» »

Domaci Router

Domaci Router

tomaxxx ::

Zanima me ce ima ze kdo kaksne izkusnje z postavitvijo routerja na 486-ki. Kateri program je uporabil, sam se poizkusil z programom Freesco, ampak imam dosi tezav z nastavljanjem. Upam da ima kdo kaksen boljsi predlog.
Lp

Trance-X ::

Ta programcek bi lahko uporabil, ce bi imel Hub, ampak imam v mislih naredit router z tremi mreznimi karticami 1 cabel modem, 2 comp1, 3 comp2. to pa zato ker nikoli ne bom imel vec kot dva racunalnika, zato bi hub kupil le v skrajnem primeru.

LunKi ::

Sam a to pomen da lahko uklopm kabl modem v uplink al kva je od huba!?! Sam jst ne morm met dveh mrežnih na kompu ker mi xpji ne dovoljo?

ToniT ::

Tukaj je govora o Home made routerju, in ne kako postaviti server iz comp. ki ga uporabljas za splosno rabo. Glede tega ce lahko vklopis modem direktno v hub (uplink) je odvisno kolko IPjev ti dodeli tvoj ISP (vecina samo enega:( in tukaj je razlog zakaj narediti router ce si omislis vec racunalnikov priklopljenih na isti kabel ali ADSL modem.

Jebiveter ::

Tudi jest sm imel v nacrtu nardit FreeSCO router/switch z tremi mreznimi in modemom pa sem potem ugotovu da je taka stvar zelo nedelujoca. Ze v samih info straneh pise da bridge (med mreznimi - kar potrebujes za switch del) deluje zelo nepredvidljivo v kombinaciji z routanjem na net! Zato sm raje nabavu en hub (zastonj).

10Mb hub dobis zatonj povsod. Jst sm mojga dubu od bivsega razrednika na OS, ker so menjali mrezo in ga niso rabli. Je le 10Mb a je zastonj! Nisem tako bogat da bo tako stvar odklonu! Se posebe, ker mi je zraven dal tudi kable in 4 mrezne! Tako mi sploh ni treba vec skrbet za nabavo hardwarea le skupaj moram spravit!:D >:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

men je sicer uspelo zdej postavit router s pomocjo FreeSCO programa, in zadeva dela vredu, glede tega kaksne so povezave med racunalniki samimi ce imas priklopljena direktno v router ne vem, ker tega ubistvu ne protrebujem, ze sam program pa ne podpira vec kot 3mrezne in 2 modema tako da ti ne preostane drugega kot da si omislis hub ali switcher v primeru vecih racunalnikov.

PaJo ::

Hm, jaz res ne zastopim, zakaj se tolko zafkavate s postavitvijo mosta, ce pa en 10Mbit hub pride 5 jurjev, saj to ni vec noben kes, jaz ne vidim smisla, pa hitak HUB zmeraj pride prav, recimo pride kolega s kompom priklopis zraven in ze lahko nabijate spile in podobno. V glavnem, po moje se splaca kupit en mali hub oziroma se boljse swich in je za nekaj cas mir:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tvoja verzija omrezja pride vpostev ce ti tvoj ISP dodeli vec kot en IP, kar se pa nazalost zeloooo redko zgodi. upam pa da ves da vsak racunalnik ki ga mas v svojem domacem omrezju potrebuje svojo IP cifro za dostop. Kar ti pa dela HUB je pa to da ti signal samo razdeli, ne pa dodeljuje IP naslove kar dela router. Se pravi da ti bo delovalo le v primeru ce ti je dal tvoj internet ponudnik 2 oz. vec IP naslovov.

LunKi ::

A lohk jst svoj modem od telemacha prklopm na uplink pa bi pol delal internet ?
Kako bi ga nastavu v nasprotnem primeru?

|GrEgOr| ::

tomaxx, mislim da je imel Pajo v mislih HUB + router.

Zadeva je naslednja:
Imaš dve možnosti:
Brez huba - 486 ima tri mrežne kartice:

in druga varianta, katero je verjetno mislil PaJo:
486 ima dve mrežni in dodatni Hub:

Obe varianti pa je možno narediti z zgoraj omenjenimi programi.
Če imaš ADSL, pa je možna še tretja varianta - dela samo z dvema PCjema - na obeh imaš PPPoE odjemalec (Siol-ov ali kak drug):

n0_body ::

dj mi povej kod si dobu te slike

Narisal sem jih v Visio 2000 in izvozil v jpeg format! :D

alesrosina ::

hm.... jst mam zadevo tkole reseno:
na eni kisti mam dve mrezni kartici, eno za kabl, drugo za lokalno mrezo, ki je prkloplen na hub. Na tej kisti mam Connection Sharing, kar deluje kot nekaksen router. Potem mam pa na lokalni mrezi trenutno 2 racunalnika (+server), jih je blo pa tud ze vec, pa vse lepo dela. Imam pa samo en ip od ISPja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrežna povezava bre routerja, hub-a ali swich-a!

Oddelek: Omrežja in internet
141521 (1332) Lincolin
»

Kateri ROUTER

Oddelek: Kaj kupiti
192321 (2023) Poldi112
»

Kabelski internet / shearing

Oddelek: Omrežja in internet
61065 (919) M_M
»

Kako sestaviti router iz stare kište?