» »

konkurenca Telekomu

konkurenca Telekomu

ahac ::

Konkurenca za klice v tujino!

vir: EON

Incotel obljublja cenejše klice v tujino (11:42)

Novo mesto, 26. januarja (STA) - Podjetje Incotel iz Novega mesta bo v začetku februarja slovenskim uporabnikom ponudila telefonijo IP, ki za prenos govora uporablja internetni protokol Vo-IP (Voice over Internet Protocol). Ta naj bi omogočala tudi do 60 odstotkov cenejše klice v tujino, kot jih trenutno omogoča nacionalni operater telekomunikacij Telekom. Kot je za STA povedal Zvonko Mrhar iz Incotela, bo Incotel svoje storitve ponudil preko podatkovnega voda, ki ga je najel pri Elektro Slovenija.

Ta vod je povezan z Dunajem in od tam naprej z vsemi svetovnimi celinami. Celotno omrežje je pod okriljem ameriške družbe, katere ime Mrhar zaenkrat noče izdati. Poudarja pa, da omenjeno svetovno omrežje uporablja že 10 milijonov uporabnikov v trenutno 46 državah, ki se jim bo februarja pridružila tudi Slovenija.

Podjetje Incotel, ki ga je lani ustanovila kanadska družba Incol Services, bo preko svojega omrežja posredovalo klice v tujino in iz tujine. Po Mrharjevih besedah naj bi Incotel začel ponujati svoje storitve šele okrog 4. februarja, čeprav se je oglaševalska akcija že začela. S tem datumom naj bi Incotel na Petrolovih bencinskih servisih, v Delovih trafikah in na poštah začel prodajati tri vrste diskontnih kartic. Dve bosta namenjeni za telefoniranje iz Slovenije v tujino (za 2000 in 5000 tolarjev), ena (roaming) pa bo omogočala klice iz tujine v Slovenijo.

Uporabniki bodo s kupljeno kartico preko navadnih telefonskih aparatov lahko poklicali na ustrezno dostopno številko, ki je zapisana na kartici in jih bo povezala na Incotelovo omrežje. Nato jih bo avtomatski odzivnik povprašal po kodi PIN (prav tako na kartici) in jih obvestil o vrednosti, ki jim je na voljo na njihovi kartici. Zatem bo posameznik lahko vtipkal svojo klicno telefonsko številko v tujini. Kot pravijo pri Incotelu, bodo njihovi mednarodni klici v primerjavi s Telekomom na začetku cenejši predvsem na območju Evropske unije, Severne Amerike, Rusije, Kitajske, Japonske, Argentine in nekaterih drugih državah, kasneje pa tudi drugje, kjer šele gradijo omrežje.

Poleg kartic bo Incotel, predvsem podjetjem, ponudil t.i. poplačilni oz. naročniški sistem, ki jim bo poleg skrajšanega postopka klicanja v tujino omogočal tudi prenos podatkov in faksiranje. Prav podjetja naj bi bila glavni uporabnik Incotelovih storitev, ki bodo v prihodnosti na voljo tudi na Hrvaškem, kasneje pa tudi na Slovaškem, v BiH in Makedoniji.


:D:D:D
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

McHregec ::

To bo pršlo prav samo tistim, ki kličejo v tujino. Za tiste, ki pa kličejo svojo punco in prijatelje so pa prepuščeni na milost ali nemilost TELEKOMA. ;((

MRB0rYS ::

Pravilno konkurenca je za nas uporabnike zmeraj dobrodošla
b0rys

whatson ::

Še kar nekaj časa bo trajalo, da bo TELEkom dobil pravo konkurenco, ki bi preoblikovala cene tudi znotraj države...
Sicer so LDS-ovci obljubili demonopolizacijo Telekoma, ampak jaz sem skeptik glede teh stvari, kajti denar je tukaj edino merilo uspeha...

whatson.xmix.net

Zipper ::

Nasi druzini bo pa ta storitev prisla zelo prav, seveda, ce se bo uresnicila. Clan druzine studira v Nemciji( Rostock-u) in za komunikacije zapravimo vsaj 20K. Hojla, 60 odstotkov....|O
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

McSpike ::

Jest sem za vsako konkurenco Telekomu. Juhej!

J-A-G ::

Konkurenca telekomu !

Ha, ha........ počakajte par let pa bo !>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Incotel in WiMax

Oddelek: Omrežja in internet
324039 (2599) Spajky
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619138 (8581) Nejc Pintar
»

Podrazanje inpulzov in alternativa!

Oddelek: Omrežja in internet
211856 (1500) Mitch
»

Bo skype nadomestil stacionarene telefone?

Oddelek: Loža
193102 (2495) Tear_DR0P
»

ISDN in ADSL - Telekomovo SRANJE :P

Oddelek: Omrežja in internet
101516 (1321) ahac

Več podobnih tem