» »

POP TV - problem s sprejemom

POP TV - problem s sprejemom

VANČ14 ::

Ali mi zna kdo povedati, kaj se dogaja zadnji mesec z analognim signalom POP TV z oddajnika na Krvavcu. Na strehi imam namreč dve anteni, obrnjeni na Krvavec. Z njima sem več kot 10 let sprejemal sledeče programe: SLO 1 in 2, A-kanal, TV 3 in POP TV. Pri SLO 1 in 2 ter A kanalu je bila slika solidna, TV3 in POP pa zelo lepa. Zadnji mesec pa se je slika na SLO 1 in 2 ter A kanalu močno izblojšala, TV 3 je ostal isti, POP TV, ki je imel ves čas najlepšo sliko, pa je postal negledljiv - ves čas šumi ( predvsem ko je slika bolj svetla ), slika je obupna ali pa celo prekinja, skratka gledanje ni več možno. Naj povem, da anten nisem premikal niti spreminjal nastavitev na TV-ju. Ali kdo ve, kaj bi bil lahko vzrok?

vinetu ::

Neplačana naročnina

VANČ14 ::

Od kdaj pa POP tv pobira naročnino?

Scorpia ::

da ni veter obrnil antene? Je pa zdej uprašanje ali imaš vse te programe z krvavca. Ker vse ti programi oddajajo z istega oddajnika in nebi smelo biti večje razlike če imaš vidno polje. Lahko je problem če si daleč in je problem oddajna moč posameznega programa da se pojavijo razlike. A kanal ima na krvavcu še dodatno eptv logotip, na krimu in ostalih oddajnikov pa je brez tega logota.
////

Scorpia ::

vinetu: neplačana naročnina za POP TV (tudi kanal A) velja samo za DVB-T.
////

VANČ14 ::

Sem čez vikend malo preveril stvari in del problema je bil v povezavah TV - DVD snemalnik - SAT spejemnik. Priključki na antenskih kablih so bili že malo razmajani in sem jih naredil na novo in stvar se je delno izboljšala. Drug problem pa je verjetno v tem, da je med mano in Krvavcem cca 15 do 20 km zračne linije, vmes pa je še gozdna planota, vrh pa je poraščen z gozdom. In ravno vrh in gozd mi zakrivata diretnen pogled na Krvavec. Sedaj, ko je gozd ozelenel pa verjetno svoje prispeva še listje in zmanjšuje moč signala (vsaj tako si jaz razlagam, če je to res bom pa videl jeseni, ko odpade listje).
Drugače pa vse programe sprejemam s Krvavca na kanalih, na katerih oddajajo s tega oddajnika. Edino za A kanal na spletni strani POP TV ni podatkov, da bim oddajal s Krvavca, jaz ga pa zelo dobro dobim na 34. kanalu. Ali je možno, da je signal s kakšnega drugega oddajnika?

Alexius Heristalski ::

Ne, je kar s Krvavca. Gre za nekoliko čudno zadevo, lastnik dovoljenja za to frekvenco je EPTV, ki pa že ves čas svojega obstoja na njej prenaša Kanal A. Pred tem je to frekvenco imela Gajba TV.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gremo ::

POPtv ima oddajnik na Krimu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26957753 (34465) Alexius Heristalski
»

televizija-signal

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142077 (1911) Alexius Heristalski
»

DVB-T mpeg2 in HD?

Oddelek: Zvok in slika
82770 (2523) Okapi
»

POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!

Oddelek: Zvok in slika
475891 (4091) Hardstyle
»

sobna antena ljubljana - črnuče

Oddelek: Zvok in slika
101875 (1653) Jakka

Več podobnih tem