» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
10 / 45
»»

bircaboy ::

Pozdravljeni!
Jutri začne akcija v Italiji za netbook Asus 1101HA. Cena je 249 evrov.
Kaj menite? Cena je kar ugodna. Za internet in tester za avto bo dober.
Koliko naj bi zdržala baterija?

janwoolf ::

ta prenosnik bo držu ene 6-7 ur.. ma 6 celicno baterijo...
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

trnvpeti ::

kdaj se predvideva, da pride k nam 1810t?

Tomson ::

Mislim da ga ne bo, glede na to da je v tujini že kar nekaj časa ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

in zakaj mislis, da ga ne bo

MKC00 ::

ker smo v Sloveniji. za določene stvari je to ugodnost, pri drugih pa smo prikrajšani ali zaradi domačih dobaviteljev ali pa koga drugega.

__Devil__ ::

Zakaj pa ga nebi bilo pri nas?

Tukaj je!

Slušajno sem izbral rdečega.

Upam, da sem pravega našel.

ja, sam ne pise katera baterija
kdo ima izkusnje s to prodajalno

Tomson ::

Ma ja. To je preprodaja iz tujine, po vsej verjetnosti Avstrije ali Nemčije z nemško tipkovnico. In garancijo ki jo uveljavlja prodajalec v tujini. In če ga jutri ni več ... :)

Govorim o slovenskem uvozu oz. distribuciji. Očitno je uvoznik precenil, da ta model za slovenski trg ni potreben/aktualen/donosen ....
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

z nemško tipkovnico

Dobiš preurejeno v slovensko.

garancija, dobavni roki, predplacilo, osebni prevzem, osebne izkusnje, kdo stoji za firmo,...?

Pat_MaGroin ::

Pozdravljeni!

Kdaj bo na voljo IdeaPad S12 z ION platformo?

LP,
PIC

matejcek88 ::

trnpevti: jaz sem kupoval od gcomputers, sicer nisem imel se nobenih tezav... ampak moj prijatelj je kupu hard disk in mu je po nekaj casa zacelo neki skripat, pa so mu v roku 2 tednov zamenjali s popolnoma novim modelom ... brez nobenega predplacila nisem kupoval in z osebnim prevzemom v LJ.. tako,da skratka,jaz kupujem sam se od njih, ker res nimam denarja za metat stran..

Djuro ::

Mene pa zanima, koliko je razlike v velikosti tipkovnice med 8, 9 ali 10 '' netbooki?

Uporabljal bi ga večinoma za na špile, kjer bi med pavzami vrtel muziko (playlista), mogoče enkrat v prihodnosti (v navezi z usb rolandovim sound modulom) zvrtel kakšen midi, ali pa na hitro v midi-urejevalniku uredil kakšen midi.
Dejstvo je, da imam po velikosti čist ženske roke (skorej manjše od ženinih ;-).

Obstajajo taki, ki imajo poleg SSDja še navaden disk? Da bi imel na SSDju operacijski sistem in ključne podatke, na navadnem pa recimo muziko, katere mi ne bi bilo škoda izgubit? Brez instaliranega OS-a, ker mi ubuntu zadostuje.

Hvala!

clix ::

No, dva dni nazaj, sem dobil acerja aspire 1810t timeline. Naročil sem ga v gcomputers.net. Je 11,6 palčni računalnik. Po velikosti, zmogljivosti in ceni je ravno nekje med notebookom in netbookom. Ohišje je menda isto kot pri acerju acpire one 751, s tem da ima nad tipkovnico malo več prostora, saj pride z 6 celično baterijo, ki ne štrli iz prenosnika, tako kot pri 751.

CPU je intel Core2 solo U3500, 1,4ghz. Za osnovna opravila je več kot dosti zmogljiv. Sedaj se je že, oz se bo kmalu začela prodajati tudi dvojerna verzija tega laptopa(1810tz), vendar sem se namenoma odločil za enojedrnega, saj mi njegov performance popolnoma zadošča, s tem da ima su3500(enojedrni) tdp 5,5W su4100(dvojedrni) pa kar 10W.

HD video prebavi bp. Zaenkrat sem probal samo mythbusterje v 720p (H264) in zadeva se po zaslugi dxva sposobnega gpu-ja predvaja tekoče. CPU je bil obremenjen manj kot 20%. 1080p pa še nisem sprobal.

Zaslon je 1366*768, kar je več kot ima povprečen netbook in je seveda svetleč. Tudi zgornja stran prenosnika je svetleča in je pravi magnet za prstne odtise.

Tipkovnica je po zaslugi 11,6 palčnega zaslona običajno velika(100%), zato kakšno posebno privajanje in prilagajanje ni potrebno.

Baterija ima kar 5600mAh, kar naj bi v teoriji zadoščalo za 8h. V praksi tega še nisem preizkusil, vendar pa mislim da se z malo tweekanja da brez problema brskati po internetu 8h z wifi-jem in recimo 30% svetlosti.

Je pa drugače zazdeva res šparovček. Ob brskanju po internetu preko wi-fija porabi zgolj 6W-8W z svetlostjo na eni tretini. Če zaslon ugasnem, idla ob 4,5W, ob ful loadu pa lahko poraba pride tudi do 13W.

Pa še windows experience index v W7:
CPU: 3.4
RAM:4.8
GPU:3.1
Gaming GPU:3.2
HDD:5.1

In pa menda pri grafični kartici lahko dobiš 40%, če stock ram (667-cl5)zamenjaš za dual channel 800-cl5, saj integrirana intelova 4500 nima svojega pomnilnika.
lp

kaksen je touchpad
na netbooku je vista ali w7 nalozen
koliko casa si cakal na dobavo
si ga osebno prevzel na firmi?
koliko rama je notri(koliko je slotov)?
kako se lahko zamenja disk?

kaksen je touchpad

Synaptic. Podpira tudi dva in tri prstne ukaze.

na netbooku je vista ali w7 nalozen

Naložena je bila nemška vista home premium, vendar sem jo najprej z vistalizatorjem "poangležil". Doboš pa tudi bezplačen upgrade na w7 HP enkrat po uradnrm izidu.

koliko casa si cakal na dobavo

En teden.

si ga osebno prevzel na firmi?

Nekje v črnučah.

koliko rama je notri(koliko je slotov)?

Notri je 2gb samsung rama, je pa še en slot frei(skupaj 2 slota)

kako se lahko zamenja disk?

Odšraufaš pokrovček na spodnji strani in zamenjaš. Za ram in HDD imaš ločena "pokrovčka".

še tipkovnica, šžč (nalepke?)
ima bluetooth?

tudi sam gledam za isti netbook
22.okt in izid w7, verjetno bo potem gor w7

a so zraven driverji za xp?

Tipkovnica je nemška in nima nalepk, je pa rekel, da mi jih bo poslal po pošti, vendar jih najverjetneje sploh ne bom nalepil.

Ja, ima vgrajen bluetooth.
Ne dobiš pa nobenih driverjev zraven. Vse moraš potegniti z interneta, kar je po eni strani logočno, saj nima optične enote.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

ncc2000 ::

@pikoli

ncc2000:
Zgleda super, je pa tut cena taka. :D

Ja, cena je višja, in to ravno 260€ več, kot pride tvoj.
No ja, sam sem ga še upgradal z 1,8" 80Gb Intel SSD-jem in dodal še 2G rama.

W7 ExpIndex je sedaj 3,3 (5,3/5,7/3,8/3,3/7,3), super Pi 1M zračuna ~22,5sek, Cinebench R10 score ~4400, 1080p fura cpu 35%. Na netu preko HDSPA nonstop gre ~6 ur na Balanced Power plan. Robusten, zelo kvaliteten housing, z normalno velikostjo tastature, z nesvetlečim ekranom in ohišjem.

Kdor potrebije majhno a zmogljivo pisarniško-poslovno prenosalo, prava stvar.

Vidim, da si svojega že dobil. Mi lahko poveš, kako si mu porabo zmeril v Wattih? Moj proc naj bi imel 17W TPD.

Se prašanje malček of topic: kako gre to večprstno po tuchpadu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ncc2000 ()

krho ::

1810t ne predvaja tekoče 1080p. za to boš rabil TZ verzijo. Preberi malce reviewe na netu. Sam čakam na tz verzijo in imam potem namen upokojit mojo 17" Toshibo...

P.S. Daj mi reci, da je tavelik enter, ter, da je tipka >,< pri levem shiftu.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Ja, cena je višja, in to ravno 260€ več, kot pride tvoj.

Am, kolikor gledam, se tvojega ne dobi pod 1200€, jaz sem dal pa za mojega 460€?

Vidim, da si svojega že dobil. Mi lahko poveš, kako si mu porabo zmeril v Wattih? Moj proc naj bi imel 17W TPD.

Tvoj CPU je kar zmogljivejši in ima zato tudi večjo porabo.
Instaliraš si BatteryBar

Se prašanje malček of topic: kako gre to večprstno po tuchpadu?

Jaz sem moral namestiti synapticove gonilnike, in pač omogočiti par stvari.
Bom še mal pobenčov zdele, pače lahko še kakšen z atomom naredi cineench in spi test.
lp

Redneck ::

180t in 480t oba predvajaa 1080p tekoce. Preverjeno. Na Windows 7 z klite codec packom. Pusti reviewe, ker folk nima pojma pa verjetno so na Visti probavali. Softwerski polizdelek se ne pomeni, da hardware ne more. Ne predvaja pa HDja na Youtubu, ker tam ni hardwarske akceleracije kar pa bo Youtube v kratkem spremenil, ker so dojeli, da so za casom in, da mora njihova platforma to podpirat.

1810t ne predvaja tekoče 1080p.

Tako kot je Redneck rekel, predvaja, preverjeno.

P.S. Daj mi reci, da je tavelik enter, ter, da je tipka >,< pri levem shiftu.

Ja je tavelik enter in < tipka. Vse nemške tipkovnice majo tako.

Zgodovina sprememb…

Evo:
C2S su3500 1.4GHz:
SuperPi 1M: 35s
Cinebench R10: 1719 pik

Zgodovina sprememb…

ncc2000 ::

@pikoli

720€ je bil

Hvala za info za BateryBar, že instaliran. Ko dela Cinebench oba jedra na 100% piše 22W, zraven pa brodband modem radio on, ekran 60%, po logiki bi blo to pol za ~2,5 ure.

Tistole večprstno s synapticom pa mi ni nič jasno.
Tuchpad je V7.0 pointing device pa v12.2.8.1

Kaj takega tale mašinerija omogoča?

Moj touchpad je V7.2, tako da ne vem če bo pri tebi isto.
Jaz sem gonilnike potegnil tukaj:
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/...
in potem pod mouse properties nastavil vse potrebno.
Sicer pa sa scrollanje raje kot dva prsta uporabljam nek "Chiralmotion scrolling".

BlackAdder ::

Pozdravljeni!
Jutri začne akcija v Italiji za netbook Asus 1101HA. Cena je 249 evrov.
Kaj menite? Cena je kar ugodna. Za internet in tester za avto bo dober.
Koliko naj bi zdržala baterija?

Kje je takšna cena?
BlackAdder stroke again!

Mr_Globus ::

Mediworld. Samo je procesor samo 1,33 in 3 celična baterija.

BostjanP ::

Kako je sedaj z uveljavljanjem garancije za tega Acerja timeline 1810t preko g-computers??

Lp, Boštjan

Redneck ::

To ne vem, ima pa Acer na internetu sistem. Vpises serijsko, vidis do kdaj je garancija in ga lahko v vsakem primeru tudi posljes v najblizji zbirni center... Tako kot Seagatovi diski ipd..

Pat_MaGroin ::

Oj!

A HP Mini 311 bo na voljo v Evropi, kdo ve?

MKC00 ::

ali so XP, kateri so že naloženi na eee-ju ko ga kupiš nlite ali obični?
in kakšen način obstaja, da spremeniš particije ne da bi 'izgubil' teh original XP-jev?

BigWhale ::

Asus eeePC 1008HA pinky, kupljen prejsnji teden. Moram priznati, lustna mala zverinica. :) Zraven so bili XP SP3.

t3hn0 ::

kaj bi pa priporocali za netbooka
- 10-12"
- glavni namen bi bilo programiranje, torej bi imel boljsi cpu
- kokr tolk dolga avtonomija baterije (mel bi rad vsaj 4-5h)
- 2gb rama
- wifi
- vecje potrebe po disku ni...cca. 80gb bi blo ze dovolj

ne bo za filme oz. igre, tako da potreba po dobri graficni odpade

je realna zelja za okoli 400e (raje manj) :)

edit:
uporableni bi bli xpji/linux
^.^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: t3hn0 ()

Evo tega: http://www.mimovrste.com/artikel/275019...
Vsebuje vse tvoje želje. in še več :D

ASUS 1005HA-H

-10.1
-Ima boljši CPU od ostalih, torej N280.
-Baterija drži 10.5 ur, v realnosti verjetno nekaj manj.
- Se da nadgraditi na 2gb ram-a. 30EUR nekje stane palčka 2gb. (Zelo preprosta menjava ram-a.)
- ima WIFI
-disk ima 160gb, ter 10gb EEE storage.

Cena je 344EUR, kar je bestbuy netbook za ta denar. Zato se mi zdi brezveze, da bi dal 500EUR za netbook, če zato dobiš že dober 15-17 laptop.

Lp

Zgodovina sprememb…

odem81 ::

Kaj pa bestbuy 12"?

Lenovo s12 mogoče?

Ima slabši procesor, nisem pa prepričan. Po frekvenci sem določil. Ampak je VIA procesor, zato sklepam, da ni ravno slabši. To bo še kdo drug povedal..

Sicer pa ni nekaj razlike men 1005hah, razen v ekranu, ceni in nekaj "bonbončkov". Vizualno gledano :). Sicer pa vseeno ni slab netbook, saj sem o njem slišal že veliko pohval. Nisem pa strokovnjak pri tem. To kar sem se naučil od drugih na forumu, ki me tako veselo ponižujejo >:D.

jinzo ::

Kolega ma sicer 1005HA, ampak ko bo to zdržalo približno 10 ur sem jaz pecikl ( pa piše na škatli 9.5+ ). Max. 5ur. Te avtonomije so dost pretirane.
Je pa drugače stvar kar dobra na pogled, pa tudi uporabo ( WinXP gor ).

In vsekakor, jaz nebi ničesa pod 12" priporočal za karkoli delno resnega dela. Tako da t3hno, probaj pred nakupom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jinzo ()

Verjetno, ko testirajo pustijo samo prižganega, potem pa, če se noben ne dotakne se vrže v mirovanje. Zato pa dobijo tak rezultat verjetno.

nurmaln ::

Verjetno, ko testirajo pustijo samo prižganega, potem pa, če se noben ne dotakne se vrže v mirovanje. Zato pa dobijo tak rezultat verjetno.

nope, zalaufajo battery mark
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

t3hn0 ::

jinzo: vem...mal gledam da je resolucija res boga na 10" :)
sicer vsec mi je ker je relativno ugoden, sam bom se malce pregledal ponudbo za kaksno 12"
^.^

Evo, če koga zanima ASUS T91: http://www.demise-pc.si/product_info.ph...

Meni se najbolj dopade touchscreen 8-).

Samo je pa predrag zame.

Rokk8 ::

Mogoče kdo ve, je že kej znanega okoli novih netbookov (lahko z windowsi 7)? Kdaj izidejo oz. vsaj kakšni bodo?
Pa lenovo S-12 z IONom?

modeli z Win7 bodo na slovenskih policah konec meseca

debil ::

Od kje ti ta vir nurmaln?

keitai ::

Kmalu po prihodu win7 naj bi prišel ASUS 1201N - 12", 2 jedrn atom 330, 3 gb rama, Ion, 320gb disk, hdmi, etc. Če bo normalna cena (okoli 400e v nemčiji) in baterija vsaj 5/6 ur uporabe ga bom najbrž kupil.

Drugače je pa smešno kako se brišejo meje med netbooki in Culv prenosniki.

@Rokk8 v nemčiji je že samsung n510 z ION, novi netbooki pridejo direkt z ali po izdaji win7 /22 oktober/, ker se bo dvignila meja z 1gb/160disk na katero so bili sedaj "zaklenjeni" netboki s strani microsofta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: keitai ()

Rokk8 ::

keitai hvala. Za asusa 1201n sem ravno danes slišal, specifikacije so super. Upam da bo na voljo že ta mesec glede na to da je model že naveden na asusovi strani podpore. Sem že skoraj naročil 1005ha-h, ampak bom raje počakal.
Vprašanje bo le cena...

Lp, Rok

@debil
vira ti ne morem napisat, če boš pa mal pogledal po temi za nazaj boš videl da so moje informacije dost točne

glede 1201N pa ga pred koncem leta ne pričakujte ( v najboljšem primeru nekje v sredini decembra)

st0jko ::

Kako je z igrami na Asus Eee PC 1005HA? Je boljši od 900 oz 901 serije? Saj ne da kupujem z namenom igranja iger, ampak za zajebancijo bi pa blo malo... V mislim imam predvsem cod1, kaksen ut 2003 ali celo 2004, kake starejse stragetije... To deluje?
keks?
««
10 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243139 (2968) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255919 (5241) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254434 (3925) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164288 (3821) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194649 (4003) MK99

Več podobnih tem