» »

CPU problem

CPU problem

loool2 ::

Imam intelovega core 2 duo E8500 in sem dol vzeu heatsink(stock) da bi ga mal spihu in zdej ne dobim nazaj tko da bi priklopu use 4 konce heatsinka hkrati preprosto ne gre priklopim lahko samo 2 na enkrat iz iste strani. In zdaj se mi pregreva usakič ko grem špilat špil gre takoj u 100C in se sploh neupam igrat če je idle pa je vredu. Zdaj bi najrajš kar en nov heatsink nabavil a kdo ve kateri bi pasal gor na matično asus P5Q-E? pa če je nujn z termalno pasto namazat oz spucat dol?

st0jko ::

nemogoče. če je bilo prej vredu priklopljeno, potem more it tudi zdaj vredo priklopit, razen če si kaj zlomil? tudi nov hladilnik bo imel podoben način montaže za 775 socket. A imaš digitalca? malo poslikaj, da vidimo v čem je problem. :)

glede paste pa: fajn je če spucaš staro dol in naneseš novo, ni pa nujno.
keks?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: st0jko ()

loool2 ::

Zdajle ga žal nenajdem bom poslikal potem ko najdem ampk zadeva je tale.
Sem uzel stran tudi kovinski del in probal in je šlo nottri čis lepo usi 4 vogali ko pa je use skup pa ne dobim notr. Sej dvomim da je bilo prej vredu priklopljeno ker sem imel s tem tudi prej že tažave ampk nisem opazil tako hudega pregrevanja kot zdaj?

TOP ::

Oćitno nisi prov nemontiral hladilnik.

axee ::

Termalna pasta je obvezna. Stock hladilnih je simpl za uporabo, pine zavrtiš v smeri puščic (vse 4) in razširiš črn del od belega (skoči ven) potem zavrtiš nazaj nasproti puščicam s tem da so pini ševedno "odprti). Seveda pustiš termalno pasto gor! potem priklopiš en pin (klikne in se zaklene), nato nasproten, nato še ostale dva. Če nisi ziher poglej na youtube "socket 775 instalation".

LP

Bahti ::

Moram reči,da sem imel tudi sam probleme z temi zatiči (vedno je ostal vsaj en odpet),plata se je krivila kot nora.Rešitev:kupil sem zalmana in ga privil na matično,problem rešen pa še hladi zelo lepo (nad 45 ne pride)
Kupi si najcenejši hladilnik pa ti bo hladilo kot je treba pa še sponke te ne bodo je... :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bahti ()

loool2 ::

No zdej sm rešu problem sm se raz**** pa vrgu komp na mizo pa prtisnu notr ta jajca da se je kr matična krivila hehe. Mal sm še probavu obrnt zadevo pa je šlo sicer zdej intel piše postrani ampk to me ne moti;((
Takoj se je nehu pregrevat tut ko sem u špilu ne gre čez 40 C. Hvala vsem za odgovore


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se kar ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
222916 (2018) sixis4
»

Matična zviti CPU pini (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7312996 (10550) solatko
»

računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
566310 (5981) pingo76
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
997272 (3677) kuglvinkl
»

nov hladilnik za CPU

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352148 (1613) PINki

Več podobnih tem