» »

Kako sestaviti router iz stare kište?

Kako sestaviti router iz stare kište?

bastadu ::

Hja trije sosedi se mislimo med sabo povezati z mrežo in zraven še deliti kabelski net. Sedaj bi pa rad iz ene stare kište naredil router. Eno staro mašino bom že nekje steknil in 2 mrežne tudi. Bolj me pa zanima glede softwera, ki je temu namenjen. Na tej mašini verjetno ne bo veliko placa na disku zato bi najraje mel eno na izi in stabilno zadevo. Malo sem razmišljal, da bi butnil gor kak linux ali kaj podobnega, vendar me zanima kakšne izkušnje imate vi pri tem in kaj mi najbolj priporočate. Pa faj bi bilo da je ta software 4free ni pa 100% nujno:P 10x

Jebiveter ::

Najbolje da si omislis FreeSCO!:D
To je the best stvar za take stvari! Najlazja insalacija, kar si jo lahko omislis, zelo stabilna in tiha (ker ne rabi diska!:D Vse dela iz ene obicne 1.44 diskete!)

Sedaj glavna stran je tale, vendar je original stran na enem od linkov te prve strani. Na tisti strani najdes tudi download sekcijo.

FreeSCO rulez!:D >:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

ToniT ::

Meni je zelo všeč IPCop - Link. Porabi malo prostora na disku, administracija preko explorerja - vse skupaj je dokaj enostavno.

andrejp ::

To kar si želiš je po mojem mnenju najbolše naredit z UNIXom FreeBsd, ki za instalacijo ne rabi velikega diska in odlično dela na kakšni 486-ki, pa še ko je enkrat instalirano ne rabiš met nobenega monitorja zraven, pa tipkovnice pa miši, ker vse delaš iz oddaljenega računalnika. Software je pa 100% free.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrejp ()

bastadu ::

Sem si že potegnil FreeSCOja in mislim da bo ta zadeva prava... Zadeva gre na 1.44 disketo in spljoh ne rabi trdega diska, pa še na linux bazi je, tak da je tudi stabilna pomoje u nulo... Sedaj moram še samo stekniti eno staro kišto:P Sej vas spet kej vprašam, ko bo treba kej nastavljat v freescoju. Thnx Jebiveter in tudi vama

Jebiveter ::

Nastavlat FreeSCOta je ena najlazjih stvari na svetu! Ob instalaciji oz. setupu ob prvem zagonu dolocis vecino stvari kot je IP range, itd.
Med drugim FreeSCO omogoca tudi printer server, avtomatsko dodeljevanje IPjev, web server, web & telnet nadzor in konfiguracija, time server, firewall, itd. Prakticno nema sto nema!:D
Z neta si potegni tudi manual, kjer je veliko razlozeno. Trenutno je v razvoju tudi proggy, ki omogoca config direkt iz winsow (brez telneta ali web strani).

FreeSCO je tabuljsi!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

hot-stuff ::

Jebiveter ej ce ti ni tezko ali mi lahko napises najbolj pomembne nastavitve pri Freesco-ju da mi bo vse normalno delalo. In sicer sedaj imam masino na kateri je winroute in dela tko tko Rad bi pa probal se ta proggie.
In sicer imam staro mašino ( router) in preko huba na 2 compa povezavo. Imam pa cabelski modem. Kaj moram vse vpisati da mi bodo delovali vsi proggiji ala ICQ,Edonkey, multiplayerigranje, mirc itd. Imam statični IP tko da DHCP vrjetn odpade al ne? Dej no ene kratka navodila za hitro configuracijo programa da bo vse delalo kot se za gre PROSIM

J

CaqKa ::

ej pubec vam je dal link do prgrama...!
in tam so tudi navodila pa še forum je... če kaj neveš najprej tam poglej sicer pa je tak kot je reko da je vse čist simpl... vzami si kako urco cajta pa poglej kaj kje. poleg tega je ogromno on screen helpa
hvala za link odličen progy/os/bootdisketa :)

amper ::

Če pa rabiš kakšno 486 tko in mrežne kartice na isa vodilu pa meni mail pošlji. Ti ugodno prodam.

mail

Jebiveter ::

hot-stuff: kot sm reku je konfig res izi! Vecinoma ti ob nastavitvi pise kaj je kaj, ce pa ne, pa pac pogledas v help.
Glede tvojih proggyjev pa je tko, da bi mogli delat tko kot je treba, ampak za vsak slucaj poglej na FreeSCO forum, kjer se take stvari resujejo!

Sicer pa probaj, itak nimas kaj zgubit! Vse se dogaja v okviru diskete, ramdiska in rama, tako da bodo podatki na disku ostali nedotaknjeni!
Try, take a risk! (tle pa res nimas kaj reskirat):D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

freesco

Oddelek: Omrežja in internet
91133 (927) roscha
»

Linux zgolj kot router

Oddelek: Operacijski sistemi
81340 (1199) OmegaBlue
»

Kater softwearski router?

Oddelek: Programska oprema
211429 (1081) Tomay
»

softwareski router

Oddelek: Programska oprema
141947 (1572) Lith
»

freesco

Oddelek: Pomoč in nasveti
6812 (699) seattle

Več podobnih tem