Forum » Strojna oprema » Firewire problem?!?
Firewire problem?!?
petter ::
Pozdravljeni,
imam problem; pred kratkim sem kupil nov računalnik. Računalnik mi nikakor noče zaznati IP naslova pri Firewire povezavi. Kamera je priključena, vendar je sistem ne zazna! Firewire kartica je preizkušena in v starem računalniku deluje tako kot mora, seveda pod istim operacijskim sistemom. Zaradi dvoma, da pa je kamera zanič pa sem jo danes odnesel v trgovino na preizkus in v trgovini je delala brez kakršnihkoli težav... Prosim za pomoč!
Najlepša hvala;
Peter
imam problem; pred kratkim sem kupil nov računalnik. Računalnik mi nikakor noče zaznati IP naslova pri Firewire povezavi. Kamera je priključena, vendar je sistem ne zazna! Firewire kartica je preizkušena in v starem računalniku deluje tako kot mora, seveda pod istim operacijskim sistemom. Zaradi dvoma, da pa je kamera zanič pa sem jo danes odnesel v trgovino na preizkus in v trgovini je delala brez kakršnihkoli težav... Prosim za pomoč!
Najlepša hvala;
Peter
Naabo ::
Hm, kakšno kamero pa imaš da rabiš IP naslov?!? Do sedaj so vse kamere, ki sem jih imel v roki delovale tako, da si samo priključil, prižgal kamero (ponavadi na "play") in to je blo to, nobenih IP naslovov. Kater OS uporabljaš?
Edit: sklepam da XP (sp3?), glede na to, da Vista nima več podpore TCP/IP preko firewire...
Edit: sklepam da XP (sp3?), glede na to, da Vista nima več podpore TCP/IP preko firewire...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Naabo ()
petter ::
Imam kamero Sony hC24, uporabljam pa sistem XP SP2, na starem računalniku je vse delovalo normalno z enakim operacijskim sistemom... Kot sem že napisal kamera deluje, preverjeno v trgovini, kjer so jo priključili na nov računalnik. Pri starem računalniku nikoli nisem nikoli nastavljal kakšnih nastavitev saj je ob priklopu kablovja ter prižgani kameri vse normalno delovalo. Doma pa potem spet tema! Ali je mogoče kakšna težava v BIOSU, firewire kartica ni integrirana?!
Je mogoče imel kdo podoben primer, kako Ste ga rešili?!
Hvala lepa,
Peter
Je mogoče imel kdo podoben primer, kako Ste ga rešili?!
Hvala lepa,
Peter
Naabo ::
Tudi v praksi bi moralo tako delovati. Mislim, da bi najprej moral preveriti, če FW kartica sploh deluje (po možnosti jo vtakni v kakšen drug PC). Sprobaj še s kakšno drugo FW napravo, npr. zvočno kartico ali diskom. Obstaja tudi en bug v XP SP2, ki ga odpraviš z hotfixom (ali SP3jem), ampak po izkušnjah sodeč ponavadi to nima veze z zaznavo naprav. Prav tako mislim da BIOS nastavitve ne vplivajo na tvoj problem. Ali kartico vidiš v device managerju? Namreč pri sedanji mašini sem naletel na težavo, da mi PCI FW kartice XPji enostavno niso zaznali. Ne vem, ali zaradi tega ker ima matična že integriran FW ali zaradi česar drugega...V glavnem na drugih PCjih je delovala normalno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kamera jvc gr - d93e, kako spravim posnetek iz kasete na računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2796 (2513) | MiranRxx |
» | I.link = FirewireOddelek: Zvok in slika | 2717 (2653) | Vikking |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7617 (6765) | BadWolf |
» | Povezava digitalne kamere in računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1454 (1302) | mrbungle |
» | Video prenos iz DV kasete na racunalnik!Oddelek: Zvok in slika | 1525 (1353) | Tody |