Forum » Loža » Odštevanje do padca trenutne vlade
Odštevanje do padca trenutne vlade

oldguy ::
"oldguy, nasilno prerazporejanje denarja k svojim preko nenormalno visokih davkov lahko izvajajo samo komunisti in nihče drug. Dokler bo katerakoli vlada pri nas to izvajala, jo bom tako označeval. Pa če bo sam Rode ali pa Bajuk njen predsednik."
Ja, glej, saj ti ne preprečujem. Ampak to je tako zlorabljana označba, da v mojih očeh danes bolj diskvalificira tistega, ki jo izreče, kot pa onega, na katerega se nanaša. Kot sem že enkrat napisal tule, pri nas je vsaka vlada leva, kadar ni treba, in desna, kadar prav tako ni treba. Only my humble opinion...
Ja, glej, saj ti ne preprečujem. Ampak to je tako zlorabljana označba, da v mojih očeh danes bolj diskvalificira tistega, ki jo izreče, kot pa onega, na katerega se nanaša. Kot sem že enkrat napisal tule, pri nas je vsaka vlada leva, kadar ni treba, in desna, kadar prav tako ni treba. Only my humble opinion...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

jype ::
CrniE> nasilno prerazporejanje denarja k svojim preko nenormalno visokih davkov lahko izvajajo samo komunisti in nihče drug.
Ker če bi bil Janša na oblasti, bi pa ziher rajš pustil zdravnike, učitelje in sodnike pol leta brez plač in upokojence brez pokojnin, kot pa da ubogemu delovnemu ljudstvu "vse pokradel", ane.
Ker če bi bil Janša na oblasti, bi pa ziher rajš pustil zdravnike, učitelje in sodnike pol leta brez plač in upokojence brez pokojnin, kot pa da ubogemu delovnemu ljudstvu "vse pokradel", ane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Utk ::
Če bi zdravniki, učitelji in sodniki imeli še eno leto takšne plače kot zdaj, bi vseeno nekako preživeli. Če se jim plače zvišajo, pa marsikatera firma enostavno ne bo preživela. In potem jim bo treba plače znižat še bolj.
Če še kdo ne verjame, da imamo komunistično vlado, si naj prebere to.

Phil ::
Kaj pa je drugega za pričakovati od Križaniča? Pač ponovno en tako butast predlog, da niti ne veš če je mišljen resno.
Važno da so spektakularno arentirali Boškota in Bavčarja, prava poslastica za ovce. Na žalost pa to slabega stanja gospodarstva ne bo prav nič izboljšalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phil ()

PaX_MaN ::
Važno da so spektakularno arentirali Boškota in Bavčarja, prava poslastica za medije.
fixed

borchi ::
> Kaj pa je drugega za pričakovati od Križaniča? Pač ponovno en tako butast predlog, da niti ne veš če je mišljen resno.
hi, hi... pred parimi meseci je vlada baje načrtno uničevala petrol. sedaj je prave komuniste strah, da mu bo pamagala...
> Če bi zdravniki, učitelji in sodniki imeli še eno leto takšne plače kot zdaj, bi vseeno nekako preživeli. Če se jim plače zvišajo, pa marsikatera firma enostavno ne bo preživela.
jebiga. mogoče ne bi smeli zaupat vodenje ministrstva za javno upravo najbolj sposobnemu človeku v sloveniji? MAJOR cock-up je tale virant bil, zdej se vidi...
hi, hi... pred parimi meseci je vlada baje načrtno uničevala petrol. sedaj je prave komuniste strah, da mu bo pamagala...
> Če bi zdravniki, učitelji in sodniki imeli še eno leto takšne plače kot zdaj, bi vseeno nekako preživeli. Če se jim plače zvišajo, pa marsikatera firma enostavno ne bo preživela.
jebiga. mogoče ne bi smeli zaupat vodenje ministrstva za javno upravo najbolj sposobnemu človeku v sloveniji? MAJOR cock-up je tale virant bil, zdej se vidi...
l'jga

Važno da so spektakularno arentirali Boškota in Bavčarja, prava poslastica za medije.
fixed
Ista stvar, saj cilj medijev je čimvečja gledanost ...
Kdo je trdil da vlada načrtno uničuje Petrol? Jaz?

> Ne repliciraj na moje poste z namenom trollanja.
kakšno trollanje?!
sicer pa, če se prav spomnim je tebe takrat skrbelo, da se borchi nekaj usaja o praktično nezmanjšani porabi dizla in bencina, ko so drugi govorili o 40% manjši prodaji petrola. podatki, ki jih zbira statistični urad (zadnji podatki so za maj), o drastičnem upadu še vedno ne vedo NIČ. pa me mej za trolla še naprej...
kar sem pa resnično hotel povedat. smešno je, da je nekatere skrbelo, da bo zaradi višje cene, ki so jih povzročile višje trošarine, petrolu padla prodaja na nulo. par mesecev kasneje jih skrbi, koliko nas bo petrol olupil z višjo maržo. če bi bila to tako nenormalna marža, itak ne bodo prodali več niti litra nafte, ane? čudi me tudi kako je šlo skozi povišanje marže pod janšo kar dvakrat. sicer je res, da je janša največi še živeči komunist, ampak vseeno, watchman-i bi morali prižgati rdečo luč (glede na to, da naj bi bil to tipični komunistični prijem. kaj bi šele rekli na to, da bi si vsak prodajalec sam smel naviti maržo v nebo, ccc...)...
btw, gre za 1 cent.
(čeprav sem verjetno prepozn, večina je že v borovljah)
kakšno trollanje?!
sicer pa, če se prav spomnim je tebe takrat skrbelo, da se borchi nekaj usaja o praktično nezmanjšani porabi dizla in bencina, ko so drugi govorili o 40% manjši prodaji petrola. podatki, ki jih zbira statistični urad (zadnji podatki so za maj), o drastičnem upadu še vedno ne vedo NIČ. pa me mej za trolla še naprej...
kar sem pa resnično hotel povedat. smešno je, da je nekatere skrbelo, da bo zaradi višje cene, ki so jih povzročile višje trošarine, petrolu padla prodaja na nulo. par mesecev kasneje jih skrbi, koliko nas bo petrol olupil z višjo maržo. če bi bila to tako nenormalna marža, itak ne bodo prodali več niti litra nafte, ane? čudi me tudi kako je šlo skozi povišanje marže pod janšo kar dvakrat. sicer je res, da je janša največi še živeči komunist, ampak vseeno, watchman-i bi morali prižgati rdečo luč (glede na to, da naj bi bil to tipični komunistični prijem. kaj bi šele rekli na to, da bi si vsak prodajalec sam smel naviti maržo v nebo, ccc...)...
btw, gre za 1 cent.
l'jga

djordjevic ::
Izjava dneva.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Kako je pa to enako?
Če je nekaj poslastica za medije, je isto poslastica tudi za mase, saj cilj medijev je čimvečja gledanost. Bo šlo zdaj?
kakšno trollanje?!
Podtikaš neke tuje (ali modificirane moje) izjave in pričakuješ, da jih bom potem celo branil. Recimo:
smešno je, da je nekatere skrbelo, da bo zaradi višje cene, ki so jih povzročile višje trošarine, petrolu padla prodaja na nulo
Kdo je to rekel? Da bo prodaja padla na nulo? BTW o tem koliko se je prodalo bomo debatirali ko bo na voljo celoletno poročilo in ga primerjali z lanskim.
Jaz pravim da je svinjarija zvišanje marže, ko za to ni pametnega razloga (nična inflacija oz. celo deflacija) in je to izvedeno za sanacijo slabih kapitalskih naložb podjetja.

> BTW o tem koliko se je prodalo bomo debatirali ko bo na voljo celoletno poročilo in ga primerjali z lanskim.
4% ni 40%. aja, sej vem, ti še vedno čakaš, da bo petrol zadela v drugem polletju totalna katastrofa, da bo na letnem nivoju prodane 40% manj nafte... well, it ain't gonna happen. pa če si še tako želiš tega...
> Jaz pravim da je svinjarija zvišanje marže, ko za to ni pametnega razloga (nična inflacija oz. celo deflacija) in je to izvedeno za sanacijo slabih kapitalskih naložb podjetja.
kaki pa so pametni razlogi za povišanje marž? a to mate v kakem priročniku za mlade komuniste napisane?
zakaj bi kakšno podjetje sploh moralo imeti razlog za zvišanje marže?! če hočjo, naj majo 1000% procentne marže. tako kot pri kruhu.
btw, sej to veš, da gre za maržo, ki se uporablja pri izračunu cen? če se OMV tako določi, lahko še vedno prodaja bencin s staro maržo. in bomo vsi kupovali pri OMV, petrol pa naj lepo propade, če si to zasluži. sicer pa je kryžanowski povedal, da je optimalno vodil podjetje. praktično je imel cev na čelu in je moral neumno kupovat delnice...
Skupina Petrol je v prvem polletju leta 2009 prodala 1,1 mio ton proizvodov iz nafte, kar je 4 % manj kot v prvem polletju leta 2008 in 3 % več kot je bilo planirano.
4% ni 40%. aja, sej vem, ti še vedno čakaš, da bo petrol zadela v drugem polletju totalna katastrofa, da bo na letnem nivoju prodane 40% manj nafte... well, it ain't gonna happen. pa če si še tako želiš tega...
> Jaz pravim da je svinjarija zvišanje marže, ko za to ni pametnega razloga (nična inflacija oz. celo deflacija) in je to izvedeno za sanacijo slabih kapitalskih naložb podjetja.
kaki pa so pametni razlogi za povišanje marž? a to mate v kakem priročniku za mlade komuniste napisane?
zakaj bi kakšno podjetje sploh moralo imeti razlog za zvišanje marže?! če hočjo, naj majo 1000% procentne marže. tako kot pri kruhu.
btw, sej to veš, da gre za maržo, ki se uporablja pri izračunu cen? če se OMV tako določi, lahko še vedno prodaja bencin s staro maržo. in bomo vsi kupovali pri OMV, petrol pa naj lepo propade, če si to zasluži. sicer pa je kryžanowski povedal, da je optimalno vodil podjetje. praktično je imel cev na čelu in je moral neumno kupovat delnice...
l'jga

da bo na letnem nivoju prodane 40% manj nafte
Kdaj sem rekel da bo prodane 40% manj nafte? Edino kar sem hotel v tisti temi je link na to trditev, ki jo je podal nekdo drug.
kaki pa so pametni razlogi za povišanje marž?
Dokler jih predpisuje država (česar ne zagovarjam), je edino pravilno da se usklajujejo z letno stopnjo inflacije.

> Dokler jih predpisuje država (česar ne zagovarjam), je edino pravilno da se usklajujejo z letno stopnjo inflacije.
torej, strinjaš se, da je bolje, če bi popolnoma prosto oblikovali marže, ne strinjaš pa se z ukrepom, ki vodi k bolj prostemu oblikovanju marže?
(lost me there...)
torej, strinjaš se, da je bolje, če bi popolnoma prosto oblikovali marže, ne strinjaš pa se z ukrepom, ki vodi k bolj prostemu oblikovanju marže?
(lost me there...)
l'jga

torej, strinjaš se, da je bolje, če bi popolnoma prosto oblikovali marže
Ja pod pogojem da država hkrati omogoči tudi nek normalen trg in konkurenco na njem (kot recimo v Avstriji), ne pa da dvig maksimalne marže takoj polno izkoristita dva največja ponudnika.

> Ja pod pogojem da država hkrati omogoči tudi nek normalen trg in konkurenco na njem (kot recimo v Avstriji), ne pa da dvig maksimalne marže takoj polno izkoristita dva največja ponudnika.
zdej te pa še manj zastopim. prave konkurence pri nas ni, ker smo imeli desetletja PRENIZKE maksimalno dovoljene cene. ti bi pa še ta bedn poskus zatrl. eh, ja...
(sej pravim, ko ljudje (po možnosti desničarji) šimfajo levo vlado, da je premal leva, pravi komunizem ni več daleč...)
zdej te pa še manj zastopim. prave konkurence pri nas ni, ker smo imeli desetletja PRENIZKE maksimalno dovoljene cene. ti bi pa še ta bedn poskus zatrl. eh, ja...
(sej pravim, ko ljudje (po možnosti desničarji) šimfajo levo vlado, da je premal leva, pravi komunizem ni več daleč...)
l'jga

Wox ::
Ne bo šlo. Prevec je borchijev.

upam, da res.
glej, sej mogoče ne gre za komuniste s partijsko knjižico. lahko da gre samo za komuniste, ki so po navodilu vrhovnega vodje frakcije vedno striktno proti legacy komunistom. bolj kot uradni komunisti lezejo na sredino/desno, bolj janševi komunisti lezejo v levo. kontra jim je edini kompas...
glej, sej mogoče ne gre za komuniste s partijsko knjižico. lahko da gre samo za komuniste, ki so po navodilu vrhovnega vodje frakcije vedno striktno proti legacy komunistom. bolj kot uradni komunisti lezejo na sredino/desno, bolj janševi komunisti lezejo v levo. kontra jim je edini kompas...
l'jga

sarkič v SDjev PR. ona pička pa v vladnega? 
bring it on! retorika na nimitz nivoju!!!

bring it on! retorika na nimitz nivoju!!!
l'jga

Sc0ut ::
Podjetja pa še kar naprej propadajo...
Vlada pa...ji je vseeno, saj ona jemlje iz "neskončne" malhe.
Vlada pa...ji je vseeno, saj ona jemlje iz "neskončne" malhe.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

prave konkurence pri nas ni, ker smo imeli desetletja PRENIZKE maksimalno dovoljene cene.
Verjamem da je to eden od razlogov. Ampak kaj bo sedaj Križaničeva poteza dosegla? A dejansko misliš da OMW in Petrol ne bosta zvišal cene do maksimuma? Edina poteza, ki bi zdaj lahko vzpostavila konkurenco je kompletna odstranitev maksimalne marže, tako bi ponudniki dejansko začeli tekmovati med sabo. Na kratki rok bi sicer znalo biti grdo ...
edit: ti zares verjameš, da je predlog zvišanja maksimalne marže predlagan z namenom vzpostavljanka konkurence na trgu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phil ()

djordjevic ::
Na kratki rok bi sicer znalo biti grdo ...Ah, kje pa. Pri nas ja tržno gospodarstvo odlično deluje!
*sarc off*
No grave is deep enough to keep us in chains.

mtosev ::
mah kje pa: Valantu, Golobu,... nic ne fali
umira samo narod, oni ne.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

> edit: ti zares verjameš, da je predlog zvišanja maksimalne marže predlagan z namenom vzpostavljanka konkurence na trgu?
ne. ampak, če je to stranski učinek... super!
ko je janša dvigoval maržo, da bi kao lažje oz. bolje prodal petrol rusom, se tudi nisem pritoževal...
ne. ampak, če je to stranski učinek... super!
ko je janša dvigoval maržo, da bi kao lažje oz. bolje prodal petrol rusom, se tudi nisem pritoževal...
l'jga

Men se kr zdi, da bodo zdržal kr do konca mandata.
Ker boljših predlogov žal ne vidim na mizi - vsi jamrajo, nihče pa ni konstruktiven.
Ker boljših predlogov žal ne vidim na mizi - vsi jamrajo, nihče pa ni konstruktiven.

Kdo tvega kake napovede za do konca leta 2009?
Kaj bo z dogovorom s Hrvaško?
nic ne bo: http://24ur.com/novice/svet/bo-hrvaska-...

dbevfat ::
true, SDS po svoji tipični navadi samo avtomatično nasprotuje popolnoma vsemu, kar da koalicija na plano. Ne glede na to, če so predlogi morebiti dobri. Otročje. V bistvu se mi zdi, da opozicija celo slabše opravlja svojo vlogo, kot koalicija.
nvr2fat

luli ::
Da ta vlada ne zna varčevat je videti že spomenikih, ki jih zida nekdanjim herojem. Namesto, da bi postavili spomenik Kaučiču, bi lahko postavili spomenik Kučanu ali pa Jankoviću, za katera bi porabili nekaj kubičnih dm betona manj. No za slednjega to ne velja več, saj se je od kar je župan Lublane zelo "oprasetil".

Alencica ::
Glede na to, da s Hrvati, kot kaže, spet ne bo nobene pogodbe, potem tudi ni materije za referendum (o čemer se je na glas govorilo, da ga bo vlada sama predlagala), sicer pa tudi dvomim, da bi vlada pogojevala mandat z uspešnotjo referenduma.

Alencica> Glede na to, da s Hrvati, kot kaže, spet ne bo nobene pogodbe,
To gre tudi meni jako na jetra, a žal državljani v mednarodnih zadevah razpolagamo s še manj vzvodi kot pri notranjepolitičnih.
Seveda si trenutna vlada zasluži ogromno kritike, a edini, ki bi jo lahko nasledili, so se že izkazali za volkove v ovčjih preoblekah.
Alo, liberalci, a ste zaspal?
To gre tudi meni jako na jetra, a žal državljani v mednarodnih zadevah razpolagamo s še manj vzvodi kot pri notranjepolitičnih.
Seveda si trenutna vlada zasluži ogromno kritike, a edini, ki bi jo lahko nasledili, so se že izkazali za volkove v ovčjih preoblekah.
Alo, liberalci, a ste zaspal?

Gregor P ::
In kdo naj bi bili ti skrivnostni liberalci v Sloveniji?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mr.B ::
Doba, le katera stranka naj bi bila liberales ?
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Tody ::
Bull shit, hrvaška že zdaj nima meje s Italijo, sicer pa a nimajo oni ene dolge obale ki ubistvu meji na Italijo na drugi strani? Al so to zadnje čase kej spremenil ? Sam za drek mešat so dobri.

Azrael ::
Retorično vprašanje:
Ste resno pričakovali, da bo do nekega dokončnega sporazuma med RS in RH o meji, prišlo?
Ob dejstvu, da za obe državi najbolj odgovarja stanje tako kot je. Vsa ostala šarada je za farbat folk.
Ste resno pričakovali, da bo do nekega dokončnega sporazuma med RS in RH o meji, prišlo?
Ob dejstvu, da za obe državi najbolj odgovarja stanje tako kot je. Vsa ostala šarada je za farbat folk.
Nekoč je bil Slo-tech.

jaz 99% da ne, ker bi bilo prelahko. in ce bi resno mislili bi to ze pred leti resili.

mojsterleo ::
Bull shit, hrvaška že zdaj nima meje s Italijo, sicer pa a nimajo oni ene dolge obale ki ubistvu meji na Italijo na drugi strani? Al so to zadnje čase kej spremenil ? Sam za drek mešat so dobri.hrvati imajo lahko mejo z italijo samo pri nas preko trzaskega zaliva. na jugu je namrec teritorialno morje prekratko, da bi lahko prislo do stika. poleg tega, ce bi tak stik dejansko obstajal, bi bil boj slovenije za izhod na odprto morje nesmiseln. hrvaski zerp oziroma erc pa ni teritorialno morje.
Retorično vprašanje:do sporazuma preprosto mora priti, ker so se hrvati k temu zavezali pred evropsko unijo, hkrati pa je dejstvo tudi, da hrvate brez tega preprosto ne bomo spustil v unijo. malo me skrbi edino tale lizbonska pogodba, kolikor sem nekje bral, po tej pogodbi za vstop clanice v eu sploh ni vec potrebno soglasje vseh clanic.

MadMicka ::
Neverjetno, koliko energije je po nepotrebnem zapravljal Pahor. Enostavno bi Slovenija podala izjavo, da nobeno hrvaško gradivo v zvezi s pristopnimi pogajanji ne prejudicira meje, pa bi bila zadeva urejena. Niti danes ni dejanski problem meja na morju, ko pa bi bili tudi Hrvaška v EU, bi bila meja na morju še toliko manjši problem. Če pa bi in ko bi EU razpadla, bi pa se pa zopet lahko kregali, kje je meja. Ampak dejstvo je, da naše ladjice lahko plujejo gor in dol, pa naj bo meja levo ali desno. Skratka ogromno vika in krika ter nacionalističnega sranja na obeh straneh za prazen nič.
Sicer pa imajo Hrvatje prav. Sej o tem sem že večkrat pisal tu gori, sedaj pa vidim po časopisih, da so se opogumili prvi slovenski strokovnjaki in povedali, da vendarle ni samoumeven stik slovenskega morja z odprtim. Če bi bila točka T (stik slovenskega morja z odprtim) npr. zaradi malce ožjega Jadranskega morja v višini Dubrovnika, kaj bi potem še kdo tukajle gori kričal na ves glas, češ slovensko morje mora segati do Dubrovnika?
Sicer pa imajo Hrvatje prav. Sej o tem sem že večkrat pisal tu gori, sedaj pa vidim po časopisih, da so se opogumili prvi slovenski strokovnjaki in povedali, da vendarle ni samoumeven stik slovenskega morja z odprtim. Če bi bila točka T (stik slovenskega morja z odprtim) npr. zaradi malce ožjega Jadranskega morja v višini Dubrovnika, kaj bi potem še kdo tukajle gori kričal na ves glas, češ slovensko morje mora segati do Dubrovnika?

Huh ? Slovenija je podala tako izjavo saj je zato Hrvaško tudi blokirala pri pristopu v EU. Ko so hrvati obljubil da ne bo teh zadev so sporstili zaporo.
Še zmeri nevem zakaj bi imeli Hrvatje prav? Slovenija ima že skos dostop na odprto morje tudi po vseh zemljevidih jih imamo. In to da hoče hrvaška zapret sloveniji dostop je v večini politično gospodarska fora zaradi pristanišča Koper kjer je veliko prometa in veliko denarja. Če jim uspe lahko koper zapre podjetje in bo Reka glavna (poleg trsta seveda).
Če pa zadeva nikoli nebi bila naša se pač vrjetno bi nekateri vsajal ampak sigurno ne toliko kot se kle.
Še zmeri nevem zakaj bi imeli Hrvatje prav? Slovenija ima že skos dostop na odprto morje tudi po vseh zemljevidih jih imamo. In to da hoče hrvaška zapret sloveniji dostop je v večini politično gospodarska fora zaradi pristanišča Koper kjer je veliko prometa in veliko denarja. Če jim uspe lahko koper zapre podjetje in bo Reka glavna (poleg trsta seveda).
Če pa zadeva nikoli nebi bila naša se pač vrjetno bi nekateri vsajal ampak sigurno ne toliko kot se kle.

MadMicka ::
Tody, čist nič ti ne razumeš. Kolk si pa star?
Izjava o kateri jaz govorim, je klasična diplomatska nota, ki ohranja "status quo" in ne bi bilo potrebna nikakršna blokada Hrvaške.
Slovenija ima že skoz dostop do odprtega morja? Ja in? Tega Hrvaška sploh ne osporava!
In potem se še čudmo, zakaj mora Pahor početi neumnost. Zaradi takega folka, kot je Tody.
Izjava o kateri jaz govorim, je klasična diplomatska nota, ki ohranja "status quo" in ne bi bilo potrebna nikakršna blokada Hrvaške.
Slovenija ima že skoz dostop do odprtega morja? Ja in? Tega Hrvaška sploh ne osporava!
In potem se še čudmo, zakaj mora Pahor početi neumnost. Zaradi takega folka, kot je Tody.

Ziga Dolhar ::
Jah, kolikokrat smo že limal UNCLOS konvencije semle gor?
Ampak ne, to seveda ni dovolj. Igranje na čustva je veliko močnjše. Ladje plujejo v Koper enako, ne glede na to, ali ima Slovenija stik teritorialnih voda z odprtim morjem ali ne.
Ampak ne, to seveda ni dovolj. Igranje na čustva je veliko močnjše. Ladje plujejo v Koper enako, ne glede na to, ali ima Slovenija stik teritorialnih voda z odprtim morjem ali ne.
https://dolhar.si/

Hja sorry res ne študiram politike, ampak če Slovenija zgubi dostop do odprtega morja, potem ladije ne smejo kr tako sem in tja, ker se potem plača še kaka carina vmes, ane ? In zakaj bi ohranjali status quo če se pa more zadeva prej ali slej rešiti?

Azrael ::
Če se zadeva reši by the book po mednarodnem pravu, Slovenija izgubi dostop do mednarodnega morja. Zahvalite se Kardelju in prijateljem.
Zato tako rade vlade RS govorijo o neotipljivem "načelu pravičnosti", karkoli naj bi to že pomenilo.
Ampak vlada, ki bo dejstvo, da RS nima nobene možnosti, do mednarodnih voda, če se igre brez meja z RH končajo, predočila raji, je doomed.
Vlada RH z rešitvijo sicer dobi dokončno mejo z Italijo, vendar neljub problem z zagotavljanjem proste plovbe skozi koridor, ki ga sedaj nadzoruje policija in carina RS, ter morebiten del izgube ozemlja ob Dragonji.
V bistvu z rešitvijo izgubita obe strani. In če so RS sprejeli v EU zaradi nerešene meje, enako lahko velja tudi za RH.
Zato tako rade vlade RS govorijo o neotipljivem "načelu pravičnosti", karkoli naj bi to že pomenilo.
Ampak vlada, ki bo dejstvo, da RS nima nobene možnosti, do mednarodnih voda, če se igre brez meja z RH končajo, predočila raji, je doomed.
Vlada RH z rešitvijo sicer dobi dokončno mejo z Italijo, vendar neljub problem z zagotavljanjem proste plovbe skozi koridor, ki ga sedaj nadzoruje policija in carina RS, ter morebiten del izgube ozemlja ob Dragonji.
V bistvu z rešitvijo izgubita obe strani. In če so RS sprejeli v EU zaradi nerešene meje, enako lahko velja tudi za RH.
Nekoč je bil Slo-tech.

Karaya 52 ::
Ne verjet Zigi Dolharju in MadMicki, ker na vsake toliko časa pišeta svjetsko čudo na temo meje. Pa kolikokrat smo že debatirali o UNCLOS, pa smo vedno prišli do zaključka da vojaška, policijska plovila ne morejo pluti v mednarodne vode če nimamo neposrednega stika, polaganje infrastrukture ni možno, ne more se razglašati con, Hrvaška obalna straža lahko nadzoruje promet namenjen v luko (kot piše Kleinezeitung bi ena sama ladja preusmerjena v drugo luko sprožila počasen propad Luke Koper). Pa vedno ta UNCLOS, ki so ga mimogrede sosedje že ponudili v stilu "dajemo vam pravico do neškodljivega prehoda tako kot Avstriji". Čez mesec bomo morali skozi isto debato ker se nekateri delajo neumne, imajo kratek spomin oz. druge namene. Verjetno slednje.
MadMicka se tudi ponavlja s to točko T v višini Dubrovnika, piše o nepomemnosti mej a carabinierji ga vseeno ne lovijo po naših cestah. Celo priznava da hrvaški pravniki (ki premorejo veliko več državotvornosti kot naši *****) odrekajo Sloveniji stik z mednarodnimi vodami - prvič se javno kaže kaj Hrvate resnično moti.
MadMicka se tudi ponavlja s to točko T v višini Dubrovnika, piše o nepomemnosti mej a carabinierji ga vseeno ne lovijo po naših cestah. Celo priznava da hrvaški pravniki (ki premorejo veliko več državotvornosti kot naši *****) odrekajo Sloveniji stik z mednarodnimi vodami - prvič se javno kaže kaj Hrvate resnično moti.

Azrael> Zahvalite se Kardelju in prijateljem.
Med prijatelje spada tudi Janez Janša, da smo si na jasnem.
Karaya 52> Ne verjet Zigi Dolharju in MadMicki, ker na vsake toliko časa pišeta svjetsko čudo na temo meje.
Svjetsko čudo? Očitno sta pismena, za razliko od mnogih drugih.
Med prijatelje spada tudi Janez Janša, da smo si na jasnem.
Karaya 52> Ne verjet Zigi Dolharju in MadMicki, ker na vsake toliko časa pišeta svjetsko čudo na temo meje.
Svjetsko čudo? Očitno sta pismena, za razliko od mnogih drugih.

jype sej v tem je fora, komu vrjet? Meni kot državljanu, ki ne pozna Unclos konvecnije in ne tiste konvencije o kateri govori Mesić, kaj naj si mislimo o tem, ali pač je tukaj fora da si more človek vzet dva dni in preučit vse zadeve in si ustvarit potem sovjo sliko? Če je tako vrjamem da 95 % slovencev se jim ne da ali pa sploh niso sposobni tega narediti. Ter jemljejo povzetke tega kar rečejo novinarji in ljudje na forumih.
Če Azrael reče da bi po mednarodnem pravu moralo biti morje hrvaško, ma zame glede na to da ni trool in da so njegovi komentarji v večini časa korektni to nekaj teže. Kontra komentarji so seveda dobrodošli.
Tretja opcija, ki jo zaradi zgoraj navedenih zadev upošteva večina pa je da rečeš fuck it bodo že zrihtal če bodo, samo nekako to ni prav kaj ne ?
Če Azrael reče da bi po mednarodnem pravu moralo biti morje hrvaško, ma zame glede na to da ni trool in da so njegovi komentarji v večini časa korektni to nekaj teže. Kontra komentarji so seveda dobrodošli.
Tretja opcija, ki jo zaradi zgoraj navedenih zadev upošteva večina pa je da rečeš fuck it bodo že zrihtal če bodo, samo nekako to ni prav kaj ne ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 114086 (98271) | imagodei |
» | Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 28182 (23993) | noraguta |
» | Pahorizmi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 15638 (13981) | Brane2 |