Forum » Hlajenje in modifikacije » Merjenje temperature cpu-ja
Merjenje temperature cpu-ja
BlackBird ::
Kaj je se kak drugace mogoče zmeriti temperaturo procesorja kot pa samo odčitat v windowsih in bijosu.Ker namreč mi moja nova plošča Asus A7V 333 kaže narobno temperaturo.Mam vodno hlajenje pa mi kaže 60 stopinj kar je nemogoče, ker sem mel na drugi plošči 36 stopinj pri temperaturi vode 32.Zdaj mam pa enako temperaturo vode pa mi kaže da ma procesor 60 stopinj.
Mi lahko kdo kak pomaga ?
hvala
Mi lahko kdo kak pomaga ?
hvala
- premaknil: Gandalfar ()
VASkO ::
tvoja nova plosca bere temperaturno diodo v jedru procesorja, zato ti kaze REALNO temperaturo jedra procesorja, kar pa prejsnja plosca ni zmogla, zato taka razlika. Plosca nikakor ne kaze narobe. Ce pa te moti, da je sedaj prikazana temperatura dosti visja kot prej (ceprav je v bistvu enaka), pa si pac nastimaj kompenzacijo skozi program, ki ti prikazuje temperaturo, samo kaj potem imas od tega, ce ti kaze napacno temperaturo? pomoje nic
BlackBird ::
Kak pa se programsko nastavi drugačna temperatura?
Ker moja prejsnja plošča je bla MSI KT3 ultra 333 tak da dvomim da nebi zmogla.
Ker moja prejsnja plošča je bla MSI KT3 ultra 333 tak da dvomim da nebi zmogla.
VASkO ::
MSIjka ne bere notranje diode XP procesorjev pac pa ima v socketu temperaturno tipalo - Asuska je bolj natancna.
Drugace, ce pa meris z MBM pa lahko narihtas senzor compensatin ali nekaj takega in pac nastimas, kolko nizje ali visje ti naj kaze temperaturo. Drugace pa je to oslarija. S cem si bolj zadovoljen:
1. ce ti plata kaze prvilno vendar visoko temperaturo
2. ali pa si sam nastelas -10°C konstanten prikaz in temu potem pac verjames?!?
Drugace, ce pa meris z MBM pa lahko narihtas senzor compensatin ali nekaj takega in pac nastimas, kolko nizje ali visje ti naj kaze temperaturo. Drugace pa je to oslarija. S cem si bolj zadovoljen:
1. ce ti plata kaze prvilno vendar visoko temperaturo
2. ali pa si sam nastelas -10°C konstanten prikaz in temu potem pac verjames?!?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9124 (6523) | Vuli |
» | Thermalright slk900aOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1314 (1126) | Poldy |
» | Je res, da ABIT plosce kazejo 10 stopinj visje temperature?Oddelek: Navijanje | 1760 (1340) | mloncar |
» | Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6220 (4945) | Jux |