Forum » Navijanje » HT multiplier (HT link)
HT multiplier (HT link)
oracle ::
Ne vem kako naštimat HT link na 1000 MHz.
V biosu imam za HT frekvenco možnosti samo "200 MHz" in "Auto". Če izberem prvo, mi določi multiplier 1× (torej identično FSBju), če izberem drugo, mi določi multuplier 5× (5×FSB oziroma preveč :D).
Default FSB mam 200, ampak hočem zvišat na 250. Idealno bi blo HT multiplier naštimat na 4×, ampak kot rečeno te možnosti sploh ni.
Z googlom sm najdu samo to, da je treba znižat multiplier (kar ne znam/ni možno?), nekateri pa pravijo da je tud 1250 MHz na HT-ju kul, kar mi pa ni v tolažbo :D
Torej... help?
Aja matična je pa tale: msi rd480 neo2
P.S.: trenutno je HT na 1200 in ni vidt problemov, ampak js bi rad dal FSB na 250, ampak se bojim da bo 1250 za HT preveč.
V biosu imam za HT frekvenco možnosti samo "200 MHz" in "Auto". Če izberem prvo, mi določi multiplier 1× (torej identično FSBju), če izberem drugo, mi določi multuplier 5× (5×FSB oziroma preveč :D).
Default FSB mam 200, ampak hočem zvišat na 250. Idealno bi blo HT multiplier naštimat na 4×, ampak kot rečeno te možnosti sploh ni.
Z googlom sm najdu samo to, da je treba znižat multiplier (kar ne znam/ni možno?), nekateri pa pravijo da je tud 1250 MHz na HT-ju kul, kar mi pa ni v tolažbo :D
Torej... help?
Aja matična je pa tale: msi rd480 neo2
P.S.: trenutno je HT na 1200 in ni vidt problemov, ampak js bi rad dal FSB na 250, ampak se bojim da bo 1250 za HT preveč.
jest10 ::
Probaj z novejšim BIOSom, mogoče boš tam imel na izbiro več opcij.
Kako visoko greš lahko s HT je odvisno od plate. Recimo ena moja normalno dela na 1200+MHz HTT, druga pa se obesi že pri 1040MHz. Pač dviguj dokler ne bo težav. Pomaga tudi povišanje voltaže na čipovju.
Kako visoko greš lahko s HT je odvisno od plate. Recimo ena moja normalno dela na 1200+MHz HTT, druga pa se obesi že pri 1040MHz. Pač dviguj dokler ne bo težav. Pomaga tudi povišanje voltaže na čipovju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
x45 ::
HTT se vedno množi z multiplijerjen tj 5x v tvojem primeru primeru. da pa dobiš FSB rate pa še z 2.
ta množilnik se mora dat nastavit, še na asrockih se da.
maš auto in pa 1 do 5x, navija pa se z znižanjem tega in dvigom base frekvency oz. "FSB" .
240 x 5 je malo verjetno da bo stabilno. Meni gre nekje do 1200 MHZ HTT stabilno na n force 4 ultra in na 780g, 570 sli pa ne ravno tako visoko.
ta množilnik se mora dat nastavit, še na asrockih se da.
maš auto in pa 1 do 5x, navija pa se z znižanjem tega in dvigom base frekvency oz. "FSB" .
240 x 5 je malo verjetno da bo stabilno. Meni gre nekje do 1200 MHZ HTT stabilno na n force 4 ultra in na 780g, 570 sli pa ne ravno tako visoko.
oracle ::
Evo pogled na moj bios in spodaj še specifikacije procesorja. Js enostavno ne vidm nikjer da bi se dal spremenit multiplier.
cpu z
cpu z
pod cell menu imaš ht link speed. daj na 800. potem pa zvišuj fsb za navitje... kontrola frekvenc v cpu z.
sicer pa si ga navil kr ok, sam ht link bo treba znžat če se ti ruži ker je prevelik. grejo pa nekje na 3000 mhz max.
sicer pa si ga navil kr ok, sam ht link bo treba znžat če se ti ruži ker je prevelik. grejo pa nekje na 3000 mhz max.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
resetiraj bios na default vrednosti in poglej še 1x.
Če ne pa nanovo sflashaj z zadjim. Moral bi met tole not. DRgač pa si ok navil sam te bo tole teplo nad HTT 1200 verjetno.
Če ne pa nanovo sflashaj z zadjim. Moral bi met tole not. DRgač pa si ok navil sam te bo tole teplo nad HTT 1200 verjetno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje AMD athlon 4200+ dual core socket 939 ?Oddelek: Navijanje | 1992 (1704) | TheJack |
» | do kot z ht linkom na asrock dual sataOddelek: Navijanje | 893 (802) | OChack |
» | nenavijanje na AM2 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3888 (3276) | Pyr0Beast |
» | Navijanje AM2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11805 (8348) | asus |
» | ASUS A8N-SLI Deluxe 3 problemi Pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2017 (1460) | Proximus |