» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

FeLiXXX ::

Pozdravljeni

Imam problem z računalnikom in sicer da se ne zažene.
Ko stisnem tipko za vklop se za kaki dve sekundi vklopi ventilator procesorja in se nato ustavi, če ponovno stisnem tipko za vklop se ne zgodi nič, če pa ga izklopim iz elektrike in ponovno vklopim se ventilator spet vklopi za kaki dve sekundi in nato ugasne.
Pri tem gori ves čas zelena ledika na osnovni polšči vendar računalnik ne zapiska in se ne zažene. Opazil sem tudi, da se na osnovni plošči, tam kjer se priklopi napajalnik segreva en tranzistor le tega sem odloto, prevero in dela tako kot more.
Testiral sem tudi vse komponente (RAM,grafična,disk,napajalnik,DVD-rom...) v drugem računalniku in vse dela BP.
Če je kdo mel podoben problem ali ve kaj bi lahko bilo narobe,naj mi prosim javi.

WamPIRe- ::

Pozdravljeni

Opazil sem tudi, da se na osnovni plošči, tam kjer se priklopi napajalnik segreva en tranzistor le tega sem odloto, prevero in dela tako kot more.

Čak čak.. ti si odlotal tranzistor iz matične plošče in ga nazaj lotal? No to bi znal bitzadosten razlog za nedelovanje plošče...
Sicer pa preveri, če imaš vse konektorje priklopljene na matični... predvsem dodatnega 4 pinskega v okolici socketa.

FeLiXXX ::

Ja, odlotal sem tranzistor da sem ga lahko prevere če dela. Odlotat tranzistor bi menda znal vsak ki ve kako se prime spajkalnik. Kable imam prikloplene, tudi tega z štirimi pini.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

Oddelek: Pomoč in nasveti
345952 (4969) solatko
»

CRT televizor Gorenje TVF-21S73 v okvari

Oddelek: Zvok in slika
61670 (1378) Mikron
»