» »

Odštevanje do padca trenutne vlade

Odštevanje do padca trenutne vlade

««
28 / 40
»»

Tody ::

Jest kot upnik nebi NIKOLI podpisal... Nategnil so jih kolikor so dolgi in široki. Pa nej reče kdo da ne.

Karaya 52 ::

Lahovnik odstopil, pomoje je ta svinjarija zadnja kaplja čez rob, vemo da je nasprotoval pomoči gradbincem. Če leti še z ministerskega mesta, vlada zgubi najbolj ozemeljenega ministra.

Vajenc ::

V novici piše, da bo Lahovnik verjetno ustanovil novo desnosredinsko stranko ... Ni kaj, fant ima dober občutek za čas ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Aston_11 ::

S čim se bo nova stranka ukvarjala? Sama s sabo, kot vse doslej? S čim - ko bo (je) država na kolenih in jo le še krč drži gor?

Mr.B ::

Poslušal sem tole Hidino pravljico po radiu. Zadeva je bila slišati nekako tako, mi moji delničarji smo se odločili za dokapitalizacijo. Upniki bodo dali nekaj čez 10 milEUR, država malo manj kot 2 milEUR, ma pa 3 milEUR. S tem da je po radiu bilo rečeno da država ne bo dala nič. Ne vem kaj so porekli upniki. Torej je to krnekaj ?

Zakaj pa se nepremičnine držijo tako visoko, je pa osnova, ki se jo zavedajo tudi banke. Namreč mnogi krediti so bili povezani z zavarovanjem hipotek. Mnoge nepremičnine v hipotekah, so zgubile na vrednosti, in še padajo. Gradi pa se tudi kaj ne več. Če padejo cene nepremičnin, imajo banke osnove za zavarovanje 0. Torej potegne za sabo vse ki so v lastnem gnoju do vratu, v dreku. Sicer pa glede na gospodarske kazalce, da ne omenim nižanja v javnem sektorju, počasi začelo tudi nepremičninski trg iz oblakov potegniti na realna gospodarska tla.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

Mr.B: itak so skoz same mučke, folku se jebe, kaj se dela z njegovim davkoplačevalskim denarjem. Izredno premalo kritično so ljudje. V tujini bi bil že davno kaos.

Evo o uspešnih poslovnežih. Jankovićeva Electa prodala Mercatorjeve delnice : http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...
Morda pa moja namigovanja, o stanju Merkatorja , le niso tako iz trte zvita. Prej sem mislil, da Janković, dejansko hoče kupiti Merkatorjeve delnice.

Okapi ::

Skratka, če bi kupil, bi ti nekaj napletel, in ko je prodal, si tudi nekaj napletel. Če bi ne naredil nič, bi napletel nekaj tretjega.

O.

OChack ::

Nekdo je že enkrat rekel, pa mislim da je to ravno profesor na gradbenem faxu, da gradbinci ne bodo propadli ker banke nebi tega dovolile, krog je namreč tak da država naredi projekt, ki ga delajo gradbinci, obenem tej vzamejo kredit in s tem banka služi.
No verjetno nisem povedal/razložil najbol logično, ampak tako nekako je, da eden brez drugega ne morejo, tako se tudi lažje pere denar
Int€l inside, IDIOT Outside

Hja, državne banke ne bodo pahnile domačih fevdalcev v stečaj, tuje bi če bi se stvar splačala. Unicredit pod vodstvom Arharja je takšno "nešportno" potezo že potegnila in požela plaz političnih kritik. Jankovičev so pač polna usta, primer Stožice kaže da so navadni bleferji ki za svoje delovanje potrebujejo nekoga pri koritu, tokrat je to atek. Me res zanima kako so zavarovani krediti Electe, da se ne bo na koncu izkazalo da z menicami kot smo to doživeli pri Ultri. Če mislijo servise politične elite dokapitalizirati z davkoplačevalskih denarjem pričakujem da razkrijejo nekatere pogodbe.

Utk ::

OChack, a to ti mora profesor povedat?:)

mtosev ::

KRIZA V VLADI
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik naj bi po neuradnih informacijah nepreklicno odstopil. Že sinoči naj bi odstopno izjavo poslal premierju Pahorju, poročajo Finance.

24ur.com front page
----
niso dolgo rabili da so prisli do nove in se vecje krize:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

upam še KREBSOVA.....pa naj so že POFUKANE PREDČASNE VOLITVE!!!!!!!

Lahovnik nepreklicno odstopil s položaja ministra

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Vajenc ::

Lahovnik očitno ni za politiko, če se bo obnašal kot užaljen otrok. Razen, če je to izgovor za prestop v drugo opcijo ali ustanovitev nove stranke. V vsakem primeru bedn izgovor za odstop.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

24ur.si : Uradno: Lahovnik odstopil s položaja, WTF, a ste prebrali kaj piše v tekstu. LAhhovnik samo izraža svojo moč... In seveda ni odstopil...
delo.si : Lahovnik odstopil s položaja ministra : Te hočejo biti tako senzacionalni, še bolj od 24ur.si. Niti ne omenjajo ničesar o odstopu. Torej naslov, nima veze z vsebino.
dnevnik.si : Lahovnik je Pahorju v sredo zvečer ponudil nepreklicni odstop s položaja ministra za gospodarstvo. WTF ponudil nepreklicni odstop ?

Jebemtiš, ovi srbski mediji, neka se malo nuče Slovenščine..

V glavnem, Lahovnik danes seveda še ni odstopil.

Gospodarski minister Matej Lahovnik je ponoči premieru Borutu Pahorju poslal nepreklicno odstopno izjavo z ministrskega mesta.

Vir: Finance

Zanimiva razprava v Odmevih. Čas bi bil, da kavbojce pri koritu odplakne na smetišče politične zgodovine. To kar delata Golobič in Jankovič je bolj značilnost afriških kot evropskih držav ampak dokler sta "prave barve" je vse ok. Zdaj se bodo vrstili užaljeni napadi na Lahovnika.

Bananovec ::

kmetek je izjavil:

upam še KREBSOVA.....pa naj so že POFUKANE PREDČASNE VOLITVE!!!!!!!

Lahovnik nepreklicno odstopil s položaja ministra

TE pof. pred. vol. se napovedujejo že pol leta, tako da je že pravi čas za predčasne volitve.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Gregor P ::

Rad bi le dodal, da mi ne zdi ravno odgovorno ravnanje, da minister za gospodarstvo odstopi ravno v času gospodarske krize, torej takrat, ko se ga najbolj rabi; še posebej, če je Ultra edini izgovor. :(:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

naj se Krebsova odide in se bo v manj kot 2 letih zamenjalo vec ministrov kot v celem mandatu Janse.
me zanima koga bo zdaj naso Pahor za novega gospodarskega miistra.pocasi bo zacelo kantidatov za ministre zmanjkovati>:D

T-h-o-r ::

a ta golobič je še sploh normalen?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

USS Liberty ::

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Ajooo, tako od vzadaj so vam ga tutnuli : http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

http://www.delo.si/clanek/113509

Kot so danes sporočili iz ljubljanske Bonitetne hiše I, ki je partnerska družba D&B, v Sloveniji padajo tako izvoz kot uvoz, pa tudi poraba v gospodinjstvih in poslovne investicije. Edino rast je zaznati v porabi države, ugotavlja D&B v tokratnem poročilu...

Joj kako narobe svet.

Predlagam novo anketo, za koliko procentov, bo do jeseni padel BDP, in kolikšna bo inflacija, tu ne mislim deflacija. Ampak inflacija. Ker pri nas je vedno narobe svet...

V Sloveniji res tako mislimo, ali ta spet nekaj solira? Se ne spomnem, da bi kdo kaj takega že povedal.

Ja , samo kot sem nekje bral je turška kospodarska rast, takoj za Kitajsko. Bom našel.

Potem pa jebeš Turčijo, vzemimo Kitajsko :)

PaX_MaN ::

No in kaj to pomaga, je Turk sam presodil nekaj, ali je še kdo drug? Sicer je pa to iz leta 2004...

Aja, celih 53 procentov na SIOL-ovi anketi, to je potem res čisto druga stvar. Se opravičujem, da sem kdaj podvomil v ata Turka. Ampak po tej logiki lahko zdaj samo čakamo, da vlada odstopi, ker jo po anketah podpira samo okoli 35 procentov.

Res je, tole je slab vzorec. Ampak pol so tle še Pahor(nekje na sredini), Žbogar, prejšnji Odbor za zunanjo politiko DZ, Janša, Rupel, Zver, Kacin, Krajnc, Thaler, tajkuni, eee, poslovneži, pa verjetno še Jelinčič, glede na to, da je član 'Skupina prijateljstva s Turčijo'.
Dva prvaka največjih političnih strank, najboljšejši zunanji minister, ograbek evroposlancev, par nenepomembnih skupin/odborov, gospodarski subjekti, pa čak i Jelinčič. A je kej bolš reprezentativno?

djordjevic ::

Utk je izjavil:

lahko zdaj samo čakamo, da vlada odstopi, ker jo po anketah podpira samo okoli 35 procentov.

Nemška tudi. Angie ima namreč še malenkost nižjo podporo po zadnjem merjenju javnega mnenja. Jaz pa sem mislil, da smo samo Slovenci nezadovoljni s svojo vlado ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pahor napoveduje znižanje proračunskega primanjkljaja
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...
Vlada je namreč včeraj razpravljala o spremembah proračunov za prihodnji dve leti in ob tem, kot je povedal Pahor, upoštevala tako imenovano fiskalno načelo, da odhodki ne smejo presegati prihodkov. Poraba proračuna za 2011 bo tako omejena na 10,03 milijarde evrov, za 2012 pa na 10,178 milijarde evrov. Premier sicer pričakuje večje prihodke v proračun, predvsem z davkom na dobiček pravnih oseb, po drugi strani pa bo, pravi, treba omejiti javno porabo pri plačah, socialnih transferjih in pokojninah. Vprašanje, ali torej to pomeni tudi zamrznitev pokojnin in socialnih transferjev, je Pahor "potrdil z molkom". Je pa dodal, da je omejitev odhodkov na teh področjih odvisna tudi od dialoga s socialnimi partnerji.

Nočem omeniti, da smo leta 2009 pobrali cca 30% od davkov, pa so nam govorila kako dobro nam gre. Letos, pa enostavno, ne moremo več imeti megle pred očmi. V Sloveniji lani 7,8-odstoten padec BDP : http://www.delo.si/clanek/100431, pa nam je šlo DOBRO :D

Poletje v znamenju recesije in upočasnjevanja gospodarske aktivnosti
http://www.delo.si/clanek/113509
Kot so danes sporočili iz ljubljanske Bonitetne hiše I, ki je partnerska družba D&B, v Sloveniji padajo tako izvoz kot uvoz, pa tudi poraba v gospodinjstvih in poslovne investicije. Edino rast je zaznati v porabi države, ugotavlja D&B"".

Potem inflacija, ki ni posledica rasti gopodarstva....Kar dejansko kontradiktira o rasti gopodarstva, in flaskule političnega medija, kako bodo pobrali več davka, od poslovnih subjektov, ko pa edino kar ne raste je BDP, in v dveh letih bodo kar za cca 4% znižali negativni BDP. Nočem niti omeniti, da bo proračun za naslednje leto večji za sveč kot 1 miljardi EUR, letos pa so ga že pokurili, saj smo doživeli oziroma doživljamo svoj prvi rebalans.

Slovenski proizvod se znižuje :http://www.delo.si/clanek/112797
Ko inflacijo podpihujejo vladni ukrepi : http://www.delo.si/clanek/113155
Trošarine in komunalne storitve višajo inflacijo : http://www.delo.si/clanek/113460
Ker sem morda nerazumljiv, pa me nekateri smatrajo, da nimam pojma o ekonomiji bom dokumentiral spodnji članek
Pahor: V prihodnjih letih sorazmerno skromna, a vzdržna rast : http://www.delo.si/clanek/113680
Pahor je povedal, da so ministri danes sprejeli nekaj odločitev, ki še niso dokončne, a so temelj za naprej. Poraba proračuna za 2011 bo tako omejena na 10,030 milijarde evrov, za 2012 pa na 10,178 milijarde evrov.

Torej koliko je bilo lansko leta minusa, koliko je bil proračun leta 2008. Pa smo lansko leto dosegli 2 miljardi minusa v proračunu. Naslednje leto pa bo proračun večji, pa čeprav vsi gospodarski indikatorji kažejo, da bo gospodarska rast zmerna(Uporabim kar Pahorjevo terminologijo), pa še vedno manjša za najmanj zgoraj omenjenih 7.8%, brez sploh upoštevanja letošnje fenomenalne rasti BDP-ja. Po mojem bi moral biti čudež, morali bi ratati Turčija ali pa druga Kitajska, da zmanjšamo samo BDP za slabe 4%, brez upoštevanja, obstoječih minusa iz lanskega leta, da ne omenim javni dolg, ki se ga kar izogibajo omenjati, itd

Za dobrojutro. A lahko potegnemo kakšne vzporednice : http://24ur.com/novice/svet/ko-hrvat-do...

Nov uspeh sindikatov : http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/... Čestitamo vam. Ni kej

ROFL

Šrota bo reševalo skrivnostno podjetje

A ni lepo, naš davkoplačevalski EUR so se lepo oprali. Sedaj prihajajo nazaj v domovinco, sveži in lepo dišeči.

NAROD: ZBUDI SE?

nasa vlada se dokoncno poslavlja. Karl pa je faca brez primere. celo vlado drzi v sahu in nihce mu nic ne more:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

djordjevic ::

Za vlado ne bom žaloval, če pade, Karl, z njim pa njegova stranka pa so en tak ogromen mlinski kamen, ki nam bo v bodoče še kako pil živce. Je lepo zadnjič napisal eden v delu: naj se gredo upokojenci lepo v vrtce deci zahvaljevat, da jim bodo plačevali zapitek.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

http://www.delo.si/clanek/129022

Desus je že tako skoraj prehitel SD, tako da boš moral zelo računati na njih.>:D
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Kahel gleda ankete in si je izračunal, da se Desusu splačajo predčasne volitve. Mogoče se jim celo res, ampak je takšno ravnanje z njegove strani po eni strani podlo, po drugi pa kratkovidno, ker sem skoraj prepričan, da bi desna koalicija + Desus situacijo samo še poslabšala.

O.

vladajo nam upokojenci

hura za našo svetlo prihodnost

Okapi je izjavil:

Kahel gleda ankete in si je izračunal, da se Desusu splačajo predčasne volitve. Mogoče se jim celo res, ampak je takšno ravnanje z njegove strani po eni strani podlo, po drugi pa kratkovidno, ker sem skoraj prepričan, da bi desna koalicija + Desus situacijo samo še poslabšala.

O.

mene nihce ne more prepricati, da je lahko se slabse. zdaj je najslabsa mozna situacija kar je lahko. ce pade vlada mi na TVju ne bo potrebno gledati jackasse ala Golobic in podobne

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Ja, potem boš lahko občudoval modrijane, kot so Jerovšek, Tanko, Pukšič, Grims, Gorenak ... Saj po svoje bi bilo dobro, da bi se ljudje spomnili, zakaj pred 2 leti niso še enkrat izvolili desnih. Samo draga lekcija bo to, se bojim.

O.

Poldi112 ::

mtosev je izjavil:

nasa vlada se dokoncno poslavlja. Karl pa je faca brez primere. celo vlado drzi v sahu in nihce mu nic ne more:D

Ne vem če so predvidevanja nekoga, ki odšteva že več kot leto in pol, relevantne. In kaj misliš, da Janše ne bo zajebaval, če le ta zmaga? :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Tisti, ki lahko naj spizdi v tujino, kako Švico ipd.

Okapi> Mogoče se jim celo res, ampak je takšno ravnanje z njegove strani po eni strani podlo, po drugi pa kratkovidno

Za Slovenijo ali...

Sicer je pa zanimivo spremljati Golobiča, ko se začne politik govoriti o ekologiji in državnih izdatkih za znanost in razvoj, to načeloma pomeni da je z njim bolj ali manj konec. Golobič že govori o famoznem 50% povečanju finančnih sredstev za razvoj, ki bodo - kot vemo vsi anti keynesijanci - naredili več škode kot koristi, tako da trenutno čakamo na ekološko vižo.

oldguy ::

Tisti, ki lahko naj spizdi v tujino, kako Švico ipd.

Malo offtopic, ampak vseeno: Heh, saj ne rečem, pojdite če hočete, ampak Švica?

Me zanima, koliko bi vas še radih živelo v Švici po pol leta življenja tam...

ivanuscha ::

Ti si živel v Švici, da lahko govoriš? Kaj pa je narobe z življenjem tam?

za švicarje ni prav 0 narobe

za priseljence kar precej

tadvet ::

Okapi je izjavil:

Ja, potem boš lahko občudoval modrijane, kot so Jerovšek, Tanko, Pukšič, Grims, Gorenak ... Saj po svoje bi bilo dobro, da bi se ljudje spomnili, zakaj pred 2 leti niso še enkrat izvolili desnih. Samo draga lekcija bo to, se bojim.

O.

Ne se bat, tale vlada ne bo padla. Pa ne da držim z njo, čisto nasprotno.
http://tadejvetrih.wordpress.com/
««
28 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814107348 (91533) imagodei
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

16626371 (22182) noraguta
»

Pahorizmi (strani: 1 2 )

8814536 (12879) Brane2

Več podobnih tem