» »

Računalnik se prižge vendar z črnim zaslonom.

Računalnik se prižge vendar z črnim zaslonom.

mAXTER ::

Pozdravljeni,
imam naslednji problem. Po odstranitvi diska za potrebe arhiviranja (win xp se niso hoteli zagnati zaradi pokvarjenega registra) sem le tega vstavil nazaj v računalnik, priklopil vse skupaj in zagnal računalnik. Na osnovni plošči je lučka zagorela (oranžna barva), ventilator se je vrtel, disk se je zagnal vendar se monitor ni hotel nikakor prižgati...črn zaslon.
Po tem ko sem opazil da je napajalnik zanič sem le tega zamenjal in ponovno poskusil - spet enako črn zaslon. Glede na to da lučka na osnovni plošči sveti me zanima če je vseeno možno da je crknila. Menjal sem tudi grafično - brez uspeha. Osnovna plošča je gigabyte GA k8ns 939 podnožje. Če je imel kdo podobne probleme bi prosil za pomoč.

L.P.

zee ::

Preveri:
- ce imas pravilno in do konca vstavljene RAM module
- ce si pravilno in do konca vtaknil vse kable v ustrezne vticnice (SATA, napajanje, dodatno napajanje na maticno plosco...)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mAXTER ::

Sem preveril ter še enkrat priklopil periferijo. Disk ima IDE kabel katerega sem tudi zamenjal, prav tako sem to storil pri CD-RW. Še vedno je isto. Sedaj sem izklopil še glavno baterijo da se resetira bios. Je možno da bi bilo to krivo?

Pyr0Beast ::

Krivo kaj ? Slab kabel .. možno.

Večja varianta pa je da se je kaj iztaknilo, na primer grafična kartica.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno obnašanje mašine - zagon

Oddelek: Pomoč in nasveti
234318 (3830) akulp
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti