Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
kmetek ::
Prenosnik ASUS EEEPC 1101HA Č
Zaslon: 11,6" LED Backlight WXVGA (1366x768)
CPU: Intel Atom Menlow Z520, 1.33GHz, 512 KB L2
RAM: 2GB DDR2 HDD: 250GB 5400rpm
VGA: integrirana Intel UMA, WEBCAM, Čitalec sp. k.
Povezave: GLAN, LAN B/G/N do 150Mbit, BlueTooth
Garancija: 1 leto
Zaslon: 11,6" LED Backlight WXVGA (1366x768)
CPU: Intel Atom Menlow Z520, 1.33GHz, 512 KB L2
RAM: 2GB DDR2 HDD: 250GB 5400rpm
VGA: integrirana Intel UMA, WEBCAM, Čitalec sp. k.
Povezave: GLAN, LAN B/G/N do 150Mbit, BlueTooth
Garancija: 1 leto
clix ::
To so intelovi CULV (Consumer Ultra-Low Voltage) procesorji, ki sicer porabijo malenkost več kot atom, a so neprimerno zmogljivejši. Trenutno pa se prodajajo večinoma v 11.6" laptopih. Npr. acer timeline 1810t.
http://gcomputers.net/upload/index.php?...
http://gcomputers.net/upload/index.php?...
T-Majo ::
Punca kupuje netbooka.
Cena bi bila max. 400EUR, ampak rajši med 300 in 350EUR.
Najbolj ji je všeč HP mini 110. Jaz sem bolj za kakšnega Lenovo.
Nekako bi rada, da bi bil 10' palčen. Uporabljala bi ga za MS Office, Massenger, brskanje po spletu, glasbo, mogoče kdaj kakšen film Divx formata.
baterija: naj bo dobra in po možnosti naj ne gleda zadaj ven
zaslon, ram in processor naj bosta takšna, da bo zdržal cca 3 leta
za disk pa nevem, SSD varjanta se splača?
Zanima pa me še, kako kaj te male zadeve poganjajo win Seven?
Cena bi bila max. 400EUR, ampak rajši med 300 in 350EUR.
Nekako bi rada, da bi bil 10' palčen. Uporabljala bi ga za MS Office, Massenger, brskanje po spletu, glasbo, mogoče kdaj kakšen film Divx formata.
baterija: naj bo dobra in po možnosti naj ne gleda zadaj ven
zaslon, ram in processor naj bosta takšna, da bo zdržal cca 3 leta
za disk pa nevem, SSD varjanta se splača?
Zanima pa me še, kako kaj te male zadeve poganjajo win Seven?
dmk ::
Sem imel dva netbooka z atomi in je bilo oboje prepočasi za normalno delo česarkoli.
Priporočam netbook z najboljšim procesorjem do sedaj. Acer 1810TZ. Sicer je 11.6" (1366x768!) ima pa procesor dvojedrni SU4100 ki je trikrat hitrejši od tistih slabih atomov
pri nas se ga da dobit že za 470e
Priporočam netbook z najboljšim procesorjem do sedaj. Acer 1810TZ. Sicer je 11.6" (1366x768!) ima pa procesor dvojedrni SU4100 ki je trikrat hitrejši od tistih slabih atomov
pri nas se ga da dobit že za 470e
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dmk ()
__Devil__ ::
Pomoje je predrag. Se že splača velik prenosnik kupit in dobiš več za to. Seveda pa je res, da je prenosljiv in majhen.
Netbooki bi morali stati med 200-350EUR. (vsi)
Kakor za koga.
Netbooki bi morali stati med 200-350EUR. (vsi)
Kakor za koga.
jabe ::
Potem naj kupi HPja. Ne komplicirat, še tisti, ki se malo bolj spozna pa gleda specifikacije pa performanse na koncu pride do tega, da so 10-palčni netbooku, ki so pri nas na trgu vsi isti (več ali manj). vzame naj tistega, ki ji je najbolj všeč. razliko zna opaziti še pri avtonomiji baterije, če ji je to pomembno.
p.s. win 7 na mojem asusu 1008 (atom 280n, 1gb RAMa) dela enako dobro kot prej win xp, res pa je da mogoče baterija malo manj zdrži, ampak težko rečem, ker tisti "števec" v trayu, ko ti kaže koliko je še baterije laže 100 na uro - na srečo v mojo korist.
bluefish ::
Za Asus UL30A niti ni pričakovati nekega opaznega znižanja cen - v ZDA recimo stane okoli 800$. Navsezadnje se ne gre za Netbook.
guljox ::
Zanimam se za nakup mini prenosnika do nekje 12", po možnosti lažjega od 1gk. Namen je pregledovanje pošte in urejanje spletnih strani. Se pravi nič zahtevnega. Prednost ima seveda teža in cena, kot tudi trpežnost. Vzet ga nameravam na "backpack" potovanje.
lopov ::
Acer Aspire 1810TZ je definitivno privlačna izbira, sploh varianta z dvojedrnim procesorjem (1810T - 1 jedro, 1810TZ - 2 jedri). 550 evrov je verzija z UMTS modemom. IMHO boljša izbira kot Nokia 3G booklet :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Pikoli je višje podal link na spletno štacuno.
Cene: 452 je T, 470 je TZ in 553 eur TZ z UMTS in 3gb rama (ostali 2 gb).
Cene: 452 je T, 470 je TZ in 553 eur TZ z UMTS in 3gb rama (ostali 2 gb).
trnvpeti ::
na linku: pentium M?
nobenih podatkov o bateriji,cpu, ram, disk,...
tako nihce ne bo kupil
nobenih podatkov o bateriji,cpu, ram, disk,...
tako nihce ne bo kupil
debil ::
Pentium ULV SU4100 1.30GHz, 2GB RAM, 250GB HDD, 26.5cm/11.6" 1366x768 glare, iGMA X4500MHD shared Memory, GB-LAN, WLAN b/g/n, 3x USB2.0, VGA, HDMI, Webcam, Windows 7 Home Premium 64bit
Dobil po mailu
Dobil po mailu
Klemenn ::
jz sm imel v mislih ideapad s10e z 6celično baterijo.
pa berem teste, pa pravjo da ni nekej fajn...
a ma kdo?
pa berem teste, pa pravjo da ni nekej fajn...
a ma kdo?
Rokk8 ::
se zmeraj nimas izredno pomembnega podatka o bateriji in koliko h drzi
Imam 1810TZ, baterija mi zdrži nekje okoli 8 ur (kakšno uro manj, če je bolj aktivno zaposlen računalnik in kakšno uro več, če se samo brska po internetu z nizko osvetlitvijo ekrana,...)
rokk8, tvoja baterija je lahko drugacna, kot jo prodaja omenjena firma
in kaksno baterijo imas?
in kaksno baterijo imas?
Recimo:
http://www.laptopmag.com/review
kjer pravijo:
4ur48min....
ni to glih nekej velik za netbooka?
http://www.laptopmag.com/review
kjer pravijo:
The S10e's six-cell battery lasted 4 hours and 48 minutes on the LAPTOP Battery Test (continuous Web surfing over Wi-Fi). That's almost an hour longer than the category average, which includes netbooks with both three- and six-cell batteries (Lenovo's consumer-oriented S10, which, in our review, lasted 2 hours and 23 minutes with a three-cell battery, now has six-cell battery for an $89 premium). Nevertheless, category front-runners, such as the Samsung NC10 and HP Mini 2140, lasted well over 6 hours on a charge.
4ur48min....
ni to glih nekej velik za netbooka?
clix ::
trnvpeti, baterije v 1810t/z modelih so 6celilne in deklarirane za 8 ur delovanja. Jaz ponavadi na oko dobim okoli 6.5-7.5h z wifi on, bt off, svetlost 30%, brskanje po splatu, kakšen filem, youtube,...
kolikor vem, obstajajo dvojne 6celicne baterije
sej fora je, ce nekdo prodaja
in sploh ne doda podatkov o notebookih
ali ni resen, ali se mu pa jebe
ali pa imajo prevec ljudi, da odgovarjajo na klice in emaile
sej fora je, ce nekdo prodaja
in sploh ne doda podatkov o notebookih
ali ni resen, ali se mu pa jebe
ali pa imajo prevec ljudi, da odgovarjajo na klice in emaile
1810 imajo 6cell 5600 mAh
1410 (kateri je isti kot 1810 samo se prodaja v ameriki) imajo 6cell 4400 mAh
1410 (kateri je isti kot 1810 samo se prodaja v ameriki) imajo 6cell 4400 mAh
rokk8, tvoja baterija je lahko drugacna, kot jo prodaja omenjena firma
in kaksno baterijo imas?
Prepisano: Model Acer Aspire 1810TZ - 412G25n, kupljen v avstriji
Li-Ion Battery UM09E36; 11.1 V, 5600mAh, 63Wh
+ odlična baterija (oz. čas delovanja)
+ WIN7 (hitro delovanje tudi z vklopljenim AEROm, zaenkrat zanesljiv,...)
+ sleep funkcija rabi 5sekund; 2s da se zbudi, po nekaj urah sleep-a ni padla baterija niti za 1%
+ tekoče predvaja HD vsebine
+ HDMI izhod deluje BP (zvok+slika)
+ multitouch-pad (odlično pri brskanju po internetu)
+ relativno malo tovarniško inštalirane "svinjarije-programov", ki se jih da odstraniti
+ ekran in ločljivost
+ prazna RAM reža (sem dodal še 1GB),....
- pomanjkanje Bluetooth (predvsem bi mi prav prišel pri povezavi s telefonom) -> mislim da dražji model (z UMTS modemom) bluetooth ima
- prstni odtisi so nadležni - predvsem na pokrovu (zunanji del)
- slabi zvočniki
- ni priložena torba/etui za prenašanje
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rokk8 ()
Rokk8, v katerem jeziku si dobil win 7? Nazadnje ko sem kupil iz tujine sem dobil nemški XP gor, kar me je zelo motil
Za win xp tega ni, sploh pa home verzijo katero dobiš oz. sem dobil zraven. A obstaja kaj takega za Win 7?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: debil ()
Windowsi so nemški, poslovenil sem jih z Vistalizator-jem, kot pravi pikoli. Zanimivo je, da so slovenski postali tudi vsi naloženi Acer-jevi programi (recovery management,...).
Vse kar je ostalo v nemščini je bil napis pri zagonu windowsev -> Windows wird gestartet. Tudi to se da spremeniti z enostavnim ukazom v CMDju. Mislim, da gre nekako takole:
bcdedit /set locale en-US
Nisem pa prepričan!
lp
Vse kar je ostalo v nemščini je bil napis pri zagonu windowsev -> Windows wird gestartet. Tudi to se da spremeniti z enostavnim ukazom v CMDju. Mislim, da gre nekako takole:
bcdedit /set locale en-US
Nisem pa prepričan!
lp
wade ::
Kakšna pa je kej zmogljivost teh SU7300 procesorjev? Ker glede na to, da imajo ti netbooki pri strani že hdmi out, bi jaz to uporabljal tudi za gledanje HD vsebin na TVju, kjer(oziroma zaenkrat še "ker" :D) nimam HTPCja, pa tudi na notebooku samem, ker drugih vsebin tako ne lowdam več. Glede na to, da bitrate internal releasov znaša tudi do 40mbps (v večini od 10-20mbps), bi se verjetno proc "zadavu" right?
Za kaj bolj zmogljivega in še vedno ceni ustrezno, sem trenutno našel le Dell studio 14z, ki pa ga na žalost ne najdem nikjer pri nas/bližnji okolici.
Za kaj bolj zmogljivega in še vedno ceni ustrezno, sem trenutno našel le Dell studio 14z, ki pa ga na žalost ne najdem nikjer pri nas/bližnji okolici.
Vse kar sem dosedaj sprobal (na SU4100) je bilo:
My.Life.in.Ruins.2009.720p.SLOSUBS.BluRay.AC3+DTS.x264 (.mkv)
predvajalo je brez problema (tekoče) prek HDMI izhoda na TVju, imam pa v kratkem namen sprobati tudi XBMC na prenosniku in lahko javim kako se bo obneslo.
My.Life.in.Ruins.2009.720p.SLOSUBS.BluRay.AC3+DTS.x264 (.mkv)
predvajalo je brez problema (tekoče) prek HDMI izhoda na TVju, imam pa v kratkem namen sprobati tudi XBMC na prenosniku in lahko javim kako se bo obneslo.
Kaj pa tole? http://www.legittorrents.info/index.php...
BS player ne predvaja tekoče (parkrat se zatakne kar za sekundo...) - proc. vmes tudi do 100%,
WMplayer pa recimo da predvaja približno tekoče - predvsem se sliši v zvoku da ni popolnoma tekoče - procesor samo okoli 30%
Kodek: K-lite Basic
kaj pa 1005he?
a se splača z netbookom počakat do novega leta?
denarno vem da lahk čakam potem do novega leta 2011, ampak me zanima če pride kej konkretno vn novega, v low range ceniku bolj kot ne...
a se splača z netbookom počakat do novega leta?
denarno vem da lahk čakam potem do novega leta 2011, ampak me zanima če pride kej konkretno vn novega, v low range ceniku bolj kot ne...
@ Rokk8 : preko ebay lahko za 20$ naročiš originalni acer BT modul, ki paše v tvoje računalo:
Acer Aspire 1410 1410T 2.0 Bluetooth Module + Cable
Je bilo nekje zgoraj napisano da je ameriški 1410 enak kot evropski 1810.
Seveda je treba prišteti še poštnino in morebitne dajatve.
Acer Aspire 1410 1410T 2.0 Bluetooth Module + Cable
Je bilo nekje zgoraj napisano da je ameriški 1410 enak kot evropski 1810.
Seveda je treba prišteti še poštnino in morebitne dajatve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3139 (2968) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5919 (5241) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4435 (3926) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4288 (3821) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4650 (4004) | MK99 |