Forum » Programiranje » [SQL Server] Deadlock
[SQL Server] Deadlock
Mediator ::
Imam eno tabelo, do katerih dostopa veliko klientov..vsakih 5 minut se mi izvrši cronjob, ki izvede nad to tabelo ogromno sprememb zato traja dlje časa..mogoče kdo ve kako bi lahko odpravil dedlocke?
borchi ::
razbij job na več korakov, delaj update v zanki po XXX vrstic...
na strani klientov pa odvisno kakšne 'dostope' (read, update, delete?) do tabele izvajajo klienti, koliko te skrbijo 'dirty reads'... poglej si table hinte (nolock, readpast...), kaj maš na izbiro bo verjetno tudi odvisno od baze...
na strani klientov pa odvisno kakšne 'dostope' (read, update, delete?) do tabele izvajajo klienti, koliko te skrbijo 'dirty reads'... poglej si table hinte (nolock, readpast...), kaj maš na izbiro bo verjetno tudi odvisno od baze...
l'jga
Mediator ::
mislil sem tudi kreirati neko temp tabelo, nad katero bi izvedel tisti potratn sql, in po tem update-al spremembe na orginal tabelo..a obstaja kaka funkcija v sql server 2005, ki bi mi replicirala tabelo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mediator ()
krneki0001 ::
Programu dodaj števec in na 1000 vrstic sprememb ali insertov naredi commit in resetiraj števec na 0. Vmes lahko narediš še majhen zaostanek s funkcijo deley za recmo 5 milisekund, da ostali programi vmes lahko dostopajo do podatkov in boš imel mir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17680 (14546) | McAjvar |
» | Potrebujem MySQL ukazOddelek: Programiranje | 2890 (2498) | zvmk |
» | SQL query za datume, ki se ne prekrivajoOddelek: Programiranje | 2611 (2242) | omnimint |
» | Backup podatkovnih bazOddelek: Omrežja in internet | 2167 (1795) | jype |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6447 (4792) | Microsoft |