Forum » Pomoč in nasveti » Kako stisnit (Zrarat) datoteko veliko 700mb na 20mb???
Kako stisnit (Zrarat) datoteko veliko 700mb na 20mb???
;-) ::
Zdravo!
Na natu opažam filme zrarane na 20mb, ko ga odraraš je 700mb, dobro nebom več govoril o filmih, da se mi tema ne zbriše, me pa zanima kako je to mogoče?
Z katerim programom? Pri winrar nisem našel take funkcije...da bi tako zelo stisnila datoteke. Kaka ideja?
Na natu opažam filme zrarane na 20mb, ko ga odraraš je 700mb, dobro nebom več govoril o filmih, da se mi tema ne zbriše, me pa zanima kako je to mogoče?
Z katerim programom? Pri winrar nisem našel take funkcije...da bi tako zelo stisnila datoteke. Kaka ideja?
StratOS ::
Hja, mogoče je film v celoti črn ali bel, tako, da z algoritmom podobnosti istega zapisa se da skompresirati tudi na tistih 20 MB, sam ne verjamem, da je možno kaj takega posebej pri filmih, ki so ža tako ali tako skompresirani, da bi obstajala takšna vrsta dodatne kompresije pa ne verjamem oziroma je film v celoti v raw formatu.
Po mojem je tu na delo kakšna frekvenčna ali podobnostnma analiza ipd ...
Daj malce več informacij o vrsti kompresije, končnicah ipd ...
Formatu filma ipd ...
Glede multimedije pa je trenutno najboljši format UHARC, seveda je odvisno v kakšnem formatu je multimedijska datoteka narejena, vendar takšne zmogljivosti 1:35 nikakor ne doseže v praksi.
Po mojem je tu na delo kakšna frekvenčna ali podobnostnma analiza ipd ...
Daj malce več informacij o vrsti kompresije, končnicah ipd ...
Formatu filma ipd ...
Glede multimedije pa je trenutno najboljši format UHARC, seveda je odvisno v kakšnem formatu je multimedijska datoteka narejena, vendar takšne zmogljivosti 1:35 nikakor ne doseže v praksi.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Tud 700-100 mi je prav, samo še vedno ne vem kako.
Hm filem o katerem govorim je zelo star res je kvaliteta slaba, sam za tiste čase se mi zdi solidno.
Hja potem pa mi povejte način kako lahko najbolje zraram datoteke. Zajle pa grem tale UHARC probat.
Hm filem o katerem govorim je zelo star res je kvaliteta slaba, sam za tiste čase se mi zdi solidno.
Hja potem pa mi povejte način kako lahko najbolje zraram datoteke. Zajle pa grem tale UHARC probat.
jan01 ::
Filme ne boš z nobenim raram, uharcom in podobnim bolj stisnil kot so že za video namesnki xvid, x264, ...
TEDY ::
mogoče misli na film zararan na veliko manjših rar filetov?? (xx.rar, xx.r00, xx.r01, xx.r02)
#000000 ::
Jest sem zanč snel nek tutorial dol v swf oz. vse kar poleg swf-ja še zgenerira cantasia, rar file je bil velik 4 mb, ven je padlo za 70 mb swf videa. Se bom probu spomnit za kerga je šlo oz. kje sem ga dobil, mogoče se da pogledat s čim je bil zaprešan ??
Tilen ::
2 MB .rar v 101MB .avi
V čem je hec? Na kratko povedano si winrar [in tudi drugi] zna zapomniti oziroma ločiti nastale spremembe od nespreminjanja okolice. Nespremenjeno stanje zapiše kot Y, ki se X-krat ponavlja.
Skoraj 7 minutni "video" 1024x739 pri 2059kbps & ~25 fps v 2MB paketu zgleda kr zavajajoče, priznam.
Ta odpakiran file lahko po vaši najljubši metodi zapakirate nazaj in velikost bo približno enaka. [ minimalne razlike odvisne od arhiverja ter nastavitev].
V čem je hec? Na kratko povedano si winrar [in tudi drugi] zna zapomniti oziroma ločiti nastale spremembe od nespreminjanja okolice. Nespremenjeno stanje zapiše kot Y, ki se X-krat ponavlja.
Skoraj 7 minutni "video" 1024x739 pri 2059kbps & ~25 fps v 2MB paketu zgleda kr zavajajoče, priznam.
Ta odpakiran file lahko po vaši najljubši metodi zapakirate nazaj in velikost bo približno enaka. [ minimalne razlike odvisne od arhiverja ter nastavitev].
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
JurijTurnsek ::
zakaj se meni zdi da si odpakiral en 15 mb rar in jih je slučajno v isti mapi bilo še desetine?...
http://www.slatnaskejta.com
KoRnholio8, si pregledal moj file? EWEER govori namreč o isti stvari, če se ne motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Pujcek ::
ja moras met poseben rar za filme in pol lahko stisnes film iz 700 na 20 mega sam ta program je fuuuul drag pa ga nima vsak ker ce bi ga mel pol nebi noben 700 mb dol vleku a ne?!
:)
Matej_K ::
te pa povej ime takega programa!!!
Že vsak fuuuuuuuuuuuul drag program se je slej ko prej znašel na internetu...oziroma nekje na internetu
Že vsak fuuuuuuuuuuuul drag program se je slej ko prej znašel na internetu...oziroma nekje na internetu
... .. .
Pujcek ::
lohk ti povem ime sam ti recem da se ga ne da skrekat k je fuuuuuuul hudo zasciten in verjam da ce bi se ga dal bi za skrekal. kao ma neko posebno zascito k je zakodirana s 4096 bitnim kljucem in ni sanse da oklenes pa tko...
aja, program se drugac imenuje movierar, majo ga pa veliki filmski studiji da jim posnetki ne zavzamejo prevec placa na disku.
ajde
aja, program se drugac imenuje movierar, majo ga pa veliki filmski studiji da jim posnetki ne zavzamejo prevec placa na disku.
ajde
:)
Matek ::
Pujcek, dobra .
Da razčistimo - kompresija je odvisna od tipa podatkov. Določene podatke se da odlično kompresirati (recimo eno ogromno BMP sliko, ki je cela iste barve), medtem ko določenih se ne da niti slučajno. Mednje sodijo praviloma datoteke, ki so že v določenem formatu, ki poskrbi za zmanjšanje velikosti datotek (recimo JPG slike in XviD filmi se bodo bistveno manj stisnili kot pa BMP slike in pure AVI filmi), zato je nemogoče reči, da neka kompresija vedno stisne datoteko v 10% izvorne kvalitete.
Odgovora na vprašanje avtorja teme tako ni možno podati, pri nekaterih datotekah boš lahko že kar lepo z winrarom prišel do zmanjšanja 700 MB -> 20 MB, medtem ko pa tudi z najboljšim programom ne boš mogel svojih filmov, velikih 700MB, kar tako stisniti na 100 MB. Enostavno ne gre.
Da razčistimo - kompresija je odvisna od tipa podatkov. Določene podatke se da odlično kompresirati (recimo eno ogromno BMP sliko, ki je cela iste barve), medtem ko določenih se ne da niti slučajno. Mednje sodijo praviloma datoteke, ki so že v določenem formatu, ki poskrbi za zmanjšanje velikosti datotek (recimo JPG slike in XviD filmi se bodo bistveno manj stisnili kot pa BMP slike in pure AVI filmi), zato je nemogoče reči, da neka kompresija vedno stisne datoteko v 10% izvorne kvalitete.
Odgovora na vprašanje avtorja teme tako ni možno podati, pri nekaterih datotekah boš lahko že kar lepo z winrarom prišel do zmanjšanja 700 MB -> 20 MB, medtem ko pa tudi z najboljšim programom ne boš mogel svojih filmov, velikih 700MB, kar tako stisniti na 100 MB. Enostavno ne gre.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Tilen tako je podobna zadeva.
Pujcek vrjameš ali ne jaz mam pa tako žarnico ko temo dela. Pa sploh ne nuca električnega toka-nasprotno! Tok nazaj tiši tak da števec obrača smer!!!
Matek lepo si razložil. Pol pa mi povejte v kakem formatu naj mam filem da ga bom lahko tako zelo stisno?
Pujcek vrjameš ali ne jaz mam pa tako žarnico ko temo dela. Pa sploh ne nuca električnega toka-nasprotno! Tok nazaj tiši tak da števec obrača smer!!!
Matek lepo si razložil. Pol pa mi povejte v kakem formatu naj mam filem da ga bom lahko tako zelo stisno?
EWEER, "normalnega" filma se ne da tako skrčit.
Gre se za to, da se en del ne spreminja in ga arhiver zapiše kot ponovljivo celoto, kar zasede veliko manj.
Nekako takole : 6x6x6x6x6x6x6x6x6x6x=60
Winrar pa zapiše 10x6. Ampak za takšne stvari rabiš idealne pogoje, kar pa ti filmi za domači kino niso.
Gre se za to, da se en del ne spreminja in ga arhiver zapiše kot ponovljivo celoto, kar zasede veliko manj.
Nekako takole : 6x6x6x6x6x6x6x6x6x6x=60
Winrar pa zapiše 10x6. Ampak za takšne stvari rabiš idealne pogoje, kar pa ti filmi za domači kino niso.
MTm2H37rqt7B ::
Kompresiranih vsebin nima ucinka seenkrat kompresirat, mogoce pridobis kaksen procent....
Igre kot si omenil... to bi pa slo:) Razen ce se spet ne uporabljajo kaksni kompresirani arhivi (mpq, pak, ipd.).
Igre kot si omenil... to bi pa slo:) Razen ce se spet ne uporabljajo kaksni kompresirani arhivi (mpq, pak, ipd.).
StratOS ::
Če bi ljudje,ki pišejo bedarije malce pregledali celoten post bi videli kakšne bedarije pišejo seveda ob upoštevanju začetnih pogojev kompresirane datoteke v celoti. Programer, ki naredi program za hitro kompresiranje multimedijskih vsebin ( že kompresiranih - oz. enkodiranih ) brez dolgotrajne analize vnosnega fajla in razpakiranja v razmerju 1:30 ( pretiravam, že 1:2 se sploh ne dobi ) seveda ob že znanih začetnih pogojih : multimedijska vsebina je že enkodirana z ustreznim enkoderjem ( recimo današnjim, kakšen standardni divx codecs ipd ... ).
Govorim seveda o vnosnem fajlu, in ne o multi volume compresed fajlih.
Tudi z podobnostno oz. frekvenčno analizo takšnih vsebin nikoli ne dosežeš razmerja 1:2.
Sam bi lahko naredil priogram za kompresijo filma, ki bi bil v celoti bel ali čren oz. iste barve, ne glede na količino in trajanje bi kompresirana datoteka bila velika par kb in istovetna vnosnemu fajlu :) !
Drugače velja, da za raw video datoteke ne obstaja boljša kompresija ( tudi z pomočjo slabšanja oz. popačenja videa ) kot jih prinašajo današnji kodeki.
Seveda tukaj ne govorimo o inverzno istovetni kompresij, kot jih poznajo današnji programi, ampak o kompresiji delno na račun kvalitete, delno pa na ponavljanju oz. frekvenčni analizi različno dolgih skupin celote.
Za tiste, ki bi hoteli malce bolj pokukati oz. dobiti osnovno predstavo o skrivnostnem svetu kompresiranja in algoritmov za kompresijo je na voljo google.
Še vedno pa bi hotel informacije o datoteki - vnosnemu fajlu, številu kompresiranih fajlev, končnice oz. postopka za kompresiranje.
Govorim seveda o vnosnem fajlu, in ne o multi volume compresed fajlih.
Tudi z podobnostno oz. frekvenčno analizo takšnih vsebin nikoli ne dosežeš razmerja 1:2.
Sam bi lahko naredil priogram za kompresijo filma, ki bi bil v celoti bel ali čren oz. iste barve, ne glede na količino in trajanje bi kompresirana datoteka bila velika par kb in istovetna vnosnemu fajlu :) !
Drugače velja, da za raw video datoteke ne obstaja boljša kompresija ( tudi z pomočjo slabšanja oz. popačenja videa ) kot jih prinašajo današnji kodeki.
Seveda tukaj ne govorimo o inverzno istovetni kompresij, kot jih poznajo današnji programi, ampak o kompresiji delno na račun kvalitete, delno pa na ponavljanju oz. frekvenčni analizi različno dolgih skupin celote.
Za tiste, ki bi hoteli malce bolj pokukati oz. dobiti osnovno predstavo o skrivnostnem svetu kompresiranja in algoritmov za kompresijo je na voljo google.
Še vedno pa bi hotel informacije o datoteki - vnosnemu fajlu, številu kompresiranih fajlev, končnice oz. postopka za kompresiranje.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Zgodovina sprememb…
- spremenila: StratOS ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stiskanje datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12172 (6382) | Oberyn |
» | Čimbolša kompresija - KGB ArchiverOddelek: Programska oprema | 1042 (761) | blackbfm |
» | [Naloga] : Max kompresija testne datotekeOddelek: Programiranje | 3103 (2027) | StratOS |
» | Kompresiranje - s kom/čim?Oddelek: Programska oprema | 995 (903) | dr.J |
» | Najboljši program za stiskanje datotekOddelek: Programska oprema | 3513 (3381) | Tilen |