» »

Pri zagonu PCja le črn zaslon

Pri zagonu PCja le črn zaslon

para! ::

ASUS P4PE DLX, Celeron 1.8GHz, 256MB RAM, 350W PSU.

Zaženem PC in se ustavi pri zaznavanju IDE naprav. Ga izklopim, ponovno zaženem, tokrat se prižge le ventilator na CPUju, napajalniku in lučke na ohišju. Zaslon ostane črn, se sploh ne zbudi iz stand-by mode-a, plošča ne da nobenega piska, IDE naprave se ne zaženejo.

Odstranil sem vse kartice in naprave razen nujno potrebnih, isto; probal z drugim napajalnikom, isto; vtaknil RAM v drug slot,... nič ne pomaga. Po resetu CMOSa (preko jumperja na plošči) je problem še vedno enak. Vzel plato iz ohišja, priklopil na mizi le PSU in monitor, zadeva se ne zažene.

Iskal sem tudi po slo-tech forumu, našel Deadalusovo temo, preveril reset priključek in pine, z njimi je vse OK, tako da tu ni problema.

Na osnovni plošči ni videti nobenih sledi morebitnih poškodb, nobenega vonja po zažganem,...

Prosim za pomoč,

lp
Death before dishonor!

Trubadur ::

reset biosa
Berite Thomasa!

Kako?
Death before dishonor!

Lith ::

žal lahko sumim le ploščo, da je pač fuč, sem videl tudi take

Trubadur ::

vrž baterijo vn za neki cajta alpa prestav jumper
Berite Thomasa!

PI ::

baterijo ven - reset biosa - baterijo nazaj. Preveri če ni kakega stika,
plošča verjetno ni hin.

Lp B

Spajky ::

Probaj z eno PCI grafo, če se zgodi isto! Če ne, je agp port v k** ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tudi baterijo sem že odstranil za par minut, s premikom jumperja resetiral CMOS in nikakor ne pomaga.

Očitno je res osnovna plošča, kaj drugega skor ne more bit. Mogoče je kaj narobe z BIOSom?

lp
Death before dishonor!

PI, mislim da plošča res ni dokončno fuč, sam bi rad določil zakaj se plošča tako obnaša.

Spajky, v sistemu je PCI grafična kartica. Bom probal drug PCI slot, tega res še nisem probal, ampak tudi brez grafične ni slišat nikakršnega piska ob zagonu.

lp
Death before dishonor!

Alexius Heristalski ::

Jazz, mi lahko, prosim, poveš znamko tvojega napajalnika? Jaz imam Antec starejši model in mi računalnik čedalje pogosteje crkuje!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

pilatus9 ::

Imam popolnoma isti problem na Abit BE-6 ver II, 64 MB RAM in PII 233MHz, Matrox graficna AGP. Ko resetiram BIOS, nic, vstavim drug proc, nic... ne piska, ne mrda. Opazim pa, ko vtaknem kabel v napajalnik, da zasvetijo vse tri lucke na tipkovnici. Sem jo ze uspel zbudit, ko sem vzel ven baterijo za enih par minut, pol pa vstavil proc noter, je delalo. Sem ga hitro zamenjal za Celerona 1.2 Tualatina zmodificiranega na SLOT1 adapterju, od takrat pa ne duha ne sluha... OK, ventilator na procu se vrti, graficna je brez...

Caligula ::

Kdaj je lahk tud graficni driver tko sesut da to dela. Men se je tud to ze dogajal.

A pa se racunalnik sploh zacne dvigat(se kej slis disk,.. floppy...)?

DarwiN ::

Jazz: Praviš da se zadeva ustavi pri zaznavanju IDE naprav. A imaš prav master/slave zadeve pošlihtane?.
Probaj CD-ROM izklopit..Izklopi en disk če imaš 2.Menjaj IDE kabel.. Če se diski/CDromi med sabo strelajo bo to krivo..Npr. če imaš 2 diska na enem kablu in oba na master...Verjamem da si tut to že probal in pošlihtal, pa vseeno 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

kriko1 ::

Iztakni samo ide kabel in zaženi, ter poglej če se potem diski/cd zaženejo(kažejo znake življ.). PRobaj z drugim ide kablom. Možen spor master /slave (napačna konfiguracija). Meni je to delalo ko sm imel uničen ide.

pilatus9 ::

Evo ga! Se vsak oreh smo strli, pa tudi tega smo!
Enih par postov vise sem omenil, da mi masina noce bootat, crn ekran. Veste, v cem je bila fora? Ker je plata Abit BE-6 ver II se na SLOT1, pride adapter s procem v tisto rezo precej ohlapno.;(( Stvar se sicer fiksira z enimi ceveljcki, ki jih nataknes, da stoji pri miru.. No problem se je pa pojavil, da kontakti niso bili vec dobri, ker se je ocitno stvar razrahljala. Pa zmeraj sem se trudil porinit slot cim bolj v rezo, do konca, ampak ravno tuki je pa fora!:| Adapter je moral ostat malenkost pred koncem, torej kaksen milimeter nad dnom reze, ker ocitno na adapterju zmanjka prevodnih povrsin pred koncem... No tako se pa zdaj masina zbudi skoraj vsakic:D

Ceprav ze mrzlicno iscem plato, ki bo podpirala Tualatine in ne bo SLOT1;)

Naj to koristi se prihodnjim rodovom carunalnicarjev s podobnimi problemi. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z IDE vodilom

Oddelek: Pomoč in nasveti
5986 (919) Brane2
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14411387 (7725) Spajky
»

stara plata al drug problem....za guruje :-)

Oddelek: Strojna oprema
121473 (1272) Azrael
»

Računalnik se ne zažene-pomoč

121124 (905) Spajky
»

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

191743 (1361) Spajky

Več podobnih tem