Forum » Loža » Odštevanje do padca trenutne vlade
Odštevanje do padca trenutne vlade

Mr.B ::
Zavajujoče borchi, dosegla nas je inflacija, samo ne inflacija, ki bi si jo želeli, ampak inflacija trošarin, verjetno tudi davkov, in še kaj.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

djordjevic ::
Hmm, ravno berem v današnji mladini, da smo prvič po dolgem času spet neto prejemnica - 4,5 milijona smo v plusu, ob tem pa se je izjemno povečala učinkovitost črpanja iz evropskih skladov. Eden od neuspehov aktualne vlade, surely?
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic
, v tem trenutku, je nekdo v vezi z Istrabenzom naredil 1 miljadro minusa, to je več kot 10% BDP-ja, kako je že ta plus računica. Da nebi govorili o stečaju, sedaj govorimo o prisilni poravnavi
Istrabenza. Sliši se drugače, no ampak ko bo prisilna poravnava končana, cca eno leto, bo gosodarstvo zaživelo, takrat bomo pa govorili o stečaju Istrabenza, no sej je samo minus račun stečajnega upravitelja. Kaj misliš, kaj bi se zgodilo z vlado, če bi odobrila stečaj
.

Mah, po pravici povedano te kolobocije z Istrabenzom niti ne razumem več. Poleg tega pa nisem ekonomist. Povem samo, da se da najt tud kakšen plus te vlade, če ga človek le želi videti.

borchi ::
> v tem trenutku, je nekdo v vezi z Istrabenzom naredil 1 miljadro minusa, to je več kot 10% BDP-ja, kako je že ta plus računica
nam zaupaš kako si to zračunal?
> Kaj misliš, kaj bi se zgodilo z vlado, če bi odobrila stečaj
in kako lahko vlada odobri ali ne odobri stečaj?
nam zaupaš kako si to zračunal?
> Kaj misliš, kaj bi se zgodilo z vlado, če bi odobrila stečaj
in kako lahko vlada odobri ali ne odobri stečaj?
l'jga

Dolg do bank je ena miljarda. Malo sem falil, pa nebi smel BDP uporabiti, ampak napisati cca 9 miljad €.
Odobri oziroma neodobri, je relativni pojem, če govorimo o državnih bankah, oziroma upnikih.
Odobri oziroma neodobri, je relativni pojem, če govorimo o državnih bankah, oziroma upnikih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()

> Dolg do bank je ena miljarda.
se pravi vsak kredit, ki ga da banka, je "minus"... no ja, ne bom reku, da sem presenečen nad tvojo neumnostjo. to, da ne ločiš med proračunom in BDPjem je še najmanj...
> Odobri oziroma neodobri, je relativni pojem, če govorimo o državnih bankah, oziroma upnikih.
relativno NIČ ne veš o tem kdo odobri prisilno poravnavo ali stečaj, kdo kaj predlaga, kdaj so izpolnjeni pogoji za prisilno poravnavo ali stečaj... right?
right!
se pravi vsak kredit, ki ga da banka, je "minus"... no ja, ne bom reku, da sem presenečen nad tvojo neumnostjo. to, da ne ločiš med proračunom in BDPjem je še najmanj...
> Odobri oziroma neodobri, je relativni pojem, če govorimo o državnih bankah, oziroma upnikih.
relativno NIČ ne veš o tem kdo odobri prisilno poravnavo ali stečaj, kdo kaj predlaga, kdaj so izpolnjeni pogoji za prisilno poravnavo ali stečaj... right?
right!
l'jga

Borchi, Istrabenz je pridelal 1 miljaro minusa, ne šetejm dokapitalizacij, ker ne spremljam zadeve. Voden je in je bil s strani oseb ki so in so-bile del stran, ki jih danes imenujemo vladni trojček. To da sedaj govorimo ali je to minus ali ne, če so upnice državna banke, potem je to problematično, saj banka nikoli noče manipulirati s "fizičnimi" objekti, ampak samo z denarjem v ta ki in drugačni obliki. Če smatraš, da se niso usedli skupaj ter predebatirali kako in kaj napprej, so o tem debatirali že od spomladi, tako da so se dogovarjali zgolj v stvareh, ki me dejansko ne zanimajo. To da ima sedaj oziroma bo imela sedaj državna banka v rokah fizično dobrino, in to ne matraš kot minus je nepomembno. Kar je pomembno je to, da je 1 miljada puf v luftu, v katerih žepih in investicijah se je to ***, pa ni zdravo govoriti na javnih forumih. Nekako tako kot če primerjamo ceno izdelave 1 km Slovenske avtoceste, z 1 km nemške avtoceste, da zraven še ne omenimo, da sta še dva pasova, pa ne pri nas.
Zgodovina sprememb…

Malajlo ::
Nima Escada svoje firme v prekmurju? In nima ta firma velike potrebe po dobrih, kvalificiranih šiviljah, pa jih ne more dobit? Zadnji čas, da se konča ta kalvarija Mure.
Za Escado lahko povem, da so imeli celo halo s stroji "na čakanju", ker niso dobili delavcev. Če so pa morali na hitro kakšen posel narediti, so uvažali delavke iz Madžarske. Halo?
Delavke iz Mure so pa šle (ako su lagali mene, i ja lažem vas) na čakanje, pobirale socialo, vmes poskušale imeti posel na svoje, kar seveda ne gre, tako pa so si na koncu delavci sami v lastno skledo pljuvali.
S tem da plače šivilj v Escadi niso bile ravno na dnu.
To, da se pa čez vlado pljuva, ker nočejo dati 5mio EUR, je pa popolno SDSovsko nabijanje v prazno. Vizjak je včeraj blebetal, da so naredili vse, ampak da je pa Muro zdaj kriza zje|ala in da je zdaj na potezi vlada. A dej? Kriza je po njihovem prišla šele oktobra, prej ni bilo niti najmanjšega strahu.

Azrael ::
Tole s kreditnim odpustkom je velik kretenizem.
Pomagati v razumni meri, ali vsaj ne nagajati, če je firma, v kateri si delal, zaradi vodstva šla po gobe in tega nisi kriv -> OK.
Pomagati reševati z državnim denarjem nekega zapufanca -> močno narobe. Dobil je $$$, robo itd, ampak očitno je ta denar obračal slabo. Problem za zapufanca in problem za tistega, ki je bil tako nor ali pohlepen, da je denar zaupal.
Zakaj bi reševal nekoga, ki živi na preveliki nogi?
Situacija postaja praktično identična kot ob razpadu Juge. Ena velika divja privatizacija, kjer se bo nekaj primerkov močno okoristila s skupnim premoženjem, večina pa bo imela manj kot prej.
Takrat so to stanje imenovali izguba ex. YU trga, danes pa "recesija".
Uvod je že. Benz je v AT tako kot takrat močno cenejši, kot pri nas.
Še Šifrerja rabimo, da bo pel tisto o 20 (mogoče posodobljeno v 2 ali pa 400) milijonski zbor bo pel...
Pomagati v razumni meri, ali vsaj ne nagajati, če je firma, v kateri si delal, zaradi vodstva šla po gobe in tega nisi kriv -> OK.
Pomagati reševati z državnim denarjem nekega zapufanca -> močno narobe. Dobil je $$$, robo itd, ampak očitno je ta denar obračal slabo. Problem za zapufanca in problem za tistega, ki je bil tako nor ali pohlepen, da je denar zaupal.
Zakaj bi reševal nekoga, ki živi na preveliki nogi?
Situacija postaja praktično identična kot ob razpadu Juge. Ena velika divja privatizacija, kjer se bo nekaj primerkov močno okoristila s skupnim premoženjem, večina pa bo imela manj kot prej.
Takrat so to stanje imenovali izguba ex. YU trga, danes pa "recesija".
Uvod je že. Benz je v AT tako kot takrat močno cenejši, kot pri nas.
Še Šifrerja rabimo, da bo pel tisto o 20 (mogoče posodobljeno v 2 ali pa 400) milijonski zbor bo pel...
Nekoč je bil Slo-tech.

Problem je v tem, da banka v nobenem primeru noče biti lastnik neprimičnine, še sploh pa ne v času, ko je neprimičninski trg praktično mrtev. Prvič se ne bo mogla losati stanovanj, drugič, pa je vrednost le teh manjša kot je vrednost kredita. Enako ne bo mogla od nekoga ki nima nič sterjati karkoli. Doseglo se je to, da so ovce srečne, ker jim bo država pomagala, torej procenti pripadnosti, bodo rasli, drugo pa je to, da se bankam ne bo potrebno ukvarjati primer s stanovanji, ki jih tako in tako ne bodo mogli prodati, a ker bo država dala denar ovcam bodo ovce lahko plačevale obroke, ko bo konec krize, bodo banke na +, ovce pa, se naj znajdejo.

Problem plača aka zajamčenih in nadomestila na zavodu je to, da so obremenitve države na plačo enormne. Torej nižjega nadomestila ne moreš dati, ker potem med drugim ne veš ča lahko sploh preživiš, enkao se bo povečal enormni pritisk na ostale socialne vzvode države, tako da je to nesmiselno. Zajamčenih plač pa tudi ne moreš več nižati, saj so stroški prevoza delavca tako visoki, da je smešno, ko nekdo da velik procentualni del plače za prevoz.... Če bi bile plače višje, pa obremenitev na plače normalne, potem nebi bilo interesa, da greš na zavod. Tako pa je danes bolje da imaš tri+ otroke, pa živiš od socialne, kot pa da delaš, ali pa si odvisen od zavoda. Kašne so dolgoročne posledice, pa ne vem, verjetno nikakor ne pozitivne. No se pa govori o pokojninski reformi...
Zgodovina sprememb…

presenecenje bo, ce banle v istrabenzu ne bodo 100% poplacane.
Mr.B bo pa o miljardi, ki jo je stari jansev kolega nekam spravil, fantaziral se dolgo casa...
Mr.B bo pa o miljardi, ki jo je stari jansev kolega nekam spravil, fantaziral se dolgo casa...
l'jga

Čigav kolega je, je nepomembno, pomembno je kateri stranki je ta kolega pripadal. Kako se imajo radi za zaprtimi vrati, je pa druga zgodba.

jype ::
kmetek> Borchi: zakaj tako ščitiš in zagovarjaš tajkune & vlado?
Ker skupaj zagotavljajo pogoje, v katerih se bo v povprečju vsem dvignil standard življenja.
Tajkun je vsak, ki je v industriji uspešno konkuriral in si pridobil tržni delež, iz katerega črpa bogastvo. Nič implicitno nepoštenega ni v tem, da je nekdo tajkun.
Trenutna vlada dela bolje, kot je delala prejšnja. To se vidi tudi po rezultatih, samo ene je zdaj strah, ker če je "brezbožna levica" pri nas sposobnejša od "desnice"...
Ker skupaj zagotavljajo pogoje, v katerih se bo v povprečju vsem dvignil standard življenja.
Tajkun je vsak, ki je v industriji uspešno konkuriral in si pridobil tržni delež, iz katerega črpa bogastvo. Nič implicitno nepoštenega ni v tem, da je nekdo tajkun.
Trenutna vlada dela bolje, kot je delala prejšnja. To se vidi tudi po rezultatih, samo ene je zdaj strah, ker če je "brezbožna levica" pri nas sposobnejša od "desnice"...

mtosev ::
a Bosko Srot si ga je na legalen nacin pridobil? verjetno da ne. pa tudi Bavcarja imamo. prihaja iz iste stranke kot Kresalka. ok je pred casom parimi meseci izstopil iz LDSa. ampak mislim da razumete.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

mtosev> a Bosko Srot si ga je na legalen nacin pridobil?
A si ga je Bill Gates? Črka J? Milka Planinc?
"Verjetno da ne."
A si ga je Bill Gates? Črka J? Milka Planinc?
"Verjetno da ne."

Briljantina vlade je to, da bo dala denar ovcam za plačilo obrokov kreditov, primer stanovanjskih, zato da rešuje banke, sej veste NLB naj bi v kratkem dala ven obveznice, hm. Banke. Realno je to da je nepremičninski trg pri nas v razsulu, pa če nebi prijazni gospod, kupil od kolegov stanovanja v Ljubljani, bi bilo še huje. Banka v da ko bi dobila množico stanovanj za eno sosesko ve, da je cena večina stanovanj, za katere je dala kredite, manj vredna kot takrat, z izjemo 4+ sobnih stanovanj, ki jih zaradi cen ne gradijo več. Dejansko bi banka zaradi množice stanovanj, dobila bo morda 80% tržne vrednosti, in to zelo optimistično, če se najde kupce za stanovanja. Kdo v celi zgodbi najbolj na srka. Ravno tista ovca, ki bo plačevala najprej banki, ter nato še državi obroke. Bank-e, tega ne bodo čutile, država bo dobil denar nazaj od ovc, ker bodo obroke morale plačati, namesto da bi rekli bankam, sedaj če ste bile pogoltne, pa potrpite še kakšno leto, potem pa plačujemo obroke naprej, to bi lahko država lepo uredila. No ampak ovce bodo lepo ploskale, ko se rešuje banke, ki dejansko ne potrebujejo reševanja, sami bodo pa plačevali n obrokov + m obrokov ki jih je dala država.
Kaj je še največji smeh, ki ga boste kmalu doživeli v povezavi s Šrotom in Mercator ter Pivovarno. Ponudbe za odkup so oddale ravno tista podjetja, ki so od Šrota prvotno hotela kupiti deleže, in država bo morala dati več, kot ta podjetja nudijo, drugače bomo davkoplačevalci plačevali razne tožbe iz mednarodnih sodišč, ki so jih razni varuhi ekonomske politike zaželeli zaščititi naše interese.
Bodimo realni da Petrol daje ven papirje, da se financira, kot da cena nafte ni ugodna. To da bo dala NLB ven papirje, da se financira, pomeni nekaj zelo čudnega, taka banka pa brez denarja ? Nekaj konkretno šepa. No mogoče, bodo pa pokrivali del grešitev iz preteklosti, oseb v trojčku. No bivši finančni minister, je samo eno banko zajebal, sej veste katero NKBM, ko ni dovolil prve dokapitalizacije banke, kolikor je bilo vloženo, no drugo dokapitalizacijo pa poznamo. No pri nas, pa z državnim denarjem, torej vašim dokapitalizirajo pol državno banko, saj je v privatnih rokah, nikakor majhen del NLB-ja.
No uspešnost vlade : Današnja uspešnost dedovanja istospolnih parov. Res me zanima deset uspešnih zadev, za katere bi se bilo potrebno opoziciji bati…
Kaj je še največji smeh, ki ga boste kmalu doživeli v povezavi s Šrotom in Mercator ter Pivovarno. Ponudbe za odkup so oddale ravno tista podjetja, ki so od Šrota prvotno hotela kupiti deleže, in država bo morala dati več, kot ta podjetja nudijo, drugače bomo davkoplačevalci plačevali razne tožbe iz mednarodnih sodišč, ki so jih razni varuhi ekonomske politike zaželeli zaščititi naše interese.
Bodimo realni da Petrol daje ven papirje, da se financira, kot da cena nafte ni ugodna. To da bo dala NLB ven papirje, da se financira, pomeni nekaj zelo čudnega, taka banka pa brez denarja ? Nekaj konkretno šepa. No mogoče, bodo pa pokrivali del grešitev iz preteklosti, oseb v trojčku. No bivši finančni minister, je samo eno banko zajebal, sej veste katero NKBM, ko ni dovolil prve dokapitalizacije banke, kolikor je bilo vloženo, no drugo dokapitalizacijo pa poznamo. No pri nas, pa z državnim denarjem, torej vašim dokapitalizirajo pol državno banko, saj je v privatnih rokah, nikakor majhen del NLB-ja.
No uspešnost vlade : Današnja uspešnost dedovanja istospolnih parov. Res me zanima deset uspešnih zadev, za katere bi se bilo potrebno opoziciji bati…

kmetek ::
jype: misli, da je tebe razum že davno zapustil.
Raje berem komentarje od Mr.B, ki so bolj realni kot tvoji. Tale vlada je worst v 18 letih, upam, da se bo jeseni narod "zbudil".
Raje berem komentarje od Mr.B, ki so bolj realni kot tvoji. Tale vlada je worst v 18 letih, upam, da se bo jeseni narod "zbudil".

Ko se bo "narod", ki ne razume relacije večje - manjše, dejansko "zbudil", bom verjetno prisiljen oditi. Moje premoženje bodo nacionalizirali, jaz bom pa lahko vesel, če bom odnesel v boljši jutri svojo glavo, ane?

jype: misli, da je tebe razum že davno zapustil.
Jaz sem poskusil razbrati, kar je Mr.B napisal, pa mi ni uspelo. Če je pa kaos bolj realen kot jypeovo pisanje, potem pa naj ti bo.
@Kmetek, tale vlada je manjše zlo, kot bi bil JJ še enkrat. Lansko leto sem že gledal za službami v Avstraliji, Kanadi. Za ziher, če bi desnica še enkrat zmagala

luli ::
Lansko leto sem že gledal za službami v Avstraliji, Kanadi.
Ki pa so ti zaradi lastne nesposobnosti nedosegljive. Sedaj ko pa Pahor zaposluje v JU pa imaš priložnost ne.
Teh zgodb sem že dolgo sit. Na moč so podobne tistim, ki pravijo, da zdaj pa redno tankajo v tujini. Sicer za se za razliko od prej v Šentilju ne ustavim več kadar potujem v Švico ali Nemčijo, vendar da bi pa redno tankal v Avstriji? Mislim, da je moj čas dragocenejši od teh 2€.
Tudi jaz redno spremljam trg dela v tujini. Včeraj sem celo na SLO1 gledal oddajo o Slovencu, ki je odpotoval v Avstralijo. Če se bom enkrat odločil za pot to ne bo zaradi flancača Pahorja ampak zaradi mene.
Sicer pa kolikor zgleda, boš v kratkem odpotoval za vedno.
Ki pa so ti zaradi lastne nesposobnosti nedosegljive. Sedaj ko pa Pahor zaposluje v JU pa imaš priložnost ne.
Teh zgodb sem že dolgo sit. Na moč so podobne tistim, ki pravijo, da zdaj pa redno tankajo v tujini. Sicer za se za razliko od prej v Šentilju ne ustavim več kadar potujem v Švico ali Nemčijo, vendar da bi pa redno tankal v Avstriji? Mislim, da je moj čas dragocenejši od teh 2€.
Tudi jaz redno spremljam trg dela v tujini. Včeraj sem celo na SLO1 gledal oddajo o Slovencu, ki je odpotoval v Avstralijo. Če se bom enkrat odločil za pot to ne bo zaradi flancača Pahorja ampak zaradi mene.

Fantje, če bi hotel obrazložiti vse, bi potreboval napisati cca celo stran na forumu. Prvič se mi ne da, drugič pa sem politik, in si pustim stavri odprte za razlago in debato.
Tako samoimenovani LEVI (trojček), šele začenja dalati, na zakonih za omilitev krize. Glede na negativno stanje pa se danes končno pričakuje znižanje goriva. Lahko bi kaj rekel še na socialo in delavce, toda gre se za psihološki efekt iz starih časov, nič ne moremo , to velja za delavce.
Kar se tiče tankanja v tujini, bom dodal zgolj eno subjektivno mnenje. Mašina je tišja, kar je velik pokazatelj da sem tankal nekaj kar se smatra kvalitetnejše, drugače je narejenih več kilometrov, kot ponavadi na relaciji, no samo po tujini peljem z manj težko nogo.
Tako samoimenovani LEVI (trojček), šele začenja dalati, na zakonih za omilitev krize. Glede na negativno stanje pa se danes končno pričakuje znižanje goriva. Lahko bi kaj rekel še na socialo in delavce, toda gre se za psihološki efekt iz starih časov, nič ne moremo , to velja za delavce.
Kar se tiče tankanja v tujini, bom dodal zgolj eno subjektivno mnenje. Mašina je tišja, kar je velik pokazatelj da sem tankal nekaj kar se smatra kvalitetnejše, drugače je narejenih več kilometrov, kot ponavadi na relaciji, no samo po tujini peljem z manj težko nogo.

no samo po tujini peljem z manj težko nogo.Hja, tam je omejitve pač treba spoštovat, ane.

Tempomeatje zanimiva zadeva. Namesto 140kmh nastavim 120kmh, ker pač ne poznam ceste. Zato sem pod opcijo napisal da imam manj težko nogo, ker avtomtično pomeni manjšo porabo.

No, to je že malo boljše. :) Opažam namreč, da se v tujini tudi avtomobili z našimi tablicami v prometu vedejo več kot kulturno, česar za marsikaterega pri nas ne bi mogel reči.

Lansko leto sem že gledal za službami v Avstraliji, Kanadi.
@luli: heh... Fant, s takimi osebnimi si raje vtakni svoj nick v rit. O mojih sposobnostih pač ne moreš soditi, ker me ne poznaš. Če si me pa v isti koš vrgel, kjer že čepiš, ti pa ne morem zameriti.
Argentine (in Argentincev) nisem hotel imeti v Slovniiji. Na srečo mi ni bilo treba iz države. Med in mleko se ne cedita čez lužo, pa če še tako lepo na SLO1 govorijo. Čimprej pojdi pogledat in se javi, kako je.

Res, če Pahor ne bi bil taka cura, bi s prstom kazal na napake prejšnje vlade, tako se pa v svojem "konsezualizmu" izgublja.
Mr.B, septembra 2008 je JJ rekel, da krize v SLO ni in da nas niti ne bo zadela, čeprav so vsi ekonomisti že dolgo prej govorili drugače. In vlada je tudi delala tako, kot da krize ni in ne bo. Takoj novembra pa opozarjanje vladi, da smo v krizi... Dej, dej... To je kalimerovstvo. Pahor (in ostali) so vajenci proti prejšnjim v skrivanju glave v pesek.
Žal mi je samo to, da SDS ni dobila še enega mandata. Pravzaprav bi morala dobiti večino na volitvah, da vlade ne bi mogel sestaviti, pa bi imeli ponovne volitve, vmes bi (prejšnja vlada kot tehnična) padli v krizo (ki je v naše kraje prišla šele novembra...). Potem bi končno poniknili s scene. Tako se pa v (njim zelo domači) vlogi opozicije počutijo kot riba v vodi. Vrh vsega jim je pa zdaj sploh lahko s polno ritjo srat.

Malajlo, v paralament so takrat dali celi svežen ukrepov, ki pa jih levi trojček ni sprejel. Še zgodaj spomladi so rekli da nas bo kriza obšla, ker mi pač nismo odvisni od avto industrije, no prvo streznitev, so začeli kazati šele prejšnji teden. Dejansko pa če nebi imeli dflacije, oziroma, lahko je tudi nebi imeli, če bi ovce bile zadovoljnje z recimo 2€/l za bencin. Bodimo realni, še vedno razpravljajo kako in kaj. Dejansko do jeseni ne bo sprejeto nič. Kaj so delali do julija 2009 ? No vsi enaki vsi enakopravni, a le nekateri.
Kot sem tudi rekel, kdo pa jim je rekel da prevzamejo oblast, točno so vedeli v kaj se spuščajo.
No primer kaj so delali : Pred slabim mesecem in še malo nazaj je bil zunaj tehnološki razpis. Del razpisa ki prinaša 10 tok, je ta , da se združiš v konzorci, z strokovno(tehnično) ustanovo iz tuine. Le od njih zahtevaš da dajo ves podatke o plači, a v stroške jih ne smeš dati. Ti kaj diši...
Kot sem tudi rekel, kdo pa jim je rekel da prevzamejo oblast, točno so vedeli v kaj se spuščajo.
No primer kaj so delali : Pred slabim mesecem in še malo nazaj je bil zunaj tehnološki razpis. Del razpisa ki prinaša 10 tok, je ta , da se združiš v konzorci, z strokovno(tehnično) ustanovo iz tuine. Le od njih zahtevaš da dajo ves podatke o plači, a v stroške jih ne smeš dati. Ti kaj diši...

Vsi enaki vsi enakopravni :
KAko je že to pri slovenskih Kranjcih.
KAko je že to pri slovenskih Kranjcih.

Malajlo, sicer 24 kur, ravno ni neki posebej spodoben medij, ampak le naslov pove vse : http://24ur.com/novice/slovenija/vlada-... .Brati med vrsticami je zelo zanimivo.
Ali pa bencin je šel dol. PS: samo trošarine smo pa konkretno dvignili. PAhor pomagaj vladi, da se sod nafte ne podraži, ker potem bomo res imeli 2€/l bencina.
Ali pa bencin je šel dol. PS: samo trošarine smo pa konkretno dvignili. PAhor pomagaj vladi, da se sod nafte ne podraži, ker potem bomo res imeli 2€/l bencina.

oldguy ::
Malajlo, v paralament so takrat dali celi svežen ukrepov, ki pa jih levi trojček ni sprejel.
Oni sveženj desni niti sami ne bi sprejeli, če bi bili na oblasti. Kdor ga je vsaj malo preletel, je hitro ugotovil, da je eno navadno metanje peska v oči. Zapufal bi državo za naslednjih XX let in podprl propadle veje gospodarstva. Ne pravim, da mi je zato kaj bolj všeč dosedanja (ne)aktivnost vlade, a oni "sveženj" je služil predvsem PRu ne pa reševanju krize.

Lepo, svežnji Trojčka, so pripeljali milsim da do že tretjega rebalansa proračuna.

oldguy ::
Lepo, svežnji Trojčka, so pripeljali milsim da do že tretjega rebalansa proračuna.
E, jebiga, nesposobni so, nimam pripomb na to. A govorit, da so pa desni kaj manj, heh.
Do sedaj niso pokazali, prav res ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

No povej nekaj uspešnih ukrepov , ki jih je trojček kakorkoli vpeljal ali implementiral. Polnenje prorčuna s trošarinami, je samo indikator, da država rabi dnar, da pa hkrati da petrol ven obveznice, ker je brez kot se reče cash floww je pa že absurdo. Mogoče pa je zgodba celotne poante ta da se razbije Petrol na distributerja ter črpalke. Potem je vse kot se reče posli kot ponavadi, še sploh če vemo da je Istrabenz v prislilni poravnavi, če razumete seveda namig dneva....

> Potem je vse kot se reče posli kot ponavadi, še sploh če vemo da je Istrabenz v prislilni poravnavi, če razumete seveda namig dneva....
mogoče petrolu ne bi bilo treba izdajat obveznic, če ne bi razmetal parkrat več denarja, kot ga je sedaj zbral z obveznicami, za nakup velikega kupa istrabenzovih delnic...
(Mr.B namiga ne bo razumel še 100 let, drugi pa to vedo že od nekdaj)
mogoče petrolu ne bi bilo treba izdajat obveznic, če ne bi razmetal parkrat več denarja, kot ga je sedaj zbral z obveznicami, za nakup velikega kupa istrabenzovih delnic...
(Mr.B namiga ne bo razumel še 100 let, drugi pa to vedo že od nekdaj)
l'jga

Ma sej veš, navadni ljudje nimamo pojma. Sicer a misliš da je Križanovski imel toliko pooblastil, da je zgubil igor kjer se prepirata dva tretji dobiček ima.
Ne skrbi, kako prav pride Istrabenz, joj glejte Propad istrabenza je krivo da moramo rzdeliti Petrol na dva dela. Joj joj joj...
Ne skrbi, kako prav pride Istrabenz, joj glejte Propad istrabenza je krivo da moramo rzdeliti Petrol na dva dela. Joj joj joj...

Kot sem rekel, imam rajši cincanje in mencanje, kot da bi se nadaljevala prejšnja 4 leta še naslednja 4 leta.
Ja, svežnji ukrepov, ki jih je opozicija predlagala, je metanje peska v oči. Kot je npr. čisti absurd kritiziranje dviga plač sodnikom, če je pa vse to že Virant začel. Menda se ja ne podrejo dogovori samo zato, ker so bile vmes volitve? Ali pač. Vseeno pa dvomim, da bi preklicali uskladitev plač, če bi prišli na oblast.
Kaj je z vinjetami in napovedamin štrajkom prevoznikov? Je ta vlada kriva, da so bile uvedene vinjete prepoceni? Ali jih pustimo na isti ceni in damo DARSu še kako milijardo? Ki jo bomo vzeli od davkov.
Če ste taki pametnjakoviči tukaj, potem skok do JJa in rešite SLO, kaj SLO, cel svet!
Priznam, sem na levo nagnjen, Maga nisem mogel brati, Mladino z veseljem, Delo sem prenehal leta 2005, Dnevnik še mogoče prelistam. JJa zaradi njegove kompanije (pravzaprav so vsi v glavem samo ritolizniki; JJ je še najpametnejši med njimi) ne maram od 1994, za ostale mi je načeloma popolnoma vseeno.
Kar dela vlada zdaj, je skoraj največ, kar lahko. Država je zapufana, davkov ne moreš dvigniti, ker se ti bo zgodila ulica, trošarine so prva fronta. Zakaj pa država nima nič našparanega, pa trenutna vlada ne more nič narediti. Časovnega stroja ni, razen če Protokol zalaufamo in takoj resetiramo.
Ja, svežnji ukrepov, ki jih je opozicija predlagala, je metanje peska v oči. Kot je npr. čisti absurd kritiziranje dviga plač sodnikom, če je pa vse to že Virant začel. Menda se ja ne podrejo dogovori samo zato, ker so bile vmes volitve? Ali pač. Vseeno pa dvomim, da bi preklicali uskladitev plač, če bi prišli na oblast.
Kaj je z vinjetami in napovedamin štrajkom prevoznikov? Je ta vlada kriva, da so bile uvedene vinjete prepoceni? Ali jih pustimo na isti ceni in damo DARSu še kako milijardo? Ki jo bomo vzeli od davkov.
Če ste taki pametnjakoviči tukaj, potem skok do JJa in rešite SLO, kaj SLO, cel svet!
Priznam, sem na levo nagnjen, Maga nisem mogel brati, Mladino z veseljem, Delo sem prenehal leta 2005, Dnevnik še mogoče prelistam. JJa zaradi njegove kompanije (pravzaprav so vsi v glavem samo ritolizniki; JJ je še najpametnejši med njimi) ne maram od 1994, za ostale mi je načeloma popolnoma vseeno.
Kar dela vlada zdaj, je skoraj največ, kar lahko. Država je zapufana, davkov ne moreš dvigniti, ker se ti bo zgodila ulica, trošarine so prva fronta. Zakaj pa država nima nič našparanega, pa trenutna vlada ne more nič narediti. Časovnega stroja ni, razen če Protokol zalaufamo in takoj resetiramo.

Ja, pa rebalansi proračuna. Kdo je izsilil končni račun, da je izkrivljeno prikazan plus namesto minusa? Trojček?
Če številke kažejo nekaj, dejstva so pa drugo, potem najbrž ne moreš npr. preknjižiti minusa na rezervacije ali kaj jaz vem kam. Čarovnije se nehajo pri visokih cifrah.
Meni še vedno ni jasno, kako so nekateri tako zapriseženi na desno, da ne vidijo in slišijo čisto nič. Vsaj za večino levih je jasno, da je bolj kritična do vsega, desni so pa res ovce. Sorry, ampak res ne najdem drugega izraza. Kakorkoli se pogovarjam z drugače mislečimi, zaradi pomanjkanja argumentov pridemo do izbrisanih. Pa še tam se zatakne pri državljanstvu in stalnem bivališču. Oboje kar hoče biti isto. Najbolj zabavno je pa branje kakšnih komentarjev na 24ur.com. Tam bi morali objavljati vsaj starost piscev
Če številke kažejo nekaj, dejstva so pa drugo, potem najbrž ne moreš npr. preknjižiti minusa na rezervacije ali kaj jaz vem kam. Čarovnije se nehajo pri visokih cifrah.
Meni še vedno ni jasno, kako so nekateri tako zapriseženi na desno, da ne vidijo in slišijo čisto nič. Vsaj za večino levih je jasno, da je bolj kritična do vsega, desni so pa res ovce. Sorry, ampak res ne najdem drugega izraza. Kakorkoli se pogovarjam z drugače mislečimi, zaradi pomanjkanja argumentov pridemo do izbrisanih. Pa še tam se zatakne pri državljanstvu in stalnem bivališču. Oboje kar hoče biti isto. Najbolj zabavno je pa branje kakšnih komentarjev na 24ur.com. Tam bi morali objavljati vsaj starost piscev

kmetek ::
Danes gledal sejo državnega zbora, pa kaj tale vlada dela sploh? Naj dajo že zaupnico ali kak referendum na hitro.
Malajlo: še en stečajni upravitelj bo dobil baje 416.000€.....tok dobi nekdo v 40 letih delovne dobe.
Malajlo: še en stečajni upravitelj bo dobil baje 416.000€.....tok dobi nekdo v 40 letih delovne dobe.

Pustimo ob strani dejstvo, da pač ne moreš primerjati plače delavca in vodilnega kadra v podjetjih. Za (v sedanjih časih) nesramno visoke nagrade stečajnih upraviteljev (ki so bile do mandata prejšnje vlade omejene na maksimalno 55.000 evrov, mimogrede) se lepo zahvali bivšemu državnemu sekretarju na ministrstvu za pravosodje (pred nastopom funkcije je bil 7 let stečajni upravitelj, po prenehanju funkcije pa je menda ponovno zaprosil za dovoljenje za opravljanje te 'nehvaležne' naloge). On je ukinil zgornjo mejo. Naslednji teden začne veljati uredba, ki sicer omejuje najvišjo možno nagrado na 80 tisočakov, kar je sicer več kot prej, ampak vseeno bistveno manj. Je pa zanimivo poročanje o znesku, ki ga stečajni upravitelj Vidma dobi - odrekel se je delu nagrade (sodišče mu je dosodilo dobrih 800 tisočakov, vzel jih bo 415 in še nekaj). Od kdaj je polovica samo del? Zame bi bil del, tako čez palec, ene 65 tisočakov. Lahko bi poimenovali stvari, kakršne so, pa če nam še tako gredo v nos.

USS Liberty ::
To vlado podpirajo samo še mentalni pacienti in mazohisti!
Ti ni vlada, to je boratov cirkus...
Ti ni vlada, to je boratov cirkus...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

Djordjevic, verjetno se bo pokazalo da prihaja naval stečajev, pa bi bilo hecno, da bi stečajni upravitelji imeli terjatev več kot država z delavci in še ptički.
Omejetev managerjev, in vodilnih delavcev po čemurkoli je oslarija. Zakaj misliš da je o nagradi Kramarja vse potihnilo. Morda zato, ker so "Trojčkovi" nadzorniki, imeli višje plače, torej tudi višje nagrade. Kramar pa je rekel, da hoče delati v dobro banke, če pa na koncu, nekdo iz ozadja hoče politično kadrovati, fantje res ne vidim moralnega problema, da si dam na koncu izplačati nagrado.
Kje si pa videl, da skoraj pol privatna banka (NLB), je dokapitalizirana, in dobi finančno dokapitalizacijo, s strani države, istočasno pa se državni delež ne poveča.
No ker pa so nadzorniki državni, oziroma politično korektni, pa ne moremo dati zraven klavzule da odgovarjajo z lastnim premoženjem. Saj so na položaju zaradi zaslug, in ne znanja.
Vse lepo fura dokler je denar, takart znanje ni pomembno, ko pa denarja ni, je pa treba znanje uporabiti, samo. Nekdo ki si je mesečno 10k+€ prišparal, od osamosvojitve, nebo imel problema še naslednjih deset let brez prilivov živeti. Nekdo z minimalcem, pa zelo težko do naslednjega meseca.
PS : Ima kdo še tretji vzrok razen Istrabenz, za stanje v Petrolu.
Omejetev managerjev, in vodilnih delavcev po čemurkoli je oslarija. Zakaj misliš da je o nagradi Kramarja vse potihnilo. Morda zato, ker so "Trojčkovi" nadzorniki, imeli višje plače, torej tudi višje nagrade. Kramar pa je rekel, da hoče delati v dobro banke, če pa na koncu, nekdo iz ozadja hoče politično kadrovati, fantje res ne vidim moralnega problema, da si dam na koncu izplačati nagrado.
Kje si pa videl, da skoraj pol privatna banka (NLB), je dokapitalizirana, in dobi finančno dokapitalizacijo, s strani države, istočasno pa se državni delež ne poveča.
No ker pa so nadzorniki državni, oziroma politično korektni, pa ne moremo dati zraven klavzule da odgovarjajo z lastnim premoženjem. Saj so na položaju zaradi zaslug, in ne znanja.
Vse lepo fura dokler je denar, takart znanje ni pomembno, ko pa denarja ni, je pa treba znanje uporabiti, samo. Nekdo ki si je mesečno 10k+€ prišparal, od osamosvojitve, nebo imel problema še naslednjih deset let brez prilivov živeti. Nekdo z minimalcem, pa zelo težko do naslednjega meseca.
PS : Ima kdo še tretji vzrok razen Istrabenz, za stanje v Petrolu.
Zgodovina sprememb…

So bili Belgijci v upravi (ki so menda dobili še več) tudi trojčkovi?

In, čudi me da proti njim niso uvedli tožb... Bi lahko še kakšen drek začel smerdeti...

USS Liberty ::
Ta vlada je res en podn...
Tistemu policistu, ki je v Dobovi preprečil napad z ročnimi bombami, so dali sramotnih 400 evrov nagrade... Pa to ni res... ta vladajoča banda se norce dela iz poštenega človeka... Če bi bil jaz namesto tega policista, bi jih vse poslal v p.m. in ne bi vezel tega denarja, pa naj si Kresalka kupi nove čevlje za ta denar...
Tistemu policistu, ki je v Dobovi preprečil napad z ročnimi bombami, so dali sramotnih 400 evrov nagrade... Pa to ni res... ta vladajoča banda se norce dela iz poštenega človeka... Če bi bil jaz namesto tega policista, bi jih vse poslal v p.m. in ne bi vezel tega denarja, pa naj si Kresalka kupi nove čevlje za ta denar...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

Ane. Policistu 400 EUR, stečajnikom pa 400.000. Itak je pa vlada kriva za vse. Tudi za pokvarjen kajmak v štacuni...

bluefish ::
Če bi bil jaz namesto tega policista, bi jih vse poslal v p.m. in ne bi vezel tega denarja, pa naj si Kresalka kupi nove čevlje za ta denar...Čisto informativno, s koliko bi bil pa ti zadovoljen?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 114669 (98854) | imagodei |
» | Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 28310 (24121) | noraguta |
» | Pahorizmi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 15733 (14076) | Brane2 |