Forum » Strojna oprema » comp problem
comp problem
xdejvid ::
ko prižgem računalnik,tistega enega značilnega piska na začetku ni,slike ni na monitorju od začetka, vendar pa disk melje in se po zvočniku sliše da pride v windowse...a slike ni, črn ekran (niti ne piše no signal)....
kje je tu problem? malo pred tem mi je kar naenkrat nekajkrat izginila slika...
kje je tu problem? malo pred tem mi je kar naenkrat nekajkrat izginila slika...
rami niso krivi, disk je ok, monitor dela....
grafična, procesor ali napajalnik....
grafična, procesor ali napajalnik....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xdejvid ()
sem priklopil monitor na notebook pa je delalo...
v glavnem izklopil sem vse komponente razen CPU-ja, matična je zapiskala 3x, pomeni, da ni ramov, sem jih vložil a zdaj ne daje nobenega piska več!!!! torej???
v glavnem izklopil sem vse komponente razen CPU-ja, matična je zapiskala 3x, pomeni, da ni ramov, sem jih vložil a zdaj ne daje nobenega piska več!!!! torej???
sam čudno, slišim kako dela računalnik a ne vidim namizja :(((((
v glavnem ko imam vse priklopljeno daje matična asus P5GD1 PRO od sebe dva kratka piska ob zagonu...
mislim da je grafična, bom sprobal in javil
v glavnem ko imam vse priklopljeno daje matična asus P5GD1 PRO od sebe dva kratka piska ob zagonu...
mislim da je grafična, bom sprobal in javil
Zgodovina sprememb…
AMI BIOS Beep Codes:
ko nimam nič ramov noter:
1 long, 2 short Failure in video system An error was encountered in the video BIOS ROM, or a horizontal retrace failure has been encountered
ko imam rame v sistemu:
2 short Memory parity error A memory parity error has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad
kaj bi naj to pomenilo?
ko nimam nič ramov noter:
1 long, 2 short Failure in video system An error was encountered in the video BIOS ROM, or a horizontal retrace failure has been encountered
ko imam rame v sistemu:
2 short Memory parity error A memory parity error has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad
kaj bi naj to pomenilo?
Zgodovina sprememb…
energetik ::
lej če slišiš, da pride v windowse ne more bit drugega kot grafična, kabel al pa monitor. Torej če monitor dela na laptopu je lahko samo grafična.
Xserces ::
ja vse drug ti bo slo tut hmau k bo prebil kondenzatorje...zameni kondenzatorje...edin ce nimas SMD kondenzatorjov
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Piskanje in zaudarjanjeOddelek: Strojna oprema | 1485 (1052) | Robocop1 |
» | Problem po čiščenju računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1940 (1155) | solatko |
» | Računalnik z RAID poljem se noče obuditi v življenjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1265 (1199) | ibozic |
» | porodne težave računalaOddelek: Strojna oprema | 1895 (1438) | dustphoenix |
» | BEEEEP...BEEEEP...BEEEEP ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2363 (1958) | prestopnik |