» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
15 / 45
»»

blink182 ::

Hvala za izčrpen odgovor:)
Mislim da bo tisti aspire one(prvi) kar dobra izbira, saj vrjetno ob na enkrat odpretih dveh Word dokumentov in npr. power pointa še nebi začel štekat?
Ja tisti dell mi je zelo dober, vendar mogoče res malce prevelik in tudi grd (ja pri punci vem, da bo videz igral skoraj vso vlogo, saj se jo same lastnosti ne zanimajo ravno) :)

Spet jaz :)
Bolj kot razmišljam bolj sem v dvoimih katerega, torej prišel sem na to da vzamam enega izmed teh dveh:
http://www.mimovrste.com/artikel/275021...
http://www.mimovrste.com/artikel/275018...

Vem da je en netbook, en pa v bistvu manjši prenosnik, ampak me vseeno zanima, katerega se bolj splača vzeti? Prenosnik(netbook) se bo uporabljal večinoma po hiši, vendar na več mestih, kavč, postelja, miza...
Glede na to da je ta dell tako poceni, me vedno bolj mika, ker po podatkih je v vseh pogledih precej boljši? Vsaj kolikor iz svojega amaterksega pogleda vidim. Je mogoče kaj kar ne vidim? So mogoče komponente stari in bo v bistvu še manj zmogljiv kot acer?
Vem da veliko ne morem dobiti za ta denar, vendar nočem pa da bo čez 1 ali 2 leti prenosnik za stran, oz. da bo ob novejših programih začel počasneje delati.
Iz mojega stališča je glavna prednost acerja to da je lažji, veliko lepši, ter da baterija zdrži dlje. Vendar če je dell veliko bolj zmogljiv raje potem raje vzamem sledečega :)
Torej kaj se dolgoročno bolj splača?
se opravičujem k tolk težim, sam res ne vem katerega naj uzamem :)

matej287 ::

No, v končni fazi se moraš sam odločiti. Važno je, da se zavedaš za kakšno delo boš rač. rabil... če boš imel rač. večinoma doma, potem je morda boljši Dell (ima tudi optično enoto za zapisovanje in branje CD-jev in DVD-jev, zaslon je večji bolj pregleden...).
Glede komponent je težko reči. Včasih je kakšna zadeva po specifikacijah boljša od druge, pa se v praksi lahko izkaže, da v določenih okoliščinah deluje slabše... Torej najbolje, da sam preizkusiš...
Morda se boš lažje odločil, če boš šel v trgovino in v živo primerjal računalnika. Morda boš videl, da ti je netbook res mali (ima mali zaslon, pa tipkovnico) in da ti bolj odgovarja klasični notebook, ali pa ravno obratno (če ti je bolj pomembna baterija, lep videz, ne rabiš DVD-ja...).
Vsak je pač narejen za neko tržno nišo; netbooki za zelo pogosto prenašanje, dolgo avtonimijo brez baterije, vendar na žalost manj zmogljivi od klasičnih prenosnikov, ki so tudi bolj okorni, imajo pa večji zaslon, predvajalnike za optične medije...

Odločitev je torej tvoja. Upam, da se boš dobro odločil in da boš zadovoljen ti in tvoja punca.

Dober nakup! M.

Ja veliko lažje bi bilo če bi lahko kje oba na enkrat preizkusil, vendar della ne vem če bi kje našel, ker sem ga zasledil samo na mimovrste. Trenutno se bolj nagibam k dellu, sicer pa kot si rekel, še vedno ga lahko vrnem :)
Pa še to, mogoče veš kaj več o teh celeron procesorjih, ker jih vsi nekaj kritizirajo? Se kvarijo, so švoh?
Ampak vrjetno je le celeron 2.1GHz boljši od atoma 1.3GHz?

Še enkrat hvala :)

Lp

V-i-p ::

blink182: najprej boš moral razčistit, kaj netbook sploh je. Prenosnik, za vsakdanja opravila, ki ga lahko vzameš povsod s seboj. Torej je zelo lahek in majhen, ter zdrži brez električne vtičnice veliko časa in ga lahko imaš povsod s seboj. Sam imam Toshibo NB200 in z vključenim WiFi ter Bluetooth (miška) zdrži na netu, glasba, mejli, word in celo kak film preko sedem ur. Zato je namenjen. Ni pa to za photoshop, oblikovanje in ostalo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Anton ::

Spet jaz :)
Bolj kot razmišljam bolj sem v dvoimih katerega, torej prišel sem na to da vzamam enega izmed teh dveh:
http://www.mimovrste.com/artikel/275021...
http://www.mimovrste.com/artikel/275018...

Vem da je en netbook, en pa v bistvu manjši prenosnik, ampak me vseeno zanima, katerega se bolj splača vzeti? Prenosnik(netbook) se bo uporabljal večinoma po hiši, vendar na več mestih, kavč, postelja, miza...
Glede na to da je ta dell tako poceni, me vedno bolj mika, ker po podatkih je v vseh pogledih precej boljši? Vsaj kolikor iz svojega amaterksega pogleda vidim. Je mogoče kaj kar ne vidim? So mogoče komponente stari in bo v bistvu še manj zmogljiv kot acer?
Vem da veliko ne morem dobiti za ta denar, vendar nočem pa da bo čez 1 ali 2 leti prenosnik za stran, oz. da bo ob novejših programih začel počasneje delati.
Iz mojega stališča je glavna prednost acerja to da je lažji, veliko lepši, ter da baterija zdrži dlje. Vendar če je dell veliko bolj zmogljiv raje potem raje vzamem sledečega :)
Torej kaj se dolgoročno bolj splača?
se opravičujem k tolk težim, sam res ne vem katerega naj uzamem :)

http://www.odnesi.si/prenosnik-hp-mini-...

Vzami tega, jaz sem vzel tega punci in je full zadovoljna. Dela ok, samo pol sem ram zamenjal z 2GB in je sedaj tudi hiter.

frodo12 ::

Ta HP mini je res luškana zadeva. Tudi jaz ti ga priporočam.

kmetek ::

HP Mini 110-1199EM Studio Tord Boontje

odnesi.si vidim, da rula :))

Anton ::

HP Mini 110-1199EM Studio Tord Boontje

odnesi.si vidim, da rula :))

Samo res, imajo res dobre cene, nova stran se mi ful dopade

Djuro ::

Jest sem pred časom pri gcomputers kupil Asus 1005HAH in namesto nemških windows home naložil WinFLP (Fundamentals). Zadeva pri 1GB rama laufa kot nora.
Da se OS postavi iz nule traja 22 sekund, iz hibernacije ca. 5 sekund. Z vsemi driverji mi v osnovi požre ca. 130 MB rama, tako da zaenkrat ne čutim prav nobene potrebe po več.
Fundamentals rulz.

wade ::

Eto, najbolj vroč laptop v usa je zuni (ul30vt)

Zmore predvajat tud visoke bitrate (33mbps), kar je meni pomembno in ga kupim takoj ko pride kje v bližino. (mimogrede, če gre kdo v ameriko, bi mu takoj plačal če mi ga prinese :P :P)

bluefish ::

Opa, še boljši nakup od UL30A.

CaqKa ::

jaz čakam na asus eee 1201N
Asus Eee PC 1201N, 1201HA specs leaked

perci ::

A 9 colskih netbookov pa ni več?

trnvpeti ::

se malo, pa tudi 10" ne bo vec

bluefish ::

Sicer teh 13" nekako ne smatram za netbooke. Mnogi imajo namreč že kar precej dobre procesorje, kopico RAM-a, klasičen disk,...

dmk ::

A 9 colskih netbookov pa ni več?

jaz se tudi jezim zaradi tega.
Imaš pa Asus T91 je kar v redu in kompaktnih dimenzij. http://gcomputers.net/upload/index.php?...

dmk: Sej tole pa luštno zgleda, pa še SSD ma. Kej veš kako je z baterijo?

Adrijan0 ::

Bi lahko še kdo povedal kak model podoben Asusu Eee PC 1201N, ki bo na trgu v prihodnosti, oz kaj podobnega mogoče že obstaja? Ker ne sledim tem netbookom preveč, si bom pa verjetno enega omislil, ker macbook ni neki.

dmk: Sej tole pa luštno zgleda, pa še SSD ma. Kej veš kako je z baterijo?

5 ur piše. Jaz bi edino tak model brez touchscreena, ker se mi zdi da to še ni kaj dosti uporabno.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=q...

kuglvinkl ::

Jest ne bi vzel, ker ma Atom Z proc. Raje poglej za HP 5101.
Your focus determines your reallity

človk, tretutno mam eee 700 serijo. Kaj ma to en procesor, celeron 600? Mislim, da ga atom poščije na celi črti, pri tem, da mi že celeronček odlično služi. Hočem rečt, divx-e vrti, mkvjev NE, internet, word, excel ipd delajo dobro. XP-ji so ful odzivni, ker ima SSD.

Skratka, rabim 9 col, nujno SSD, vsaj ene 4 realne ure baterije. Tu se moje zahteve praktično nehajo.

dmk: jst načeloma ne nucam touchscreena, ampak a škodi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

ne vem. sm mislil da bi dali ven en navaden 9 inčni netbook, pa ga ni.
je tale najboljša alternativa se mi zdi, touchscreen..mogoče pa kdaj pride prav.
samo meni je tudi procesor z prešvoh in bom zato verjetno januarja ko bom kupoval, kupil acerja 1810tz ki ima ene trikrat hitrejši procesor - SU4100 core2duo. pri njem me moti edino velikost ker je 11.6 inčni in temu primerno velik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dmk ()

guljox ::

a pa prodajajo tega acerja kje v slo?

in če ne kje ga nameravaš kupit?

http://gcomputers.net/upload/index.php?...

Samo bom kupoval čez kakšen dober mesec in takrat bo verjetno na voljo že v večih trgovinah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dmk ()

Fajn, jest bom nabavil nekaj do 15. januarja. Misliš da bo cena še kaj padla do takrat?
Je pa tale netbook defenitivno favorit za moj nakup.

No, ponovno se obračam na vse tukaj na forumu... morda kdo ve, kako se obnese in kako zmogljiv je procesor VIA NANO 1,3 ghz... se ga lahko primerja z atomom n270 ali n280, ali pa bolj z z520? Zasledil sem ga v Lenovo S12. Kaj pa grafika CHROME9; je primerljiva s kakšno integrirano Intelovo grafiko, ali je boljša, slabša...? Ali je ta zadeva v Lenovu energijsko zelo potratna, ali ima podobno avtonomijo, kot s procesorji Atom?

Trenutno se oziram po netbooku, ki bi imel 11,6" ali 12,1". Sicer je ponudba kar pestra, a kaj, ko imajo skoraj vsi šibkejši procesor Z520, jaz pa bi imel vsaj atoma n270... Glede diska mi je 160 GB dovolj, če ga je pa več, ne škodi; RAM-a bi lahko bilo 2 GB (če je samo 1 GB, bi ga pač nadgradil).
Razmišljam sicer, da bi vzel ACER-ja 1810tz (v Metroju v Grazu je mislim da za okrog 470 EUR, pa gcomputers ga ima pri nas, samo ne vem kako je kaj pri njih z garancijo...). Ima 2 GB rama, velik disk, veliko tipkovnico, HDMI (ki ga zaenkrat ne bom rabil, a se nikoli ne ve...), windowse 7 home premium, ter dolgo avtonomijo. No, je pa tudi cena nekoliko višja... ne vem kako je s sistemom (če je nemški sistem gor, je možna nadgradnja v angleško verzijo, ali je potrebno vse na novo nalagat?)

Po drugi strani pa je kakšen podoben netbook okrog 400 EUR, ima manjši disk, slaši procesor, nima HDMI-ja, morda je tudi potrebna nadgradanja RAMA...
Torej kaj svetujete? Vsekakor bi rad kupil netbook, ki mi bo služil vsaj kakšna 3 leta, ali pa še več. Razmišljam, da je bolj dati nekoliko več EUR, da je potem nekaj časa mir... Se bo pa rač. uporabljal kot drugi rač., večinoma za pisanje, kakšen Powerpoint, morda kakšen film, surfanje... torej ne tako zelo zahtevne stvari...
Vaše mnenje?

Že vnaprej hvala za odgovore. Matej

kolkr jz vem je z520 skoraj isto dobr kot n270.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

matej287: morda bom prodajal LENOVO S12....

z520 je konkretno(30%) pocasnejsi od n270(ze ta proc je dokaj pocasen)
poglej kaksne teste za flash, zip,odpiranje word,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

__Devil__ ::

pa se da netbook z procesorjem N280 normalno uporabljat na XP-jih, brez kakega štekanja brskalnika, msn pa take?

Kakšnega S12 pa imaš, Kmetek? Z via nano procesorjem ali z atomom? Kakšna konfiguracija, koliko star, kako ohranjen, koliko bi bila cena...? Lahko tudi pišeš na zasebno....

Ja, pa še to: morda kdo ve, kako se obnese konfiguracija z Viinim procesorjem... kako hiter CPU ima... ga nisem našel v primerjalni tabeli....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matej287 ()

hotlips ::

Jaz v svojem netbooku z N270 in 1GB rama v windows xp čist normalno uporablam office 2003 (word, excel), pa po potrebi tud spss 17. Pravtako ni problemov z firefoxom. Z N280 zadeva lahko dela le še bolje. Glede filmov maksimalno kar N270 in intel grafika prenese tekoče je 720p, pa še to moreš uredu porihtat comp (pravi kodeki ipd.), z divx in podobnim pa ni problemov.

lp.hl

debil ::

matej287, OS win7 pri 1810TZ je nemški, katerega se pa da spremeniti v poljuben jezik.

matej287: še z via nanom.....

Sem malo brskal kakšne lastnosti ima Via nano procesor... večinoma je celo hitrejši od Atoma, tudi grafika ni slaba... edini problem je, ker je precej bolj potraten z energijo in zato baterija zdrži precej manj... pri malo bolj resnem delu zdrži kvečjemu 4 ure, to pa je zame žal premalo. Rabim netbooka, ki bi zdržal vsaj 6 ur.

Zgleda, da bo res najbolje vzet Acerja 1810tz. Ima morda kdo še kakšen drug predlog? Če ne, se jutri odpravljam po acerja...

M.

janezek67 ::

pa se da netbook z procesorjem N280 normalno uporabljat na XP-jih, brez kakega štekanja brskalnika, msn pa take?

Doma imam notebook z Celeronom M 1,6 mgz (po moči še malce močnejši od teh netbookov) pa se mi zdi, da je kar
potrebno premisliti, kaj daš gor na mašino, da ni prepočasna.

Modri dirkač ::

Doma imam notebook z Celeronom M 1,6 mgz (po moči še malce močnejši od teh netbookov) pa se mi zdi, da je kar
potrebno premisliti, kaj daš gor na mašino, da ni prepočasna.

Če je v njem 5400 rpm disk pa 256MB rama ja, drugače niti ne, pa je moj 1,4 ...
Everybody lies!

janezek67 ::

Rama imam čez giga, disk je na žalost res 5400.

Zgodovina sprememb…

cez giga? torej 1024mb? ali 1.5gb? :)

lopov ::

Kot vidim nobenega drugega predloga... torej grem jutri po Acerja v Avstrijo... Lep večer vsem. M.

debil ::

Ni drugega konkurenta po tej ceni

za 50EUR več dobiš isto + touchscreen
zgoraj je link

Mislite da bo do sredine januarja cena temu acerju še kaj padla ali pa se bo na trgu pojavil še kakšen konkurenčen netbook?

nic ne bo cena padla
se nekaj casa ne bo konkurence
tako, da kar kupi

lopov ::

@matej287: in za koliko ga dobiš pri sosedih, če ni skrivnost? Pa s kakšno opremo?

Thx :)

Sem nekaterim je iti v Avstrijo zgleda čisto na easy? Tko 5€ bencina samo?

Jaz da grem iz Kranja do Celovca imam 10-12€ bencina. Bi moral biti prihranek vsaj 2x tega, torej 40€ minimalno, da bi sploh premišljal iti gor.

Sploh če ti garancije ne priznajo v SLO.

Katera trgovina pa je to?
Kateri kraj točno?

Zgodovina sprememb…

««
15 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243153 (2982) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255958 (5280) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254463 (3954) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164297 (3830) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194662 (4016) MK99

Več podobnih tem