» »

Windowsi se mi ne zaženejo????

Windowsi se mi ne zaženejo????

sonceeek ::

Lepo bi prosil, če je kdo tako dober in mi pomaga odpraviti naslednji problem.

Namestil sem WinXP pro nato sem pa z neta potegnil service pack3.

Po namestitvi tega je računalnik normalno deloval, vendar ni deloval Bitdefender.

Zato sem računalnik še parkrat zagnal a bitdefender še vedno ni delal.

Zato sem odstranil Bitdefender in ko hočem ponovno zagnati računalnik se mi nikakor noče.

Napiše mi Windows could not start becouse the following file is missing or corrupt:
WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Nato mi napiše, da naj vložim cd in zaženem recovery.

Ko tega zaženem mi napiše 1. C:\WINDOWS

Nimam pojma kako bi zadevo lahko popravil.

Prosim, če mi lahko kdo pomaga rešiti problem.

Hvala.

Oddin ::

Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

That means the System Registry Hive has become corrupted.

There are two ways to get back up and running. The easy way which doesn't always work, and then there is the hard way.

Easy Way --- Note that this doesn't always work.
When you are booting your system, press the F8 key during the start of the bootup sequence, meaning after it does the Power On Self Test.

Once you press the F8 key, you will be taken to a Menu. Select "Boot Using Last Known Good Configuration".

It will now attempt to load Windows XP using a past set of configuration files.

If that doesn't work, there is the next step....the hard way.

Hard Way
Boot your system with the Windows XP Install CD, let the system boot into the Setup. Once in the Setup, choose to run the Recovery Console.

You will now be presented with a screen similar to good old DOS.

First, we will recover the System Hive.

Now, type in the following commands with pressing Enter after each line.

md tmp
copy C:\windows\system32\config\system C:\windows\tmp\system.bak
delete C:\windows\system32\config\system
copy C:\windows\repair\system C:\windows\system32\config\system

Be very careful when you are typing in these commands, one wrong move, and you have, broken Windows XP.

Also, change the C in the commands to whatever your Windows XP drive letter is.

Attempt to boot the system, if it doesn't boot, get back into the Recovery Console and do the following commands.

md tmp
copy C:\windows\system32\config\software C:\windows\tmp\software.bak
delete C:\windows\system32\config\software
copy C:\windows\repair\software C:\windows\system32\config\software
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

Po vtipkanju prve vrstice mi napiše
the file coud not be copied.

Naj sedaj nadaljujem z drugo vrstico ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sonceeek ()

Sem nadaljeval s tipkanjem druge vrstice pa ni šlo,...

Mah bom namestil vse skupaj znova.

Škoda, ker sem imel že prav vse programe inštalirane,....

zzokyy ::

pa si spredaj napisal "copy" in potem presledek "C:....."? pa še prej mislim da moraš "md temp"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzokyy ()

Duhec ::

@sonceeek, ko vstaviš CD in greš v Recovery Konzolo si prišel do vrste kot si napisal:
1. C:\WINDOWS
zdaj moraš izbrati 1 in če te vpraša po administratorskem geslu še tega vtiškaš drugače stisneš samo Enter tipko in tako padeš v Recovery Konzolo kjer zdaj odtipkaš ukaz:
CHKDSK /R
in greš na daljšo kavo ker zna mlet tudi pol ure ali več, odvisno koliko podatkov je že gor.
Ko naredi do konca vzemi cd iz enote in odtipkaj:
EXIT
in naredil se bo restart mašine. Zdaj upaj, da se ti pravilno butne v sistem.

Poročaj !

Da, morda je res najbolje, da sistem naložiš na novo. Svetujem ti, da naložiš Visto, izraziš vse spoštovanje XP-ju in mu dovoliš, da gre na smetišče zgodovine. Slava mu!

bluefish ::

odvisno od njegovega sistema.

@sonceeek, ko vstaviš CD in greš v Recovery Konzolo si prišel do vrste kot si napisal:
1. C:\WINDOWS
zdaj moraš izbrati 1 in če te vpraša po administratorskem geslu še tega vtiškaš drugače stisneš samo Enter tipko in tako padeš v Recovery Konzolo kjer zdaj odtipkaš ukaz:
CHKDSK /R
in greš na daljšo kavo ker zna mlet tudi pol ure ali več, odvisno koliko podatkov je že gor.
Ko naredi do konca vzemi cd iz enote in odtipkaj:
EXIT
in naredil se bo restart mašine. Zdaj upaj, da se ti pravilno butne v sistem.

Poročaj !

Vsem hvala za odgovore za katere se zahvaljujem.

Tole zgoraj sem tudi naredil tudi chkdsk seveda brez R na koncu, ker se mi sanjalo ni, da je kaj takega sploh možno.

Žal sem se še preden sem vedel kaj naj naredim nekaj igral in zadevo očitno zavozil.

Po odinovih nasvetih in še nekaterih drugih mi je celo uspelo, da so se Winsi začeli nekaj nalagati vendar je potem še pred dokončnim zagonom vse skupaj zmrznilo.

Imel sem vsega dovolj in lepo vse namestil znova.
Pa še dve particiji sem lahko enostavno naredil, kar sem pri prvi namestitvi pozabil.

Sedaj lepo dela.

Tistemu, ki mi svetuje Visto, mu pa lahko povem, da tega sistema pa res ne prenašam in sem po pol ure uporabe zgubil živce ker je prav vse slabše in počasnejše od XPjev.

Celo grafična podoba, ki naj bi bila edina prednost Viste mi sploh ni všeč.

Upam, da bo Windows 7 kaj boljši, če ne pa tudi ok, ker mi XPji ponujajo vse kar bi rad.

darkolord ::

Vista ima precej prednosti pred XP, "grafična podoba" še zdaleč ni edina

Tistemu, ki mi svetuje Visto, mu pa lahko povem, da tega sistema pa res ne prenašam in sem po pol ure uporabe zgubil živce ker je prav vse slabše in počasnejše od XPjev

Ne znaš obnoviti XPjev, si pa sposoben v pol ure oceniti, da je v Visti vse slabše? Huudooo. Ali sem lako tvoj prijatelj?

Edit: Res pa je, da ne poznam konfiguracije tvoje kište in je to krivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oddin ()

Celo grafična podoba, ki naj bi bila edina prednost Viste mi sploh ni všeč.
Tale "ki naj bi" je spet kaže na eno od tistih cvetk, ki jih vseznalci preberejo na blogih.

@Darkolord in Oddin, kar povejta mi prosim kaj navaden uporabnik pridobi, če ima Visto?

Sam sem v pol ure parkrat zgubil živce, ker vseskozi nekaj meljeee, za vsako stvar te trikrat vpraša ali res želiš, ima nek glup explorer v katerem je vse pomešano, grafična podoba je obupna, več programov, ki jih imam v njej ne dela,....

Na računalniku sem imel originalno pa sem jo z največjim veseljem odstranil in jo ne povoham nikoli več.

Prednosti nisem videl niti ene(sem pa navaden povprečen uporabnik), ok zanimivo je videti samodejno oceno zmogljivosti računalnika, kaj drugega pa sam nisem opazil in me prav zanima kaj zamujam, ker nimam viste?

ker vseskozi nekaj meljeee
Po namestitvi Indexing in Superfetch. Oboje lahko izklopiš, Superfetch pa vseeno raje pusti pri miru.

za vsako stvar te trikrat vpraša ali res želiš
UAC.

kar povejta mi prosim kaj navaden uporabnik pridobi
Eh, tega je tolk, da ne bom zgubljal časa z naštevanjem. Klik <- tukaj sigurno najdeš kaj

kar povejta mi prosim kaj navaden uporabnik pridobi
Eh, tega je tolk, da ne bom zgubljal časa z naštevanjem. Klik <- tukaj sigurno najdeš kaj

Misliš tole?
* 1 Shell & User interface
o 1.1 Windows Aero
o 1.2 Windows Explorer
+ 1.2.1 Layout and visualization
+ 1.2.2 Icons
+ 1.2.3 Organizing & metadata
+ 1.2.4 File operations
o 1.3 Start menu
o 1.4 Default Programs
o 1.5 Windows Flip and Flip 3D
o 1.6 Other shell improvements
o 1.7 Windows Search
o 1.8 Windows Sidebar
* 2 New and upgraded applications
o 2.1 Windows Internet Explorer 7
o 2.2 Windows Media Player 11
o 2.3 Windows Media Center
o 2.4 Internet Information Services 7
* 3 Security and safety
* 4 Management and administration
* 5 Graphics
o 5.1 Desktop Window Manager
o 5.2 DirectX
o 5.3 Imaging
o 5.4 Color management
* 6 Mobile computing
o 6.1 Power management
+ 6.1.1 Sleep state
+ 6.1.2 Fine-grained power configuration
o 6.2 Other mobility enhancements
* 7 New fonts
* 8 Language support
* 9 See also
* 10 Notes and references
* 11 External links

Od vsega naštetega ni za navadnega uporabnika(torej zame) niti ene same uporabne nove zadeve, slabosti pa malo morje.

Res me zanima kaj sami jemljete za veliko prednost pri Visti?
Sam kolikor se le da spremljam novosti v računalništvu, ampak doslej še nisem izvedel za niti eno novo uporabno zadevo pri Visti, slabosti sem pa v kratkem času našel tako veliko, da sem raje odstranil Visto kot pa še naprej zgubljal živce z njo...

ZGI ::

kakšna pa je konfiguracija tvojega računala?
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Pa za kaj hudiča uporabljaš računalnik?

opeter ::

Namesti Linux.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

podreberek ::

Najbolje bo da "pofuraš" xp še 1x čes ali pa še boljše jih nanovo še 1x naložiš in si pozoren na vsakemu koraku kaj te vpraša včasih se tu skrivajo triki. Experimentiraj

vista gor dol xp zakon s to razliko da 90% ljudi hoče met xp in vsi pluvajo po visti.
meni je vista cool ampak xp so mi zakon vsi pa majo prednosti in slabosti.
toliko kolikor je pameten uporabnik toliko je pameten računalnik . Če si navajen na metlo potem si nekupuj sesalca .
mojim potrebam zadošča xp ko bom na naslednem levelu pride pa v poštev windows 7 zaradi podpore xp .

kakšna pa je konfiguracija tvojega računala?

Sempron 3800 in 2Giga rama

Namesti Linux.

Saj bi pa mi potem pol programov, ki sem jih navajen ne bo delalo.

Dokler mi bodo XPji delali odlično bom uporabljal te, potem bom morda poskusil Windows 7-če bo kakšna piratska različica delala dobro, če pa ne bo, bo pa najbrž prišel na vrsto linux, ki kolikor sem ga zadnjič videl že kar ok zgleda in so ga kolikor sem uspel videti že kar lepo zrihtali in ti ni treba biti več računalniški strokovnjak, da ga lahko lepo uporabljaš, kot je bilo to pred parimi leti.

Pa za kaj hudiča uporabljaš računalnik?

Za vse kar ga običajni uporabnik.
Internet, office, igre, urejanje slik, filmov,...

vista gor dol xp zakon s to razliko da 90% ljudi hoče met xp in vsi pluvajo po visti.
meni je vista cool ampak xp so mi zakon vsi pa majo prednosti in slabosti.

Mene sploh ne moti, če je komu Vista všeč, mene samo zanimajo njene prednosti, ker sam res nisem našel niti ene same(pa sem preskusil vse možno) in sem po pol ure njene uporabe popiz...

In to mi ni bilo dovolj in sem čez kak dan spet pognal računalnik z Visto in popi... še drugič,... in kadarkoli komu kaj malega rihtam in ima Visto vedno popizd...

Skoz nekaj teži, melje, počasna, grda, vse ima čudno razmetano in se nikjer nič več ne znajdeš,...

Nekdo pravi, da lahko to lepo vse odstraniš(UAC in podobno).
Dreka lahko.
Tudi če nastaviš, da naj ti zaboga ne teži več za vsako malenkost se ti pa spodaj v opravilni vrstici vseskozi prikazuje napis da računalnik ni zaščiten, ker ima izklopljen UAC,...

O tem operacijskem sistemu niti slišati nočem več.
Upam, da bo Windows 7 boljši, če ne bomo pa očitno še deset let na XPjih ali pa prestopili na linux tako kot smo šli iz IE na FF.

Lp

Tudi če nastaviš, da naj ti zaboga ne teži več za vsako malenkost se ti pa spodaj v opravilni vrstici vseskozi prikazuje napis da računalnik ni zaščiten, ker ima izklopljen UAC,...
Ne boš verjel, vendar se tudi to lahko izklopi.

ZGI ::

Vista je čisto uredu, samo moraš imeti dovolj zmogliv računalnik, in znat uporabljat google.com
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Ne boš verjel, vendar se tudi to lahko izklopi.

Torej Vista je očitno namenjena samo računalniškim strokovnjakom, ki jo znajo nastaviti tako kot je treba-torej je Vista nekaj takega kot linux izpred osem let, ki je bil tudi odličen le za tiste, ki so obvladali računalnik vsi ostali se pa v njem niso znašli-tako kot se danes ne v Visti.

Vista je čisto uredu, samo moraš imeti dovolj zmogliv računalnik, in znat uporabljat google.com

Tako kot linux izpred osmih let, ki je tudi bil menda odličen za tiste, ki so računalnik res obvladali.

Odličen OS je tak, da ne rabi praktično čisto nobene nastavitve, da vse dela tako kot je treba.

Lp

Tako kot linux izpred osmih let, ki je tudi bil menda odličen za tiste, ki so računalnik res obvladali.

Odličen OS je tak, da ne rabi praktično čisto nobene nastavitve, da vse dela tako kot je treba.

Lp
Takega pa žal ni, vsak uporabnik ima namreč svoje predstave o tem, kako naj bi sistem deloval. Še tako opevani OS X potrebuje začetno nastavljanje.

XPji mojim merilom precej bolj ustrezajo.

Po namestitvi in posodobitvah ni treba nastavljati praktično ničesar.

no, jaz po drugi strani pa si vsak sistem nastavim po svojih merilih, od malenkostnih optimizacij z brskanjem po registru,... do prilagoditve vmesnika na določenih področjih.
Na linuxu pa raje naokoli nisem preveč brkljal, ker nimam preveč izkušenj z njim.

Ti si očitno strokovnjak in se rad ukvarjaš z nastavitvami.

Jaz pa vse kar pri Xpjih naredim je to, da malo spremenim zaslonsko temo ter namestim en programček(Lclock), ki mi krepko polepša uro in skrije start gumb(tako, da do njega dostopam s klikom na uro).

Pa ko sem v raziskovalcu si odstranim indeksiranje diska, vse ostalo pa dela tako kot mora že privzeto-za razliko od Viste, kjer me pri uporabi res boli glava.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP - lsass.exe

Oddelek: Operacijski sistemi
92813 (1629) Rauf
»

mshtml.dll error (persistent little bastard:(

Oddelek: Programska oprema
10935 (827) M-XXXX
»

Win. could not start...... wtf. \windows\system32\config\system

82469 (2382) Tovaris Stalin
»

Windows XP - težave z zagonom

62774 (2616) SebaR
»

Kako obdržati linke do aplikacij, register in ostalo, ko reinštaliraš WinXP???

131595 (1343) Lith

Več podobnih tem