» »

Naprave se disablajo v windowsih

Naprave se disablajo v windowsih

psytoma ::

Imam XP sp3, v windowsih mi tole okno skače vsake recimo 15 sekund gor za mrežno
 problem mrežna

problem mrežna

potem zvočna random se onemogoči, ko zaženem winamp ne najde zvočne, po restartu spet dela

zadnjič je bil problem z snemalnikom, ni hotel prebrati dvd-rwja, drug dan spet vse v redu

Vse to skupaj je zelo čudno, nastavitve v biosu sem dal na default, vseeno zafrkava. Na plano z idejami.
  • spremenil: psytoma ()

jan01 ::

KUp smeti na računalniku?!

c00L3r ::

Glede na množico naprav, ki povzročajo težave probaj sledeče:
1.) Formatiraj sistem in na novo namesti Windowse
2.) Odpoveduje ti matična plošča, če težava ostane...

1. smeti ni, ker mam potrebne programe
2. sistem je bil formatiran pred mesecem pribljižno
3. matična stara prav toliko kot zadnji format :)

sicer danes je malo bolj umirjeno vse skupaj, bom še poročal kako bo

imallears ::

Mogoče bo mal bedno izpadl; A maš nameščene vse najnovejše uradne gonilnike?

seveda

opeter ::

Microtorrent nagaja...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

LordTado ::

men smrdi po napajalcu...

potegni si en program dol za matično pa poglej napeosti...

al pa v biosu

torent ni kriv ker tud druge komponente zafrkavajo kot sem napisal.

Napajalnik je 480w Tagan, kar ni kar ena leva firma, imam pa q6600 slacr, 4bg rama, asus p5q pro, hd 4870 pro 512 mb. dodatno še pci zvočno ter tuner. Kaj a bi to lahko bili simptomi prešvoh napajalca?

Ted ::

Eh... Če bi bila hardwerska težava bi gledal BSOD-je, ne bi ti kabla izklapljalo :).
Mah...

solatko ::

Standardne XP težave, zaradi katerih sem šel na visto, kjer teh problemov nimam. Poizkušal vse mogoče, pa ni nič pomagalo.

BigWhale ::

Se ti kaj pregreva? Sicer je pa lahko kaj crknilo. Ja, tudi nove stvari crknejo. :)

solatko, to niso standardne XP tezave, nehaj no. To se jaz vem, pa sem Linux user. :>

Pregrevanje ni. @Solatko: neuporaben komentar, mislim da imam dovolj časa xpje da vem da to ni standard

solatko ::

To so slabi USB gonilniki za xp-je, težave pa so se pričele pojavljati, ob hkrati, več priklopljenih napravah. Nekaterim sem to rešil z vgradnjo PCI USB adapterji, ki imajo svoje gonilnike in delajo brez problema. Problemi pa so bili sledeči - neprepoznavanje naprave, zamrznitev računalnika ob vklopu 2. ali 3. naprave, BSDO, metanje ven že priklopljene naprave, skratka problemi, ki so onemogočali normalno delo z računalnikom. Za čuda, dela bp z čistim instalom xp + sp2, brez naknadnih posodablanj. Morda je sedaj bolje z sp3, nisem pa probal, ker mi vista lepo deluje, tudi z osmimi napravami. XP-ji so bili od Home edition do xp pro (pa ne s travnika), delalo je pa tako z frišnim instalom ali starim več mesecev, tako da zasvinjanost sistemov ni bil vzrok, hardware pa tudi ne.

noraguta ::

v tenah pomoči Bigwhaleja ne rabimo. se ga da izključiti, itak uporablja samo linux in je neveden.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

sp3 imam

v tenah pomoči Bigwhaleja ne rabimo. se ga da izključiti, itak uporablja samo linux in je neveden.

No, jaz se marsikaj drugega uporabljam kot samo Linux in vem marsikaj o marsicem. Po tvojih postih nevednih postih vem veliko vec kot ti. Ampak tukaj ni issue to kaj jaz znam in cesa ne. Ampak, da ima clovek zgoraj tezave, ti mu zgleda ne znas pomagati.

Zmeci ven vse extra kartice in probaj ce je kaj bolje. Probaj se clean install brez vseh driverjev, samo mrezno in graficno recimo.

ZGI ::

Probaj še XP s SP2
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

kolikor se spomnem ko sem zamenjal komponente sem imel še staro inštalacijo sp2 pa je delalo ok, samo takoj po formatu in inštalaciji ni zafrkavalo če se prav spomnem

Zdajle sem updatal BIOS na zadnjo verzijo za mojo plato ASUS p5q pro in problem kot vidim še kar obstaja.

bluefish ::

samo takoj po formatu in inštalaciji ni zafrkavalo če se prav spomnem
Potem je očitno nekaj narobe od takrat naprej.

Ima plata dve mrežni?

plata ima eno mrežno, samo kot sem že zgoraj napisal se tudi druge komponente random ugašajo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne boota

Oddelek: Pomoč in nasveti
61518 (1404) Boomerang
»

Hackintosh

Oddelek: Operacijski sistemi
202472 (1308) Ciman
»

Katero osnovno ploščo za Ubuntu/Gentoo?

Oddelek: Kaj kupiti
71397 (1168) grex
»

Predelava windowsa xp

363240 (2254) zee
»

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

606410 (5304) LordWorm

Več podobnih tem