» »

Thermalright slk900a

Thermalright slk900a

igor0203 ::

zanima me, če ma kdo ta hladilnik pa če je zadovoljen z njim? k jst mam zdj silent boosta, pa mam temp okol 60 stopinj. drgač pa mislm skp s tem hladilnikom nabavt vent vantec tornado. loh pa tud kdo pove za kšn bolši hladilnik do 10k z načinom vpenjanja???

boštjan ::

povej nekaj o svojem sistemu,da vidimo vsaj približno zakaj maš 60stopinj.je to AMD ali INTEL?,je kaj navito? ITD

igor0203 ::

mam Athlona 3200+ pa Silent boosta. prej sm meu zalmana 7000AlCu, sam zdj ga ne morm več met, k nimam lukun okol proca.... :O k mam zdj drugo plato(od gigabyta ga-7n400 pro2).

ru7 ::

Hmm, sam to je tumach za tak proc. Če ma kolega z BOX hladilnikom manj. Silent Boost naj bi le bil ornk boljši. Si probal ponovno namestit hladilnik in zamenjat pasto.

igor0203 ::

ma to sm že najmn 10x naredu. res ne vem kaj mu je, kišta je dobr prevetrena(5 ventov-3x not, 2x vn....)

lopov ::

Uff ... to mas cist previsoko temperaturo.

V eni majhni skatli, slabo prevetreni in z ultra hot Gf3 imam navitega 2500@3200, foldam in zraven spilam EvE ali Q3, pa ima proc 54 stopinj, SilentBoost ima ~2680 obratov, drugih ventilatorjev ni.

Druga skatla je 2500-M@3200 z SK7 hladilnikom in pri enakem delu sproducira 45 stopinj na procu, res pa je da gre za mobilca in je na kisti dodan ventilator.

Prej bi rekel da je pasta slabo nanesena ali pa imas polno prahu med rebri ... Pri toliksnem stevilu ventilatorjev se proc prej ali slej prehladi ;)

b.

ru7 ::

...mogoči ti pa senzor oz. pr nekaterih platah določeni biosi kažejo narobe temperature.

ricola78 ::

100% je problem v plati oz. ne piše pravih temperatur. Pri 60 bi te že orenk speklo, če bi dal roko gor. Prijatelj ima isti problem in pravi da je hladilnik na otip mlačen,

LP Rad

humanoid ::

Ni nobenega problema, jaz imam BOX cooler 2500+ navit na 3200+, full load poleti je 64°C, pozimi 58°C včasih manj.

Gigabyte je za nove plošče uvedel nov sistem odčitavanja temperature in sicer iz notranjosti, iz jedra procesorja. BIOS ti kaže pravilno, prav tako je prikaz pravilen, saj je direktno iz jedra, ostali proizvajalci pa odčitavajo iz površine, to pa pod nobenimi pogoji ni enako. Temperature pri Giagabyte so v povprečju za 10-15°C večje, kot od ostalih proizvajalcev.

Jaz sem se tudi spraševal, kako imam lahko tako visoko temperaturo, delal razne teste in meritve, na koncu pa poslal mail na Gigabyte. Odgovorili so, da poskusim dat roko na hladilnik (med delovanjem) in če zdržim 10 sekund, da me ne speče je vse v redu (to velja le v primeru, da ima osebek, ki to poskuša zdrave roke in kožo, da ni kakšen delavec ali kaj podobnega, ker le-ti zgubijo občutek... bilo je zelooo dolgo pismo), na hladilnik pa tam, kjer je baker najbližji procesorju, oz. jedru, pazi na prste.
Oni vodijo tudi neko evidenco teh temperatur in so veliko testirali, tako so mi tudi dali tiste podatke.

Znanec ima isto ploščo kot jaz, vodno hlajenje pa ima vseeno temperaturo poleti dobrih 46°C na navitem, spet drugi kolega se hvali kako ima on na NF-7 S 32°C, pol pa me kliče in vpraša zakaj je začel računalnik piskat pol pa se je izklopil, ni ga mogel vklopit cca. 30 minut. Sedaj pa mene zanima kdo laže ;)

humanoid ::

Ponavljam, temperatura NI napačna, in senzor NE kaže narobe. Kvečjemu je problem pri drugih proizvajalcih, ki zavajajo kupce.
Nekateri so tako pokvarjeni, da dajo senzor za temperaturo plošče kar na kot, ki je spodaj desno na plošči, ker je tam temp najnižja...

ru7 ::

Kot lastnik abitke vem, da z določenimi biosi laže :D .

igor0203 ::

humanoid, tenx!!! sm že mislu da je kj z mojim hladiulnikom narobe.... sj zdj sm začasno rešu ta problem, sm dau dva ventilatorja na hladilnik, en čez drugega, pa se je shladiu za 6 stopinj.... :D

boha ::

potrjujem ugotovitve humanoida! imam tudi gigabytovo plato in bartona 2600@2100mhz, pa imam zdele na idle 57 stopinj (27 C v prostoru), silent boost pa je na otip mlačen, skoraj mrzel. zdržiš gor ne samo 10 sekund, ampak ure. zgleda, da je cpu temperatura pri gigabitkah res bolj realistično odčitana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boha ()

Poldy ::

Seveda. Gigabyte kaže bolj realne (višje) temperature. Ko sem kupil gigabyte matično, mi kaže cca. 5 stopinj več kot na epox. Pa je isti procesor, pasta, ventilator... hladilna rebra so pa res mrzla :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sempron 3000+ temperatura

Oddelek: Strojna oprema
121046 (887) sirotka
»

Problem, višanje temperature s časom

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171404 (1018) Pyr0Beast
»

Tt Volcano 12 vs. Silent Boost

Oddelek: Kaj kupiti
402153 (1470) G@MER
»

TT Silent Boost

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121133 (923) m.i.h.a.
»

Lastniki MB Gigabyte Ga7-N400 Pro2

Oddelek: Strojna oprema
121194 (972) humanoid

Več podobnih tem