Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
skodars ::
Živ,
X121 naj bi prišel okoli konca julija, kot je bilo rečeno je tudi potrjeno s strani trgovine, pri kateri imam naročenega.
Toliko v info za tiste, ki se zanimate za X121.
LP
X121 naj bi prišel okoli konca julija, kot je bilo rečeno je tudi potrjeno s strani trgovine, pri kateri imam naročenega.
Toliko v info za tiste, ki se zanimate za X121.
LP
rdecaluc ::
@skodars: Pri kateri trgovini pa imaš naročenega?
@cegu: Kako pa si opravil plačilo pri computeruniverse?
@cegu: Kako pa si opravil plačilo pri computeruniverse?
Est modus in rebus. ,typos
Zdravo,
naročen je pri:
http://www.notebooksbilliger.de/index.p...
Imam pa eno vezo v nemčiji tako, da ne rihtam nobene zadeve iz slovenije.
LP
naročen je pri:
http://www.notebooksbilliger.de/index.p...
Imam pa eno vezo v nemčiji tako, da ne rihtam nobene zadeve iz slovenije.
LP
cegu ::
rdecaluc ::
Jst bi verjetno opravil bančno nakazilo.. koliko je to kaj varno?
Ali raje paypal, zaradi dispute opcije?
Ali raje paypal, zaradi dispute opcije?
Est modus in rebus. ,typos
bluefish ::
Če je trgovina zanesljiva (preveriš recimo na idealo.de), potem mirne vesti opraviš bančno nakazilo. Z linkanimi trgovinami v tej temi problemov ne bi smelo biti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
duckyduck ::
če jaz kupim netboka iz tujine, a potem, naložim win7 za navaden pc tako, da v BIOS od netboka naštitam naj bere iz diska in gre potem postopek normalno naprej?
What? Večina netbookov nima CD/DVD pogona in je edina možnost, če sistem ni prednaložen, namestitev sistema s pomočjo USB ključka ali podobno.
RejZoR ::
Ena firma je imela tud netbook z optičnim pogonom. Mislim da je imel ASUS. Je pa tko, da sem v vsem času samo 1x rabil DVD pogon. Preostalih 99% časa ga nič ne pogrešam sploh. USB ključki so zakon.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
duckyduck ::
Hvala obema za odgovor. Tud jaz za delo ne bom pogrešal CD/DVD predvajalnika, ker so ključki zakon :)
Skrbi me le, da bi v tujini kupil netbooka brez OS in potem ostal z netbook brez OS...
Skrbi me le, da bi v tujini kupil netbooka brez OS in potem ostal z netbook brez OS...
nUUb ::
Rad bi opozoril na ASUS 1001PX, ki ga imam sam in sicer na baterijo in obrabo le te. Netbook uporabljam pravilno, ne polnim za brezveze in vedno do 5% in potem konstant to 100%, ampak je obraba 3-4% po mesecu uporabe. Sem nesel na garancijo, zamenjali baterijo, zdaj se isto dogaja. Tudi sleep veliko porabi baterije (cca 1%/h) glede na 1005PE, ki ga ima prijatelj po celi mesec v sleepu (ne hibernatu) in ima še nekaj baterije.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
gregaste ::
Tudi mene zanima x121e. Kako pa je z garancijo, če naročaš z Nemčije? Tista ponudba je namreč presneto dobra.
Drugače me o samem prenosniku zanimajo prdvsem dve stvari - kvaliteta samega zaslona (predvsem vidni koti) in sama tipkovnica. Do sedaj nisem spremljal laptop scene in mi ni popolnoma jasen razpored tipk. V drugi vrstici tipkovnice za l-jem so namreč samo dve tipki, medtem ko imajo standardne slovenske tipkovnice tri (č,ć,ž). Kako se reši ta problem?
Drugače me o samem prenosniku zanimajo prdvsem dve stvari - kvaliteta samega zaslona (predvsem vidni koti) in sama tipkovnica. Do sedaj nisem spremljal laptop scene in mi ni popolnoma jasen razpored tipk. V drugi vrstici tipkovnice za l-jem so namreč samo dve tipki, medtem ko imajo standardne slovenske tipkovnice tri (č,ć,ž). Kako se reši ta problem?
Oj,
za garancijo nebi vedel.... Možno da je kaka evropska al kaj so že tiste garancije...
Kakor sem gledal je zadeva izdelana zelo na nivoju. Display je matt kar izboljša gledljivost predvsem na prostem, kot je pa tak kot pri večini prenosnikov...
Tipkovnica pa če ne drugače se z reši s kakšnimi nalepkami oz. pravijo, da se človek hitro navadi :)
Za moje pojme je ta netbook pri vrhu po lestvici edino če se motim...Mislim da ima dobro poštelane stvari...
LP
za garancijo nebi vedel.... Možno da je kaka evropska al kaj so že tiste garancije...
Kakor sem gledal je zadeva izdelana zelo na nivoju. Display je matt kar izboljša gledljivost predvsem na prostem, kot je pa tak kot pri večini prenosnikov...
Tipkovnica pa če ne drugače se z reši s kakšnimi nalepkami oz. pravijo, da se človek hitro navadi :)
Za moje pojme je ta netbook pri vrhu po lestvici edino če se motim...Mislim da ima dobro poštelane stvari...
LP
bajsibajsi ::
Madonca tale mi tako disi http://www.cyberport.de/notebook/netboo...
Pri nas sem nasel samo tega, ki ima manj HDD. http://www.computercenter.si/computerce...
Pri nas sem nasel samo tega, ki ima manj HDD. http://www.computercenter.si/computerce...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Ashrack ::
4230 so 12" modeli.
Jaz osebno v kratkem dobim model 4330 ki je 13", zena bi pa rada imela 4230 12" .
Samo ne vem kje se jih dobi...
Jaz osebno v kratkem dobim model 4330 ki je 13", zena bi pa rada imela 4230 12" .
Samo ne vem kje se jih dobi...
....
da
Kaj pa kaksni ~12" modeli z mocnejsimi CPU od AMD E350?
GPU je irelevanten.
Kaj pa kaksni ~12" modeli z mocnejsimi CPU od AMD E350?
GPU je irelevanten.
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
Kaj pa Asus 1215b E350. Na geizhals sem samo to nasel:
http://www.studybooks.at/product_info.p...
Je se kaj drugega na voljo?
http://www.studybooks.at/product_info.p...
Je se kaj drugega na voljo?
....
Omfg do want za 340 EUR... Pismo pri nas jih pa za 450 prodajajo. In še to verzije z AMD C-50 in ne E-350. WTF!? Kdo koga tle nateguje?
kmetek ::
nihče, trg je manjši, gor naročijo 50-100x več kosov in je to to....
pri nas so c-50 439,90...če ga kdo rabi za 420€
pri nas so c-50 439,90...če ga kdo rabi za 420€
A kljub temu sem pred kratkim dobil ponudbo za nek objektiv od uradnega distributerja/zastopnika v Sloveniji za praktično enako vrednost, kot bi plačal čez mejo.
bluefish: to je redkost kot pravilo...ashrack: avtera načeloma, kimtec včasih tudi samo so zugrund.
cikopero ::
Tudi mene zanima x121e. Kako pa je z garancijo, če naročaš z Nemčije? Tista ponudba je namreč presneto dobra.
Jaz tudi iščem netbook in tale bi bil idealen zame. Razmišljam da ga bi
naročil.
Ali je kdo že preizkusil ta prenosnik?
dwinxp ::
Ce je kdo v dvomu v nakup netbooka z E-350 procesorjem naj vam povem da so dvomi odveč. Tudi sam sem mislil, da ta zadeva ne bo dovolj za kar jo potrebujem, vendar sedaj po 1 tednu uporabe lahko samo rečem, da sem zelo zadovoljen z njo. Hkrati imam odprto Adobe Dreamweaver, Adobe Photoshop, razne beležnice, Apache server iz USB ključa z mySQL-om, 3 brskalnike... in zadeva ima še vedno ogromno rezerve... pri programiranju se nič ne zatika vse deluje tekoče in gladko. Tudi Photoshop...obdelava fotografij za na splet, izdelava raznih okvirjev ter drugih lepotnih dodatkov poteka tekoče brez nobenega zatikanja. Tudi greje se ne nič kaj dosti.
Kar se iger tiče sem samo preizkusil World of Worldcraft do zdej, ker sem videl da imajo zastonj igranje do level 20 :D ... pa zadeva deluje na nastavitvah high-normal na najvisji resoluciji torej 720p. Predvajanje Full HD vsebin je možno s predvajalniki, ki podpirajo deljenje dela med procesorjem ter grafično. V takem primeru je x264 Blu-Ray rip požiral okoli 30-40% procesorja ter 20-40% grafične kartice pač odvisno od scene.
Na kratko povedano zadeva je več kot dovolj zmogljiva, tako, da nizka cena v nemčiji naj vas ne odvrne od nakupa češ, da je to netbook samo za brskanje po internetu ter tipkanje besedil v wordu...
Toliko od mene, če koga še kaj zanima naj pa vpraša...
Lp
Kar se iger tiče sem samo preizkusil World of Worldcraft do zdej, ker sem videl da imajo zastonj igranje do level 20 :D ... pa zadeva deluje na nastavitvah high-normal na najvisji resoluciji torej 720p. Predvajanje Full HD vsebin je možno s predvajalniki, ki podpirajo deljenje dela med procesorjem ter grafično. V takem primeru je x264 Blu-Ray rip požiral okoli 30-40% procesorja ter 20-40% grafične kartice pač odvisno od scene.
Na kratko povedano zadeva je več kot dovolj zmogljiva, tako, da nizka cena v nemčiji naj vas ne odvrne od nakupa češ, da je to netbook samo za brskanje po internetu ter tipkanje besedil v wordu...
Toliko od mene, če koga še kaj zanima naj pa vpraša...
Lp
Za Fusion C-50 sem sicer mal v dvomih ampak za E-350 pa nikakor. Že na Atomu N270 delam svašta stvari pa je dandanes najpočasnejši netbook procesor, ki ga lahko sploh uporabljaš. In-order, single thread s HT-jem pri 1,6GHz. Tega ne vidiš nikjer več. Bi imel E-350 sam kaj ko so pri nas tolk dragi, limat nalepke na nemške mi pa ne diši preveč. Sem imel tipkovnico z nalepkam, pa mi ni bilo všeč.
dwinxp ::
Mene tipkovnica ne moti prav nič :D... je mehka za tipkat, se ne upogiba, tako da je super :D ... čšž pa itak se ve kje so, tako, da ni take panike... znake, ki jih uporabljam pri programiranju pa tut vem kje so tako, da za 1x mi ne dela nobenih preglavic :D
glistovje ::
kako kaj s temperaturo na tem modelu z c50 procom? se kje pregreva? je glasen vent? recimo tale
axee ::
Pozdrav!
Kupujem neko malo ščene, imenovano netbook, ki bo v uporabi samo za 2 stvari:
brskanje po netu (do 20 zavihkov)
gledanju video vsebin, VSAJ 720p
Vem da za to ne potrebuješ veliko, a vseeno nabavim nekaj, kar mi bo držalo vsaj 2 leti.
ThinkPad X121e mi edini odgovarja od zgoraj naštetih in predebatiranih, imam odlične izkušnje z prenosniki Lenovo (mi tudi taka oblika bolj leži kot ideapad serija), 4GB bo daleč dovolj RAM-a, diska sploh ne potrebujem več kot za brskalnik in osnovno programje, resolucija 1366 x 768 pa je nujna, prav tako mat zaslon, karkoli manj ne pride v upoštev. HDMI ni nujen, je pa zelo zaželjen.
So še kakšne alternative? Glede tipkovnice; kako se razlikuje od slovenske? Tipke že znam napamet, kakšnih večjih razlik pa ne more biti..Koliko pa sploh pride potem poštnina? Aja pa še to, budget je do 400EUR.
Kupujem neko malo ščene, imenovano netbook, ki bo v uporabi samo za 2 stvari:
brskanje po netu (do 20 zavihkov)
gledanju video vsebin, VSAJ 720p
Vem da za to ne potrebuješ veliko, a vseeno nabavim nekaj, kar mi bo držalo vsaj 2 leti.
ThinkPad X121e mi edini odgovarja od zgoraj naštetih in predebatiranih, imam odlične izkušnje z prenosniki Lenovo (mi tudi taka oblika bolj leži kot ideapad serija), 4GB bo daleč dovolj RAM-a, diska sploh ne potrebujem več kot za brskalnik in osnovno programje, resolucija 1366 x 768 pa je nujna, prav tako mat zaslon, karkoli manj ne pride v upoštev. HDMI ni nujen, je pa zelo zaželjen.
So še kakšne alternative? Glede tipkovnice; kako se razlikuje od slovenske? Tipke že znam napamet, kakšnih večjih razlik pa ne more biti..Koliko pa sploh pride potem poštnina? Aja pa še to, budget je do 400EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Uf, tudi ta bi mi odgovarjal, razen glossy screena, tudi cena je smešna. Če se nas dovolj nabere; glede na drago poštnino, je kdo za skupno nabavo?
+1
Kje kupiti nalepke za nalimat na Hitlerjevo tipkovnicu?
+1
Zgodovina sprememb…
se mi dopade tale lenovo ideapad s205 link. se mi zdi smešna cena bo treba naročit
Bi si delil poštnino, če si iz Ljubljane?
Update:
salecom.si U160
Ideapadi so res poceni, v oči mi je padel LENOVO IDEAPAD U160 I7-620UM, že zelo resna mašina, ULV i7, 4GB RAM, 500GB disk, W7 HP 64bit.
Še malo pogledam naokoli, potem pa najbrž takoj naročim!
Zgodovina sprememb…
Ok, tole mi ni jasno kako je lahko z ULV i7 cenejši od vseh C-50 based netbookov. E-350 based jih pa pri nas sploh ni, ker bi bili očitno po 600 evrov...
a to je hakeljc, razstavni modeli, samo vseeno bi morala biti komplet škatla in garancija normalna 1 leto?
Za to ceno mene sploh ne moti, če je bil včasih v neki izložbi, dokler imam garancijo.. sem pa vseeno poslal mail
Evo par njihovih informacij, naprej glede stanja prenosnikov:
(Će prav razumem so torej brezhibni, če bi bila praska, bi to najbrž dodatno pisalo. Ker je bila stvar samo v vitrini oziroma ponovno zapakirana jo ni še noben šlatal in ni bila nikoli prižgana. Kar se mene tiče je s tem vse vredu.
Vseeno se je treba pred nakupom pozanimati o garanciji, sam sem že poslal mail. Nevem, meni se zdi zelo ugodno in me omenjene stvari ne motijo. Ker za svoj denar dobim res veliko..
Evo par njihovih informacij, naprej glede stanja prenosnikov:
Ponujamo prenosnike, ki so služili kot razstavni eksponati v trgovinskih vitrinah, prenosnike iz renew programa in prenosnike, ki imajo iz takšnega ali drugačnega razloga samo odprto embalažo(na ekranu in pokrovu je tudi še vedno zaščitna folija) Vsi prenosniki so vedno tehnično in vizuelno brezhibni in v takšnem stanju kot novi. V nekaterih primerih ima lahko prenosnik manjšo prasko.
(Će prav razumem so torej brezhibni, če bi bila praska, bi to najbrž dodatno pisalo. Ker je bila stvar samo v vitrini oziroma ponovno zapakirana jo ni še noben šlatal in ni bila nikoli prižgana. Kar se mene tiče je s tem vse vredu.
Garancija za prodajne artikle velja od 3 - 36 mesecev, pred nakupom se lahko pri prodajalcu pozanimate o garancijskem roku artikla. Če je garancijski rok krajši od 3 mesecev je to pri artiklu posebej označeno.
Vseeno se je treba pred nakupom pozanimati o garanciji, sam sem že poslal mail. Nevem, meni se zdi zelo ugodno in me omenjene stvari ne motijo. Ker za svoj denar dobim res veliko..
Zgodovina sprememb…
Sodeč po spletni strani je garancija 3-36 mesecev, odvisno od posameznega artikla. Ne velja pa za baterije,...
Sem zdle poklical glede omenjenega U160, mi je tip rekel, da ima 11 mesecev garancije in je renewed, kar pomeni, da je kupcu crknila komponenta, in mu je bil vrnjen nov prenosnik, ta pa je bil poslan na Lenovo, kjer je bil popravljen in zamenjan ter pretestiran.
Nasplošno so zelo prijazni, mi bo tip danes slikal prenosnik, da vidim, da ni nekih večjih prask (za to ceno se niti ne bom sekiral), pravi pa, da če je produkt vidno estetsko okrnjen ga niti nebi prodajali.
Meni se zdi good deal, v kratkem ga torej tudi imam.
Nasplošno so zelo prijazni, mi bo tip danes slikal prenosnik, da vidim, da ni nekih večjih prask (za to ceno se niti ne bom sekiral), pravi pa, da če je produkt vidno estetsko okrnjen ga niti nebi prodajali.
Meni se zdi good deal, v kratkem ga torej tudi imam.
Zgodovina sprememb…
glistovje ::
mene mau jebe ta mastarcard zdj, ne morm več kot 200€ zapraut, tako da paypal odpade. a "payment in advance " je plačilo po predračunu na banki al kako?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3157 (2986) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5973 (5295) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4482 (3973) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4307 (3840) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4669 (4023) | MK99 |