Forum » Izdelava spletišč » Kamera in prenos slike na splet
Kamera in prenos slike na splet
boss-tech ::
Zanima me kako bi najlažje prenesel sliko iz kamere na spletno stran... lahko pa bi bilo narejeno tudi tako da bi se slika osveževala vsakih nekaj sekund kot npr tukaj. Hvala
Samo ko ga zaženem mi noče pošiljat slike v internet? Ima kdo predog kaj naj naredim?
A obstaja še kaj podobnega?
A obstaja še kaj podobnega?
residual ::
Predvidevam da misliš webcam (kateri OS)
Uporabiš namenski program, najdeš na spletu.
Jaz sem leta nazaj uporabljal demo verzijo webcam32, ki zajema sliko v obliki .jpg s kamere in jo nalaga (zamenja staro z novo vsakih nekaj časa - sam nastaviš refresh rate, na definiran FTP folder, od koder je potem webpage prikazoval jpg slikce v tabeli. v header of page-a pa daš meta ukaz za osveževanje. (no tak je bil HTML star način ;)
Da ne laufam PCja, imam sedaj rešeno kot stand-alone z routerjem ASUS WL500gP in openWRT (kamikaze) + philips 1300NC webcam. direkten stream na net z opensource M-JPEG streamer (podpira statično sliko, stream (mozilla), java, javascript tehnologijo)
Uporabiš namenski program, najdeš na spletu.
Jaz sem leta nazaj uporabljal demo verzijo webcam32, ki zajema sliko v obliki .jpg s kamere in jo nalaga (zamenja staro z novo vsakih nekaj časa - sam nastaviš refresh rate, na definiran FTP folder, od koder je potem webpage prikazoval jpg slikce v tabeli. v header of page-a pa daš meta ukaz za osveževanje. (no tak je bil HTML star način ;)
Da ne laufam PCja, imam sedaj rešeno kot stand-alone z routerjem ASUS WL500gP in openWRT (kamikaze) + philips 1300NC webcam. direkten stream na net z opensource M-JPEG streamer (podpira statično sliko, stream (mozilla), java, javascript tehnologijo)
Ja v bistvu imam v mislih pošiljanje slik, videa, videa iz kamer, teksta in podobno...da ima več možnosti oddajanja oz tipov (tudi npr fajlov iz spleta)... pa da lahko tudi med oddajanjem napišeš nek tekst ali kaj podobnega, kot je na webcampro ali wirecast... uporabljam xp-je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnostna kamera - backdoor - SricamOddelek: Informacijska varnost | 6040 (5552) | poweroff |
» | [js] zajem slike iz IP kamereOddelek: Programiranje | 1171 (942) | korenje3 |
» | Britanska obveščevalna zbirala posnetke s spletnih kamerOddelek: Novice / Zasebnost | 9862 (8014) | bMozart |
» | Brezžična IP kamera TRENDnet TV-IP-110WOddelek: Omrežja in internet | 1796 (1729) | KoMar- |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7625 (6773) | BadWolf |