» »

pomagajte rešiti disk

pomagajte rešiti disk

speljak ::

lep pozdrav
Danes se mi je zgodilo da sem formatiral računalnik. V računalnik sem imel priključen tudi USB-portable disk 500gb. Na kar pridem do možnosti da zbrišem particijo na disku. Nisem pa vedal da v bistvu brišem particijo na prenosnem disku in ne na disku v računalniku. In tako zbrišem particijo na prenosnem disku.
Sedaj ko priklopim disk na rač. mi napiše da ga morem najprej formatirati, ampak imam gor zelo pomembne podatke. Kako oz. z katerim programom bi lahko obnovil disk in njegove podatke?
hvala lepa za pomoč:D

boogie_xlr ::

quick format in getdataback oziroma undelete

Okapi ::

Jaz se ne bi hecal s quick formatom, ampak bi najprej uporabil kakšen program za reševanje podatkov, recimo Disk Recovery, Easy Recovery ali kaj podobnega, dobiš tudi shareware in freeware programe. Malo poguglaj za data / file /disc recovery. S temi programi rešuješ podatke tudi s takšnih neformatiranih diskov.

Potem, ko bi na ta način prišel do podatkov, bi pa uporabil še boogijev nasvet. Predvsem pa v nobenem primeru ne smeš nič shranjevati na ta prenosni disk, dokler ne rešiš podatkov. Če so podatki res pomembni, bi reševanje prepustil nekomu, ki se spozna na te reči.

O.

Invictus ::

Če nisi formatiral particije, pomaga če samo še enkrat kreiraš točno tako particijo.

Sam sem že tako rešil podatke ... Edino če je to delalo samo pod FAT.

LP I.

speljak ::

kje naj pa se to pogleda kako je delalo?

Okapi ::

Ne vidi se več, če ne veš. Na tvojem mestu bi za reševanje prosil nekoga izkušenega, ki ima ustrezen program (enega od teh, ki sem jih omenil zgoraj). Neseš k njemu disk, tak kot je, ne da bi ga karkoli spreminjal ali na hitro formatiral ali karkoli. Program za reševanje podatkov bo s tega diska pobral vse, kar bo na njem našel in z malo sreče boš tako rešil vse svoje pomembne podatke.

O.

ta_ki_tke ::

Če gre za res pomembne podatke, je najbolje zadevo dobro prespati, zaletavost naredi nepopravljivo škodo. Tako kot pravi Okapi, podatki bodo ostali nedotaknjeni samo do tedaj, dokler se ne bo na disk karkoli pisalo. Če ste samo izbrisali particijo, jo bo najbrž obnovil program active@ partition recovery http://www.partition-recovery.com/.
Ampak na vašem mestu bi prej malo potreniral s kakšnim starim, majhnim diskom.

TOP ::

Če si sam zbrisal particjo,potle ni problema boš dobil nazaj.Če si jo tud formatiral,potle pa ne boš vsega dobu nazaj,sem bil tud jaz v taki situacji,Tisti programi ki so shareware si znjimi dost ne moreš pomagat.Veš kaj moreš naredit.

Yohan del Sud ::

PC Inspector File Recovery 4.0

Probaj, je đabe.
www.strancar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
213771 (2675) McMallar
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111051 (10021) Jerry000
»

Particija RAW -> NTFS brez izgube podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
103013 (2207) lojze8
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784586 (3568) Dejk0
»

Zbisani podatki

Oddelek: Pomoč in nasveti
9932 (821) TOP

Več podobnih tem