» »

Nemci za prepoved nasilnih iger

««
6 / 6
»
»»

Kenpachi ::

To sem rekel že 2-3 strani nazaj, pa ga še vedno hranite...
Zaraki Kenpachi.

frudi ::

Uf, noraguta, koliko potlačene jeze in agresije veje iz tvojih odgovorov. A ne bi preventivno zbrcal kakšno boksarsko vrečo, ali pa odigral kako rundo Crysisa, preden ti enkrat popustijo zavore?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

noraguta ::

Uf, noraguta, koliko potlačene jeze in agresije veje iz tvojih odgovorov. A ne bi preventivno zbrcal kakšno boksarsko vrečo, ali pa odigral kako rundo Crysisa, preden ti enkrat popustijo zavore?
lol , grem rajš laufat
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

frudi ::

To očitno ne pomaga...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

AmokRun ::

Laufat!?
A si čist zmešan? Ti boš sigurno masaker naredil.

kr0mp1r ::

glejte kaj je nastalo iz te novice:

New German Law May Force Crytek to Relocate

Absurd!

Tale novica je cisti rumeni tisk, ker

1. kdaj so pa lahko ministri za notranje zadeve kar sami sklepali zakone
2. ta tema se ni pojavila prvic: najmanj enkrat pred vsakimi volitvami in tako kakor ze mnogokrat prej ne bo tudi sedaj nic iz tega

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kr0mp1r ()

BlueRunner ::

1 in prva polovica 2 sta res.

Druga polovica 2. točke pa ni nujno res: "kakor ze mnogokrat prej ne bo tudi sedaj nic iz tega".

Podobno bedast je tudi zakon, ki kriminalizira posest programske opreme, ki se jo LAHKO uporabi za kaznivo dejanje. Ima negativne posledice, slabo je napisan tudi po mnenju nemcev samih, pa je bil kljub temu sprejet.

Na žalost je za takšne bedarije dovolj, da predlagateljem samo enkart uspejo. Tisti, ki smo proti tovrstnim nebulozam mora uspeti vsakokrat.

D3m ::

Morali bi podražiti municijo. En metek naj stane 5000€, da vidmo kako se bojo pol streljali ^^ :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

opeter ::

Morali bi podražiti municijo. En metek naj stane 5000€, da vidmo kako se bojo pol streljali ^^ :))


Hmm... saj verjetno ti, ki straljejo orožja in municijo kupujejo na črno, ali?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

miha96 ::

Sam zaradi enih norcev? Čist mem.
Drugače bodo lahko še vseeno dolwnloandiral!!!

Mipe ::

Berem, da je en mulec v prepiru s šibrovko ubil svojega brata. Menda je bil besen, ker je izgubil v igri proti bratu. Ah ja, ta Amerika... otroci se vsak dan prepirajo, ampak samo v Ameriki se streljajo. Ker je pač polno naloženo orožje dosegljivo - imajo to pravico po zakonu.

PaX_MaN ::

Sam ko nič ne pišejo, ali je bila igra sploh nasilna.
Sicer pa, zaradi igrice != ker je izgubil.

frudi ::

Mogoče sta pa igrala telebajske...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Mipe ::

Sam ko nič ne pišejo, ali je bila igra sploh nasilna.
Sicer pa, zaradi igrice != ker je izgubil.


Mogoče bi moral prebrati članek, ki ga linkaš.
Ker je mlajši izgubil, je jezno pograbil puško.

jype ::

Ja. In če bi izgubil pri "človek ne jezi se" bi jo tudi.

PaX_MaN ::

Mogoče bi moral prebrati članek, ki ga linkaš.
Ker je mlajši izgubil, je jezno pograbil puško.

To ni članek.
Preberi si naslov.

BigWhale ::

Rezultat je pa uvedba demokracije v vzgojo otroka oz. perverzija vzgoje do te mere, da starši ne postavljajo več meja ampak se z otroki dogovarjajo o mejah.


No, jaz ti iz izkusenj povem, da nekaj demokracije je dobro imeti pri vzgoji. Otroku enostavno MORAS pustiti, da se cim vec odloca sam. O mejah se vsekakor dogovarjas in se na nek nacin pogajas ampak se vedno si pa ti tisti, ki postavi mejo, na to pa otroka vedno opominjas.

Za primerno vzgojo si je pac treba vzeti cas. Odvisno od otroka tudi koliko casa bo za to potrebno. Jaz imam dva in sta kot dan in noc kar se nekaterih stvari tice. Problem je v tem, da sta dve skrajnosti, ena orto liberalna in permisivna, ki ne vodi nikamor in druga, totalno zafrustrirana in zadrta, ki otroku ubije se tisti najmanjsi delcek samozavesti in samospostovanja.

Vmesna crta je pa kar tanka in je precejkrat tezko, da ne bi sel po liniji najmanjeg upora in otroka zmlatil, da bi te ubogal ali mu pa pustil, da pocne kar se je namenil poceti.

imagodei ::

BigWhale,

OK, jaz nimam otrok in morda me to v nekaterih knjigah diskvalificira za komentarje. Sem pa velik del življenja preživel okoli otrok - kot najstarejši vnuk stare mame, ki je za dodaten zaslužek dolgo časa pazila na otroke, pa mal kot parttime varuška :) Seveda je drugače, če lahko otroka po parih urah oddaš nazaj v "trajno last" staršev, kot pa če si dan na dan z otrokom in v vseh pogledih skrbiš ter odgovarjaš zanj. Pa vseeno - nekaj izkušenj imam. O teoriji ne bi zgubljal besed, sem si pa tudi prebral kakšno knjigo s pravimi referencami (ne tistimi iz Naše žene in Lady).

Se strinjam, s tem, kar praviš, da pustiš nekaj demokracije (v smislu svobode) in da je smiselno, da se otrok o nekaterih zadevah odloča sam, ter preko tega tudi uči, da imajo njegove odločitve posledice ter da zanje nosi odgovornost. To se mi zdi zelo OK pristop.

Kar sem imel v mislih s tem, da ni demokracije je to, da mora otrok jasno vedeti, da ko starša nekaj odločita, to ni na pogajalski mizi. IOW, če otroka pošiljaš spat ob osmih zvečer, se o tem ne pregovarja. OK, nič nimam proti temu, da če je otrok priden, lahko za nagrado ostane pokonci še 15 min ali pol ure. Sem pa velikokrat videl svoje sorodnike, ki so bili talci svojih otrok in so se npr. glede spanja pregovarjali od osme do (!) pol enajste ure. Ali pa so starši imeli načrte za nedeljo popoldan, pa se je mulec prediral in jokal, tako da so jih spremenili. Ali pa so bili z otrokom dogovorjeni, da lahko 2 uri igra računalnik, nato pa naj se gre igrat ven - na kar se je to spremenilo najprej v 3 ure, pa v 4 ure, na koncu pa v trmasto metanje v tla in slabo voljo v celi družini.

To je tisto, kar se mi zdi sporno. Otrok ve, da se starši sami ne držijo postavljenih meja in da za kršenje teh meja ne bo nobene kazni. Ne samo, da je to škodljivo za razvoj otrokove podobe do sveta - v nekaterih primerih lahko trpi cela družina. In pa, starši, ki otroku vsaj v določeni meri ne predstavljajo avtoritete, ne morejo računati niti na to, da bodo otroci v njih videli varno zavetje ter trdno oporo. To je recept za nezaupanje. Zanimivo je, da praksa potrjuje, da se otrok v težavah prej obrne na avtoritativnega (a ljubečega) starša, kot pa na tistega, ki je preveč permisiven in demokratičen pri vzgoji.

Dejansko mnogo staršev zamenjuje ljubeč odnos do otrok s permisivno in demokratično vzgojo in se bojijo zameriti svojim otrokom s kaznovanjem ali prepovedjo. V praksi imajo otroci "raje" stroge ljudi. Še noben otrok, ki sem ga oštel, mu kaj prepovedal ali kaznoval (seveda nefizično!), mi kasneje tega ni zameril. Pravzaprav so mulci na splošno navdušeni nad mano.
- Hoc est qui sumus -

energetik ::

imagodei, se popolnoma strinjam. Ne bi mogel bolje razložiti. Amapak takih staršev je po mojem opažanju zelo malo. Če že je eden od njih tak, pa drugi preveč popušča, kar je pa najslabše. Da se starša med sabo pred otrokom pregovarjata kaj mu bosta dopustila.
Vidim to tudi v naši familiji. Mene so vzgajali bolj strogo, pri mlajšem bratu so pa (kakor sem opažal), preveč popuščali. In sedaj ko je v puberteti je prepozno. Če ga hočeš za 1h spravit od računalnika, se skor po tleh meče, ne da se mu pomagat, itd.

imagodei ::

energetik, TNX :) Me veseli, da se strinjaš.

Sicer nisem pristaš reality showov, ampak ena svetla izjema in pravzaprav zelo poučna oddaja je (bila?) na TV3. Supervaruška ali kako že - ko starši s podivjanimi otroki pokličejo na pomoč "varuško". Jaz bi sicer rekel, da so to izjemno sposobne otroške psihologinje.

Ne vem, če je že kdo od vas gledal, priporočam pa vsem mladim staršem pogoste oglede. Običajno gre za mulce, ki so skrajno problematični že v predpubertetnem času, torej v starosti od 3 - 10 let. Gledal sem primere, ko mama ni zmogla peljati treh otrok po cesti ne da bi jih imela (dobesedno!) na povodcu - enostavno so tekali sem ter tja in je bilo nevarno, da skočijo pred avto. Spet druga oddaja je bila o četici mulcev, ki so svojo mamo kleli kot stari dedje, enostavno neobvladljivi, preko celega dneva pretepi, kričanje... Starša sta hodila spat uničena, že več let si nista privoščila prostega večera, ne moreta dobiti varuške, ker pobegnejo. Spet v drugi oddaji je bila prikazana situacija, ko sta dva mulca vsak večer hodila spat k očetu samohranilcu v posteljo. Povedal je, da se že več let ni pošteno naspal, otrok ne more prepričat da bi spala v svoji sobi. Ko je "Supervaruška" uvedla disciplino in so otroka dobesedno zvečer zaklenili v sobo, sta več ur (!) histerično kričala, se zaletavala v vrata, razbijala pohištvo. Zaspala sta od izmučenosti.

Da ne bi sedaj preveč našteval (poglejte si sami kdaj), skupni imenovalec vseh primerov je vedno ta, da starši ne znajo postaviti pravil igre in se potem tega držati. Očetje in matere v omenjenem Reality Showu po 20x opozorijo otroke, da se nekaj ne sme, da je prepovedano, da naj takoj prenehajo - na koncu pa obupano tožijo "Supervaruški", da jih otroci itak ne ubogajo. Otroci točno vedo, da prepoved sicer je, a posledic ni nikoli. Drugi skupni imenovalec je ponavadi pomanjkanje pozornosti oz. pravilne pozornosti. Otroci ugotovijo, da jih starši "opazijo", kadar so poredni. Kadar so pridni, starši zanje nimajo časa, če pa razgrajajo, se starši vsaj razburjajo.

Skratka, v poplavi kretenskih oddaj in butastih Reality Showov tipa Trenutek resnice, je tale oddaja svetla izjema. Močno priporočam.
- Hoc est qui sumus -

BlueRunner ::

Jaz bi sicer rekel, da so to izjemno sposobne otroške psihologinje.


Starševske psihologinje, predvsem starševske...

imagodei ::

Hmmm... On the second thought - nicely put. :)
- Hoc est qui sumus -

echo ::

Mah ta oddaja... če jo gledaš ene tri tedne zapored, opaziš veliko ponavljanja. Pravzaprav je bila rešitev v večini primerov enaka - ignoriranje otroka. Namesto da starši skačejo okoli otroka in je pedenajo od spredaji in od zadaj, so froca za pol ure ignoriral. Kot zrak.

Sicer pa se mi zdi, da je bil namen te oddaje predstaviti pot faliranim angleškim staršem.
Aia pa lahko je biti pameten o vzgoji in o avtoritativnem nastopu pred svojim otrokom, dokler nisi sam v primerni situaciji izsiljevanja. Ko moreš bit trden in trmast. Mogoče ti bo zameril za kake pol urce, ampak po puberteti ti bo hvaležen. Vsaj jaz sem svojim...

PS: ne pretiravat. :)

imagodei ::

No, tako preprosto, da otroka ignoriraš, pa spet ni. Ene par for, ki se jih zdajle iz glave ne spomnim, je bilo prav carskih.

Pravzaprav ne gre za ignoriranje otroka, gre za to, da se otrok nauči, da njegova ne more obveljat. In ker so pač mulci iz tiste oddaje že od rojstva, torej npr. 5, 7, 10 let navajeni na to, da z dovolj dolgim trmarjenjem, histerijo in razbijanjem dosežejo vse, kar hočejo - ja, končni efekt zna biti včasih tudi "ignoriranje".

Še bolj pogosto pa aktivno vztrajanje pri svojem. Poenostavljeno rečeno, gre za merjenje moči: spet, če je otrok že od vekomaj navajen, da vse doseže, potem bo teroriziral in (povsem dejansko) izvajal svojo moč nad starši. Ne gre za fizično moč, ampak za psihično moč. In to je v tako skrajnih primerih, kot so tam v tisti oddaji, že kar konkretno psihično nasilje nad starši. Pa še pubertetniki niso!

Edina rešitev je, da si določeno obdobje bolj vztrajen, kot otrok. Toliko časa, da ga prevzgojiš, oz. čisto simpl, da se vzorec obnašanja spremeni. Nemalo tehle oddaj je uporabljalo tudi t.i. sedež za poredne. Tam so starši potili krvav pot, da so porednega otroka prvikrat za 5 minut obdržali na stolu. In če ne bi šlo za konkreten boj za prevlado, bi jaz tisto označil za nasilje nad otrokom.

Pa vendar to ni nobeno nasilje, ker prvič z neaktivnostjo in dopuščanjem nesprejemljivega obnašanja škoduješ otroku, njegovi socializaciji ter vzgajaš čustveno invalidno osebo; drugič pa na dolgi rok škoduješ sebi, svojemu duševnemu miru in nenazadnje odnosu med tabo in otrokom - kar vodi v začaran krog. Nesprejemljivo obnašanje je treba odpraviti čimprej in čimbolj temeljito, pri tem pa seveda paziti, da ne prizadaneš otrokovega dostojanstva.

Saj pravim - "Supernannies" iz tiste oddaje so carice.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Imagodei,

Ja, saj se v bistvu strinjava. Tud pri nas doma ni trte-mrte. Se zgodi, da clovek kdaj popusti ampak generalno se pa ve kdo je sef pri hisi. Hehe. Popuscanja doma vecinoma ni Jakob ze nekaj casa ve, da mu dretje cist nic ne pomaga, Ema se pa se mal uci. :)
----
Ko je "Supervaruška" uvedla disciplino in so otroka dobesedno zvečer zaklenili v sobo, sta več ur (!) histerično kričala, se zaletavala v vrata, razbijala pohištvo. Zaspala sta od izmučenosti.


No, to lahko prakticiras pri vecjih otrocih. Moja Ema je tudi ze zaspala brez vecerje med nekim hlipanjem v svoji sobi hehe. Je pa precej razlike pri majhnih otrocih. Dojenckih se.

"Pust ga naj se dere, bo ze zaspal!"

Jakob se je drl dve uri, pobruhal postlo in ni spal. Nekateri dojencki pac nucajo vec blizine in je skoraj do treh let rabil nekoga, da je z njim zaspal. Pa so vsi okrog govoril, ja je razvajen, pol bo sam se hujs in nevem kaj se vse. Dans mi pa pri petih letih rece: ati, kr ugasni mi luc v sobi sej ne nucam, sem ze velik.

imagodei ::

BW,

ja, upam, da se strinjava :), ker drugač nisem ravno terorist. Vem pa, da če ni ene uravnotežene discipline (pa tudi malo popuščanja, valjda), potem najebejo starši, posredno pa tudi otrok sam.

Tistadva mulca, ki sta spala pri očetu samohranilcu sta bila pa že precej velika - se ne spomnim točno, ampak verjetno tam 6 in 8 let. Dost velika za v svojo posteljo. Pa problem je bil, ker so se vsak večer sproti dogovorili, da bosta pa danes zares prespala v postelji, pa se to nikoli ni zgodilo. Čist zastopim, da včasih tudi večji otrok pride v posteljo k staršem, sploh sredi noči, če se mu kaj grdega sanja... Normalno in dopustno. Ne pa vsako noč, pri 8 letih. Starša pa v celibat, al kaj? :)
- Hoc est qui sumus -

noraguta ::

Imagodei,

Ja, saj se v bistvu strinjava. Tud pri nas doma ni trte-mrte. Se zgodi, da clovek kdaj popusti ampak generalno se pa ve kdo je sef pri hisi. Hehe. Popuscanja doma vecinoma ni Jakob ze nekaj casa ve, da mu dretje cist nic ne pomaga, Ema se pa se mal uci. :)
----
Ko je "Supervaruška" uvedla disciplino in so otroka dobesedno zvečer zaklenili v sobo, sta več ur (!) histerično kričala, se zaletavala v vrata, razbijala pohištvo. Zaspala sta od izmučenosti.


No, to lahko prakticiras pri vecjih otrocih. Moja Ema je tudi ze zaspala brez vecerje med nekim hlipanjem v svoji sobi hehe. Je pa precej razlike pri majhnih otrocih. Dojenckih se.

"Pust ga naj se dere, bo ze zaspal!"

Jakob se je drl dve uri, pobruhal postlo in ni spal. Nekateri dojencki pac nucajo vec blizine in je skoraj do treh let rabil nekoga, da je z njim zaspal. Pa so vsi okrog govoril, ja je razvajen, pol bo sam se hujs in nevem kaj se vse. Dans mi pa pri petih letih rece: ati, kr ugasni mi luc v sobi sej ne nucam, sem ze velik.
kaj ma to veze z nasilnim igram. svoje sadizme lohk razkazuješ v drugi temi!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Mipe ::

Ah, zdaj mi je pa jasno, zakaj je noraguta tako beden primerek... v družini so ga razvajali :D

imagodei ::

noraguta,

chill out... To ima kar največ zveze z nasilnimi igrami. Simpletoni, kot si ti, jo seveda ne vidite, ker življenje vidite črno-belo in iščete neke očitne, na prvi pogled vidne vzroke, ki pripeljejo do neprilagojenih osebnosti.

V stilu, aha, sosedov Polde je pa na kurbe hodil, sem vedel, da bo enkrat nekoga zaštihal. Tamal Marko je pa cele noči igral računalnik, ziher je zarad tega s sekiro šel nad učiteljico.

V resnici 99,99% otrok, ki igrajo nasilne igre na PC-ju, nima problemov z ločevanjem resničnosti od domišljije, niti ne fantazirajo o tem, da bi v realnosti izvedli dejanja svojega izmišljenega junaka iz bitov in bytov. 99,99%, zaboga! Milijoni otrok/mladostnikov po celem svetu vsak dan igrajo nasilne igre - če bi bile nasilne igre res vzrok nasilja v realnosti, bi v praksi po srednjih šolah imeli vojno stanje. Vsak dan bi iz desetin šol poročali o streljanju in smrtnih žrtvah!

V resnici je pa predlog za prepoved nasilnih iger približno tako bosa ideja, kot če bi zahtevali prepoved arašidov, ker na leto zaradi alergijskega anafilaktičnega šoka po zaužitju umre nekaj deset ljudi po svetu.

Point je, da so za eno majhno populacijo otrok/mladostnikov nasilne igre kvečjemu kaplja čez rob. Ker so zaradi genov ali vzgoje sociopatski, nagnjeni k nasilju, jim nasilne igre lahko dajo neke ideje. V resnici so pa ti mladostniki tempirane bombe, ki bi jih lahko sprožil katerikoli drugi zunanji dejavnik. Prepovej te igre, pa ti garantiram, da zaradi tega ne bo nobena šola bolj varna! Bistvo tele debate o vzgoji, ki smo jo imeli vmes je ta, da so pravilna vzgoja, varno družinsko okolje in ljubeč odnos staršev do otrok glavna popotnica otroku, da se razvije v normalno osebnost. Brez tega otrok odraste v večjega ali manjšega čustvenenega invalida, ki bo svoje čustvene in duševne težave reševal na nepravi, morda celo patološki način. Svojo jezo in čustven naboj bo kanaliziral na napačne načine, mogoče tudi s streljanjem v šoli.

Govoriti, da nasilne igre povzročajo streljanje v šoli je smešno. Točno tako, kot da bi trdil, da je upad guarstva povzročil global warming. Mislim, korelacija je jasna, ane: skupaj z upadom števila piratov na morju se dviguje povprečna temperatura ozračja, ane?

Ali pa tale: vsako jutro, preden vzide sonce, zapoje petelin. Torej sonce vzhaja zaradi petelina?
- Hoc est qui sumus -

noraguta ::

kej je možnost nasilja , je pčotrebno prepovedati nasilne igre , ker le imajo nek vpliv. ravno tako je potrebno dodajati mladoletnikom brom v prehrano , saj vemo , da pezgodnja spolnost vodi v čustveno pohabljenost, narava pa ga serje ter poremlja naše malčke že pri 12ih letih z menstruacijo ter trdim tičem. splonost je ravno tako potrebno zavret dokler otrok ne odraste. preprosto moramo popravljati napake narave, če se nočemo utopiti v nasilju brezbožnem pofukljavanju , zakajenim beznicam , ter nevarnim prevratniškim idejam.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

frudi ::

Pozabite Doom in Crysis... kakšne psihopate proizvajajo šele Simsi!! Banat takoj, avtorje pa v zapor zaradi ogrožanja nič hudega sluteče javnosti!

</sarcasm> (preden me bo kdo resno jemal...)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

imagodei ::

That does it...! ;((

Fak, kere nore ideje...
> "splonost je ravno tako potrebno zavret dokler otrok ne odraste. preprosto moramo popravljati napake narave, če se nočemo utopiti v nasilju brezbožnem pofukljavanju , zakajenim beznicam , ter nevarnim prevratniškim idejam."

Aha, pri 17 letih, 11 mesecih in 30 dneh je spolnost no-go; ko pa mladostnik napolni točno 18 let, je pa magično pripravljen na "pofukljavanje"? WTF?

Dost žalostno, če si ti trdega tiča imel prvič šele pri 12 letih ali pa celo kasneje. Meni je užitke nudil že bistveno prej... Že v vrtcu smo se z deklicami vse sorte igrali. Zanimivo, da danes ne streljam po ljudeh in da nimam nevarnih prevratniških idej?!


> "saj vemo , da pezgodnja spolnost vodi v čustveno pohabljenost, narava pa ga serje ter poremlja naše malčke"

Takih kretenskih pa že dolgo ne. Spolno nasilje vodi v čustveno pohabljenost. Če se odrasel moški spravi na 12-letno deklico, npr. Ne pa, če 8-letna mulčka med sabo raziskujeta in se igrata zdravnika. To o čemer ti govoriš, nima veze z naravo, pač pa s totalno versko zaplankanostjo. Manj, kot bo takšnih puritancev med nami, manj bo najstniškega streljanja. Viš, ti in tebi podobni pa dejansko ste vzrok za degenerirano družbo! Tebi podobni so v srednjem veku bili odgovorni za smrt tisočev mladenk, ki so se baje ukvarjale s čarovništvom. Mogoče so se "brezbožno pofukljevale", ali pa mogoče samo niso hotle dat kakšnemu sprevrženemu dedcu. Da ne omenjamo ostalih revežev, ki so v degenerirani družbi tistega časa goreli na grmadah, ker niso izpolnjevali nekih visokih in svetih standardov, ki bi jih ti očitno rad spet vpeljal.

Dear Jesus, le kako so otroci preživeli par deset tisoč let nazaj, ko so naši predniki živeli v jamah ter izvajali seksualne orgije pred očmi otrok?!

Če se mi ne bi zdel tako grozljivo puritanski, bi se mi spričo svoje zaplankanosti celo smilil. Brez skrbi, da je "brezbožno pofukljevanje" naravno in da je "mati narava" poskrbela za to, da vrsta zmore preživeti tudi, če v mladih letih oko naleti na prizore seksa.
- Hoc est qui sumus -

Mipe ::

Ne hrani trola, ej...

noraguta ::

a trolingi so spet kaj iz igric?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

ahac ::

a trolingi so spet kaj iz igric?


Ne. Z biblije.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

noraguta ::

a trolingi so spet kaj iz igric?


Ne. Z biblije.

ma ja zeldo si igrov priznej!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

ahac ::

Ma, ne.. Zelda je gay.
Igral sem American Bible Crusader 2. Fajn špil. Velik krvi in nasilja, ampak samo na tistimi, ki si ga zaslužijo (gayi in neverniki).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

opeter ::

Jaz sem nekoč dolgo časa igral Catchumen.
Sicer pa zanimiv seznam: Christian Video Games

 Catchumen

Catchumen

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

noraguta ::

personifikacija dragi moji! zakaj holivut ne snema več filmov kjer gud gajsi kadijo? ampak zmer bad gajsi?
no in 20% populacije še zmer kadi. ne mi rečt ,da potem takem nasilne igre ne vplivajo na psiho čluvekca!!!!!!!!!!!!1
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

techfreak :) ::

Kajenje ni več "in" ... zdaj so mobilni telefoni.:D

Mipe ::

In 'bling bling'. V Ljubljani se ne morem obrniti, ne da bi se praktično zaletel v kakega tipa, okitenega z vsem mogočim nakitom, vrečastimi hlačami in vsem tem. Kaj je tako kul na hlačah, ki se bolj vlečejo po tleh in se ti vidijo gate?

Upam, da enkrat v ZOO spustijo zveri, potem bo pa Darwin storil svoje - tipi se bodo spotikali ob lastne hlače!

noraguta ::

Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Arto ::

Ja, vsega je kriv Call of Duty! Če tega ne bi bilo, potem Breivik ne bi nikogar ustrelil!

OmegaM ::

To so po moje gluposti. Ljudje zivijo v neki iluziji. Ce bi to tak bilo te bi se tu vsi pokali pa klane imeli v zivo pa itd.
Res pa je da verjetno iz grozljivke dobis kako idejo, idejo v grozljivkah pa so dobili verjetno se od kje prej.
Kaj je te bilo za kaksna klanje prej krivo, ko ni bilo filmov, igric, ...
Tak, je pa treba se knjige prepovedat pa zazigat.
Bog nedaj kako pornografijo gledat :)
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Kenpachi ::

noraguta je izjavil:

evo vam http://www.dailytech.com/Norwegian+Terr...


Pha, amater. Vsi vejo, da je Battlefield 3 top shit.
Zaraki Kenpachi.
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V ZDA se pripravlja zakon o raziskavi povezave med nasilnimi igrami in agresijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10726480 (23208) Gregor P
»

Videoigre z nasilno vsebino zmanjšujejo kriminal

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3612331 (10839) imagodei
»

Manhunt 2 na Otoku prepovedan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
798848 (6634) edge540
»

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Igre
22020949 (15271) nodrim
»

Boj proti raziskavam, ki obsojajo igre

Oddelek: Novice / Igre
374465 (2272) MrStein

Več podobnih tem