Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
robert3997 ::
kupujem netbook, rabim samo office in mejl. Iz izkušenj,bo tale Asus normalno poganjal?
nurmaln ::
robert3997 je izjavil:
kupujem netbook, rabim samo office in mejl. Iz izkušenj,bo tale Asus normalno poganjal?
Bo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
CoreySteel ::
Zadnje čase se precej zanimam za nakup netbooka. Sem prebrskal precej stvari, bi pa imel še kako direktno vprašanje.
Glede tega ASUSa 1011PX-BLK023S me zanima, če je sposoben laufat Photoshop CS3?
Večino bi rabil netbook za internet, Word, Excel, mail, Skype in sem ter tja kakšna majhna opravila v Photoshopu.
V teoriji bi mislm da moralo zadostovati raje pa vprašam, ker se nikoli ne ve kako je s tem potem v praksi ;)
Kaj pa recimo kak švohnejši, vendar precej cenejši, kot je naprimer ASUS-1001PXD-BLK146S?
Če imate še kakšne druge ideje (do ~320€), kar na dan z besedo, bom zelo hvaležen.
Dodatni pogoj je samo še dobra avtonomija. Če je brez OSja je pa samo dodatni plus, ker bi si itak prec gor vrgel XP-je :P
Najlepša hvala za pomoč.
Večino bi rabil netbook za internet, Word, Excel, mail, Skype in sem ter tja kakšna majhna opravila v Photoshopu.
V teoriji bi mislm da moralo zadostovati raje pa vprašam, ker se nikoli ne ve kako je s tem potem v praksi ;)
Kaj pa recimo kak švohnejši, vendar precej cenejši, kot je naprimer ASUS-1001PXD-BLK146S?
Če imate še kakšne druge ideje (do ~320€), kar na dan z besedo, bom zelo hvaležen.
Dodatni pogoj je samo še dobra avtonomija. Če je brez OSja je pa samo dodatni plus, ker bi si itak prec gor vrgel XP-je :P
Najlepša hvala za pomoč.
RejZoR ::
Če misliš delat v PS-ju pol glej take z ločljivostjo 1366x768. Ampak so ponavadi mal dražji. 2GB RAMa bo obvezna zadeva. Si že kaj gledal AMD Fusion verzije?
Nekaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/275037...
Drugače pa bi sam verjetno vzel kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/275036...
Zadevca me ful mika ampak mi trenutni Aspire One AOA150 deluje zelo dobro in mi ga je kar mal škoda menjat.
Po drugi strani pa bi rad sprobal neki novega, ker moj je še na zastareli 945GS platformi...
Nekaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/275037...
Drugače pa bi sam verjetno vzel kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/275036...
Zadevca me ful mika ampak mi trenutni Aspire One AOA150 deluje zelo dobro in mi ga je kar mal škoda menjat.
Po drugi strani pa bi rad sprobal neki novega, ker moj je še na zastareli 945GS platformi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
x600 ločljivost ni problem, ker v PSju bi delal res malenkosti na Netbooku.
Npr, dizajna za spletne strani ne bi delal, bi pa po potrebi obdelal kako slikco.
Mogoče se sliši neumno v stilu "zakaj rabi PS za obdelat slikco", ampak so razlogi :D
Ravno zato sem mislil, če bi mogoče zadostoval že tisti ASUS 1001PXD, ker filing, da sm "prišparal" 70€ je kar lep. Si lahko nove superge kupim ;)
Tut ta tvoj predlog z AMD Fusionom je zanimiv. Samo je pa cena "slaba". Sej ponavadi je vedno tako, da si postavim nek budget za nakup, potem grem pa vedno čez ;)
Npr, dizajna za spletne strani ne bi delal, bi pa po potrebi obdelal kako slikco.
Mogoče se sliši neumno v stilu "zakaj rabi PS za obdelat slikco", ampak so razlogi :D
Ravno zato sem mislil, če bi mogoče zadostoval že tisti ASUS 1001PXD, ker filing, da sm "prišparal" 70€ je kar lep. Si lahko nove superge kupim ;)
Tut ta tvoj predlog z AMD Fusionom je zanimiv. Samo je pa cena "slaba". Sej ponavadi je vedno tako, da si postavim nek budget za nakup, potem grem pa vedno čez ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoreySteel ()
Mal pobrskaj za cenejšimi ponudbami istih modelov. Če se prav spomnim podpirajo zadnje verzije Photoshopa tud strojno pospeševanje efektov kjer bi Fusion znal priti do izraza.
dwinxp ::
CoreySteel...
Sedaj 15. dobijo v nemčiji nove zaloge prenosnikov Asus 1215B (AMD E-350, 2GB DDR3, 320GB diska, HD6310) zraven si še dokupiš 2GB DDR3 modul in si zmagal... ga ima recimo tudi amazon.de kar paket z dodatnim ramom za 320€ nekje... kar je zelo ugodno za kar dobiš. Na njemu pa lahko delaš kar hočeš v PS, Lightroom, Visual Studio... :D
LP
Sedaj 15. dobijo v nemčiji nove zaloge prenosnikov Asus 1215B (AMD E-350, 2GB DDR3, 320GB diska, HD6310) zraven si še dokupiš 2GB DDR3 modul in si zmagal... ga ima recimo tudi amazon.de kar paket z dodatnim ramom za 320€ nekje... kar je zelo ugodno za kar dobiš. Na njemu pa lahko delaš kar hočeš v PS, Lightroom, Visual Studio... :D
LP
Ornk zanimiva opcija :P
Na amazonu sicer dobavljiv od 30-ga naprej :)
Drgač sem pa našel en zanimiv test, kjer na Asus 1001 probava tudi Photoshop.
Tako da ja, za silo gre :)
Na amazonu sicer dobavljiv od 30-ga naprej :)
Drgač sem pa našel en zanimiv test, kjer na Asus 1001 probava tudi Photoshop.
Tako da ja, za silo gre :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CoreySteel ()
skodars ::
Zdravo,
jaz pa iščem netbook, če je sploh že kaka varjanta, da vredu predvaja HD1080? Pa ne samo na Youtubu ampak nasplošno....
Gledam: http://www.netbooklive.com/sony-vaio-yb...
Kaj mislite?
Rad bi malo močnejšega in pa še vedno v teh gabaritih od 11,6 - 12,1
Velikost zaslona niti ni tako pomembna saj imam večinoma zmeraj priklopljeno na zunanji LCD 24inch bi pa rad da zavrti HD (tudi če je priklopljen na zunanji LCD), če že kupujem novega, ker dosedaj nisem imel HD...
Za vse info se priporočam!
LP
jaz pa iščem netbook, če je sploh že kaka varjanta, da vredu predvaja HD1080? Pa ne samo na Youtubu ampak nasplošno....
Kaj mislite?
Velikost zaslona niti ni tako pomembna saj imam večinoma zmeraj priklopljeno na zunanji LCD 24inch bi pa rad da zavrti HD (tudi če je priklopljen na zunanji LCD), če že kupujem novega, ker dosedaj nisem imel HD...
LP
SigmaProg ::
Strojno podobna temu sony-ju sta hp dm1z in Lenovo s205, mislim da oba cenejša, sploh v tujini (s205 ~ 270€)
skodars...
Trenutno so po nemčiji na zalogi HP dm1 ter Lenovo S205. Konec meseca pa bo še nov Lenovo z matt zaslonom X121e... cene se gibljejo od 299€ brez Windowsov do nekje 390€ z Windowsi... strojna oprema je pa podobna vsepovsod...
Če te zanima napiši v youtube --> (HP dm1 review, Lenovo S205 review ali Asus 1215B review...) pa si oglej zadeve kako delajo lepo :D
Strojna oprema je pa po večini podobna:
AMD E-350 1.6GHz dvojedrnik, 4GB DDR3 rama, Radeon HD 6310, 320 ali 500GB diska...
Primer nakupa:
299€ + 39€ postnine = 338€ LINK
Lp
Trenutno so po nemčiji na zalogi HP dm1 ter Lenovo S205. Konec meseca pa bo še nov Lenovo z matt zaslonom X121e... cene se gibljejo od 299€ brez Windowsov do nekje 390€ z Windowsi... strojna oprema je pa podobna vsepovsod...
Če te zanima napiši v youtube --> (HP dm1 review, Lenovo S205 review ali Asus 1215B review...) pa si oglej zadeve kako delajo lepo :D
AMD E-350 1.6GHz dvojedrnik, 4GB DDR3 rama, Radeon HD 6310, 320 ali 500GB diska...
Primer nakupa:
Lp
Zdravo,
Kaj mislite?
LP
Vsak AMD Fusion powered predvaja 1080p. Enako velja za NVIDIA ION če se prav spomnim. Od Intela pa tisti, ki imajo GMA500 čip čeprav ne vem kako zmogljivi so. Za špile vem da so krš, naj pa bi imeli namenski strojni decoder za HD video.
eziga ::
Če rabiš poceni netbook imamo najcenejšega tegale za 230,00 €:
Compaq Mini CQ10-522SZ,
tale je malo dražji, ima pa nekaj večji disk:
Compaq Mini 210-1040ez,
in še en Sony:
SONY Vaio VPCW21Z5052.
HP-ja sta HP renew program.
Compaq Mini CQ10-522SZ,
tale je malo dražji, ima pa nekaj večji disk:
Compaq Mini 210-1040ez,
in še en Sony:
SONY Vaio VPCW21Z5052.
HP-ja sta HP renew program.
www.epaket.si
Živ,
Ja saj nekako obračam še pogled v Asus1215B, se mi zdi dobra zadeva za ta denar, ker Sony je vseeno malo drag...
HP mi nekako ne diši...
Bom pa še malo Lenovo preveril kako in kaj naj bi zgledal X121
Verjetno z enim od teh dveh nebi zgrešil?
Kaj pa Toshiba ima kakšen tak model? Mogoče ima kdo?
LP
Ja saj nekako obračam še pogled v Asus1215B, se mi zdi dobra zadeva za ta denar, ker Sony je vseeno malo drag...
HP mi nekako ne diši...
Bom pa še malo Lenovo preveril kako in kaj naj bi zgledal X121
Verjetno z enim od teh dveh nebi zgrešil?
Kaj pa Toshiba ima kakšen tak model? Mogoče ima kdo?
LP
Asusa sem tudi sam veliko gledal ter je bolj loterija kak izdelek dobiš. Eni imajo velike probleme s touchpadom (nevem ali so to odpravili v sedaj novih pošiljkah, ki pridejo v nemčiji drugi teden...) v glavnem do sedaj so bili problemi s touchpadom... tako, da na tvojem mestu bi raje sel na Lenovota, ki nima problemov.
Sam vsi Lenovo prenosniki pa izgledajo kot črna opeka. A bit boooooring.
Pyr0Beast ::
Ker prenosnika imaš v stekleni vitrini, da ga gledaš.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
inugami ::
Sama sem si šla dons kupit enega teh AMD E-350 Lenovov (sicer 15,6", ker ta malih še ni ). Ni zgledal kaj slabši od ostalih dražjih modelov na displeju. Priznam pa, da bi bil v hot pink izvedbi bolj fenci šmenci. Drugače pa itak obstajajo nalepke, da prenosniku dodaš svojo osebno noto.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: inugami ()
alphasaphir ::
Sam vsi Lenovo prenosniki pa izgledajo kot črna opeka. A bit boooooring.
Meni osebno sicer ta novi thinkpadi zgledajo dobro, ohranjajo to klasično understatement, šteje kar je notri, kvaliteta bred buzeriranjem podobo. So malenkost posodobljeni. Res je, da so tudi ideapadi in edge nekoliko v tem duhu, ampak vseeno malo bolj vizualno nagovarjajo ta sodoben estetičen duh.
To kar je enim všeč, je drugim kič, tebi opeka, nekomu popolnoma nepomembno in super, da si to mnenje delil z nami.
LP
Za službeno ne rečem, tud če je opeka, važno da je ruged in da opravlja svoje delo. Doma pa imam rad da so vsaj kakšne linije mal zaobljene. Sploh ni treba veliko. Tle pa sem jih gledal pa so praktično odrezane ploskve edino dejanski rob je mal zaobljen. Tud nikjer ne piše, da je treba it iz ene skrajnosti v drugo, kanček estetike pa res ne more škodit.
RejZor.... mi samo pravimo, da tebi so lahko všeč zaobljene oblike... enim drugim pa pač ne... recimo meni se S205 niti ne zdi tolk napačen... po eni strani mi je še všeč taka oblika... Kar hočem povedat je da vsak ima svoj okus ter ne moreš zdej svetovat drugim, da naj kupijo kak drugi prenosnik ker ta je grd... namreč kupcu je lahko lep tako kot je...
Kar lahko si med sabo pomagamo je to, koliko je material dober ali se tipkovnica upogiba ali plastika škriplje ko jo primeš bolj močno... kako strojno opremo dobiš za določen denar... kakovost zaslona... take reči lahko diskutiramo ter na podlagi teh lahko odsvetujemo kak nakup ali pa ga priporočamo...
Kar se pa S205 tiče iz tega vidika, vsaj kar sem vse teste in youtube posnetke preletel je dobro zgrajen in ima solidno strojno opremo tako, da vsaj iz moje strani je nakup priporočljiv... tudi sam ga bom verjetno naročil...
LP
Kar lahko si med sabo pomagamo je to, koliko je material dober ali se tipkovnica upogiba ali plastika škriplje ko jo primeš bolj močno... kako strojno opremo dobiš za določen denar... kakovost zaslona... take reči lahko diskutiramo ter na podlagi teh lahko odsvetujemo kak nakup ali pa ga priporočamo...
Kar se pa S205 tiče iz tega vidika, vsaj kar sem vse teste in youtube posnetke preletel je dobro zgrajen in ima solidno strojno opremo tako, da vsaj iz moje strani je nakup priporočljiv... tudi sam ga bom verjetno naročil...
LP
cegu ::
skodars...
Primer nakupa:
Lp
Je mogoče kaj takega blizu naže meje; V celovcu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cegu ()
Živ,
moja zmer večja odločitev je, da počakam Lenovo X121. Nekak se mi po vseh problemih s touchpadom pri Asusu zdi neprimerno boljša izbira. Že po slikah se vidi da je Lenovo doteran in kvaliteten.
Kako pa je s temi ekrani: 11,6 in pa 12,1 imata enako resolucijo. Je potem slika na manjšem ekranu kvalitetnejša? Ker bo večino ta netbook priključen na zunanji LCD me vseeno zanima, če zna biti taka majhnost ekrana moteča ali se človek lahko navadi?
LP
moja zmer večja odločitev je, da počakam Lenovo X121. Nekak se mi po vseh problemih s touchpadom pri Asusu zdi neprimerno boljša izbira. Že po slikah se vidi da je Lenovo doteran in kvaliteten.
Kako pa je s temi ekrani: 11,6 in pa 12,1 imata enako resolucijo. Je potem slika na manjšem ekranu kvalitetnejša? Ker bo večino ta netbook priključen na zunanji LCD me vseeno zanima, če zna biti taka majhnost ekrana moteča ali se človek lahko navadi?
LP
jaz33 ::
robert3997 je izjavil:
ma za to kar rabiš je vsak dober,jaz imam acer one.1.6,1gb rama 256 grafična 120diska,je več kot preveč..vse laufa hitro..internet igre..brez problema..
CoreySteel je izjavil:
Zadnje čase se precej zanimam za nakup netbooka. Sem prebrskal precej stvari, bi pa imel še kako direktno vprašanje.
Najlepša hvala za pomoč.
ja dober je ta sem ga imel prej,se ti splača druge roke..dobiš nevem točno že menda za 100-150e.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jaz33 ()
bircaboy ::
Cegu, kje ga boš naroču?
Jaz si tudi ogledujem X121e.
Najprej sem bil zagret za S205, sedaj pa bom počakal na tega. V nemčiji sem vidu, da je prestavljen rok dobave na 4. avgust.
Jaz si tudi ogledujem X121e.
Najprej sem bil zagret za S205, sedaj pa bom počakal na tega. V nemčiji sem vidu, da je prestavljen rok dobave na 4. avgust.
rdecaluc ::
Jst sm se tud odloču da bom raje x121e namest dm1.
Upam samo, da bodo kmalu na voljo.. kupim pa v avstriji oz. naročim iz nemčije, če nau preveč poštnine.
Upam samo, da bodo kmalu na voljo.. kupim pa v avstriji oz. naročim iz nemčije, če nau preveč poštnine.
Est modus in rebus. ,typos
Živ,
jest sem ga naročil pri http://www.notebooksbilliger.de/index.p...
Poštnina bo pa rešena prek prijateljev :)
Bom poročal kako se bo odvijalo....
LP
jest sem ga naročil pri http://www.notebooksbilliger.de/index.p...
Poštnina bo pa rešena prek prijateljev :)
Bom poročal kako se bo odvijalo....
LP
Bom verjetno enako storil.. pa tudi če je 30€ poštnine.. je še zmeri pocen. Torej bo v roku 10 dni na voljo?
Tko bi reku.. če ti tvoj predvaja 1080p brez problema, ter lahko officaš™ itd. realtivno normalno potem se ne splača.
x121e unboxing
Kako se vam zdi?
ps. A kdo misli da bodo teli e-450 ki pridejo Q3 nadomestili e-350, ki so sedaj na voljo?
Kako se vam zdi?
ps. A kdo misli da bodo teli e-450 ki pridejo Q3 nadomestili e-350, ki so sedaj na voljo?
MissMessy ::
*ja pa fak, prvi post pa kisnem temo, se opravičujem*
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MissMessy ()
duckyduck ::
eno povsem začetniško vprašanje, ki mi bo olajšalo nakup.
kako je z OS pri netbokih, a se to lahko naloži navadne winse gor ali je potrebno naložiti "prilagojene"?
kako je z OS pri netbokih, a se to lahko naloži navadne winse gor ali je potrebno naložiti "prilagojene"?
To, da so že gor mi najbolj diši. A kot vidim, se nekateri prodajajo tudi brez, kar zna biti ceneje :)
bluefish ::
Kako pa to naročeno plačate ???Bančno nakazilo ima najraje večina avstrijskih in nemških trgovin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ashrack ::
To, da so že gor mi najbolj diši. A kot vidim, se nekateri prodajajo tudi brez, kar zna biti ceneje :)
Ne
....
Praktično vsi netbooki imajo gor Win7 Starter. Redki imajo Win7 Home Premium. Brez mislim da ga še nisem videl pri nas. V tujih trgovinah pa mislim da sem že.
govoril sem o netbokih. razmišljam namreč, da bi ga kupil v tujini, a ne vem, koliko je potem težav z OS. zato sprašujem. doma imam win7 za stacionaren računalnik. ali to dela na netbokih ali ga preveč upošasni?
Težava s tujino zna bit edino s tipkovnico in jezikom operacijskega sistema.
Ker če boš naročil iz nemčije računaj na tipkovnico z umlauti in nemškimi polkni. Kar je zelo nekul.
Ker če boš naročil iz nemčije računaj na tipkovnico z umlauti in nemškimi polkni. Kar je zelo nekul.
Evo, danes zjutraj (no, petek zjutraj) sem prejel Lenovo S205 z Nemčije. Ljudje so me kar spraševali, če je z mimovrste (iste pakunge, iste barve logoja).
Namestil MSDNAA s pomočjo WinTo Flash, namestitev Win7 x64 SP1 trajala približno pol urce. Driverji so priloženi na CDju, tako da jih je treba na ključek skopirat, WIN7 nima dovolj driverjev v zbirki, da bi jih naložil.
HD 1080p na youtube dela, požre od 60-80% procesorja (med tem obratuje tudi Windows updates,ki požre od 30-50%).
- Dodatnega RAM-a še nisem naložil.
- Tipkovnica: tipkam slepo, ampak je zoprno na majhnega netbooka. Mogoče si bom naložil custom tipkovnice za te oglate oklepaje ki so na drugih mestih.
Če koga kaj zanima.. sem na voljo do torka.
Namestil MSDNAA s pomočjo WinTo Flash, namestitev Win7 x64 SP1 trajala približno pol urce. Driverji so priloženi na CDju, tako da jih je treba na ključek skopirat, WIN7 nima dovolj driverjev v zbirki, da bi jih naložil.
HD 1080p na youtube dela, požre od 60-80% procesorja (med tem obratuje tudi Windows updates,ki požre od 30-50%).
- Dodatnega RAM-a še nisem naložil.
- Tipkovnica: tipkam slepo, ampak je zoprno na majhnega netbooka. Mogoče si bom naložil custom tipkovnice za te oglate oklepaje ki so na drugih mestih.
Če koga kaj zanima.. sem na voljo do torka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cegu ()
Na tipkovnico se boš še navadil. Sam sem prvič na netbooku tud skoz mahal po sosednjih tipkah in napačnih, ko pa sem se navadil, pa zdej tipkam enako hitro kot na navadni na desktopu. Tehnično gledano je itaq 98% velikosti navadne, bolj je stvar v sami postavitvi tipk...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3157 (2986) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5973 (5295) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4482 (3973) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4307 (3840) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4669 (4023) | MK99 |