Forum » Kaj kupiti » Kateri netbook?!
Kateri netbook?!
Alamar ::
Itak, da delujejo.
Preberi si tukaj malo, sicer je za acer aspire one, a bo na asusu 1005ha delala kvečjemu še kakšna več.
http://www.rejzor.tk/
Preberi si tukaj malo, sicer je za acer aspire one, a bo na asusu 1005ha delala kvečjemu še kakšna več.
http://www.rejzor.tk/
st0jko ::
Ok... Najprej hvala za odgovora... Zanima me samo še to..
Odločam se med naslednjima modeloma. Mi lahko nekdo prosim našteje prednosti in slabosti obeh.
ASUS Eee PC 1101HA BLACK XP Home - 11.6" 349.00EUR
Lenovo IdeaPad S12 BLACK XPH 349.00EUR
Odprt sem tudi za nove predloge do 350EUR. Želim si ekran >10"
Odločam se med naslednjima modeloma. Mi lahko nekdo prosim našteje prednosti in slabosti obeh.
ASUS Eee PC 1101HA BLACK XP Home - 11.6" 349.00EUR
Lenovo IdeaPad S12 BLACK XPH 349.00EUR
Odprt sem tudi za nove predloge do 350EUR. Želim si ekran >10"
keks?
Rokk8 ::
Asus ima po mojem mnenju nekoliko boljšo baterijo in draft-N WiFi (nova generacija wireless povezave (hitrejša, daljši domet), ki prihaja počasi ven)
Lenovo pa boljši procesor (čeprav ni hude razlike med N270 in Z520).
Odloči se predvsem na podlagi drugih faktorjev (oblika,...), mogoče je pomembno tudi to če ima kateri od teh dveh netbookov slo-tipkovnico (glede na to, da sta oba iz uvoza). Jaz bi verjetno vzel Asus-a, pač zaradi osebnega mnenja.
Ali pa počakaj na 22.10, ker po tem datumu prihaja na trg veliko novih netbookov. V tvojem primeru bo naprimer nadgrajen omenjen Asus:
# Asus Eee PC 1101HA: Windows 7 Home Premium, 2GB RAM, 250GB hard drive, 1.33GHz Atom Z520, 11.6? 1366 x 768 pixel screen for EUR399.
Na začetku bo največja razlika ta, da bo večina imela 250GB disk in 2GBram, kasneje pa počasi prihajajo ven tudi novi, hitrejši procesorji - dvojedrni atom N330,... tudi boljše grafike - veliko se pričakuje od ION-a,...
Lenovo pa boljši procesor (čeprav ni hude razlike med N270 in Z520).
Odloči se predvsem na podlagi drugih faktorjev (oblika,...), mogoče je pomembno tudi to če ima kateri od teh dveh netbookov slo-tipkovnico (glede na to, da sta oba iz uvoza). Jaz bi verjetno vzel Asus-a, pač zaradi osebnega mnenja.
Ali pa počakaj na 22.10, ker po tem datumu prihaja na trg veliko novih netbookov. V tvojem primeru bo naprimer nadgrajen omenjen Asus:
# Asus Eee PC 1101HA: Windows 7 Home Premium, 2GB RAM, 250GB hard drive, 1.33GHz Atom Z520, 11.6? 1366 x 768 pixel screen for EUR399.
Na začetku bo največja razlika ta, da bo večina imela 250GB disk in 2GBram, kasneje pa počasi prihajajo ven tudi novi, hitrejši procesorji - dvojedrni atom N330,... tudi boljše grafike - veliko se pričakuje od ION-a,...
hmm.. Novitete bodo verjtno ob izidu dražje, sploh v slo, ampak vseeno bom malo počakal ja...
keks?
Vsekako bodo malo dražji na začetku, ampak ne bo hude razlike pri posodobljenih modelih, kot je naprimer tale Asus. Cena 399 naj bi baje bila v Italiji, ki pa nima skoraj nič cenejših prenosnikov kot Slovenija.
Jaz čakam na Asus 1201N, ker si želim 12" in me pri trenutnih 11.6" in 12" motijo bogi procesorji.
Jaz čakam na Asus 1201N, ker si želim 12" in me pri trenutnih 11.6" in 12" motijo bogi procesorji.
mirancar ::
jst ti priporočam da ne čakaš na novitet, in enostavno kupiš kar je trenutno na voljo (če rabiš)
kot prvo boš to čaku vsaj 1 mesec, potem bo cena prvotno malo zasoljena in pa današnji popularni modeli, ki so trenutno 300 eur bojo verjetno še manj, itak bo pa skos neki novega/bolšega, tako da lahko čakaš v nedogled..., verjamem da bojo čez 1 leto net-booki poganajal že crysis in obenem ostal temu čemur so namenjeni: nizka cena, dolga baterija, prenosljivost
kot prvo boš to čaku vsaj 1 mesec, potem bo cena prvotno malo zasoljena in pa današnji popularni modeli, ki so trenutno 300 eur bojo verjetno še manj, itak bo pa skos neki novega/bolšega, tako da lahko čakaš v nedogled..., verjamem da bojo čez 1 leto net-booki poganajal že crysis in obenem ostal temu čemur so namenjeni: nizka cena, dolga baterija, prenosljivost
Nekaj je resnice v tem, ampak glede na to, da je izid win7 tik pred vrati in s tem spremenjeni pogoji strojne opreme netbook-a, bodo konec meseca na policah iste zadeve z 250GB diska in 2GB Ram-a za podoben denar... Meni je vredno počakatim, ker NE rabim nujno.
krho ::
@Rokk8: Acer 1810TZ! tako še 1x bolj zmogljiv od atoma...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
nurmaln ::
Nekaj je resnice v tem, ampak glede na to, da je izid win7 tik pred vrati in s tem spremenjeni pogoji strojne opreme netbook-a, bodo konec meseca na policah iste zadeve z 250GB diska in 2GB Ram-a za podoben denar... Meni je vredno počakatim, ker NE rabim nujno.
2 GB RAM bo samo na verzijah z Win7Premium, torej ne na cenejših netbookih.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Pač saj fora je ravno v tem da ne rabim nujno netbooka... V glavnem gre za nepotreben luksuz ki si ga želim... Zato ni problema počakat kak mesec in dat recimo 50EUR več za primerljivo boljši izdelek. Čeprav dvomim da bo 50EUR več dovolj...
Bomo videli.
Bomo videli.
keks?
@Rokk8: Acer 1810TZ! tako še 1x bolj zmogljiv od atoma...
Ja poznam. Bo pa od 22.10 naprej dobavljiv v Metro-ju (meni najbljižje v Celovcu), če koga zanima
http://www.metro.at/german/pages/metro_...
Je pa res da bo baterija baje bolj slaba, ampak bo treba počakati na kakšen bolj resen test, da se izve kaj več
lp
krho ::
Naj bi bil 6 celična 5600mAh
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Tomson ::
Obstaja kakšen netbook/notebook med 11" -13" (razen Sonya) se pravi do 500EUR, ki bi imel Firewire oz. je kakšen način da se FW napravo priklopi s kakšnim adapterjem, razš.kartico, itd ... ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Karen ::
Lenovo Ideapad 12s ima Expresscard razširitveno kartico, pa vzameš Expresscard - nekaj takega za 30EUR, pa si tam: http://www.mobilna-oprema.si/detail.php.... To bi bila ena od variant. Se pa dobi udi usb to firewire vmesnike baje, samo nisem prepričan da dobro delajo.
USB to FireWire mi nekak ne vliva zaupanja. Tole z Expresscard bi pa res moralo delovati ... Torej pride v poštev vse kar ima Expresscard.
Lenovo 12s ima prešvoh procesor. Za priklop zunanje zvočne na FW potrebujem vsaj kakšen SU3500 ... Če bi npr. Acer 1810T/TZ imel FW ali Expresscard. Njah ...
Asus 1201N bo mogoče imel kaj od tega?
TNX
Lenovo 12s ima prešvoh procesor. Za priklop zunanje zvočne na FW potrebujem vsaj kakšen SU3500 ... Če bi npr. Acer 1810T/TZ imel FW ali Expresscard. Njah ...
Asus 1201N bo mogoče imel kaj od tega?
TNX
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
__Devil__ ::
Mene zanima, če bom kupil ASUS 1005HA-H z prednaloženim XP, nekje novembra/decembra, pa me zanima, če bo možen brezplačen upgrade na win 7?
Pa še to, kolikor vem, nimajo vse prednaložene Viste možen upgrade na Win7.
Novembra/decembra boš dobil že prenosnik z naloženim win7, tako da brez skrbi. Prvi modeli bodo na voljo že od četrtka naprej:
http://www.netbookchoice.com/2009/10/20...
http://www.netbookchoice.com/2009/10/20...
Ampak ne pri nas.
Slučajno kdo ve, če bo z prihodon win 7 na netbooke dodano tudi 2gb palčka?
Slučajno kdo ve, če bo z prihodon win 7 na netbooke dodano tudi 2gb palčka?
Asusovi EPC z Win7 se bodo na našem trgu pojavili že konec naslednjega tedna.
2 GB bo samo na 11,6'' z Windows 7 Premium, Windows 7 starter licenca ne dopušča več kot 1 GB RAMa
2 GB bo samo na 11,6'' z Windows 7 Premium, Windows 7 starter licenca ne dopušča več kot 1 GB RAMa
Reaper1995 ::
vzemi
Acer Aspire 5920G
imam ga tudi sam in je zelo dober...vecinoma od acerja mu niso do pasu...
imas ga že za 800€ jst sm pa dal pred 1,5leti 1300€
Acer Aspire 5920G
imam ga tudi sam in je zelo dober...vecinoma od acerja mu niso do pasu...
imas ga že za 800€ jst sm pa dal pred 1,5leti 1300€
@nurmaln: Samo pomoje bo boljše imet gor navaden XP, ker bo baterija dlje zdržala. Sicer nevem za koliko, če pa kdo ve pa naj pove prosim.
clix ::
Vista v primerjavi z xp-ji omogoča boljši power managment, zato se avtonomija nekaj podaljša. Nevem zdaj ravno koliko, a razlika naj bi bila opazna. w7 pa ima podobne mehanizme varčevanja kot vista, a naj bi marsikdo izgubil nekaj avtonomije v primerjavi z visto, zaradi še ne dokončanih gonilnikov.
Tako nekako naj bi to šlo.
lp
Tako nekako naj bi to šlo.
lp
Vista se na netbookih prektično nikoli ni uporabljala, vsi proizvajalci so v ZELO VELIKI večini nameščali WinXP.
Avtonomija je pri Win7 cca 15% manjša kot pri istem HW z WinXP.
Avtonomija je pri Win7 cca 15% manjša kot pri istem HW z WinXP.
jest
jah če nč druzga sem že kak mesec nazaj testiral dva netbooka (1005HA-H) enega z XP in drugega z W7S, oba z prednameščenim OS (tak kot je/bo v trgovinah)
in to so bili rezultati
drugač pa vrjamem da nisem edini ki sem testiral, malo posrfaj
in to so bili rezultati
drugač pa vrjamem da nisem edini ki sem testiral, malo posrfaj
Maxl ::
Res je, da je z W7 avtonomija baterija slabša, kar sem tudi sam opazil na svojem Asusu 1005HA-H ;). Je pa to približno 30-45 minut ;).
jabe ::
a to ste dali notri dodaten 1gb RAMa tisti, ki imate wm7 gor? bi dala jaz tudi dodaten 1gb v svojega 1008 (btw zadovoljna z njim kot 100 hudičev), samo ne vem, če bi se sama hecala. obstoječa konfiguracija zmore normalno wm7 ali bom na koncu dneva spet na winxp in s potlačenimi živci?
Saj gre win 7 z 1gb, ampak z malo zatikanja. Vseeno ti priporočam, da daš tistih 20-30EUR za 2gb RAM. Nebo ti žal-
jabe ::
to bi takoj. gre bolj zato, če bi se jaz sama hecala s to menjavo. 1008 je potrebno čisto razstaviti. koliko pa stane, če bi dala nekomu to zamenjati (in komu)?
Najbolje, da povprašaš na kak servis, mogoče trgovino, kje si kupila netbook ali kaj podobnega. Pri 1005 je menjava zelo preprosta. Pri 1008 je očitno drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()
Mr_Globus ::
Študiram o nakupu.. vse je postalo že preveč mamljivo =P
Se dobi 1005HA-M z 10,5 urno baterijo? Je še kakšen model druge firme z mat zaslonom in tako avtonomijo? Hvala za odgovore ;)
Se dobi 1005HA-M z 10,5 urno baterijo? Je še kakšen model druge firme z mat zaslonom in tako avtonomijo? Hvala za odgovore ;)
Asusovi EPC z Win7 se bodo na našem trgu pojavili že konec naslednjega tedna.
In kakšna je predvidena cena za tak netbook?
keks?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tablet PC ali netbook?Oddelek: Kaj kupiti | 3139 (2968) | SLO_Matej |
» | Najbolj vzdržljiv laptopOddelek: Kaj kupiti | 5919 (5241) | pegasus |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4434 (3925) | lmorgh |
» | Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?Oddelek: Kaj kupiti | 4288 (3821) | 69charger |
» | Netbook za HD prezentacijeOddelek: Kaj kupiti | 4650 (4004) | MK99 |