» »

Pokvarjen temperaturni senzor na matični?

Pokvarjen temperaturni senzor na matični?

denso26 ::

Živjo!
Ugotovil sem da imam verjetno pokvarjen temperaturni senzor na matični plošči.
Dokaz:

In imam stock hladilnik tako da ni možno da imam samo okoli 10°C.
Ali kdo pozna kakšno rešitev, če se da ta sezor kako popraviti ali zamenjati, ker če bom kdaj navil procesor ne bom vedel točne temperature in tako lahko nastanejo težave :|.
Za odgovore se vam zahvalujem.
1.AMD Athlon x4 640, Gigabyte hd 6850 OC ed., ...
2.AMD Athlon 64 x2 7750 BE,Gainward hd 4850 ,Asus M2N-E,...
  • spremenil: denso26 ()

jan01 ::

Prej zanič program! Kaj pa pove npr everest(najnovejša verzija 5)

Mitja358 ::

Verzija 5.01 everesta ultimate mora pokazati vredu.

jest10 ::

Nič nimaš pokvarjenega senzorja. Le noben program ne zna pravilno odčitavati temperature iz jedra novejših AMDjevih procesorjev, ker AMDjevci ne izdajo kako je vse skupaj izvedeno.
Probaj raje s kakšnim programom, ki ti kaže temperaturo na diodi. Ta iz jedra je neuporabna

@jest10
sem že pozabil kako je, vendar pri novejših amdjih senzor pove neko drugačno vrednost(mislim da nekaj absolutno od neke vrednosti,... Pogooglaj, je vse v dokumentaciji

@jest10
sem že pozabil kako je, vendar pri novejših amdjih senzor pove neko drugačno vrednost(mislim da nekaj absolutno od neke vrednosti,... Pogooglaj, je vse v dokumentaciji

Pri Phenomih in njegovih X2 derivatih daje senzor v jedru neko XY vrednost, ki se jo uporablja le za zaščito procesorja pred pregretjem, kaj ta xy vrednost pomeni(ozeroma kakšen je pretvornik da se dobi temperaturo) pa AMD ne pove. Za merjenje temperature pa je uporabna le dioda ob jedru. Več piše na core temp forumu.
Za X2 Brisbane proce pa velja to, ker si napisal.

V everestu 5.01 je stvar še bolj čudna:

jest10 ali poznaš ta program da bi preveril temperaturo na diodi?

Imaš najnovejšo verzijo biosa?

Ja imam.Pa slišal se da se ta senzor lahko premakne in če je preveč gor od matične kaže premalo stopinj.

Zdaj pa kaže več temperature.

Je to že lahko realna temperatura?.S hlajenje imam pa tako:12mm ventilator spredaj 14mm zadaj in enega 80mm na stranici in piha skoraj na hladilnik od procesorja.

Malo pomisli, je lahko procesor hladnejši od prostora v katerem je kišta?

po moje da ne.V glavnem nič mi ni jasno kaj bi bilo narobe.Mogoče termalna pasta ne prevaja dobro?Ker imam tisto grafitno ki je bila že zraven.Ima kdo kakšno idejo?

clix ::

Če nimaš ravno vroče v sobi in je cpu idle, je temperetura 26°C taprava.

Če nimaš ravno vroče v sobi in je cpu idle, je temperetura 26°C taprava.

Ja, ob ekstremno dobrem vodnem hlajenju:P Ali pa na zračnem če je v sobi 15 stopinj ali manj.

TechStreme ::

Na mojem Ph2 Everest kaže temperaturo jeder v Idle za nekje 10°C višjo od CPU temperature, in nekoliko večjo razliko pri obremenitvi, kar je nekako realno. In ker je C&Q vedno vklopljen ima procesor v idle nekje 34 do 40°C, kar pomeni okoli 44-50°C v jedru. Pri obremenitvi pa je temperatura jedra okoli 65 do 70°C (seveda za to da računalnika ne zebe pod polno obremeenitvijo skrbita tudi 2× HD 4850, kar se precej pozna na temperaturi procesorja).
Kar hočem povedati pa je da v mojem primeru očitno senzorji in njihovo odčitavanje dela precej realno in izgleda da tudi natančno. Tako da nebi vedal za kakršnekoli težave s senzorji pri AMD-ju.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperature v računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
375475 (3079) barocco
»

Pregrevanje procesorja

Oddelek: Strojna oprema