» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
16 / 45
»»

lopov ::

Sem nekaterim je iti v Avstrijo zgleda čisto na easy? Tko 5€ bencina samo?

Jaz da grem iz Kranja do Celovca imam 10-12€ bencina. Bi moral biti prihranek vsaj 2x tega, torej 40€ minimalno, da bi sploh premišljal iti gor.

Sploh če ti garancije ne priznajo v SLO.

Pa dobr, grem spotoma še v ikeo, h kolegu v maribor na teranov liker, lahko tud samo na izlet. En obisk avstrije me ne bo "pokopal" :S

Kako bi na 1810TZ delala Ilustrator & indesign CS4? Je kdo sprobal?

matej287 ::

V Grazu pride Acer 1810tz okrog 470 EUR. Imajo ga v Metroju; v akciji je do konca leta. Pri nas tega modela sploh ni; razen pri gcomputers. Sem se odločil, da grem rajši v Graz, ker je bolj sigurno glede garancije, če bi slučajno bilo kaj narobe. Pač najbolj zaupam klasični trgovini, pri kateri je verjetnost da jo ne bodo v parih mesecih zaprli veliko manjša... Sicer pa ne grem samo zaradi netbooka, ampak tudi zaradi drugih stvari (Ikeja, Mediamarkt, Louis...); gre zraven še brat, ki ima tudi en dolg spisek kaj vse mora nabavit...
Pri enaa.com imajo podoben model (1410), ki pa ima slabši procesor in baterijo, ki zdrži okrog 6 ur; pri 1810 pa naj bi zdržala 8 ur. Cena pri enaa.com je 491 EUR; Edina razlika je, da ima ta pri enaa.com 3 GB rama, ta v Grazu pa 2 GB. To me ne moti, ker je zaenkrat zame 2 GB dovolj; če bom pa rabil več pa lahko še vedno nadgradim; sta mi trenutno pač pomembnejša procesorska moč in avtonomija baterije.

Lep dan. M.

cukl ::

@all
na asusovi spletni strani je objavlen model 12. koliko bo stvar aktualna glede na poplavo ulv procesorjev ... pomoje ne kaj dosti. so vsaj pol leta prepozni.

V kateri štacuni se da v Ljubljani videti in otipati Aspire 1410 ali 1810?
Moram videti v živo :S

krho ::

1410 je bil svoje čase razstavljen v prodajalni mimovrste na Jesenicah.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Hja, za novo leto bom zgleda v tistih koncih, prej ne :)
Thx za info!

matjazek ::

Evo, moj 1410 je že doma. Jutri zjutraj ga razpakiram, ker drugač danes ne bom nič spal ;)
Za domovino, z biciklom navhrib!

Pozdravljeni,

zanima me, kako naj preverim, koliko celična je baterija? Moja je 4400 mAh z oznako UM09E51

clix ::

Je 6 celična in je deklarirana za 6h dela. 1810 ima pa tudi 6 celično, vendar ima malo večjo kapacito, ki pa je deklarirana za 8h.

Trenutno dela 5 ur in to tako, da med navadnim srfanjem vlečem dol še torrente. Svetloba in ostalo na ful.

Zaenkrat zadovoljen; edino te tipkovnice s širokimi tipkami se moram še navadit.

_brane_ ::

In kako je kaj z gretjem, če ga obremeniš? Sem v nekem testu prebral, da se zna ob obremenitvi kar precej segreti na spodnjem delu, tja do 48 stopinj. Tudi med tišjimi naj ne bi bil. Drži?

letmein ::

JAz sem si danes nabavil HP Mini 311 preko eBaya in sedaj čakam da mi ga dostavijo.Ima pa 3GB DDR3 rama,Intelov Atom N270, Nvidia ION,11.6" diagonal HD LED,250GB HDD, ( mogoče dodam kakšen SDD majhne kapacitete samo za OS) zdraven pa je še Windows 7 Home Premium,baterija 6 cell( menda dela okol 6 ur). Cena? --> 400EUR + nekaj bo še davka in ostalih carinskih storitev(okol 50EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: letmein ()

kmetek ::

če boš dobil iz ZDA....kar pričakuj orenk porcijo, na skupni znesek 20% ddvja ti ne gine.

letmein ::

Sem se zmenu da bo naredu manjši "fake" račun tako da bo potem tudi osnova za izračun manjša( ne naročam prvič, tako da vem kakšni oderuhi so).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: letmein ()

Zaenkrat nisem opazil nekega posebnega gretja, je pa res, da težko rečem po prvem dnevu, še posebej glede nato, da nisem bil pozoren na to.
Se pa je ventilator nekajkrat prižgal. Sicer se ga sliši, ampak tako po občutku ni glih med glasnejšimi.

Baterija pa mi je včeraj zdržala okoli 6 ur, s tem da je skoz vleklo dol torrente, vmes pa sem srfal in inštaliral vse živo. Vklopljen je bil Wifi in BT ter svetloba na ful.

Kolikor se poznam, ga navadno obremenjujem nekje 1/2 toliko. Bomo vidli, kako se bo zadeva obnesla še za gledanje filmov.

LP, M.

PS. Je pa hudič ravno toliko velik, da se ga bo po mojem celo dalo uporabljat kot edini računalnik. Se kar pozna razlika med 11,6 in 10", predvsem fajn je večja ločljivost.

guljox ::

BT?

A ni blo rečeo da ta netbook nima blue tootha?

Če ga ma ga bom šu kar takoj kupit.

Ti si ga iz Gradca prinesel ne?

Hvala matjazek za odgovor. Me precej "matra", da bi si nabavil 1810tz, edinole ne vem, ali naj še počakam na Asus-a 1201H, ali ne ... Malo še kolebam zaradi boljše grafične pri Asusu.

A lahko poročaš, kako se ti obnese še pri gledanju filmov? Thx.

LP, B.

trnvpeti ::

to sploh ne mores primerjat brkon
1201h ima atom, 1810tz pa dvojedrni cpu

Asus-a 1201H ma slabši proc ... 1810TZ ima dvojedrni CULV, ki je boljši od kateregakoli atoma.

1201H tudi nima ION grafike -- sodeč po tem. ION ima v imenu črko N, se pravi 1201N.

Ups, sem se zatipkal ... mislil sem na 1201N. Cpu pri tem netbooku je dvojdrni, pa še grafika naj bi podpirala 1080p HD.

Zdaj je samo dilema, do kje seže grafična pri Acerju 1810tz. 720p HD?

jest10 ::

720p gre že s samim procesorjem

@matjazek

poročaj koliko zdrži baterija ob normalni uporabi. se pravi firefox + wlan, mogoče kak programčič zraven. me hudo mika ta netbook. tudi bluetooth kot vidim ima za razliko od 1810tz.

debil ::

1810TZ ima BT

Jutri bom posnel en fim s fotoaparatom, ki ima 1080 HD snemanje filmov, pa da vidimo. Zaenkrat mi teh še noben od meni bližnjih računalnikov ni predvajal tekoče.
Tiste HD iz Youtuba predvaja popolnoma brez težav, kljub temu, da so se v ozadju downloadali torrenti in skeniral Microsoftov antivirus.
Računalnika tudi še nisem očistil navlake in zmanjšal detajle in olepšave/animacije/ipd. na Windowsih, tako da na nek način predvidevam, da bi lahko bilo vse skupaj še malo hitreje.

BT moj ima, kupljen pa je bil preko Enaa. Meni je integriran BT nekako logična zadeva in računalnika brez tega že dolgo ne kupim. Na tem forumu sem našel še kodo za popust in je bil še ceneje, kot oglaševana cena.

@cukl: kot rečeno, včeraj mi je ob stalnem downloadanju torrentu, svetlobi na ful in vmesnim srfanjem preko Firefoxa zdržal 6 ur. Če bi dal svetlobo na manj, izklopil WiFi in Bt bi verjetno "pil" še manj. No, sej bo to čas pokazal.

M.

PS. Pa malo "off topic" glede HD filmov...sicer bo fajn, če mi bo računalnik predvajal filme iz fotoaparata v polni ločljivosti, drugače pa na tako malem monitorju ne vem, če pride razlika v kakovosti med HD in dobrim DVDRip-om sploh do izraza. Razen fetiša in več prenesenih podastkov iz neta.

__Devil__ ::

Je asus 1005HA-H še vedno bestbuy? ker božič se približuje, in ga bom kupil predvsem zaradi zmogljive baterije, cene itd..

finta je, da lahko to stvarco priklopiš na katerikoli lcd ali plazmo z hdmi in tam občuduješ lepote hd videa. :)

1810TZ ima BT

dve verziji 1810tz sta. ena z 250gb diska (ta bt nima) in 100€ dražja z 320gb diska ki bt ima. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cukl ()

mtosev ::

zame je to pravi netbook: http://www.expansys.si/d.aspx?i=192718
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

malo predragi za netbooka. to bolj spada pod ultra portable.
edit: komaj zdaj videl ceno. sem ga gledal še pred dobrim mescom pa je imel ceno čez 1000EUR. sicer pa sem imel doma tisto prvo verzijo, sam to ni to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cukl ()

dmk ::

Acer 1410 baterija pri filmih

po 2 urnem filmu 720p, svetlobi na ful in torrenti preko WiFi je ostalo baterije še za uro in 5 minut.

720p filme vrti brez najmanjšega zatikanja, pa sem precej previjal naprej, nazaj, klikal vmes še kaj druga...

@matjazek -- kaj si kupil pri enaa -- cel laptop ali samo modul? Ker iščem in ne najdem.

Drugače se pa priporočam za naslov trgovine, ki v Sloveniji prodaja 1810TZ - rabim na firmo.

@lopov - izgleda, da je pri enaa 1410 pošel in se v SLO da dobit samo 1810tz pri gcomputes ali pa v AT (Graz) do novega leta v akciji pri Metro, kjer bi se ga dalo dobit na firmo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _brane_ ()

z 4400 baterijo?
s kaksno tipkovnico(slo)?

kdaj dobite 1810?

a pogledam v škatlo katera baterija je? piše gor 4400?
ima slo tipkovnico seveda...za 1810 pa ne vem, kdaj dobavitelj dobi....hehe

gledam sedaj
kr naenkrat so jih vsi dali v ponudbo
mimovrste, enaa, ...
a je to kaksen vagon/kontejner prisel?

Kaj pa vem, dobavitelj jih ima na zalogi hehe....

No, če lahko naročte enga 1810TZ z umts modemom, pa cena naj ne bo višja od 550 eur, za kolikor ga nudi GComputers :) Pa pohitite, se že mudi poslat pismo božičku in dedku mrazu!

PS: se 1410 da videt pri vas v štacuni? Saj tisto v BTC je vaše?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

kmetek kolk cena?
na enaa ga dobim za 462eur, in to s postnino

lopov: HALA9 in CITYPARK + Šiška, vsi trije bi ga morali imeti hehe.

so zraven driverji za xp
ker bi delal downgrade, ker na 7 ne dela vse

@kmetek - thx
@trnvpeti - kaj ne dela?

kr nekaj software-a
recimo kaj od oracla

To ni nekaj kar uporablja "povprečni uporabnik" ;)

:)
se bunijo tudi "povprecni" uporabniki
in to fejst bunijo

pa se baterija na winxp drzi dlje kot na w7

lahko se veliko nastevam
ce ze pridem preko prve tocke :)

@lopov: ja, kupil sem ga na enaa. Tudi sam ga nisem našel preko iskalnika, ampak preko linka par strani nazaj v tem topicu. Seveda govorim o računalniku, ki že ima integriran BT.

Pa še glede 1080p HD - včeraj snel nek film z 1080 in dela normalno. Tudi filmčki iz fotoaparata (btw zanje piše, da imajo 1088p) delajo super. Obakrat je vmes laufal WiFi in vleklo torrente. Ampak izgleda da to razen povezave procesorja ne obremenjuje kaj preveč.

Aja, tipkovnica je z normalno natisnjenimi SLO črkami, windows pa je imel na začetku možnost izbire med SLO, HR in ANG.

LP, M.

Ps. Jaz sem od zdaj naprej tudi uradno zadovoljen, heheheh

jest10 ::

Koliko je pa kaj prednaloženega sranja v originalni inštalaciji?

Kako je "organiziran" sistemski backup? So priloženi mediji?

Ima kdo link na ponudbo Metroja iz Gradca? Neuspešno iščem :S

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Sba ::

Fantje, tudi jaz si počasi ogledujem netbooke.

Kolikor sem pregledal zadnje strani je trenutno bestbuy Acer Aspire 1410, gledal sem še eee 1101HA 2GB/250GB. Na procesorje se ne spoznam, rama bi imel rad 2 giga, za disk se mi pa tudi fučka, opažam pa, da se je prisotnost SSDjev v njih zmanjšala.

V poštev bi prišel še kak HP Mini 5101, z dokupljenim ramom mislim da vseeno ne bi presegal 500 EUR.

Kaj bi vi kupili, oz. predlagali? Čakati verjetno nima smisla? Bi pa kupil pri nas.

LP, Sba
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
««
16 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243153 (2982) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255958 (5280) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254463 (3954) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164297 (3830) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194663 (4017) MK99

Več podobnih tem