Forum » Pomoč in nasveti » Ni slike na monitorju - sumim plato
Ni slike na monitorju - sumim plato
majlo ::
Kolegu popravljam računalnik pa je najbolje da napišem celo zgodbo.
Zadnjič dobim v roke računalnik od kolega, pa mi pravi, da ma sistem v ku... pa naj mu na novo naložim. Ok naložim sistem in driverje itd.. ter mu vrnem računalnik.
Kišta pa je athlon mislim da 2800 + se mi zdi, rama je 512, 80 gb diska, grafika ati x1650 agp, sistem xp pro(bom napisal kasneje točne specifikacije, če bo uspelo kišto zalaufat).
Me kliče da je priklopo in da je vse ok razen internet mu ne dela. Probam preko telefona razložit, kaj naj poskuša, ni uspelo (se bol malo spozna na računalnike). Sem mu rekel, da se bom oglasil pri njem ko bom mel čas.
Pol pa me spet kliče naslednji dan, da sploh več ni slike.
Pol mi pripelje računalnik domov. Vklopim - ni slike. Posumim grafično, jo vzamem ven, malo spiham kontakte, dam nazaj not - slika je (juhu). Se zapeljem do njega, priklopim računalnik, vse dela bp, tudi net. Spijem pir pa grem domu cel srečen, da sem mu poštimu.
Me kliče drugi dan, da spet nič ne dela. Ok spet zvamem računalnik domov, vklopim pa ni slike. Dam not mojo staro grafično(sigurno dela bp) in evo ima slike (juhu). Dve uri probavam vse živo in igre in programe itd... Nato izklopim računalnik in ga hočem čez dve uri spet vklopit. Ni slike (piz..).
Probavam reset nevem več kolko krat pa ni in ni slike. Sploh ne pride v začetni ekran. Disk melje ampak slike ni. Ob zagonu ni nobenih piskov, ki bi povedali, da je kaj narobe.
Ma kdo kake podobne izkušnje? Sumim da je plata fuč (nimam rezerve da bi probal) ali pa napajalnik. Vsak predlog dobrodošel.
Zadnjič dobim v roke računalnik od kolega, pa mi pravi, da ma sistem v ku... pa naj mu na novo naložim. Ok naložim sistem in driverje itd.. ter mu vrnem računalnik.
Kišta pa je athlon mislim da 2800 + se mi zdi, rama je 512, 80 gb diska, grafika ati x1650 agp, sistem xp pro(bom napisal kasneje točne specifikacije, če bo uspelo kišto zalaufat).
Me kliče da je priklopo in da je vse ok razen internet mu ne dela. Probam preko telefona razložit, kaj naj poskuša, ni uspelo (se bol malo spozna na računalnike). Sem mu rekel, da se bom oglasil pri njem ko bom mel čas.
Pol pa me spet kliče naslednji dan, da sploh več ni slike.
Pol mi pripelje računalnik domov. Vklopim - ni slike. Posumim grafično, jo vzamem ven, malo spiham kontakte, dam nazaj not - slika je (juhu). Se zapeljem do njega, priklopim računalnik, vse dela bp, tudi net. Spijem pir pa grem domu cel srečen, da sem mu poštimu.
Me kliče drugi dan, da spet nič ne dela. Ok spet zvamem računalnik domov, vklopim pa ni slike. Dam not mojo staro grafično(sigurno dela bp) in evo ima slike (juhu). Dve uri probavam vse živo in igre in programe itd... Nato izklopim računalnik in ga hočem čez dve uri spet vklopit. Ni slike (piz..).
Probavam reset nevem več kolko krat pa ni in ni slike. Sploh ne pride v začetni ekran. Disk melje ampak slike ni. Ob zagonu ni nobenih piskov, ki bi povedali, da je kaj narobe.
Ma kdo kake podobne izkušnje? Sumim da je plata fuč (nimam rezerve da bi probal) ali pa napajalnik. Vsak predlog dobrodošel.
blackbfm ::
Probaj njegovo grafo na svojem. Če imaš možnost pa še ram in napajalnik. Drugače je težko tako na pamet rečt. Čeprav, če disk melje oz. nalaga windowse potem je lahko z monitorjem kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
majlo ::
Monitor ni - preizkušeno z dvema različnima monitorjema.
Grafika ni - sem sprobal zmojo in njegovo grafiko - povsod je isto.
Na ram nisem niti pomislil, da bi bil hin. Bom sprobal, ko pridem domov.
Grafika ni - sem sprobal zmojo in njegovo grafiko - povsod je isto.
Na ram nisem niti pomislil, da bi bil hin. Bom sprobal, ko pridem domov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Me kupec hoče ogoljufat? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10893 (7905) | gendale2018 |
» | Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 46531 (12215) | cortez |
» | Low level format WDOddelek: Pomoč in nasveti | 1540 (1323) | mayhem |
» | comp problemOddelek: Strojna oprema | 852 (736) | Xserces |
» | sem ga uničil?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1549 (1245) | alien-w |