» »

Navision

Navision

zigi ::

Se kdo tukaj ukvarja s podporo Navision-u? Torej kakšen programski jezik je zadaj, kakšno je delo, kakšni projekti, pač... nasploh :-)
Imam ponudbo za podpornika za Navision in se še odločam če bi se spustil v to.
LP

ManDriver ::

.... kar se mojih izkušenj tiče - z vidika uporabnika - je podpora za Navision izredno draga, poleg tega bi se dalo tudi kakšno rečt na račun učinkovitosti le te. Ampak takšne so seveda moje izkušnje... LP, ManDriver
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

luli ::

Podpora za novo verzijo bo v novem Visual Studiu (.NET). Drugače pa je bila do sedaj najboljša praksa, da si se s svojim programom povezal z Navision aplication serverjem in komuniciral preko njega.
Nikoli ne poskušaj pisati direktno v Navisionovo bazo, saj te to zna pripeljati v velike težave.

ender ::

Beži, dokler lahko. Nekaj utrinkov iz verzije 4, 5 ni nič boljša (razen da so dodali podporo za tabulatorje v kodi), 6 pa je bila nazadnje, ko sem jo gledal na eni strani enaka kot 4/5, na drugi strani (.net) pa neuporabna.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Taras_Bulba ::

Programira se v C/AL, editor zgleda kot notepad in tudi ni kaj dosti pametnejši (glej tistih nekaj utrinkov v zgornjem postu). Osnova Navisiona je baza podatkov (native ali MSSQL), vendar ti na začetku ni treba poznati in programirati povezav, niti SQL, ker dejanskih selectov in drugih stvari v Navisionu ne pišeš, je pa seveda obvezno poznavanje delovanja SQL in baz. Povezljivost z drugimi programi je možna na primer z navadnimi text fajli, lahko se greš SOAP... Delo je pa dost hm, dinamično. Spet odvisno kaj točno delaš, pa za kolk strank skrbiš.

Podpora je od podpornika do podpornika drugačna, cene so pa odvisne od firme in kakovosti storitev/hitrosti odziva.

ender ::

Programira se v C/AL, editor zgleda kot notepad in tudi ni kaj dosti pametnejši
Bolje bi bilo reči, da je programiranje v Notepadu poezija v primerjavi z Navisionovim urejevalnikom. C/AL je pa neka pohabljena verzija Pascala.

Pa še en utrinek iz Microsoft Navision Development 1 - C/Side Introduction: "Is Microsoft Navision Object Oriented?" "C/SIDE is not object oriented but object-based. This is an important distinction. In an object oriented language or environment, the developer can create new types of objects based on the ones already in the system. in C/SIDE, you have seven types of application objects and that is all. You can create and use Tables, Forms, Reports, Dataports, XMLports, Codeunits, and MenuSuites, but nothing else. This may seem like a huge limitation, but, with every limitation, there is an increase in freedom."
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MacBook Pro in izbira virtualne mašine

Oddelek: Operacijski sistemi
161701 (1468) ql000
»

Programi za vodenje podjetja?

Oddelek: Programska oprema
83079 (3079) PhotoBlaz
»

Poslovni informacijski sistem - izkušnje in predlogi.

Oddelek: Programska oprema
124228 (3903) U2FoundMe
»

PHP - objektno programiranje

Oddelek: Izdelava spletišč
344166 (3554) Trubadur
»

Bill Gates o patentih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
506903 (5831) alum

Več podobnih tem