Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
Rokk8 ::
@ Rokk8 : preko ebay lahko za 20$ naročiš originalni acer BT modul, ki paše v tvoje računalo:
Acer Aspire 1410 1410T 2.0 Bluetooth Module + Cable
Je bilo nekje zgoraj napisano da je ameriški 1410 enak kot evropski 1810.
Seveda je treba prišteti še poštnino in morebitne dajatve.
Najlepša hvala, bom še preveril, če je možno dobiti tudi kje v evropi.
kmetek ::
Prenosnik Acer AS 1410-233G25N (LX.PL702.014)
njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ZALOGAAAAAAAAAAAAAAAA
Microsoft(R) Windows(R) 7 Home Basic Slo/Ang
Procesor Intel C Dual-Core SU2300 (10W)
Zaslon: 11.6" HD (1366x768) LED backlight
Pomnilnik: 3 GB DDR2
Disk: 250 GB
Standardna velikost tipk
Multi-gesture touchpad
Kamera: Acer CrystalEye webcam
LAN: 10/100 Mbps Fast Ethernet
Bluetooth 2.0+EDR
Baterija: 6-celična (6+ ur)
Brezžična Mreža: Acer InviLink™ 802.11b/g/n
Dimenzije: 285 x 204 x 22,1/30 mm
Teža: 1,35 kg z 6 cel. baterijo
Garancija:Potrošniki 2 leti; Podjetja 1 leto
Garancija na baterijo 6 mesecev
I/O Vmesniki:
1 x HDMI port with HDCP support
3 x USB 2.0 ports
1 x Multi-in-one card reader
1 x External display (VGA) port
1 x Ethernet (RJ-45) port
1 x Headphone/speaker/line-out jack
1 x Microphone-in jack
1 x DC-in jack for AC adapter
njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ZALOGAAAAAAAAAAAAAAAA
Microsoft(R) Windows(R) 7 Home Basic Slo/Ang
Procesor Intel C Dual-Core SU2300 (10W)
Zaslon: 11.6" HD (1366x768) LED backlight
Pomnilnik: 3 GB DDR2
Disk: 250 GB
Standardna velikost tipk
Multi-gesture touchpad
Kamera: Acer CrystalEye webcam
LAN: 10/100 Mbps Fast Ethernet
Bluetooth 2.0+EDR
Baterija: 6-celična (6+ ur)
Brezžična Mreža: Acer InviLink™ 802.11b/g/n
Dimenzije: 285 x 204 x 22,1/30 mm
Teža: 1,35 kg z 6 cel. baterijo
Garancija:Potrošniki 2 leti; Podjetja 1 leto
Garancija na baterijo 6 mesecev
I/O Vmesniki:
1 x HDMI port with HDCP support
3 x USB 2.0 ports
1 x Multi-in-one card reader
1 x External display (VGA) port
1 x Ethernet (RJ-45) port
1 x Headphone/speaker/line-out jack
1 x Microphone-in jack
1 x DC-in jack for AC adapter
mikko ::
Dobil Sony Vaio W ... Hud, kompakten, dobra tipkovnica, design res hud (perla bela) ... Zaenkrat zelo vesel, priporočam.
matjazek ::
Js sm kr naročil Acerja 1410. V enaa s popustom je prišla cena 476 EUR.
Poročam, kako se obnese.
LP, Matjaž
Poročam, kako se obnese.
LP, Matjaž
Za domovino, z biciklom navhrib!
kmetek ::
Js sm kr naročil Acerja 1410. V enaa s popustom je prišla cena 476 EUR.
Poročam, kako se obnese.
LP, Matjaž
4% rabat?
matjazek ::
Ne vem čisto točno, koliko % rabata, ampak se mi zdi, da 3. Vpisal sem promocijsko kodo iz enega drugega topica na tej strani in to je to.
Je pa zanimivo, da na na enaa sploh še nimajo slik tega računalnika, kljub temu, da sem dobil printscreen njihove strani z slikami. Verjetno so bodo uštimali v nekaj dneh.
Po testih sem prebral, da je 1410 izboljšana verzija Aspire ??? (tega, ki je pri nas naprodaj in ima 11.6 zaslon) ter da je izboljšana tipkovnica in še neke malenkosti.
No, kakorkoli...zdaj me samo še zanima, kdaj ga dobim.
LP, M.
Je pa zanimivo, da na na enaa sploh še nimajo slik tega računalnika, kljub temu, da sem dobil printscreen njihove strani z slikami. Verjetno so bodo uštimali v nekaj dneh.
Po testih sem prebral, da je 1410 izboljšana verzija Aspire ??? (tega, ki je pri nas naprodaj in ima 11.6 zaslon) ter da je izboljšana tipkovnica in še neke malenkosti.
No, kakorkoli...zdaj me samo še zanima, kdaj ga dobim.
LP, M.
Za domovino, z biciklom navhrib!
ElviS ::
Tudi sam se odločam za en netbook, ki bo zmožen prebaviti 1080p; ta Acer zgleda kar dobra izbira, vleče me pa tudi ION platforma... se splača še malo počakati?
i'm still in the building...
nurmaln ::
najbrž da ja, izgleda da bodo asusovi ION netbooki na trgu že malo pred novim letom
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
__Devil__ ::
cena pa bo? čez 400 ne? eh, to bo itak pomoje. Sam upam da potem še kaj pade cena 1005 netbookam
ne bo, ker jih ne bo več na zalogi
bojo bojo, samo ne 1005HA ampak 1005P in 1005PE (N450 CPU)
pod 11" nihce ne bo vec kupil :)
je rekel veliki poznavalec razmer na tržišču
med tem je v sloveniji še vedno prodanih cca 80% 10'' in 20% večjih "netbookov"
trnvpeti ::
onih vecjih se ni ali pa jih je malo v slo, to tako ves a ne .)
in od kod imas podatke o 80%:20% za slovenijo?
a imas se podatke o zadovoljstvu z netbooki v sloveniji?
si mogoce pogledal podatke o zadovoljstvu v US, pa kaj pričakujejo?
mislis, da se slovenski uporabnik zelo razlikuje od uporabnika v US?
mogoce se kaksen podatek v slo, kako se prvic kupuje netbook, in potem kako se nadaljujejo nakupu, ko uporabnik že enkrat ima netbooka?
mogoce se kaksen podatek v slo, kako se prvic kupuje netbook, in potem kako se nadaljujejo nakupu, ko uporabnik že enkrat ima netbooka?
bluefish ::
Hit so bili prvi 9" in 10" netbooki. Sedaj pa je zaman pričakovati, da bodo tudi v prihodnje tako dobro prodajani, saj za praktično enako ceno dobiš večji ekran in boljše specifikacije.
onih vecjih se ni ali pa jih je malo v slo, to tako ves a ne .)
Ni res. DALEČ DALEČ največji delež 11+'' netbookov v Sloveniji imata Asus in Acer. Oba imata 11,6'' model že kar nekaj časa na trgu.
Vira ti ne morem razkrit je pa zelo natančen, če ne vrjameš predlagam da malo povprašaš po trgovinah.
Nimam. Pa tudi ti ne, vsaj ne kakšne relevantne analize, ker ne obstaja.
O zadovoljstvu ne (niti nisem pisal o ocenah zadovoljstva). Analizo prodajnih trendov in pričakovanj za 2010 pa gledam tako za EMEA, APAC in US regijo.
Ne, niti ne.
mogoce se kaksen podatek v slo, kako se prvic kupuje netbook
Z gotovino, na kartico ali na obroke (sej te je to zanimal ane?)
in potem kako se nadaljujejo nakupu, ko uporabnik že enkrat ima netbooka?
Potem pa kupijo torbico, USB ključke, zunanje diske... še kej?
misljeno je manjsi od 10" proti vecji od 11"
ko je bil bum, je bil delez >11" izredno majhen
za razliko od slovenije,dobis na US podrocju javne podatke
vira ne mores razkriti, pol ga ne mores tudi objaviti
vsak lahko rece,imam ta vir, in da ne more razkriti
povprasaj malo uporabnike netbookov
kaj jih moti (tipkovnica, moc cpu, grafika)
ce pa imas sam netbooka, bos tudi vedel, kaj in kako
ok, ni prav o zadovoljstvu, imas pa podatke o pricakovanih feature-ih za netbooke
in sedaj je stanje malo drugacno, kot na zacetku
ker ima ze dolocen % ljudi že netbooke, in svetujejo naprej
se pravi, lahko uporabis analize, podatke za US
ne, kaksen netbook iscejo prvi kupci teh naprav, cena, ekran, cpu,disk,...
in kaksen netbook iscejo ze lastniki netbooka
in vecina uporabnikov je z netbookom nezadovoljna
in iscejo nov netbook
torbice, usb kljucki,... je pa druga zgodba a ne
ko je bil bum, je bil delez >11" izredno majhen
za razliko od slovenije,dobis na US podrocju javne podatke
vira ne mores razkriti, pol ga ne mores tudi objaviti
vsak lahko rece,imam ta vir, in da ne more razkriti
povprasaj malo uporabnike netbookov
kaj jih moti (tipkovnica, moc cpu, grafika)
ce pa imas sam netbooka, bos tudi vedel, kaj in kako
ok, ni prav o zadovoljstvu, imas pa podatke o pricakovanih feature-ih za netbooke
in sedaj je stanje malo drugacno, kot na zacetku
ker ima ze dolocen % ljudi že netbooke, in svetujejo naprej
se pravi, lahko uporabis analize, podatke za US
ne, kaksen netbook iscejo prvi kupci teh naprav, cena, ekran, cpu,disk,...
in kaksen netbook iscejo ze lastniki netbooka
in vecina uporabnikov je z netbookom nezadovoljna
in iscejo nov netbook
torbice, usb kljucki,... je pa druga zgodba a ne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
jabe ::
kaj pa vem. meni je ta trend vse večjih netbookov kar nekaj. zato so pa bili netbooki, ker so bili mali. kmalu bomo imeni 15inčne netbooke (karikiram). sem za boljšo zmogljivost, definitivno, ne pa povečevanje ekranov na račun večjih dimenzij celotnega računala (brez tega pa ne gre).
pri 10" ne more biti(naceloma) 100% tipkovnica
tako da od 100% tipkovnice naprej bo zanimivo
potem pa namesto atomov n270 in se slabsih z520 naprej
tako da od 100% tipkovnice naprej bo zanimivo
potem pa namesto atomov n270 in se slabsih z520 naprej
jabe ::
tipkovnica je edini razlog, ki po moje dovolj dober, da se malo večje stvari ven dajo, čeprav vedno vsi govorijo samo o velikosti ekrana. mene sicer to ne zanima toliko, kot to, da gre moj asus 1008 (pri katerem je tipkovnica kar OK) lepo v torbico, ampak to je čisto moja osebna preferenca.
Karen ::
Taglavna fora med 10 in 11,6 oz. 12palčniki je ta da je 11,6 oz. 12" uporaben za edino mašino, 10" pa še ne (dolgoletni uporabniki ultralahkih prenosnikov to vedo). Zato so začeli s 7", nadaljevali z 9 in 10" (pa ne zaradi proizvodnih omejitev), sedaj so že na 11 in 12", kjer se bo pač ustavilo, saj je to meja uporabnosti za edino mašino. Sem pač rinejo userji in zato proizvajalci pač to delajo. Novosti ki bi bila 9 in 10" skoraj ne vidiš več.
wade ::
Tole sceno spremljam že od prvega eee-ja, pa sem od takrat do sedaj večkrat zamenjal mnenje in moje trenutno je to, da je top zadeva, ki jo lahko kupiš 13.3"
Vse kar je manjše, se meni zdi bolj kot dodatek ali igrača(mogoče bi še lahko živel s 12.1"/11.6", bi mogu stestirat).
No vsaj za malo bolj zahtevne uporabnike, recimo moja tamala bi mela lohk tud manjše :D
(razen če ma uporabnik stacionarni+notebook+majhen netbook, to pa gre imo)
Netbooki niso pocket pcji
(zdej sem iskal sliko ko je en stlaču tist 10" netbook v žep, pa ne najdem :p ampak tud ta dobr ponazarja :D)
zato je pomoje čist vseen, če maš en ultra portable 13.3", ki je tenek in lahek. Edin še cena zna bit ovira, ampak razlika odtehta to, vsaj če ga mislte še za kej druzga uporabljat kot net in office. Drugih prednosti pa sam ne vidm, zato sem se tud premislil od nakupa.
Vsaj za moje preference, kjer bom ta notebook uporabljal na faxu (se pravi more bit lahek, študentsko vzdržljiv-se pravi maximalno). Tud za HD ga bom uporabljal, tko da more met hdmi out, pa močan procesor. Dobra baterija je pa tko pogoj.
Pri nas je trenutno verjetno najboljša izbira asus ul30a. Specifikacije so super, edin kar na tujih forumih poročajo je težava z wifi. Kako je s tem pri nas nevem, ker ne poznam nobenga ki bi mel ta komp.
Pride pa kmalu(upam vsaj no) še verzija ul30vt, ki bo mela še switchable grafo, kar bo dobr tud za kkšn špil in tudi za flash based HD, se pravi youtube, kjer bo tudi grafa trpela poleg procesorja (s tem tudi manjša poraba energije).
Drug računalnik, ki ga tud že nestrpno pričakujem da pride k nam, pa je Hp dm3. Sicer malo slabši po specifikacijah (oz. nisem se še poglobil v primerjavo Neo X2 vs SU7300), je pa res lep. Bi naredu lepo kontro vsem z MBP-ji na faxu, pa še pol cenejši bi bil :)
Zdej tretji, ki mi je še privlačen, samo tud dost dražji, je pa HP ProBook 5310m. Core 2 Duo SP9300 bi mel pa takoj. Škoda k še ni v večih notebookih ta procesor, bo treba še kr en čas počakat. Je pa to potem računalnik za velik let. Vsaj s takim procesorjem, k ma (6M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB), kasneje dogradiš še ram na 4GB ddr3, daš noter SSD disk, pa si future proof. Seveda bojo na trgu prihajal vedno boljši procesorji z manjšo porabo, samo s temle bi komot prebavil vse programe, ki jih uporabljam in pa HD, če je pa še lep/tanek/lahek povrhu, ga bi mel pa sploh lahko dolgo.
Bo treba nardit še eno temo z naslovom 13.3" ultra portable notebooki
Vse kar je manjše, se meni zdi bolj kot dodatek ali igrača(mogoče bi še lahko živel s 12.1"/11.6", bi mogu stestirat).
No vsaj za malo bolj zahtevne uporabnike, recimo moja tamala bi mela lohk tud manjše :D
(razen če ma uporabnik stacionarni+notebook+majhen netbook, to pa gre imo)
Netbooki niso pocket pcji
(zdej sem iskal sliko ko je en stlaču tist 10" netbook v žep, pa ne najdem :p ampak tud ta dobr ponazarja :D)
zato je pomoje čist vseen, če maš en ultra portable 13.3", ki je tenek in lahek. Edin še cena zna bit ovira, ampak razlika odtehta to, vsaj če ga mislte še za kej druzga uporabljat kot net in office. Drugih prednosti pa sam ne vidm, zato sem se tud premislil od nakupa.
Vsaj za moje preference, kjer bom ta notebook uporabljal na faxu (se pravi more bit lahek, študentsko vzdržljiv-se pravi maximalno). Tud za HD ga bom uporabljal, tko da more met hdmi out, pa močan procesor. Dobra baterija je pa tko pogoj.
Pri nas je trenutno verjetno najboljša izbira asus ul30a. Specifikacije so super, edin kar na tujih forumih poročajo je težava z wifi. Kako je s tem pri nas nevem, ker ne poznam nobenga ki bi mel ta komp.
Pride pa kmalu(upam vsaj no) še verzija ul30vt, ki bo mela še switchable grafo, kar bo dobr tud za kkšn špil in tudi za flash based HD, se pravi youtube, kjer bo tudi grafa trpela poleg procesorja (s tem tudi manjša poraba energije).
Drug računalnik, ki ga tud že nestrpno pričakujem da pride k nam, pa je Hp dm3. Sicer malo slabši po specifikacijah (oz. nisem se še poglobil v primerjavo Neo X2 vs SU7300), je pa res lep. Bi naredu lepo kontro vsem z MBP-ji na faxu, pa še pol cenejši bi bil :)
Zdej tretji, ki mi je še privlačen, samo tud dost dražji, je pa HP ProBook 5310m. Core 2 Duo SP9300 bi mel pa takoj. Škoda k še ni v večih notebookih ta procesor, bo treba še kr en čas počakat. Je pa to potem računalnik za velik let. Vsaj s takim procesorjem, k ma (6M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB), kasneje dogradiš še ram na 4GB ddr3, daš noter SSD disk, pa si future proof. Seveda bojo na trgu prihajal vedno boljši procesorji z manjšo porabo, samo s temle bi komot prebavil vse programe, ki jih uporabljam in pa HD, če je pa še lep/tanek/lahek povrhu, ga bi mel pa sploh lahko dolgo.
Bo treba nardit še eno temo z naslovom 13.3" ultra portable notebooki
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
damjan1980 ::
mi lahko nekdo prosim pove točno kateri tip rama 2gb paše v eee 1005?
pa še to me zanima če je kdo probaval na tej igrači kako je z vga izhodom. se da to priklopit na tv, ki ima vga vhod, ali dela samo z monitorji?
pa še to me zanima če je kdo probaval na tej igrači kako je z vga izhodom. se da to priklopit na tv, ki ima vga vhod, ali dela samo z monitorji?
K tistemu ki ima 13,3 za best buy:
- jaz sem živel z 12" 1280x800 več kot 3 leta (ne netbook, je bil ultraportablje visokega cenovnega ranga, edina mašina).
- sedaj imam kao "ultraportabla" 13,3 z isto ločljivostjo, pa ti povem da je DVD pekač notri čista beda (v dveh letih posnel mogoče 5 DVDjev, pa na ta račun 2 leti sabo nosim dodatne pol kile). Skratka ista ločljivost, 1 palec manj, dobre pol kile manj - sem že večkrat razmišljal o tem da bom šel nazaj na 12... še več: ker po moči ne rabim ne vem kaj sem celo razmišljal o netbooku 11,6 ali še raje 12". Vmes sem imel tudi 10" 1024x600 nekaj časa, pa se nanj ne da privaditi (vsaj ne kot edina mašina - premajhen za tipkat, premajhna ločljivost). Po mojem je 12palčnik 1280x800 brez DVD enote, s težo cca. 1kg najbolje kar se da dobiti za ultraportable. Gledam Dell e4200 (ga imajo na mimovrste, ampak je cena cca. 2kEUR - enega imajo sicer za 599, ampa je napaka - ko slediš linku do štacune te vrže na drug (pravi model) s to ceno. Je pa 12colar, 64gb sdd, brez DVDja, višina 1,99cm pa 1kg teže. Po mojem je to best buy kar lahko dobiš (vsaj zame) - v bistvu edini fehler je da nima vgrajene kamere, ker jo po mojem na to debelino niso imeli kam vtakniti v zaslon.
- jaz sem živel z 12" 1280x800 več kot 3 leta (ne netbook, je bil ultraportablje visokega cenovnega ranga, edina mašina).
- sedaj imam kao "ultraportabla" 13,3 z isto ločljivostjo, pa ti povem da je DVD pekač notri čista beda (v dveh letih posnel mogoče 5 DVDjev, pa na ta račun 2 leti sabo nosim dodatne pol kile). Skratka ista ločljivost, 1 palec manj, dobre pol kile manj - sem že večkrat razmišljal o tem da bom šel nazaj na 12... še več: ker po moči ne rabim ne vem kaj sem celo razmišljal o netbooku 11,6 ali še raje 12". Vmes sem imel tudi 10" 1024x600 nekaj časa, pa se nanj ne da privaditi (vsaj ne kot edina mašina - premajhen za tipkat, premajhna ločljivost). Po mojem je 12palčnik 1280x800 brez DVD enote, s težo cca. 1kg najbolje kar se da dobiti za ultraportable. Gledam Dell e4200 (ga imajo na mimovrste, ampak je cena cca. 2kEUR - enega imajo sicer za 599, ampa je napaka - ko slediš linku do štacune te vrže na drug (pravi model) s to ceno. Je pa 12colar, 64gb sdd, brez DVDja, višina 1,99cm pa 1kg teže. Po mojem je to best buy kar lahko dobiš (vsaj zame) - v bistvu edini fehler je da nima vgrajene kamere, ker jo po mojem na to debelino niso imeli kam vtakniti v zaslon.
wade ::
Ultraportable notebookov je veliko, nevem katerega imaš ti. Je pa dejstvo, da si se uštel pri tem, ko si vzel takega z dvd enoto, ker le ta le podebeli računalnik in pridobi na teži.
Sam sem navajal 3 notebooke, vsi ultraportable brez dvd enote:
asus ul30a
hp dm3
HP ProBook 5310m
Vsi ti imajo resolucijo 1366x768, se pravi več dolovne površine in tudi večji (hp ima še zelo dober lcd) ekran, ki omogoča lažje delo in tudi boljši entertainment. Te tri sem omenil zato, ker so še nekje v mojem budgetu (škoda ker ne živim v ameriki, kjer so cene take kot jih imajo pri nas netbooki).
Dell e4200 je že star in precenjen netbook. So tile zgoraj neprimerno večji "best buy", kot pa tisti dell, tudi čisto novi so ;) Da ne omenjam, da je probook tudi boljši po specifikacijah, če mu dokupiš še ssd.
Če se že gleda high end, imaš na voljo razne vaio, envy,... zadeve. Vsi ti so overpriced, zato jih niti ne gledam.
Sam sem navajal 3 notebooke, vsi ultraportable brez dvd enote:
asus ul30a
hp dm3
HP ProBook 5310m
Vsi ti imajo resolucijo 1366x768, se pravi več dolovne površine in tudi večji (hp ima še zelo dober lcd) ekran, ki omogoča lažje delo in tudi boljši entertainment. Te tri sem omenil zato, ker so še nekje v mojem budgetu (škoda ker ne živim v ameriki, kjer so cene take kot jih imajo pri nas netbooki).
Dell e4200 je že star in precenjen netbook. So tile zgoraj neprimerno večji "best buy", kot pa tisti dell, tudi čisto novi so ;) Da ne omenjam, da je probook tudi boljši po specifikacijah, če mu dokupiš še ssd.
Če se že gleda high end, imaš na voljo razne vaio, envy,... zadeve. Vsi ti so overpriced, zato jih niti ne gledam.
Hmm, bom pogledal. Mogoče bodo pa imeli tudi kako e4200 razprodajo, pa si bom takrat privoščil, ampak kar se mene tiče bo treba ceno prepolovit. Pa še tele ostale bom pogledal. Nekako še najbolj mi je tist Acer 1810 al kateri že (11,6, pa dual core procesor) pri srcu (in ceni). Mogoče za moj okus edino malce pretežak, ampak bi zdržal. Sony tudi ne izgleda slabo, samo se mi support zdi bolj eksotika pri nas (bi rad nekaj kar bi mi v primeru okvare lahko še kdaj popravili).
matej287 ::
Lep pozdrav vsem na forumu...
Eno vprašanje: a morda kdo ve, kje se da najceneje dobiti Acerja 1410, ali 1810... Jaz sem bil včeraj v Grazu, pa sem videl 1810 (mislim, da ima takšno oznako), ki naj bi bil izboljšan model 1410, ne? Pa je bila cena okrog 460 EUR. Sem ga mislil kupit, ampak se še nisem odločil... če bi ga gor kupil kdo iz Hrvaške, bi bila cena pod 400 EUR... (ker bi dobil povrnjen davek...).
A morda kdo ve, kje se najceneje takšna zadeva dobi pri nas in koliko bi to bilo?
Hvala za odgovore. Matej
Eno vprašanje: a morda kdo ve, kje se da najceneje dobiti Acerja 1410, ali 1810... Jaz sem bil včeraj v Grazu, pa sem videl 1810 (mislim, da ima takšno oznako), ki naj bi bil izboljšan model 1410, ne? Pa je bila cena okrog 460 EUR. Sem ga mislil kupit, ampak se še nisem odločil... če bi ga gor kupil kdo iz Hrvaške, bi bila cena pod 400 EUR... (ker bi dobil povrnjen davek...).
A morda kdo ve, kje se najceneje takšna zadeva dobi pri nas in koliko bi to bilo?
Hvala za odgovore. Matej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matej287 ()
ElviS ::
Koliko sem gledal po netu je 1810tz najceneje prek gcomputers za 469;
Mislim, da ga bom tam najverjetneje vzel, vseeno sem še malo v dilemi, če se splača počakati na Asusa 1201N ali ne.
Mislim, da ga bom tam najverjetneje vzel, vseeno sem še malo v dilemi, če se splača počakati na Asusa 1201N ali ne.
i'm still in the building...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ElviS ()
dmk ::
Ali mogoče kdo ve če se da še kje kupiti Acerja 1810tz razen pri gcomputers. Rabil bi vzet na firmo, tam pa niso davčni zavezanci :(
blink182 ::
Imam eno prošnjo in sicer kupujem nek nek netbook za kar se da malo denarja.
Ali mi lahko poveste kakšen se vam zdi tale: http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kolikor sem gledal naj bi bil procesor z520 slabši od n270? je velika razlika? Ker pri tem mi je zelo všeč da ima 11" ekran, pa tudi lep je (kupuje se za punco)
Je ta (glede na to da ima n270) potem boljši čeprav je kar dosti cenejši? http://www.mimovrste.com/artikel/275017...
ali pa ta? http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kot pravim najbolj mi je všeč prvi, ter nekako najbolj uporaben, prav tako ima 2leti garancije, vendar me je malo odvrnilo ker sem bral da je Z520 slab procesor.
Pa prosil bi, če lahko čim prej svetujete, ker se mi malo mudi.
Hvala in Lp
Ali mi lahko poveste kakšen se vam zdi tale: http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kolikor sem gledal naj bi bil procesor z520 slabši od n270? je velika razlika? Ker pri tem mi je zelo všeč da ima 11" ekran, pa tudi lep je (kupuje se za punco)
Je ta (glede na to da ima n270) potem boljši čeprav je kar dosti cenejši? http://www.mimovrste.com/artikel/275017...
ali pa ta? http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
Kot pravim najbolj mi je všeč prvi, ter nekako najbolj uporaben, prav tako ima 2leti garancije, vendar me je malo odvrnilo ker sem bral da je Z520 slab procesor.
Pa prosil bi, če lahko čim prej svetujete, ker se mi malo mudi.
Hvala in Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blink182 ()
No, kakor se vzame... jaz sem govoril z nekaterimi uporabniki "atomov" (jih tudi osebno poznam) in so mi zagotovili, da je za pisarniško delo (pisanje v wordu, pregledovanje pošte, surfanje po netu, MSN, tudi ogled kakšnega divx-a in podobno) povsem zadovoljiva zadeva...
Če pa rabi punca računalnik za kakšno programiranje, grafično oblikovanje ogled 720p filmov ali kaj takšnega, kar zahteva veliko moč procesorja ali grafične kartice, se bo pač potrebno ozreti po kakšnem notebooku...
Ti pa ne morem svetovat, glede razlike med 270 in Z520.... Če ti je pomembno, da je večji zaslon (torej 11,6) potem pač vzemi tega z Z520, če pa ti je bolj pomemben močan procesor, potem pa bo treba potrpeti z malo manjšim zaslonom (verjetno tudi z manjšo resolucijo...) in z manjšo tipkovnico....
Ali pa tretja in žal najdražja rešitev, ki zadovolji vse tvoje potrebe (razen tvoje denarnice...), da vzameš acerja 1810 tz. Jaz sem ga včeraj gledal v trgovini in moram priznat, da mi je vizualno zelo všeč (bolj kot asusi). Ima tudi zelo dobro tipkovnico... Me zelo vleče, da bi ga kupil, če bi le bil malo cenjši... morda pa še malo počakam, ker se mi ne mudi... ko bo prišel novi asus z ion platformo, bodo gotovo vsem malo padle cene, pa si ga takrat privoščim....
Upam, da sem kaj pomagal... Dober nakup :)
Če pa rabi punca računalnik za kakšno programiranje, grafično oblikovanje ogled 720p filmov ali kaj takšnega, kar zahteva veliko moč procesorja ali grafične kartice, se bo pač potrebno ozreti po kakšnem notebooku...
Ti pa ne morem svetovat, glede razlike med 270 in Z520.... Če ti je pomembno, da je večji zaslon (torej 11,6) potem pač vzemi tega z Z520, če pa ti je bolj pomemben močan procesor, potem pa bo treba potrpeti z malo manjšim zaslonom (verjetno tudi z manjšo resolucijo...) in z manjšo tipkovnico....
Ali pa tretja in žal najdražja rešitev, ki zadovolji vse tvoje potrebe (razen tvoje denarnice...), da vzameš acerja 1810 tz. Jaz sem ga včeraj gledal v trgovini in moram priznat, da mi je vizualno zelo všeč (bolj kot asusi). Ima tudi zelo dobro tipkovnico... Me zelo vleče, da bi ga kupil, če bi le bil malo cenjši... morda pa še malo počakam, ker se mi ne mudi... ko bo prišel novi asus z ion platformo, bodo gotovo vsem malo padle cene, pa si ga takrat privoščim....
Upam, da sem kaj pomagal... Dober nakup :)
blink182 ::
Hvala za odgovore, vendar je tam 350EUR res zgorna meja, ok 360 še gre :)
Drugače se bo pa uporabljal predvsem oz. samo za word, power point in te zadevščine. Torej bi bil prvi v redu za to?
Pri katerih opravilih bi se pa najbolj poznala manjša procesorska moč?
Pa še eno vprašanje, kakšen je pa kaj tale prenosnik v primerjavi z gornjimi?
http://www.mimovrste.com/artikel/275021... ker se mi zdi zelo ugoden.
Lp
Drugače se bo pa uporabljal predvsem oz. samo za word, power point in te zadevščine. Torej bi bil prvi v redu za to?
Pri katerih opravilih bi se pa najbolj poznala manjša procesorska moč?
Pa še eno vprašanje, kakšen je pa kaj tale prenosnik v primerjavi z gornjimi?
http://www.mimovrste.com/artikel/275021... ker se mi zdi zelo ugoden.
Lp
dmk ::
...Jaz sem ga včeraj gledal v trgovini in moram priznat, da mi je vizualno zelo všeč (bolj kot asusi). ...
v kateri trgovini?
No, če se bo večinoma uporabljal za word, powerpoint, glasbo, kak nezahteven film in podobno, mislim da bi moral biti dovolj... je pa še vedno možnost, da naročiš preko spletne trgovine, kjer imaš možnost vrnitve izdelka, če ti ne ugaja....
lahko tudi greš v kakšno trgovino (recimo Big Bang) in prosiš, če ti malo razkažejo kakšen netbook; malo pogledaš kakšna je odzivnost računalnika... poskusi odpreti več programov naeenkra...vrteti glasbo, brskati po internetu, zagnati kak filmček... naj te prepričajo, da je ta procesor dovolj zmogljiv... če so pravi trgovci, ti bodo ustregli... saj veš kako je: zadovoljna stranka se vrača...
Manjša procesorska moč se pri nezahtevnih opravilih ponavadi pokaže, ko zaženeš več stvari naenkrat... takrat začne računalnik delovati počasneje, lahko "zmrzne"... če se bo to začelo dogajati, ti bo takoj jasno o čem govorim...
Tisti dell na prvi pogled izgleda čisto vredu... samo ni več netbook, ker je precej večji, težji.... ker ima večji zaslon in bolj potraten procesor, bo tudi baterija zdržala manj (verjetno 2-3 ure, več pa skoraj zagotovo ne...). Torej če se bo računalnik dosti prenašal, potem je bolje, če je manjši, lažji, z daljšo avtonomijo... če pa bo stacionaren, potem pa je bolj smiselno iskati v drugo smer - med stacionarnimi ali notebooki; tako boš lahko za isti denar dobil večjo moč, večji zaslon...
Pa še odgovor DMK-ju.... Acerja (1810 tz) sem gledal v Metroju v Grazu... cena pa mislim da je okrog 460 EUR... sem videl toliko stvari, da nisem popolnoma prepričan glede cene... je pa tu nekje...
lahko tudi greš v kakšno trgovino (recimo Big Bang) in prosiš, če ti malo razkažejo kakšen netbook; malo pogledaš kakšna je odzivnost računalnika... poskusi odpreti več programov naeenkra...vrteti glasbo, brskati po internetu, zagnati kak filmček... naj te prepričajo, da je ta procesor dovolj zmogljiv... če so pravi trgovci, ti bodo ustregli... saj veš kako je: zadovoljna stranka se vrača...
Manjša procesorska moč se pri nezahtevnih opravilih ponavadi pokaže, ko zaženeš več stvari naenkrat... takrat začne računalnik delovati počasneje, lahko "zmrzne"... če se bo to začelo dogajati, ti bo takoj jasno o čem govorim...
Tisti dell na prvi pogled izgleda čisto vredu... samo ni več netbook, ker je precej večji, težji.... ker ima večji zaslon in bolj potraten procesor, bo tudi baterija zdržala manj (verjetno 2-3 ure, več pa skoraj zagotovo ne...). Torej če se bo računalnik dosti prenašal, potem je bolje, če je manjši, lažji, z daljšo avtonomijo... če pa bo stacionaren, potem pa je bolj smiselno iskati v drugo smer - med stacionarnimi ali notebooki; tako boš lahko za isti denar dobil večjo moč, večji zaslon...
Pa še odgovor DMK-ju.... Acerja (1810 tz) sem gledal v Metroju v Grazu... cena pa mislim da je okrog 460 EUR... sem videl toliko stvari, da nisem popolnoma prepričan glede cene... je pa tu nekje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3153 (2982) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5957 (5279) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4462 (3953) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4297 (3830) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4662 (4016) | MK99 |