» »

sem ga uničil?

sem ga uničil?

j0si ::

No, včeraj sem kupil nov napajalnik (300W). prinesem ga domov in svoj star napajlnik (230W) zamenjam s tem novim. Vklopim računalnik... in čakam... na zaslonu ni slike. Potem sem še 1x preveril vse kable. Slike še vedno ni. :'(
Potem sem začel razmišljat, da sem morda kaj uničil. Najprej sem mislil, da je voodoo,... zato sem pustil računalnik prižkan kakšnih 10 min, nakar sem ugotovil, da je kartiča vroča (torej, naj bi delovala). Sedaj mislim, da se unilčil procesor ( p3 na slot 1). A je možno, da sem uničil procesor (kable sem zagotovo prav priklopil) in kako naj izvem, če sem ga uničil?
:'(:'(:'(

Tjulenj ::

kaj si pa delal ko si menjal napajalnik?

miha ::

Če zamenjaš napajalnik nimaš kaj uničit, razen če si po pomoti naredu kaki kratek stik.
Probaj potegnit kabl iz računalnika in ga ponovno vklopi zdaj bi moral delat,

Ko racunalnik vklopim se tudi disk uklopi, vendar nic ne meljejo, tudi winsi sene zacno nalagat, ceprav je dik vredu. Slike na monitorju ni ceprav voodoo 3 deluje. Tipkovnica ne deluje (lucke v desnem zgornjem kotu se ne vklopijo).

Kaj mislite, je lako unicena maticna plosca ali procesor? In kako naj to ugotovim?

Kekec ::

Ja ce pravis da se tisk vkopi pol dvomim da je napajalnik pokvarjen, če ne pa vzem en merilec pa mal zmer napetosti in bos to takoj vidu seveda ce je z napajalnikom vse vredu ... potem te lahko začne skrbet!

tonic ::

Odklopi vse napajalnikove kable (MB, disk, cdrom, disketnik...) razen omrežja. Vzami VOLTMETER v roke pa preveri če dobiš iz napajalnika 5V, 12V: če ne, je nekaj narobe z napajalnikom; če ja, potem pa te res lahko začne skrbet.

Preglej vse kontakte, spet priklopi star napajalnik in probaj kišto,...

Tjulenj ::

hm... glede na to da se disk prizge, je edina logicna razlaga se, da je kabl za napajanje osn. plosce zanic. preveri napetosti na njem ali pa nesi napajalnik k sosedu in poizkusi na njegovi kisti

Kekec ::

Jst tega glih nebi delu recimo da je napajanik pokvarjen in da so napetosti napačne lahko tako skuri se njegov računalnik... kr lepo voltmeter v roke pa MERI ..kaj pa ostale komponente dajo kaj življenja

Bom povedal zgodbo od zacetka:
Imel sem napajalnik (200w max) in sem kupil novega (300w max). Ko sem priklopil novega so se zaceli zgoraj omenjeni problemi, zato sem brz vstavil spet starega. To pa mi ne pomaga kaj dosti, kajti problemi so se vedno tukaj, torej se je ocitno nekaj pokvarilo. (stari) Napajalnik je verjetno OK saj pri samo "akciji" ni sodeloval, tudi graficna je ok ker sem jo sprobal na drugem Compjuterju. Krivec je lahko torej samo Procesor ali maticna, kako ugotoviti kdo je kriv?

Naj se povem da v blizini ne poznam nobenega ki bi imel procesor na Slot 1 tako, da tako testiranje ne pride v postev. :'(

rookie ::

Jest sem mou isti problem.Pr men je bla graficna staknena z slota ker sem pac mal ruknu k sm srauhu pa mi je isto delal (nc risal na ekranu sam disk delu).Ap poglej da so kabli dobr gor udeti !!!8-O
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

OZZY ::

Ja. Prever kontakte. To je velikokrat rešitev. Tud pri men, ko sem enkrat menu napajalnik.

LojzePek ::

Probaj iz plate vzet vsako kartico posebej in probaj prizgati masino. Mogoce ti samo ena kartica onemogoca zagon.

frudi ::

po mojih izkušnjah je stalna praksa, da ko zamenjaš nek del računalnika, se le ta noče zagnat.
moj nasvet:
odklopi s plate VSE - diske, vse kartice, procesor in rame.
nato vstavi procesor, grafično in ram. od napajanja priklopi samo napajalni kabel do plate, diske in podobno šaro odklopi. probaj vžgat računalnik, če dela, ga izklopi in priklopi ostale naprave. če ne dela, poberi vse vun in probaj še enkrat. in še enkrat in še enkrat...
če po par poskusih računalnik ne da nič od sebe, se lahko začneš sekirat. v tem primeru ti svetujem, da se odpraviš s plato, procom in rami do kakega dobrega kolega in pri njem sprobaš vsako posamezno komponento.
grafična kot si rekel ni kriva, jaz bi rekel, da je bodisi procesor bodisi ram slabo vstavljen.
good luck...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

MaX ::

A ti kišta kej čudn piska, ko jo vklopš??

alien-w ::

jest mam tut podobne probleme. Sam jest pa nisem zamenjal napajalnika temvec procesor. Sicer pise, da kao moja plata ta proc podpira, samo ga zgleda ne. Dam vse notr, gor dam gorba, zalaufam pa nic. Na ekranu NIX, samo lucka utripa, kot da bi bil v stand byu. Kabel ni precvikan ali iztaknjen, ker ne pise "sync out of range", dam vse kartice razen grafične vem, ne dela. Dam drugo grafo notr..ne dela. Ne vem, kaj se lahko nardim! Servis commin up, potem pa nova plata.

VASkO ::

alien, si morda cel2 zdrobu? mozno je vse. se ti sploh kaj prizge (vent, disk)?

alien-w ::

disk se przge, vent tut, cd tut, vent na grafični se ne --> samo ta vent je vezan direkt na priključek na matični in NE na samo grafično. Procesor je cel,dons grem pa k frendu prevert tako procesor kot grafično, če vse dela, kot bi mogl. bom sporočil...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392957 (2032) PIK7
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

491999 (1462) Dominik91
»

ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )

593616 (2875) boset
»

Računalnik se resetira

121688 (1496) macgajver
»

Po nadgradnji comp ne mrdne

111076 (867) bedanc

Več podobnih tem