» »

V primeru nesreče..

V primeru nesreče..

c0dehunter ::

Ker se pogosto vozim po takih ozkih cestah, kjer so (tudi zaradi nepokošene trave) zelo nepregledni ovniki, me zanima kaj narediti ko recimo na enem takem ovinku "pokne". Kako veš kdo je kriv, kaj narediti da te soudeleženec (v primeru da je bolj premeten) ne zajebe, kakšne papirje je treba imet zraven in kakšna poročila?

Strah me je namreč, ker še nisem nikoli imel nesreče, da bi treskno z kakim izkušenejšim človekom, ki bi se potem na račun moje laičnosti izvlekel in bi na koncu bil jaz kriv.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Tody ::

Hmm zadeva je lahko dost preprosta lahko se pa zakomplicira...

Če boš norel potem maš dost velko šanso da ga ti najebeš... Če se boš normalno vozil pač voziš previdno kolikor se da. Če vseeno pride do nesreče, kljub temu da si pazljiv obstaja več scenarijev.

1.) Rečeta da bo vsak poravnal svoj del škode in to je to.
2.) Pokličeta policijo naj naredijo zapisnik in podajo mnenje
3.)Podpišeta in napišeta EURO obrazec, (ki si ga dobil zdraven police), kjer opišeta kako se je nesreča zgodila in kdo je po tvojem (in njegovem) mnenju kriv. Lahko napišeta vsak svojega in bo drug drugemu zavarovalnica izplačala škodo, stem da obem potem gre bonus.

Kateri scenari se bo odvijal je odvisno od veličine škode in od človeka ter situacije. Če bo tvoj avto na sredi ceste njegov pa v grabnu bo seveda zgledalo kot da si ti kriv čeprav je lahko marsikaj bilo vmes...

c0dehunter ::

Aha no, to me je zanimalo. Se pravi da je najboljša prva opcija, ker posredovanje policije je treba spet dodatno plačat, če pa napišeš euro obrazec ti gre pa bonus, kar se spet kr pozna.

Kaj pa v primeru, da se jaz peljem previdno in počasi ter za skrajnim denim robom cestišča, nasproti pa pripelje (po hribu navzdol) avto, ki se ne more pravočasno ustaviti - bi v tem primeru recimo policija delala raziskave (recimo hitrost obeh udeležencev izračunane po špurah..)? Ali je najboljše napisat EURO obrazec? Ker če to tazadnje, potem ne veš kako bo zavarovalnica razsodla in ti gre lahko bonus po krivici.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

MarkookraM ::

Sem slišal za primer kjer je en pridivjal v ovinek, drug pa z zmerno hitrostjo in je poknilo. Divjak skorajda ni nič zaviral in imel ABS, počasnejši pa brez ABS zaviral na polno in naredil lepo črto na makadamu. Policija pravi počasni je kriv ker ima tako dolgo zavorno črto, torej je on divjal. 8-O

Tody ::

Na EURO obrazec se zapiše kdo misliš TI da je bil kriv. Če ne priznaš krivde tvoja zavarovalnica ne bo plačala škode, Kdo jo bo plačal če jo bo kdo pa je potem vrjetno od policije in sodišča odvisno... tko pa ne poznam zadev.

koyotee ::

ko greš na zavarovalnico in izpolniš evropskemu poročilu podobno zadevo, imaš spodaj možnost: krivde ne priznavam(v primeru da ugotovijo, da si kriv, plačaš še sodne stroške etc...)
priznavam krivdo/delno krivdo(...)

zna pa to trajat, od mojega zahtevka za deljeno krivdo je minilo že več kot štiri mesece, še vedno se niso odločili.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko poročilo o prometni nesreči in realna uporabna vrednost (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
697661 (6010) darkolord
»

Nesrečna in kritje popravila škode

Oddelek: Na cesti
464001 (2982) DePalmo
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7817847 (14001) fikus_
»

Prometna nesreča

Oddelek: Na cesti
224291 (3223) strup121
»

Prometna nesreča, informacije

Oddelek: Na cesti
373063 (2142) Tilen

Več podobnih tem