» »

Video capture

Video capture

ferjan ::

Situacija je taka imam film na VHS kaseti, ki je dolg cca 1,5 ure. Želim ga presneti na disk in stisniti v DivX ;-). Zadevo zajemam s Pinnaclovo tv-kartico v resoluciji 384x288 brez kompresije. (1min = cca 500MB) Spopadam se z sledečimi problemi:

- Na enkrat lahko zajamem le cca 4,194 GB, kar je dobrih 8 minut. Placa na disku imam dovolj (20GB free) in me ta omejitev zeloooo moti.
- Video sem zajel v 8-minutnih segmentih in vsakega posebej z Nandubom pretvoril v DivX (do sem brez težav). Na koncu sem te segmente "zlepil" in naredil en sam avi file (cca 700 MB). V temu fajlu začne slika zaostajati za zvokom vendar ne povsod! prvih 24 minut je vse ok. Problem je v lepljenju (sestavljanju) teh segmentov, samo ne vem zakaj. Vsi 8 minutni segmenti so enako kompresirani in so vsak zase popolnoma sinhronizirani (video-audio), ko pa jih zlepim pride do zamika.

Vsaka pomoč in nasvet bosta dobrodošla.:\
  • spremenil: ferjan ()

SasoS ::

1. Naštimej v Capture->Capture drive da ti avtomatično po 2GB začne pisat v nov fajl (omejitev 4GB ima Fat32, 2GB standard .avi - OpenDML specifikacije sicer to ne omejujejo ampak avi < 2GB bo še vedno najbolj kompatibilen).
2. Naštimej vsaj eno kompresijo. Magari Huffyuv ki je loss-less (brez izgube kvalitete) al pa zvišej resolucijo pa dej recimo mjpeg pa zmanjšej na 384x288 pri stiskanju (bo lepša slika)...

bobby ::

Samo ideja:
kaj pa če bi recimo uporabil Btv in z njim zajemal direkt v divx??? sliko direktno konvertiraš v divx, zvok pa v pcm potem pa še zvok konvertaš v mp3 al pa neki.
kaj praviš???

druga ideja: dej nekje dobi povervcr3 s katerim boš lahko zajemal kar boš hotu, v kerikol resolucijo in direkt konvertiral v katerikoli kodek.
ta povervcr je najboljša zadeva za to. sem tud jst podobne zadeve delal kt ti pa sem ugotovu da čez ta progi ga ni.

ferjan ::

tnx zaenkrat...ko pridem domov bom stestiral, zdajle se mi pa ravno presnemava PowerVCR II v.3.0 build 618.

Aja drugače pa uporabljam NTFS in omejitev za avi je (pri meni) 4,194 GB?! Za zajemanje pa zaenkrat uporabljam DScaler.

LunKi ::

Zakaj pa ntfs?

A ni to za ameriko?

EX-B ::

LunKi: A si ti mal pomesal televizijske sisteme (NTSC ameriski, PAL evropski) in datotecne sisteme (NTFS in FAT sta najbolj znana)? Datotecni sistem si lahko sam izberes pri namestitvi Winsov (2k in XP, pri 9x in ME ne mores), NTFS pa ima lahko vecje fajle, lahko stimas security na password za fajle in direktorije ze v sklopu samega datotecnega sistema...
Lp. EX-B

ferjan ::

Eto sem naštimal Power VCR II (potrebno je bilo še poiskati wdm driver).

Sedaj imam naslednji problem. Power VCR kao snema v mpeg-1 ali mpeg-2 formatu...fajli imajo res .mpg končnico ....vendar jih nikakor ne morem odpreti v Nandubu ...da bi jih pretvoril v DivX -;) seveda. napiše mi tole:


Če pa zajemam video z priloženim pinnaclovim programjem, ki stiska z enim Pim1 kodekom in shrani kot *.avi pa mi nandub napiše tole:


Drugače z Nandubom brez problema odpiram in obdelujem vse mpeg, divX in raw formate.

ideje in nasveti dobrodošli?:\



PhotoBlaz ::

folk, kako nastimate, da sliko zajemate iz DScaler-ja in potem capturate npr v virtualDUB-u?
k men jo hoce VirtualDUB zajet samo iz originalnega softwara(ki pa mi sevede noce delat ker winXP in TV kartice niso glih za skupi)

Tenks!

Cau
Model

ferjan ::

ej model dej bod tak model pa za svoje vprašanje odpri novo temo.

No pa da ne bom tako nesramen še en namig: če si DScalerja naštimal tako, da vidiš sliko, ki jo hočeš zajeti potem ti preostane samo še da greš v meni View - Timeshift, kjer se skriva funkcija Record in nastavitve zanjo.

lp,

Predator ::

tisto v dscalerju ni vredno pol ku*** ( sem sam sprobaval zdele )

aja pa zakaj bi mogel model podvajat teme, če je odprta tema o snemanju se sprašuje noter ne za vsak drek 10 tem pa vsakem samo 1 odgovor

ferjan ::

Predator in model sory...imata prav..dons sem mal slabe volje, bo jutri bolje.

PhotoBlaz ::

hehe...naus verjel,..sem prou razmislal, ce bom dobil vec odgovorov v novi temi al tukej v stari na koncu,..pa sm se vseen za staro odlocu :-)

hja Dscaler je 1A zadeva za gledanje TV-ja, res je slika najbolsa od vseh ostalih software-jev, ampak un Time shift je pa res en drek(sej pise da je under construction, tko da ga nam obsojal) :-)

cau
Model

ferjan ::

bobby: Kako pretvoriš mpeg-2 file, ki je bil zajet s PowerVCR-jem v DivX -;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?

Oddelek: Zvok in slika
71154 (988) rap3r
»

VHS v DivX - 4GB omejitev na disku zakaj?

Oddelek: Zvok in slika
91206 (898) pivmik
»

VirtualDub in firewire

Oddelek: Zvok in slika
9964 (839) gumby
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

Oddelek: Zvok in slika
161839 (1511) borut1
»

WinXP capture format - please help

Oddelek: Zvok in slika
81720 (1566) urosbe

Več podobnih tem