» »

Odštevanje do padca trenutne vlade

Odštevanje do padca trenutne vlade

««
19 / 40
»»

Tody ::

Moris jah to je pa večno vprašanje, če je državno pa dobr deluje pobere zasluge država, če pa zadeva propade pa je direktor kriv... Če je zadeva lastniška, se lastniki kapitala pobrigajo zato da se dela dobiček ali se vsaj poskuša, če je lastnik kapitala država ali kaka multikorporacija je pa lahko nadzor nad tem zelo slab. Dokler seveda se ne sprožijo vsi alarmi, potem so pa vsi pametni kako bi se moralo delati pa se ni.

Ramon dekers ::

slovenski lastniki poskušajo podjetje (večina) pripeljati čimprej do stečaja, kasneje pa pobasat čim več nagrad. Vsaj ko se lastniki menjajo (tisti ko je lastnik podjetja oziroma ustanovitelj je druga zgodba - primer elan).novi lastniki odkupijo staro podjetje, po možnosti po taki ceni kot je nepremičnina vredna, nikogar pa ne zanima samo podjetje, uspeh podjetja etc.

mtosev ::

http://poptv.si/multimedia/preverjeno-g...

ce niste se videli.

za zjokat se:'(
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Double_J ::

http://www.mladina.si/tednik/200420/cla...

Haha LDSjev kandidat ni samo zapiral Janšo, ampak je tudi plenil mladine, da je ljudi obvaroval pred razburjenjem.;((
Dve šivanki...

Utk ::

Koga imamo za finančnega ministra? Lažnjivca? Ujetnika Udbe? Ali nesposobneža, ki ne more odpustit par ljudi, za kar imamo tudi zvočne dokaze? Od teh treh možnosti bi upal na drugo, ampak se bojim da je to zadnje.
Neumen je tudi predsednik vlade, da ga je nastavil, in da ga ni že zdavnaj zamenjal. Btw, kaj je zadnjič delal na Sovi, iskal novo službo za Križaničevega ljubljenčka? Taki državi se strokovno reče bananistan.

Daedalus ::

Križanič je en... LOLek.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Alencica ::

http://www.vlada.si/si/teme_in_projekti...

Nova Agencija za varstvo konkurence? Podvajanje aparata ali združitev varuha konkurence in zveze potrošnikov?

Zakon o udeležbi zaposlenih pri dobičku družbe in lastništvu zaposlenih??? Ljubljanska borza, prosto trgovanje?!??!? Naj spravijo denarni tok med ljudi bomo že sami upravlljal s premoženjem.

Celoten paket Varna prožnost in socialna kohezivnost temelji na zakolu srednjega sloja in resno omejuje vertikalno socialno mobilnost, nasploh je bila neka agenda te države da se onemogoča ta prehod vse od 1950 do zdaj. Mogoče če bi se bolj razvil bi bila zamenjava politične elite možna, v danih razmerah pa ne.

Karaya 52 ::

Mogoče lahko zagovorniki skandinavskega modela razložijo zakaj je dobro omejevati vertikalno mobilnost. Da ima procent ali dva v lasti 90% vsega premoženja je isto kot v fevdalizmu, pišem pa o Švedski. Kako je lahko to idealen sistem?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Katarina najema stavbo od "znanca", ki mu je kupila harly davidson za poročno darilo (škoda da nimam jaz takšnih znancev). Katarina predlaga kazenski pregon Jelinčiča. Finančni minister kliče na fakulteto. Za sodelavca si izbere bivšega udbaša. Predsednik vlade mu ukazuje, da ga mora zamenjat, pa ga ne jebe pet posto. Še več, udbaš pravi, da pač ne gre, in temu se mora prilagodit minister in predsednik vlade.
Me lahko kdo še enkrat spomne, zakaj točno Janši očitajo diktatorstvo? In kje točno je ta vlada boljša? Še slabša. Diktatura je, ampak ne tistih, ki bi morali vladat, ampak tistih, ki jih ni nihče volil, niti da vladajo, niti da pobirajo denar.

PaX_MaN ::

Katarina najema stavbo od "znanca", ki mu je kupila harly davidson za poročno darilo (škoda da nimam jaz takšnih znancev).

LOL, kje si pa to pobral?

Katarina predlaga kazenski pregon Jelinčiča.

V čem je težava?

Finančni minister kliče na fakulteto.

Saj jaz tudi kličem na svojo fakulteto sem in tja. V čem je problem?

Za sodelavca si izbere bivšega udbaša. Predsednik vlade mu ukazuje, da ga mora zamenjat, pa ga ne jebe pet posto. Še več, udbaš pravi, da pač ne gre, in temu se mora prilagodit minister in predsednik vlade.

Ekhm.Isajlovič očitno le odhaja z ministrstva. Erm.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Ti se kar delaj neumnega. No, v bistvu se ti ni treba.

Ti se kar delaj neumnega. No, v bistvu se ti ni treba.

Dve besedi: argumentirana debata.

Za harleya imaš dost člankov, blogov in še kakšno sliko. Tudi na financah, dnevniku in ne vem kje vse. Stvar je praktično splošno znana. Tako kot ne rabim dat linka, da je Križanič klical na fakulteto, ker vsi vemo za kaj se gre. Razen tebe, ki se rad delaš neumnega, čeprav se ti sploh ne bi blo treba.

Za harleya imaš dost člankov, blogov in še kakšno sliko. Tudi na financah, dnevniku in ne vem kje vse. Stvar je praktično splošno znana.

Ja, da je bilo poročno darilo za mladoporočenca Mašo Potkonjak in Dušana Korošca. O, lej, to pa ni enako tistemu, kar ti trdiš!

Tako kot ne rabim dat linka, da je Križanič klical na fakulteto, ker vsi vemo za kaj se gre.

Ja, vemo. Da je kot profesor na taisti fakulteti svojega kolega opozoril na nesoglasja med ocenjevalcem in ocenjevanko.

Razen tebe, ki se rad delaš neumnega, čeprav se ti sploh ne bi blo treba.

"Ker vsi vemo za kaj se gre" ni dovolj dober razlog za obtoževanje o "delanju neumnega".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Vajenc ::

No ja, malce pretiravate tam na desni. Harleya so kupili kot skupno darilo. To se velikokrat dela. Med bogatejšimi so ta darila pač bogatejša. Isajlovič je sodeloval v vojni za Slovenijo na naši strani, je v stranki SD in edini greh, ki se mu očita (poleg standardnih budalaštin) je, da je aretiral JJ v času juge. Gre pa meni Križanič tudi na živce s svojo arogantnostjo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Double_J ::

Dve šivanki...

djordjevic ::

Utk je izjavil:

ampak ne tistih, ki bi morali vladat, ampak tistih, ki jih ni nihče volil, niti da vladajo, niti da pobirajo denar.

Jebiga, it's democracy. Face the music.

p.s: Meni tudi niso bili všeč prejšnji oblastniki, pa nisem pizdil, da jih ni izvolil nihče in da zato nimajo mandata. Se spominjam sicer izjav, da jih je izvolilo 100.000 najbolj zagretih, takšnih izjav, kot si si jo dovolil ti, pa si je niti jaz ne bi.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Alencica ::

Skupaj z referndumom o arbiražnem sporazumu še predčasne volitve v DZ.

Looooooka ::

A da nas mot to, da je Kresalova zenska?
Ne vem...mogoce nas mot tud to, da je ze javna skrivnost to, da je porocena z gayem zato, ker to koristi njeni politicni karieri?
Pa to, da da ma njen moz tud vec kot ocitne koristi od njenga dela.Pomagat podjetju sorodnika je eno...ampak ko ti delas za drzavo in z drzavnim denarjem so take stvari nedopustne.
Mogoce ene mal to moti.
Sj drugac je pametna in se fino otepa vseh(pa ok...velik jih je tud za lase privlecenih) obtozb...ampak ce ti najdejo eno stvar je pac konc s tabo.Takim jst pac ne bi vec zaupal in niti ne bi vec volil zanje.
Kar se tice Jelincica...
Nekomu je rekel,da naj zrihta zemljo za en muzej v katerm bodo zaposleni delavci iz tiste regije(kokr vem majo ogromno brezposelnih)...in ki bo po moznosti zgrajen s sredstvi iz EU.Joj groza?
Ce lahko vsi politiki delajo neke kompromise iz dneva v dan(svinjarija s Hrvasko recimo) zakaj hudica pa ne bi podprl nekoga, ki je pripravljen(me briga ce pac druge izbire ni mel) odobrit nek dobr projekt.
Rajs vidim take kompromise kot pa da se samo zarad neke "higiene" nc ne nardi v tej drzavi.Roka roko umije.Na konc dneva je vano samo to, a ma ljudstvo od tega dovolj koristi.
Ce bi vso zemljo, ki smo jo cerkvi dal uporabil za tako lobiranje(madona tud ce bi jo za vikende anglezem ponujal bi blo bols)...bogve kaj vse bi Slovenija do zdej ze dosegla.
Tko pa nimamo nic...cerkev ma vse kar hoce...anglezi pa kupujejo vikendice pri obubozanem prebivalstvu brez, da bi od tega drzava mela kakrsno kol korist.
Ampak vazno, da je vse "cisto" in da je "higiena" na visku...pa da bomo mel cimprej "zelen semafor".

Aja da ne bom tok anti Kresalova pa tok pro Jelincic.
Mal me mot to, da je tud Jelincic po tem, ko so ga zaprli, zacel prevec lajat(razprsevanje odgovornosti...) glede vseh ostalih afer brez, da bi kogarkol dejansko obtozil za karkoli konkretnega.
Bi blo velik boljs ce bi samo ostal pri privotni izjavi da ni naredil nic takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Danes sem si ogledal ponovitev Polemike in, ko smo že pri Jelinčiču ... Groza. Saj je že prej pogost besedičil v prazno, ampak tole pa je šlo že čez vse meje. Če ne bi vedel, da gre za oddajo 'resne narave', bi mislil, da gledam šank-talk v živo iz kakšne vaške gostilne.

mogoce nas mot tud to, da je ze javna skrivnost to, da je porocena z gayem zato, ker to koristi njeni politicni karieri?

Senica, na vprašanje ali je homoseksualec:
"Ne, nisem, niti nimam nobene takšne izkušnje."

Pa to, da da ma njen moz tud vec kot ocitne koristi od njenga dela.

In te so?

Pomagat podjetju sorodnika je eno...ampak ko ti delas za drzavo in z drzavnim denarjem so take stvari nedopustne.

Katere so "take stvari"?

Nekomu je rekel,da naj zrihta zemljo za en muzej v katerm bodo zaposleni delavci iz tiste regije(kokr vem majo ogromno brezposelnih)...in ki bo po moznosti zgrajen s sredstvi iz EU.Joj groza?

Ne, groza zato, ker je zraven tega to zahteval za ne podprtje interpelacije.

Ce bi vso zemljo, ki smo jo cerkvi dal uporabil za tako lobiranje(madona tud ce bi jo za vikende anglezem ponujal bi blo bols)...bogve kaj vse bi Slovenija do zdej ze dosegla.

Vrnili, potem ko smo ji jo neupravičeno vzeli; ne dali.

Tko pa nimamo nic...cerkev ma vse kar hoce...anglezi pa kupujejo vikendice pri obubozanem prebivalstvu brez, da bi od tega drzava mela kakrsno kol korist.

Trdiš, da ne plačajo davka/dajatev/[kajjazvemkajtimisliš]?

Rajs vidim take kompromise kot pa da se samo zarad neke "higiene" nc ne nardi v tej drzavi.Roka roko umije.Na konc dneva je vano samo to, a ma ljudstvo od tega dovolj koristi.

Zanimivo, na začetku je tvoje stališče ravno obratno.

Mr.B ::

Pokojninska reforma.
Ej fantje meni ni nekaj jasno, torej leta 2050 bo vsak zaposlen vzdrževal 1.1 upokojenca. Torej hočejo povedati ,da se število delovnih mest v Republiki Sloveniji ne bo raslo,ampak padalo ali kaj, jaz pač ne razumem. A je v tej kalkulaciji upoštevano tudi delavce z minimalno plačo, namreč, če bodo ti delavci, recimo če grejo danes v pokoj dobili 240EUR, leta 2050, pa je teh 240EUR, enako kot 50EUR z upoštevanjem, da se % glede na plačo manjšajo, ter seveda upoštevajoč zmanjšanje vrednosti denarja. A je to tudi upoštevano v 1.1 razmerju, torej da bodo moji vnuki podpirali te upokojence, saj le ti ne bodo mogli preživeti, če s tem ne morejo preživeti danes. Ej zakaj ne kažejo reforme do 2070, do takrat bomo pa itak že mrtvi, ali pa tega ne upoštevajo.
Sicer meni tudi ni jasno, kako so lahko upokojenci breme, saj so tudi oni plačevali, pokojninska blagajna, pa le ta ni iz nič nastala, da si je ravno leta 92, puf za kakšno leto poniknila, pa še takrat so pokojnine znižali na pol, pa potem še naprej. Ej sej so današnji upokojenci tudi plačevali v sklad. Tu neke računice niso realne, no sekirati se kaj dosti nimamo, saj jaz leta 2070, itak ne pričakujem doživeti:)).
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Računica, recimor če si vzameš neko dodatno pokojnino in če jo začneš plačevet 50 eur na mesec ko si star 30 let in do 63 leta torej 33 let plačuješ po 50 eur je to 19.800 eur. Kar ti nekako garantira 240 eur do smrti. Zdaj če živš več kot 8 let si že v plusu :) Ampak dvomim da bomo mi dosegal take starosti.

MA glej, raje teh 240EUR, ki jih plačujem v PIZ, raje vežem sam .-)

kmetek ::

točno tako in veliko nas je takih.

alien01 ::

Mene pa nekaj zanima. Če se na primer zaposlim pri 25 letih, potem bom imel do 65 leta (teoretično) 40 let delovne dobe, če se zaposlim pri 30 bom imel 35 let delovne dobe. Ali bom v obeg primerih upravičen do polne delovne dobe in polne penzije, ki se bo izračunala na podlagi najboljših 35ih letih? Pač, da vem, če se mi splača biti "večni" študent in delati preko avtorskih pogodb:)) S tem, da bom delal do 65. leta sem se že nekako sprijaznil..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alien01 ()

krneki0001 ::

Če daš vsak mesec na stran 200 evrov in jih vežeš, boš po 40 letih delovne dobe imel vsaj 100.000 evrov, če ne več. Če potem to razdeliš na recimo 20 let pokoja, je to 400 evrov mesečno.
Če pa daš na stran 500 evrov mesečno, pa bi imel potemtakem 1000 evrov pokojnine.

Naj mi dajo celotno bruto plačo, pa bom jst plačal in varčeval kolikor bom sam hotel, ne pa da sedaj plačujem po 1000 evrov ali več na mesec, dobil bom pa 500 evrov po 40 letih plačevanja, kar je čista natega, ker če bi sam varčeval, bi s 1000-čimi evri na mesec v vezavi moral imeti po 40 letih 2000 evrov pokojnine.

hendriks ::

Čakaj malo, ali ne plačujemo sedaj v ZPIZ za sedanje upokojence? V primeru,
da se plošča zasuče in si sam od bruto plače daješ na stran, kaj ti je
storiti, če si po prometni nesreči invalidsko upokojen? Živiš od zavarovalnine?

Jah, to je tud ena varovalka, veliko ljudi bi takoj zapravil denar in nebi šparal za stara leta. Ko bi bili pa dejansko v kurcu pa bi od česa živel?

Nej pa crknejo, če niso zase poskrbel, dokler so lahko. Za invalidnino se da tudi poskrbeti - pač tok pa tok plačaš za zavarovanje. Od bruto plače to ni več tak problem.
Namreč če si tok neumen, da dobiš bruto plačo, pa od tega nič ne prišparaš za stara leta in zavarovanje, potem si na istem kot današnja slovenska gradbena podjetja. Delal so z dobičkom, pa vse sproti zapravili, sedaj pa jokajo za pomoč od države. Nej crknejo, ko jih je*e, tisti, ki so dali kaj na stran bodo preživeli, ostali pa naj gredo pod rušo.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Točno tako.

hendriks ::

Torej je za vaju boljši "ameriški" sistem? O kakšni medgeneracijski solidarnosti je
potemtakem brezveze govoriti? A naj ukinemo še vzajemne zavarovalnice in naj
vsak plačuje zase?

In potem si 15 let star mulec zlomi roko, ker je padel s kolesom, starša mirno
plačata 10K za operacijo, pač shit happens, zakaj pa mulec ni pazil...

Američani se pizdijo zaradi zdravstvene reforme zaradi enega in edinega vzroka. To je edino pravico, ki so jo do sedaj imeli Amerji. To je pravica z razpolaganjem s svojim denarjem. Do sedaj so vedno dobili plačo bruto. Plačati so morali davek, in to je to...

TESKAn ::

kmetek je izjavil:

točno tako in veliko nas je takih.

Še več pa je takih, ki bi danes ta denar zapili, čez 20, 30, 40 let pa gladovno štrajkali pred parlamentom, ker "država ne poskrbi zanje".

Nej pa crknejo, če niso zase poskrbel, dokler so lahko.

Lahko tako rečeš. Kaj boš pa naredil, ko bo takih par sto tisoč in te bodo lepo razlastninili, ker imaš "itak vsega dovolj"?

Plačati so morali davek, in to je to...

Pa bog ne daj, da se ti je kaj resnejšega zgodilo. Zavarovalnica ima "preexisting condition", ti lahko pa samo še bankrot razglasiš...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Teskan, kaj misliš, kaj se bo dogajalo s tistimi, ki imajo DANES, minimalno plačo.

Mr.B je izjavil:

Teskan, kaj misliš, kaj se bo dogajalo s tistimi, ki imajo DANES, minimalno plačo.

V kakšnem smislu?

Teskan, danes ima človek z minimalno plačo pokojnino mnaj kot 240EUR. Kaj misliš, kdo bo skrbel za te ljudi. Hm, jaz nisem toliko star, da jih ne bom moral podpirati, ti boš tudi kot jaz , njih moral preko sociale podpirati, saj te že danes ne morejo preživeti.
Ampak Sindikalisti, bodo pa imeli krepko nad minimumom pokojnino, enako velja tudi za vodstvo. Ej kaj misliš zakaj pa v pokojninski reformi nihče ne reče, da se ne predvideva rast novih delovnih mest...

nevone ::

Teskan, danes ima človek z minimalno plačo pokojnino mnaj kot 240EUR. Kaj misliš, kdo bo skrbel za te ljudi. Hm, jaz nisem toliko star, da jih ne bom moral podpirati, ti boš tudi kot jaz , njih moral preko sociale podpirati, saj te že danes ne morejo preživeti.

Družba, ki jo skrbi, kaj bo z upokojenci je gnila. Potrebno je skrbeti za napredek, da se zagotavlja čim več izdelkov in storitev, potem se rešitve najdejo same.

Če pa penzionist ne more preživeti s 240 evri, naj se pa raje vpraša, kaj je delal celo življenje, da so edina sredstva, ki jih ima tisti 240 evrov. Družine nimamo samo zato, da prenesemo gene, ampak da s prenešenimi geni naredimo kakšno korist (tudi zase). Pri nas je pa miselnost taka, da mora država skrbeti za vse, potem pa namesto, da bi ljudje vlagali v svoje družine, vlagajo v državo, država pa tudi lahko vrne samo toliko kolikor dobi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mr.B, kaj pa bo, če tem ljudem danes damo teh 100 - 200 EUR, kolikor prispevajo v pokojninsko in zdravstveno blagajno? Porabili ga bodo in čez x let ne bodo imeli niti teh 240EUR.

Me prov zanima kako bi to zgledal, ko bi bilo več tisoč ljudi, z sfukanimi hrbti in pač nezmožnih za delo, ker so vse življenje delal za tekočim trakom za 500 eur na mesec potem prepuščeni samim sebi.

Nebivedu bi jim reku ja zakaj si pa niste prišparal za starost. Hmm od česa že? Torej človek doseže 60 let, nesposoben (oziroma neučinkovit!!) za delo, ga brcnejo ven iz firme, in živi še dva mesca od nekih prihrankov potem pa kaj? Se preseli k otrokom? Živi od njihovih 500 eurov? Ali pač počaka še dva meseca in crkne od lakote? Mogoče počaka do prve zime in zmrzne nekje zunaj?

Me prov zanima kako bi to zgledal, ko bi bilo več tisoč ljudi, z sfukanimi hrbti in pač nezmožnih za delo, ker so vse življenje delal za tekočim trakom za 500 eur na mesec potem prepuščeni samim sebi.

A tisti imajo 240 evrov penzije? Moja mama je delala v proizvodnji, pa nima 240 evrov ampak 500. Potem je še trdo delala na kmetiji, da danes lažje živi in včasih ima še zame kaj.

o+ nevone

V podjetju IUV na vrhniki se lepo vidi ena anomalija. V času prosperitete, ko je podjetje odlično poslovalo in so ljudje imeli velike plače in potem ko je podjetje propadalo oz tudi propadlo, so veliko ljudi upokojil. Zdaj so to 50 letniki, ki so že v pokoju, v resnici pa bi lahko še marsikaj dodal k gospodarstvu, zanimivo je pa to da imajo zdej večje pokojnine, kot so imeli zadnjih par let plače. Tko da ni vse tako črno kot zgleda, v 20 letih bomo vrjetno doživel še kak vzpon in še kak padec. Četudi čisto zafurajo državo, kot se dogaja mogoče v Islandiji in Grčiji, a pol bomo nehal bit? Naredimo skupinski samomor? A mam kak autodestruct gumb kje?

Prej ali slej se bo vlada zamenjala, prej ali slej bodo pač neki pogruntal al bomo pač država 2 mio beračev?

Tody je izjavil:

Nebivedu bi jim reku ja zakaj si pa niste prišparal za starost. Hmm od česa že? Torej človek doseže 60 let, nesposoben (oziroma neučinkovit!!) za delo, ga brcnejo ven iz firme, in živi še dva mesca od nekih prihrankov potem pa kaj? Se preseli k otrokom? Živi od njihovih 500 eurov? Ali pač počaka še dva meseca in crkne od lakote? Mogoče počaka do prve zime in zmrzne nekje zunaj?

In kaj bi ti naredil? Daj od svoje plače za socialo, če ti je za socialo, jst nočem plačevat zato, da imamo potem dilerje, lopove in lenuhe, ki jih podpiramo z našimi dajatvami. Človek je star recimo 27 let, nima izpita, vozi se z BMW-jem vrednim 20.000 evrov, dila drogo, krade, vlamlja in še dobiva socialo, po klicu na policijo (Denis Avdić je klical) pa policija ne more nič narest, kljub temu, da je človek javno priznal pred vso slovenijo, da to počne (oddaja z jonasom). A je res treba take podpirat s socialno podporo?

Zgodovina sprememb…

nevone, zanimiva teza, ampak ne zdrži relanosti. Ludje že sedaj cca 15+ let delajo na minimalcu, hm država celo podpira delo na minimalcu, hmm. No res pa da to ne bo problem teh sindikatov, ne teh gospodov , ko bo leto 2050,prej realno 2020. A ni to leto nekaj zanimivo.
2000EUR x 10 let + 500EUR x 30 let = 40 let delovner dobe, kalkulacija 35 let plače cca 900EUR osnove, realno gledano z razvrednotenjem denarja v dvajsetih letih, je to nekako tako kot da bi dobil 600EUR, če računamo, da je inflacija 4%, pa še toliko manj. Hm, kaj že

nevone, zanimiva teza, ampak ne zdrži relanosti.

Tvoja pa zdrži? Daj nam jo zaupaj.

Ludje že sedaj cca 15+ let delajo na minimalcu, hm država celo podpira delo na minimalcu, hmm.

Minimalca so povečal. Kaj še hočeš. 12.000 eurov na mesec za šivanje obleke? Kar odpri firmo, pa daj takšne plače.

prej realno 2020. A ni to leto nekaj zanimivo.

Je zelo zanimivo. A do takrat bo treba še kaj postoriti, samo ne bo padlo z neba.

2000EUR x 10 let + 500EUR x 30 let = 40 let delovne dobe, kalkulacija 35 let plače cca 900EUR osnove, realno gledano z razvrednotenjem denarja v dvajsetih letih, je to nekako tako kot da bi dobil 600EUR, če računamo, da je inflacija 4%, pa še toliko manj. Hm, kaj že

Denar samo nekam zbirat je pač tvegano. Če bo kdo kaj naredil s tistim denarjem, potem se bo vrednost ohranila, samo zbirat evre pa ni dovolj.

o+ nevone

Nebivedu se strinjam

Ampak, nemoreš samo ukinit davke pa rečt "Znajte se". Čeprav, to bi vrjetno bilo še najboljše (samo zakaj je šla amerika nazaj na "obvezno zdravstvo"??). Bi mogoče ljudje bolj znali z denarjam delat?

Ne, ne davkov ne ukinit, samo prispevke za socialo in zdravstvo zmanjšat na minimum, pa redno pregledovat stanje tistih, ki so na socialni. Kaj bo nekomu socialna, če dila z drogo, krade, vlamlja in se vozi v novem avtu, delat pa noče. Tak je za v zapor ne pa da še podporo dobiva. Zdravstveno zavarovanje pa sklenit z zavarovalnico.

Ko bi bila socialna podpora res samo za tiste, ki jo nujno potrebujejo nebi bilo problema, da pa lopove podpiramo je pa to slabo. Pa ne zdej rečt, da se povsod pač kak tak najde, pri nas jih je vsaj 40% takih, ki se jim ne ljubi delat, pa imajo možnost, ampak je lažje ležat doma in od socialne živet.

Imam kolega, ki ima 6 otrok, pa ne gre delat in živi od socialne. Zakaj ne? Ker če cigani lahko doma ležijo, bo pa tudi on. In tega se drži že mnogo let. Ne bo šel v službo, dokler bodo cigani tudi samo ležali in pobirali podporo. Pa ni edini, jih je malo morje takih.

Ja ampak tukaj je ubistvu stvar mentalitete človeka. Jest se tudi kot študent nisem hotel prijaviti na socialno ko sem bil eno leto brez statusa, kao vsi so rekl da pač pokasiraš 200 eur in to je to. Meni se je zdelo pa to brezveze, ker sem se lahko preživljal z občasnim delom in plačilom na roke. Ni sicer najbolj clean varjanta ampak še zmeri bolje.

Človek prehitro pade v brezno, pač ne bom šel na morje, ne bom šel na smučanje, nebom si nikol privoščil fancy večerje, gnil bom doma na kavču pa moril vse okol sebe. Tukaj bi morali tudi mi kot družba začeti zaničevati take ljudi. Ne pa da mu rečemo bogi 6 otrok ma pa brez službe je revček, dejmo mu še kak bonus. Sej otrok res ni težko naštepat.

Tody je izjavil:

Sej otrok res ni težko naštepat.
Še več, zelo zabavno je. ;)

nevone , zadeva ti bom poenostavil. Danes je cca 70% ali celo 60% plače realna vrednost pokojnine. V roku 10 let, bo ta vrednost pod 50%. To je druga metoda kalkulacije pokojnine, pa realno ne odstopa.

Sicer ne vem, kje bo kdo imel še kos zemlje, primerne za predelovano poljščin, itd...

In dejstvo je vedeti, da je potrebno končati zgodbe o minimalnih, in socialnem miru, saj to koristi samo Sindikatom, ki so plačani dejansko od deleža zaposlenih ljudi, torej od vsakega zaposlene. Profilirajo tudi vodstvo, saj za nič dobijo dobro plačo. Seveda tudi politiki, ki imajo volilno telo, ki ploska kako so dobri, in seveda imajo človeku dostojne plače, torej tudi pokojnine.

Kdo najbolj naJ. Ej tisti ki to vzdržujemo, torej tudi pozneje ko bodo ti ljudje v pokojnini, saj tudi takrat ne bodo sposobni preživeti. Torej prisiliti te ljudi in podjetnike, da začnejo delati, se učiti, in imeti cilj da bo preživel sam, ne pa tako kot danes, ko je vsakemu zagotovljeno,da bo lahko preživel. To so kratkoročne rešitve, ki ne rešujejo problema , ampak so dejansko samo obliž.
Dejansko zaradi takega načina dela, postajamo nekonkurenčni, in dejansko do leta 2050, ni predvidena rast delovnih mest, kar pa je velik problem. Ki pa se ga tako levi kot desni ne morejo lotiti, ker nimajo znanja, da bi kaj takega rešili, saj nimajo primerne edukacije.
««
19 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814107958 (92143) imagodei
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

16626528 (22339) noraguta
»

Pahorizmi (strani: 1 2 )

8814658 (13001) Brane2

Več podobnih tem