» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
30 / 45
»»

kmetek ::

tale u160 ima verjetno eng winse? samo je res ferrari :P pa še do mengša imam 15km vožnje hehe

cikopero ::

axee je izjavil:

glistovje je izjavil:

se mi dopade tale lenovo ideapad s205 link. se mi zdi smešna cena :D bo treba naročit

Bi si delil poštnino, če si iz Ljubljane?

Sam sem tudi zainteresiran za S205, prevzem v Lj ni problem.

Je še v igri naročilo?

Moram samo opozoriti, da je malo težavno vgraditi 2GB rama. Vsak je to izpostavil v svojih komentarjih/ocenah.

axee je izjavil:

Update:
salecom.si U160

Ideapadi so res poceni, v oči mi je padel LENOVO IDEAPAD U160 I7-620UM, že zelo resna mašina, ULV i7, 4GB RAM, 500GB disk, W7 HP 64bit.

Kolega je nabavil prenosnik na podoben način in ima sedaj same težave. So mu popravljal računalnik vedno znova, vendar mu še vedno ne deluje. Nekaj časa mu je delovalo, sedaj mu je potekla garancija in mu ponovno ne deluje. So pa na sumu RAMi in driverji. Pojavlja se blue screen.

Zato sem jaz malo v dvomih o nabavi takega prenosnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cikopero ()

Steinkauz ::

glistovje je izjavil:

se mi dopade tale lenovo ideapad s205 link. se mi zdi smešna cena :D bo treba naročit

Nima cdja. Zgolj za info, če si slučajno spregledal. Sicer so dandanes USBji, ma še vedno prov pride.

Steinkauz je izjavil:

glistovje je izjavil:

Nima cdja. Zgolj za info, če si slučajno spregledal. Sicer so dandanes USBji, ma še vedno prov pride.

Netbook-i nimaja CD-ROMa, so zelo redki, ki imajo to.

Kolega je nabavil prenosnik na podoben način in ima sedaj same težave. So mu popravljal računalnik vedno znova, vendar mu še vedno ne deluje. Nekaj časa mu je delovalo, sedaj mu je potekla garancija in mu ponovno ne deluje. So pa na sumu RAMi in driverji. Pojavlja se blue screen.

Zato sem jaz malo v dvomih o nabavi takega prenosnika.

Vsakič se mu je podaljšala garancija, drugače pa ima še čas uveljaviti stvarno napako.

glistovje ::

Steinkauz je izjavil:

glistovje je izjavil:

pri meni ni potrebe po cd romu. se že da živeti brez tega :)

dwinxp ::

Tale S205 je super zadeva. Edino vas morem opozorit, da ko boste vgrajevali še ta dodaten 2GB modul... boste morali strgati garancijsko nalepko na enem vijaku...nevem sedaj ali zaradi tega ga ne vzamejo na servis al se da kako drugace zmenit...
V glavnem za odpret poberete vse vijake na zadnji strani prenosnika, potem pod baterijo so se 3-je ter nato ga obrnete poberete tipkovnico ven (samo na vrhu s kako kreditno kartico jo vržete ven potem skoči sama ven) in pod tipkovnico so še 3-je vijaki eden je skrit pod garancijskim lističem... Ko odvijete vse greste z kreditno kartico okoli po robovih prenosnika. Najbolje da začnete na zadnji strani ter potem počasi okoli sprostite vse nogice ki držijo prenosnik skupi. Ga obrnete in počasi poberete plastiko proč...nato vgradite dodaten ram in zaprete vse skupaj... :D

Malo zakomplicirano ampak za tako ceno se splača :D je pa prenosnik mala raketa. Tako, da priporočam.

Lp

Drugače pri nas ga lahko dobite tudi tukaj, verjetno z že vgrajenim dodatnim 2GB modulom...
--> http://www.computercenter.si/computerce...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dwinxp ()

RejZoR ::

Dej zdele imam starega Acerja, ki je tko debilno narejen, da karkoli hočeš delat moraš povsem razdret napravo skozi tipkovnico. Celo bracket za Mini PCIe kartico je blank in tam ni nič. Kartica za slednji slot pa se nahaja čist na drugem koncu netbooka. Prov tepu bi idiota, ki je tko naredil.
Ko bom naslednjič jemal bom prej pogledal če se da RAM-e, Mini PCIe in disk menjat brez da moraš cel netbook razjebat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jp to je zelo nadležno, da moreš za vsako nadgradnjo podret cel prenosnik. To pa je še en bonus novega modela X121e, kateri pa ima na spodnji strani vratca za dostop do RAMA in diskov...

rdecaluc ::

Koliko časa je ponavadi treba počakat za standard shipping preko DHL-a z nemčije? (computeruniverse)
Est modus in rebus. ,typos

eh tistih dodatnih 2 gb rama sploh ne bom nucal :) WTS ram

Ali ima morda še kdo namen naročati pri Computeruniverse ter si pripravljen deliti stroške poštnine?

DHL iz computeruniverse rabi nekje 3-4 delovne dni odvisno kje v Sloveniji si... DHL dostavi Pošti Slovenije ter ta ti dostavi paket domov.

Dodatnih 2GB rama pomaga kar dosti. Pri mojih opravilih ga imam (ko imam vse odprto) od 4GB na voljo še okoli 700MB...mogoče bom celo naročil 2x4GB module :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dwinxp ()

A DHL pri nas nima zastopstva? Ker pol bi verjetno DHL dostavil do tvojih vrat in ne do Pošte Slovenije ne?

seveda imaš DHL pri nas.

Evo čez par dni torej lahko pokomentiram kaj o Lenovo 121e, če bo koga kaj zanimalo.

Pol pa sam še da butnem en SSD notri.. ampak kaj ko vse živo njih crkuje zadnje čase -.-".

cikopero je izjavil:

Ali ima morda še kdo namen naročati pri Computeruniverse ter si pripravljen deliti stroške poštnine?

V kolikor bi še kdo naročal, naj sporoči na ZS. Namreč že pri dveh osebah sem bil za malo prepozen.

Lp

Meni je pošiljko dostavila Pošta Slovenije, do Slovenije pa je paket potoval po DHL-lu. Kljub temu tudi sam vidim po naših cestah kombije DHL-la... vendar kot pravim osebno sem paket dobil preko Pošte Slovenije.

Vseeno E-350 je zakon :D

Lp

skodars ::

Zdravo,
samo, da vam povem, da je v nemčijo prišel X121, ker mene že čaka pri kolegici v nemčiji.

LP

Hjoj komaj čakam da pride to moje malo čudo :P

Enako..

Sam mi je pa malo čudna ta odsotnost sporočil.

Recmo včeraj so dali na pošto.. nimam pa še tracking številke oz. nič.

Sem samo nestrpen očitno xD

bircaboy ::

Tudi jaz naročil x121e.
Na cyberport prihajajo z 18.08. tudi rdeče barve, z Win7 Home Premium z dobrimi cenami.
Škoda ker ne pošiljajo v Slo.

bircaboy je izjavil:

Tudi jaz naročil x121e.
Na cyberport prihajajo z 18.08. tudi rdeče barve, z Win7 Home Premium z dobrimi cenami.
Škoda ker ne pošiljajo v Slo.

V kolikor nameravaš naročiti iz Computer universe se priporočam za skupni nakup.

POPRAVEK:
Šele pozneje videl, da si ga že naročil... Škoda...

Nameravam pa izvesti nakup najkasneje konec drugega tedna. Samo še vedno ne vem kaj bi, x121e ali S205.

Hvala za info o nakupu - cyberport. Cene so iste kot na Computer universe, samo stroški poštnine so manjši, namesti 41EUR so 24EUR. Dobiš neoprenski etui brezplačno...

Zgodovina sprememb…

lopov ::

Se da v kakšni ljubljanski trgovini videti & sprobati X121e?

bluefish ::

Gledam ta dva modela in mi ni jasna cenovna razlika. Kje je finta?

http://www.cyberport.de/notebook/notebo...

lopov ::

bluefish je izjavil:

Gledam ta dva modela in mi ni jasna cenovna razlika. Kje je finta?

709€ ima vgrajen UMTS modem + Win7 Pro x64, oni prvi pa le SIM slot brez modema in brez OS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

bluefish ::

Uh, točno. Sem opazil, da je razlika v UMTS, vendar nisem pomislil na Win.

bajsibajsi je izjavil:

Razen mat zaslona je Lenovo ThinkPad X121e boljsi od Lenovo IdeaPad S205 v cem?

Tuki so zelo dobro opisane lastnosti:

Razlika:
- prosta reža za ram
- glare / mat zaslon
- disk 5400 / 7200 obratov/min
- mrežna kartica - 100M/s / 1G/s
- baterija 5 / 8 ur
- podpora za interni UMTS modul
- velikost (1cm manjši x121e)
- teža 1.3 / 1.5 kg

Mislim da so to glavne razlike, kar pomeni cena v razliki 70€.

Zgodovina sprememb…

Ali morda kdo ve, kake so kaj razlike med procesorjem E-350 in Neo MV-40?

Neo so precej stari procesorji, ki naj bi konkurirali Intel Atomu ampak se niso nikoli prijeli. Vsaj sam ne pomnim niti enega netbooka s tem procesorjem.

E-350 je proti Neo nekako tako kot bi primerjal Phenom II X6 z Athlon XP 2,4Ghz...

RejZoR je izjavil:

Neo so precej stari procesorji, ki naj bi konkurirali Intel Atomu ampak se niso nikoli prijeli. Vsaj sam ne pomnim niti enega netbooka s tem procesorjem.

E-350 je proti Neo nekako tako kot bi primerjal Phenom II X6 z Athlon XP 2,4Ghz...

Torej na kratko... niso kaj prida. Iščem še en netbook, ki bi bil zgolj za osnovna opravila (Office, internet, pdf) in bi imel dolgo avtonomijo (vsaj 5h), ter seveda cenovno ugoden.

Tako sem prišel do:
http://www.salecom.si/lenovo-thinkpad/1...

Druga izbira bi bila pa:
http://www.computeruniverse.net/product...

Imate morda še kak predlog, kaj bolj ugodnega?

Itaq da IdeaPad S205. Tle sploh ni primerjave.

RejZoR je izjavil:

Itaq da IdeaPad S205. Tle sploh ni primerjave.

Dobro bi bilo še znižat ceno...

Ali je že kdo poizkusil naročiti na Cyberport? Namreč bral sem, da je možno naročiti tudi v Slovenijo, če si pravna oseba?
Je kdo že naročal?

Brezproblema lahko naročiš. Vendar moreš biti davčni zavezanec, da si potem davek sam prišteješ. Namreč kupil boš brez davka, davek si pa potem sam pripišeš nekako tako... vendar moreš biti davčni zavezanec.

Kar se trgovine tiče so super, zelo dobro ocenjeni kar sem bral ostale tuje forume... zadnje kar sem gledal pa je bila poštnina v Slovenijo 18€, tako, da zelo ugodno...

Lp

ne zavajat

shipping costs to Slovenia from: € 39,-*

kmetek je izjavil:

ne zavajat

Od kje pa ta podatek?

Če pogledaš pod stroški dostave produkta S205 je strošek 23.99€.

kmetek je izjavil:

ne zavajat

govori se za cyberport. ti si verjetno mislil computeruniverse.

jaz sem govoril za computeruniverse, da....od cikoperota link....

kmetek je izjavil:

jaz sem govoril za computeruniverse, da....od cikoperota link....

computeruniverse:
s205 : 39€
x121e: 41.5€

oba skupaj: 43.5€

cyberport:
cca 24€ oz po teži

Zato še enkrat pozivam, kdor ima namen nakupovati pri computeruniverse se priporočam za skupni nakup.

Zdravo.

x121e je prispel. Na prvi vtis sem navdušen.. zadeva je kar kompaktna, se nič ne upogiblje. Tipkovnica thinkpad stil.

Sem odprl zadnjo plat z odstranitvijo 3 vijakov, dodal 4 gb rama, ima prostor za UMTS kartico in antene so že nameščene. 7mm HDD, tako da običajni ssdji odpadejo, razen ta res najtanjših :\.

Zdle pa še poknem gor windoze pa poslikam, ako kdo želi.

Lp

Kmetek jaz nisem nobenega zavajal. Če se prijaviš v njihovih sistem na Cyberport.de ter izvedeš naročilo z davčno številko (če si davčni zavezanec) ti prikaže drugačne cene poštnine, kot pa na strani sami. In kar sem jaz gledal pred kakim pol mesecem nazaj je bila poštnina za en prenosnik 18€ za v Slovenijo.

Lp

axee ::

axee je izjavil:

Sem zdle poklical glede omenjenega U160, mi je tip rekel, da ima 11 mesecev garancije in je renewed, kar pomeni, da je kupcu crknila komponenta, in mu je bil vrnjen nov prenosnik, ta pa je bil poslan na Lenovo, kjer je bil popravljen in zamenjan ter pretestiran.

Nasplošno so zelo prijazni, mi bo tip danes slikal prenosnik, da vidim, da ni nekih večjih prask (za to ceno se niti ne bom sekiral), pravi pa, da če je produkt vidno estetsko okrnjen ga niti nebi prodajali.

Meni se zdi good deal, v kratkem ga torej tudi imam.

Sem dobil prenosnik. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, stvar je res hitra, sploh ni unega občutka netbooka (sem se že pred tem igral z Atomi in so me spravljali ob živce). Vse stvari se odpirajo instantno, brskanje in osnovna uporaba je enako odzivna kot na primarni mašini (v podpisu), pravzaprav je tale prenosnik overkill za brskanje po netu in osnovno uporabo. Predvajanje 1080p vsebin še nisem poskusil (sem v tujini), a mislim, da sploh ne bo problem.
Edino kar je, je da pri "moji" uporabi prenosnik zdrži kakšne 2 uri in pol, zato bom najbrž nabavil dodatno baterijo oz močnejšo, če bom našel.

Torej povzetek, i7 ULV je overkill za 99% uporabe notebookov, 4GB RAM-a tudi. Pravzaprav to ni netbook (11,6'), tipkovnica je veelika v primerjavi z netbooki, resolucija je pa fenomenalna. Je malce tanjši sicer od drugih netbookov, predvsem zaslon (par mm), imam včasih občutek, da ga bom zlomil :)

Lep pozdrav!

rdecaluc je izjavil:

Zdravo.

x121e je prispel. Na prvi vtis sem navdušen.. zadeva je kar kompaktna, se nič ne upogiblje. Tipkovnica thinkpad stil.

Sem odprl zadnjo plat z odstranitvijo 3 vijakov, dodal 4 gb rama, ima prostor za UMTS kartico in antene so že nameščene. 7mm HDD, tako da običajni ssdji odpadejo, razen ta res najtanjših :\.

Zdle pa še poknem gor windoze pa poslikam, ako kdo želi.

Lp

Priporočam se za izčrpno poročilo. Tudi jaz sem se odločil za X121e, samo naročilo bo še malo počakalo.

Ali si morda tega naročil?
http://www.computeruniverse.net/product...
Oz katerega si naročil?

Ali ima ta prenosnik že UMTS modul? Namreč bral sem, da ga nima.

Lp

Hej.

Ja tega sem naročil.

Nima UMTS modula.. ampak je pa vse pripravljeno.. samo notri ga butneš :D. Samo stane tam 100-150€.

Zdle se mudim dat gor winse.. jao prek usbja traja -.-"

Hej.

Windows 7 je gor. Vsi driverji so naloženi plus nekaj think-vantage software-a.

Zaznalo je vse samo razen network kartice ter card readerja.

Ohišje je trdno (vsaj meni), na naslonu za roko se malček upogiba. Sicer ni težav s tipkanjem oz. tipkovnica se ne upogiba (mogoče res malček).

Zadnja stranica je kovinska. Pritrjena s tremi vijaki, ter ko je odstranjena omogoča doseg pravzaprav vsega.

Ekran mat se meni osebno zdi dober. Drugače seveda od glossy ekrana, ki sem ga imel. Vidni kot meni zadošča.

Kuglica na sredini skupaj z knofi spodaj je verjetno edini uporaben način premikanja miške. Touch pad je za en drek.. al pa še slabši. (Mogoče pa moram inštalirat en mod o katerem sem bral.. pa se malo popravi.. ampak zaenkrat razočaran.)

Zmogljivost:
*prižge se sorazmeroma hitro, nimam SSD-ja.
*iger nisem probaval, vendar imam namen.
*zvočniki niti niso tako slabi

Slikce ko se posvojim fotoaparata :P

rdecaluc je izjavil:

Hej.

Windows 7 je gor. Vsi driverji so naloženi plus nekaj think-vantage software-a.

Zaznalo je vse samo razen network kartice ter card readerja.

Ohišje je trdno (vsaj meni), na naslonu za roko se malček upogiba. Sicer ni težav s tipkanjem oz. tipkovnica se ne upogiba (mogoče res malček).

Zadnja stranica je kovinska. Pritrjena s tremi vijaki, ter ko je odstranjena omogoča doseg pravzaprav vsega.

Ekran mat se meni osebno zdi dober. Drugače seveda od glossy ekrana, ki sem ga imel. Vidni kot meni zadošča.

Kuglica na sredini skupaj z knofi spodaj je verjetno edini uporaben način premikanja miške. Touch pad je za en drek.. al pa še slabši. (Mogoče pa moram inštalirat en mod o katerem sem bral.. pa se malo popravi.. ampak zaenkrat razočaran.)

Zmogljivost:
*prižge se sorazmeroma hitro, nimam SSD-ja.
*iger nisem probaval, vendar imam namen.
*zvočniki niti niso tako slabi

Slikce ko se posvojim fotoaparata :P

Zaenkrat se sliši obetavno.

No če ti bo uspelo še kaj zboljšati glede miške, prosim napiši. Vsaka informacija je dobrodošla.

rdecaluc je izjavil:

Hej.

Ja tega sem naročil.

Nima UMTS modula.. ampak je pa vse pripravljeno.. samo notri ga butneš :D. Samo stane tam 100-150€.

Zdle se mudim dat gor winse.. jao prek usbja traja -.-"

Rdecaluc, ti je delovalo sledenje pošiljke preko DHL-ja?

Preko DHL strani ne. Vendar dobiš od njih (comp.univ.) email v katerem je link kje lahko slediš :P

CoreySteel ::

Če koga zanima...

Pred časom sem spraševal za nakup netbooka. Nisem preveč kompliciral in sem si nabavil Asusa 1011px.
Dol vrgel Win7 Starter, gor dal XPje z nLite (skinil res večino sranja). Zadeva dela super. Photoshop ni problema. 720p videi ni problema (Media Player Classic). Word/Excel ni problema ;))
Mam sicer kako uro manj baterije zaradi XPjev, ampak me (zaenkrat) ne moti.

Netbook dela to za kar je namenjen, tako da sem povsem zadovoljen.

rdecaluc je izjavil:

Preko DHL strani ne. Vendar dobiš od njih (comp.univ.) email v katerem je link kje lahko slediš :P

To sem dobil, vendar po dveh dnevih od kar so dali na pošto še vedno ni informacij.
Es sind noch keine Informationen in der Paketverfolgung enthalten,
bitte versuchen Sie es später noch einmal.

Sem mislu iz uradne strani, pa še slabše :).
««
30 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243157 (2986) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255973 (5295) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254482 (3973) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164307 (3840) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194669 (4023) MK99

Več podobnih tem