» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

eSports ::

Lep pozdrav, imam problem z mojim 2 in pol leti starim računalnikom.
Včeraj je medtem, ko je bil računalnik prižgan (in sem ga uporabljal), zmanjkalo elektrike. To se mi je zgodilo že večkrat brez posledic, ampak tokrat se računalnik ni dal več zagnati. Ko pritisnem tipko za vklop se ne zgodi čisto nič, niti ventilatorji se ne zavrtijo ali zasvetijo ledice na ohišju.

Računalnik je sestavljen iz: matična plošča ASUS P6T, Mushkin 6GB 1600MHz (3x2GB), diska sta WD Black 1T in 640 GB, procesor i7 920 (nič navit), grafa ATI RADEON 4870x2 2GB (tudi nič navita), ohišje ANTEC 1200 Ultimate in pa napajalnik LC Power 850W arkangel.

Probal sem odklopiti napajalnik, ter ga priklopiti samo na ventilator in je delal. Lučke na matični tudi gorijo (on/off in pa reset), ko priklopim napajalnik.

Za vso pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.

amigo_no1 ::

Resetiraj bios z jumperjem na MB.

deninho1989 ::

tudi jaz imam podoben problem...vse je lepo delalo, dokler ni zmanjkalo elektrike... ko je prišla elektrika nazaj, pa se ob pritisku gumba za vklop ni zgodilo nič..sveti le zelena lučka na matični (ventilatorji se ne zavrtijo). probal sam clr cmos + ročno z izvijačem zagnat pc pa nič.. napajalnik sem tudi testiral pa dela.. tak da nevem kaj bi bilo narobe..matična mogoče?

hvala, Lp

aja btw... sem že pa kar nekaj časa imel problem, ko sem pc izklopil iz elektrike, se mi je zagnal komaj po 5-10 minutnem čakanju...se je pa drugače vedno zagnal

Han ::

Starost, komponente? Verjetno so kondenzatorji fuč na osnovni plošči...

pa vse je okrog 3-4 leta nazaj menjano...kondenzatorji ne zgledajo napihjeni...
drugače pa:

asus p5k se/epu socket 775
rami ocz 2x 2gb 800 mhz ddr2
grafična: club3d 9800gt 512mb
proc: core2duo e7200
napajalnik: lc power 550w

zdaj pa nevem če se mi splača popravljat matično ali pa novo kupit

hmm...sem vse skupaj spucal, dal not drugo grafično pa se mi je pc zagnal...3 dni je delal, danes pa je začelo piskati (1 dolg 3 kratki piski) in ni bilo slike...čez nekaj časa pa se spet več ni zagnal pc..tak da nevem mogoče so kaki problemi pri reži za grafično

Brias ::

asus p5k se/epu / stran 61 od 134

one continuous beep followed by three short beeps / NO vga detected

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se ne prižge!

Oddelek: Pomoč in nasveti
142459 (2274) d4vid
»

PC ugasnil med pregledovanjem BIOSa