ::
Glede osebnega prevzema ne vem, sem pa naročil komplet komponent za nov PC in dobil v 5 dneh od naročila, brez problemov ... Pokliče kakšno uro prej če si na tistem naslovu oz. lahko tudi kam drugam zapelje. Sicer ne vem zakaj sta bila v tistem avtku kar 2 ampak ok
Edi za tehnikalije, Dino ker mu je dolgčas :D
Samo eni pa postavljate vprašanja kot da kupujete robo na črnem trgu...pa saj to je trgovina, ki obstaja že leta in leta, ter posluje normalno kot vsaka druga. A mislite, da če iz Maribora naročite robo pa je isto kot če kupujete pri mafiji ali kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PNG ()
Tomaž ::
Tam sem kupil Rasurbota 650w za 45€ in mi je nehal delat po letu in pol, šel k Dinotu, probal če dela, dal takoj novega z novo garancijo. Ta mi je delal dobre pol leta, spet šel do Dinota in mi je dal novega Rasurbota 650w eco&power original zapakiranega. Sem vprašal, če ga lahko menjam za drugega, boljšega z doplačilom in mi odgovori da ne ker je minilo več kot tri mesece od nakupa, lahko pa ga odkupim za 15€. Od takrat se mi je rahlo zameril. Res po zakonu tega ni dolžen naredit ampak vseeno bi lahko pokazal malo dobre volje in to naredil.
Mislim da mu je v dveh letih uspelo menjal okno in vrata to je pa tudi vse kar je naredil na svojem prizidku in spletno stran prenovit pred kratkim
Mislim da mu je v dveh letih uspelo menjal okno in vrata to je pa tudi vse kar je naredil na svojem prizidku in spletno stran prenovit pred kratkim
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|
pa lahko plačaš normalno po prevzetju al gre sam preko nakazila ?
http://www.dinokomp.si/placilni-pogoji/
PNG ::
Tam sem kupil Rasurbota 650w za 45€ in mi je nehal delat po letu in pol, šel k Dinotu, probal če dela, dal takoj novega z novo garancijo. Ta mi je delal dobre pol leta, spet šel do Dinota in mi je dal novega Rasurbota 650w eco&power original zapakiranega. Sem vprašal, če ga lahko menjam za drugega, boljšega z doplačilom in mi odgovori da ne ker je minilo več kot tri mesece od nakupa, lahko pa ga odkupim za 15€. Od takrat se mi je rahlo zameril. Res po zakonu tega ni dolžen naredit ampak vseeno bi lahko pokazal malo dobre volje in to naredil.
Da vidim, če razumem tole. Dvakrat ti je dal nov napajalnik (čeprav bi te lahko jahal mesec in pol po zakonu, ta čas pa bi se ti lahko pod nosom obrisal glede svojega računalnika), ti si mu pa to zameril? Jah ne vem kaj si pričakoval, samo valda nisi pričakoval, da ti bo dal polno ceno zanj, s svojo maržo vred? Zakaj bi sebi naredil minus?
Da vidim, če razumem tole. Dvakrat ti je dal nov napajalnik (čeprav bi te lahko jahal mesec in pol po zakonu, ta čas pa bi se ti lahko pod nosom obrisal glede svojega računalnika), ti si mu pa to zameril? Jah ne vem kaj si pričakoval, samo valda nisi pričakoval, da ti bo dal polno ceno zanj, s svojo maržo vred? Zakaj bi sebi naredil minus?
Ne tega mu definitivno nisem zameril, to je pohvalno. V bistvo sebi ne bi naredil minusa ker bi potem bilo kot da ga praktično ni prodal in bi še dobil svojo maržo ko bi pri njemu drugega vzel.
Evo so mi vrnali kupnino brez kakih problemov.. Super!
Z kom pa si se dogovarjal oz. dogovoril?
Tomaž:
Očitno ne poznaš politike prodaje.
Če računa od nakupa ne more več stornirat, potem ti lahko samo odkupi izdelek. Če ti ga odkupi more ob nadaljni prodaji dodati še nekaj marže in seveda še 1X plačati DDV. Če bi ti ga po tvoji logiki odkupil za polno ceno (45€) in bi ga želel prodati naprej BREZ! marže bi bila prodajna cena 54€ z DDV. Zato ti ga vrjetno niso đeleli vzeti v račun za polno ceno.
dobil sem polno ceno z dostavo vred. Edini strosek sem mel s posiljanjem nazaj.
Aja dogovoril sem se z g. Edijem.
Aja dogovoril sem se z g. Edijem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venum ()
No vidiš - sem ti rekel, da se da z njim vse zmenit.
Dino je malo bolj kompleksen - on bi ti skoraj zagotovo hotel drugega "podturit". hehe
Dino je malo bolj kompleksen - on bi ti skoraj zagotovo hotel drugega "podturit". hehe
Ja mas prav, vem, ker sm se na zacetku pogovarju z njim :)
uglavnem tile manjsi servisi, ki jih majo manjse firme so 100x boljs kot recimo avtera alpa kak drug uvoznik. Po logiki koncajo z enim napajalnikom v kake pol ure in je to to.. Pa hitro ti zrihtajo reklamacijo/denar. Pri avteri pa traja vec kot dva tedna da sploh ugotovijo napako (vem da je vecji servis in da majo vrjetno vec garancijskih artiklov za stestirat), ampak vseeno ne traja dolgo da se ugotovi neko napaki, sploh ce je ful ocitna.
uglavnem tile manjsi servisi, ki jih majo manjse firme so 100x boljs kot recimo avtera alpa kak drug uvoznik. Po logiki koncajo z enim napajalnikom v kake pol ure in je to to.. Pa hitro ti zrihtajo reklamacijo/denar. Pri avteri pa traja vec kot dva tedna da sploh ugotovijo napako (vem da je vecji servis in da majo vrjetno vec garancijskih artiklov za stestirat), ampak vseeno ne traja dolgo da se ugotovi neko napaki, sploh ce je ful ocitna.
St235 ::
Ali pa obratna zgodba kot je naprimer Demise ali solo in te nategnejo kot ovco. Tako, da pri manjših moraš bit bolj pozoren, pri večjih pa veš da načeloma bo zrihtano zna pa trajat.
Tako je, bi se moral strinjat. Dinokomp servis je kul uglavnem.. Kaj pa BIT od sestavi.si (upam da nebom spet rabu uveljavljat garancije, ampak vseeno).
Ali pa obratna zgodba kot je naprimer Demise ali solo in te nategnejo kot ovco. Tako, da pri manjših moraš bit bolj pozoren, pri večjih pa veš da načeloma bo zrihtano zna pa trajat.
Si pogledal kaj njihovo lansko poslovanje na biziju?
SOLO:
http://www.bizi.si/SOVIT-D-O-O/
Čisti prihodki od prodaje: 94.842 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja: -75.973 EUR
TRR: IBAN SI56 0600 0014 5260 612 (BANKA CELJE d.d.) zaprt
IBAN SI56 1010 0004 7823 905 (BANKA KOPER d.d. Dvojezična firma: BANKA KOPER d.d. - s.p.a.) zaprt
DEMISE-PC:
http://www.bizi.si/DEMISE-PC-D-O-O/
Čisti prihodki od prodaje: 29.897 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja: -12.179 EUR
TRR: IBAN SI56 0313 2100 0318 404 (SKB d.d.) blokiran
Mislim da ni treba več kaj povedat o teh dveh podjetjih.
Me čudi, da še sploh poslujeta! SLO zakonodaja očitno to dopušča.
slomakita ::
Pa še to je preveč, ker zdaj ona luknja preveč dihta.
zadnjič sem bil tam par minut, pa sem cel dan smrdel po čikih, ko da bi prišel iz kafane v Sarajevu leta '84
Na žalost sem moral v istih cotah popoldne v službo, pa se nisem mogel preoblečt..
Pfej!
fireX88 ::
samo en info, nisem spremljal cele teme, pa tudi brat za nazaj se mi neda. kaj je dino ob zamenjavi spletne strani zanalašč pobrisal uporabnike iz baze podatkov ali problem tišči v dolgi odsotnoti uporabnika?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
mihec87 ::
Najlažje je vse na novo kot pa staro prenašat sploh če je nerodno narejeno.....In kaj ima korist od tega da bi zanalašč izbrisal uporabnike, kvečjemu slabše ker se mogoče komu ne da kreirat računa...
fireX88 ::
ok, tnx
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
Assass1n ::
Danes dobil proc in plato z njihovo dostavo. Šofer, kateri je rekel da je drugače serviser vredu možakar, dobavni roki po dogovoru, naročil in plačal v sredo, dobil danes. Dobavni rok od 2-6 delovnih dni.
Naročil drugič, in spet zadovoljen, skratka priporočam še naprej.
Lp, Blaž
Naročil drugič, in spet zadovoljen, skratka priporočam še naprej.
Lp, Blaž
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Prijatelj ima eno vprašanje.
Kupil je pri dinokomp.at tipkovnico in miško. Ker so mu sporočili, da nimajo miške pri uvozniku in naj se odloči z drugo izbiro ali samo tipkovnico (v slo- jeziku). Poslal je nazaj smo za tipkovnico tudi v slo-jeziku, vendar ni bilo odgovora... Ali je treba napisat v nemščini?
lp
Kupil je pri dinokomp.at tipkovnico in miško. Ker so mu sporočili, da nimajo miške pri uvozniku in naj se odloči z drugo izbiro ali samo tipkovnico (v slo- jeziku). Poslal je nazaj smo za tipkovnico tudi v slo-jeziku, vendar ni bilo odgovora... Ali je treba napisat v nemščini?
lp
Janac ::
in če je? Če lastniku ni težko enkrat zvečer it maile pregledat, ti bo odpisal(upam da men tut).
bluefish ::
Pač, odvisno od podjetja. Sem že enkrat pri neki manjši firmi dobil odgovor na vprašanje v nedeljo zvečer.
Skratka, če je vprašanje poslal tekom vikenda, naj bo malenkost bolj potrpežljiv.
Skratka, če je vprašanje poslal tekom vikenda, naj bo malenkost bolj potrpežljiv.
Pač, odvisno od podjetja. Sem že enkrat pri neki manjši firmi dobil odgovor na vprašanje v nedeljo zvečer.
Okey. Ubistvu ni bil prepričan, ker so mu za nročilo odpisali zelo hitro. Med tem ko za odgovor ...
Počitnice so in se mu mal mudi. :D
Hvala.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | AGT računalniki (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 138859 (78399) | kuglvinkl |
» | Katera grafična kartica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 20895 (17110) | nuclear |
» | Dinokomp izkušnje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16575 (9116) | x4en0n |
» | Dinokomp (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 20247 (12781) | Rakunish |
» | Dinokomp dostava! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10503 (9092) | darkolord |