» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
27 / 45
»»

Bias ::

@nurmain: kako pa je z uporabo GPS-a? Tudi laufa skozi SIM, ali samo inštaliram npr i-GO in lahko uporabljam navigacijo?

nurmaln ::

Ne, GPS je GPS, poseben receiver ki nima veze s SIM kartico. Čist enak princip kot na katerikoli navigacijski napravi. Moral bi delat s katerkoli običajno navigacijsko programsko opremo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

No, saj UMTS mi je bilo nekako jasnio da deluje na SIM, pač da ne rabiš tistih dodatnih USB napravic, ki štrlijo iz laptopa/netbooka,

za GPS, pa nism ravno zastopil, ali naj bi avtomatsko delovalo ko sprogramiraš neko navigacijo, ali se mora še dokupit kakšna zunanja antena/sprejemnik.

Me ima, da bi si omenjeni HP netbook nabavil, kot sekundarno (potovalno) napravico, pač mačl za igračko.

zogica ::

Ker odhajam na študij v tujino razmišljam o nakupu novega netbooka. Posebej zanimiva sta mi npr:
- HP Pavilion dm1-3020us (tega sicer ne najdem v prodaji nikjer v Sloveniji, ampak se mi zdi res zelo zanimiv)
- HP Compaq 5102

Kako je s cenami prenosnikov v tujini (npr. Danska) v primerjavi s cenami pri nas?

Take 12inch Paviljon je kul, glede 5102 imaš pa pri nas (če se ne motim) zadnjo serijo HP Mini 5103 (sam kot je meni znano HP ne bo več na trgu z 10inchnimi (ali manj) netbooki.

rdecaluc ::

@zogica: Tukaj in tukaj pa še nekaj podobnega tukaj :D
Est modus in rebus. ,typos

k4vz0024 ::

Škoda da ni mat zaslon...

Se da dobit tudi ThinkPad 11.6 z isto konfiguracijo kot je S205.. no tipkovnca pa ohišje seveda boljše.. zraven pa tud mat zaslon. Sam moreš najdt :D

Picero ::

Rdecaluc - se priporocam za namig ali link kje se da to dobiti.

Me pa zanima se nekaj. Sem tik pred nakupom netbooka, ki bi ga zaradi cene in dobavljivosti kupil v Nemciji (zaenkrat gledam Lenova IdeaPad S205 in Samsunga NF310). Pomisleke imam le glede nemske tipkovnice, zato me zanima ali so pri teh netbook in notebook tipkovnicah edina resitev nalepke ali pa jih je mozno zamenjati ali pa celo gravirati. Ce je to mozno, kdo v Sloveniji to dela ali prodaja?

inugami ::

Kaj menite o tem netbooku iz tazadje Hoferjeve reklame! Vidim, da ma dvojederni 1.66 GHz procesor! Verjetno dovolj zmogljiv za internet, muzko in word? :)
Cena je pri nas 299 €, v Österreichu dobiš pa takistega že za 239 €. Sicer z nemško verzijo winsov in tipkovnico, ampak pismo!
Ma kdo kakšne izkušnje z uveljavljanjem garancije v avstrijskem Hoferju?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: inugami ()

Picero ::

Ce ze kupujes v tujini, je boljse vsekakor tole:
http://geizhals.at/eu/a621827.html - vec RAMa, boljsa resolucija, teza itd.
ali pa angleski: http://geizhals.at/eu/a627726.html - problem je, ker anglezi ne posiljajo v Slovenijo.

RejZoR ::

Če bi zdele kupoval netbooka bi vsekakor raje vzel AMD Fusion kot pa Intel Atom. Dost bolje uravnotežena in seveda novejša platforma. Cene so tam tam. Drugače pa za okoli 150 EUR manj dobiš bolj okleščene single core netbooke s C-30 čipom, ki pa delujejo pri 1,6GHz.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sulaco ::

Jaz sem vzel DM1 z E-350 procesorjem in sem RES ZELO ZADOVOLJEN, saj me je bilo v začetku strah, ko so po tujih forumih nekateri govorili, da je ventilator zelo glasen...moj je zeloo tih in netbook uporabljam (tudi) kot multimedijski PC oz. HTPC. Bere 1080 brez problemov (XBMC) ;)

inugami ::

Sem si malce pogledala cene na mimovrste. Najcenejši (Asusov) netbook z enako konfiguracijo, kot Hoferjev, stane 339 €. Dobrih 100 € dražji, kot v Avstriji. C30 so po 300 €. Najcenejši (Asusov) C50 se dobi tudi tam za 350 €. V mediamarktu.at pa se dobi C50 Toshiba za 330 €.
Zdaj verjamem da so C50 boljše od Atomov. Če drugače ne, pol zaradi ločene grafične kartice. Za razliko od Intelov imata še HDMI izhoda. Da ne omenim, da sta oba C50 netbooka barvno bolj kawaii! Se pa človek vpraša, glede na to, da so ti netbooki bolj jajca za prvo silo, če se splača komplicirat! Ali je razlika med Intel Atom N570 in AMD Fusion C50 tako očitna?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: inugami ()

Tle se ne komplicira, se pa splača vzet AMD-ja že zarad grafe. Strojno pospešen H.264 in celo kakšen 3D špil sem in tja so realnost. Na GMA čipih pa o tem lahko samo sanjaš. Skor vsak špil še tko osnoven indie ki uporablja SM3.0 ne GMA čipih sploh ne delajo. Če zahteva strojni TnL spet ne dela. Pa še Fusion je novejša zadeva, kar je že samo po sebi bolj smiselno.

kmetek ::

Če kdo kadarkoli rabi iz Avtere, naj mi pošlje ZS...bomo dali boljšo ceno od Mimovrste.

Tudi Toshibico bi se dalo dobiti za nekje 369EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Ashrack ::

Zanimam se za nakup zmogljivejsega netbooka z velikostjo zaslona ~12in . Kar pomeni da vsi ATOMI in podobna pocasna jajca odpadejo.
Cena naj se pa giblje < 600e.

ps. graficna je irelevantna
ps2. avtonomija je irelevantna, saj se bo netbook vedno priklopljen na elektricno napetost.

hvala
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

trnvpeti ::

Iscem:
11.6(min),13(najraje)-14.1(max) min 1440x900 - max 1600x900
zmogljiv cpu, i3,i5 ULV
baterija drzi preko 7ur
brez cdja
max 1.8kg
po moznosti brez SSD(bom sam vgradil)
po moznosti, da ni Mac,Sony, Lenovo(zaradi cene)

Nasel tole:
mba 13.3
vaio Z

Še kakšen predlog?(Lenovo?)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Potem glej CULV verzije notebookov. V osnovi so enaki kot navadni samo da imajo krepko zmanjšano porabo. Vglavnem so v 13 inčnih izvedbah.

Pyr0Beast ::

ULV CPUji so ponavadi tudi malenkost počasnejši
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sej pravim v snovi. So pa načeloma precej hitrejši od netbookov z res low power low end CPU-ji ala Atom.

eh Atom je požrešen, pa tudi če je varčen ni od njega nič vse skupaj

No ja, tolk zanič spet ni. Na Atom N270, ki je dandanes nekako najbolj crap verzija Atoma delam mrsikaj in igram marsikaj in netbook mi še vedno zdrži okoli 4,5-5 ur uporabe na 6 cell bateriji. Če vzamemo N5xx modele, ki so pravi dual cori so še bolj zmogljivi. Ampak me vseeno blazno mikajo AMD Fusion C-50 čipi sam ko nimam predstave kako se taki 1GHz čipi primerjajo z npr Atom N550/N570. Grafični del vem da je superioren ampak za sam procesor pa nimam pojma.

EDIT:
Btw, povsod vidim samo netbooke s SLO verzije Oken (Win7 Starter in Home Premium). Se da dobit tovarniško v angleški izvedbi? Slovenska Okna so mi blesava in imam najraje v angleščini. Ampak je tak netbook očitno nemogoče dobit. Vse štacune imajo samo slovenske ugh. Razen če bi naročil iz anglije, kar pa mi nekako ne diši preveč...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Ashrack ::

Ashrack je izjavil:

Zanimam se za nakup zmogljivejsega netbooka z velikostjo zaslona ~12in . Kar pomeni da vsi ATOMI in podobna pocasna jajca odpadejo.
Cena naj se pa giblje < 600e.

ps. graficna je irelevantna
ps2. avtonomija je irelevantna, saj se bo netbook vedno priklopljen na elektricno napetost.

hvala

ima kdo predlog za zgoraj omenjeno konfiguracijo?
....

n270 je ranga kakšnega shiranega semprona

Daš malce več za večji prenosnik pa je, se ne rabiš matrat na tistem malem ekranu

rejzor: tale ima angleške:

HP PV DM1-3110em E350 320G W7

trnvpeti ::

zakaj ta hp nima podatka o bateriji(trajanju)

Tole je mal predrago za netbooka. Tud E-350 ne rabim, C-50 bi bil več kot dovolj (verjetno).

dwinxp ::

Zakaj bi za eno stvar dajal po 150€ več kot je treba??

HP-jev DM1 prenosnik z E-350, HD6310, 500GB diska 7200rpm, 4GB rama 1333MHz DDR3... se dobi s poštnino vred za 390€...na www.cyberport.de ... če hočete pa neki slovenskega pa poglejte na www.computercenter.si

Lp

A pa cyberport dostavlja v slovenijo? Jst se ne znajdm na tej strani.. vem pa da majo za 369€ tale prenosniček..

edit: 375EUR xD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

Seveda pošiljajo 20€ je poštnine... notebook pa se je podrazal zgleda ja 375€ je sedaj...

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dwinxp ()

Zato, ker pri nas dobiš še zunanji DVD pekač + SLO winsi + SLO tipkovnica, žal imajo samo tako. Škoda, da ni brez pekača recimo 400€ max.

To kar me moti pri nas v veliki večini pripišem manjšemu (320gb)disku, ter manj spomina (3gb), 32 bitni winsi (ampak to ni pomembno.. je itak ista serijska za 64bit). Zdle ne vidm ali je 100€ več vredno dat za manj (izjema usb cdrom, SLO tipkovnica).

Za slo tipkovnico ce je res tak problem si zrihtaš nalepke... zunanja dvd snemalna enota od Samsunga pa pri nas pride okoli 40€... mogoče v tujini še manj... Tako, da si še vedno daleč od kar naši hočejo za ta prenosnik... :D

Sam nalepke izgledajo naravnost gay na katerikoli napravi pa naj bo to desktop tipkovnica al pa netbook/notebook tipkovnica.

Jaz sem samo podal alternativo :P ... čene meni osebno me sploh ne moti al je tipkovnica angleska al slovenska al italianska al nemska... mogoče če bi bla kitajska bi se malo pritoževal :P :D :D

Zdej za tiste, ki pa je važno da vidijo kake tipke tipkajo potem pa ja naj bo... vseeno teh več kot 100€ razlike je zame ogromno ter raje dam denar kam drugam, kot pa da imel kaj slovenskega na prenosniku :D

Aja sem pozabu dodat da je pri nas samo 1 leto garancije v nemčiji pa 2 .. mislm 80€ al kok je podaljšanje garancije. Očitno je pri nas res tok mini trg.. da se vse plača.. eh :P

SigmaProg ::

Kaj je boljše ? Nekaj takega Acer 521 ali Lenovo IdeaPad U160 ali kakšen Asus Eee 1015pn (atom + ion)?

V splošnem iščem nekaj za potovanja (majhna teža, ekran 10-11,6) dovolj zmogljivo za pisarniške potrebe ter ogled filmov (full hd+hdmi zaželjen ni pa nujen).
Cenovno računam na ~350€ (mogoče kaj več če je res razlika v zmogljivosti), kupljeno bo v Slo.

;-) ::

pomoje za moje pojme nič pod 12" ni uporabno. Včeraj sem kupil 10.1" hp mini ampak mi gre tako na jetra da ga prodajam skoraj 100€ ceneje že danes.

windows 7 je bil nameščen ko sem ga dobil...popolnoma neuporabno. če se si start vrstica ne skriva samodejno in če imaš v firefoxu kak bookmark na vrhu ti ostane premalo prostora za branje strani... sedaj sem naložil Joli OS, je malce boljše za internet ampak vseeno ni to to...

Moje mnenje je tako da kdo misli kupit in še ni sprobal bit na tak malem ekranu naj prvo sproba v trgovini da nebo izgubljal živcev kot jas. Če pa koga zanima u piko ohranjen hp compaq mini za ugoden denar pa me lahko kontaktira. samsung galaxy s mi je ponujal več

glistovje ::

fantje! dejte mi povedat za en simpl netbook za mamo da bo surfala po netu na morju(hrvaškem). . . LINK bo tu kul? se da dobit kej bulš za ta dnar?

kar se tiče pa neta sm že vbodu USB kluček od tela 2....

hvala vnaprej!

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Nevem koliko je tvoja mama stara in vešča računalnikom, samo jaz sem skoraj 22 pa so mi tile EEEji, hp miniji in podobno zelo premali, jaz bi raje vzel normalen prenosnik tacenejše verzije so 10x bolj udobni

glistovje ::

pa sj veš kake so mame (60 let). :D facebook pa gmail :D pa jst si bom sposodu za kak xvid xD po mojm je vsak v tem cenovnem razredu primeren mojim zahtevam :P

Zgodovina sprememb…

Zberi enega k je fansy :D... roza pa z rožicami :D tak bo sigurno palil :D

J-ronimo ::

Jst iščm za brata neki in se mi tale Asus EEE 1215B kr dopade. Pri nas so cene nekje okol 450€. Mnenja dobrodošla.

A to prav vidim? 299 EUR ? Omfg, ker acena če je to res. In to za E-350 APU, ki je trenutno najmočnejši za laptope od AMD-ja. Pri nas bi za takega dal okol 500 EUR če ne več.

Je poslal povpraševalni mejl glede garancij in podobnega. Verjetno bo vzel v kompletu še z etui-jem in dodatnim ramom.

Pri mimovrste je drgač cena 450€ z razliko v disku, ki je namesto 320->500gb.

tale je enojedrni 1.6 ? ker pri nas je C50 DUAL CORE 1.0 in pa disk 500GB da...

tale z amazona je brez OS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Če se ne motim je kr dual core. Razlika v disku-ne čutim posebne potrebe po velikih diskih v takih zadevšnah. Za ta namen mamo stacionarne.

E-350 je vedno dual core, C-50 je vedno dual core, C-30 je single core.
««
27 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243170 (2999) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255976 (5298) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254486 (3977) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164309 (3842) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194676 (4030) MK99

Več podobnih tem