Forum » Navijanje » do kot z ht linkom na asrock dual sata
do kot z ht linkom na asrock dual sata
LordTado ::
lp,zanima me,če je že kgo testiral asrock dual sata,kako se navijo.
navijam amdja,sem prišel z ht linkom na 1000Hz.(cpuz)
na eni strani sem bral da je to optimalno,zanima pa me ali lahko gre tale frekvenca više...
oz neka finta je da razmerje nastaviš.
kako je s tem hyper transportom...kako ga ohranit in navit na 2.5g?
ajde
navijam amdja,sem prišel z ht linkom na 1000Hz.(cpuz)
na eni strani sem bral da je to optimalno,zanima pa me ali lahko gre tale frekvenca više...
oz neka finta je da razmerje nastaviš.
kako je s tem hyper transportom...kako ga ohranit in navit na 2.5g?
ajde
fras ::
Ne se obremenjevati s ht linkom. Ta te samo omejuje navzgor. V biosu nekje pod advanced chipset (al neki takega) imaš NB to SB hitrosti. Če imaš oba na 800, pomeni da imaš HTT multiplier na 4x. Če te ht link omejuje pri navijanju si nastavi na 600, 16bit, 600, 16bit (za 3x multiplier) in nadaljuj z dvigovanjem FSB. Pomojem bi lahko prišel pri core speed še par 100 MHz.
LordTado ::
ja ampak potem so rami izko grlo ali ne?
a je lahk ht link na 1000Mhz.ali raje manj
a je lahk ht link na 1000Mhz.ali raje manj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()
Brane2 ::
Jaz sem spravil HT link na 232x5=1160 MHz.
Je pa šlo rahlo z muko in treba je bilo dvignit napajanje "LDT" v biosu- kar pomeni verjetno napajalno napetost driverjev za HT link...
Edit: nimam pa Asrock plate- moj sistem je AMD64 x2 6000+ na Foxconn SLI 570 plati...
Je pa šlo rahlo z muko in treba je bilo dvignit napajanje "LDT" v biosu- kar pomeni verjetno napajalno napetost driverjev za HT link...
Edit: nimam pa Asrock plate- moj sistem je AMD64 x2 6000+ na Foxconn SLI 570 plati...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
OChack ::
men gre na 1300 brez problema na asus m2n sli deluxe, verjetn bi šlo še več ampak s emi ne da ukvarjat, bom čez leto al pa 2 probov iz plate stisnt maxximum, predn bom proc menjov, zaenkrat lavfam HTT na 1200 al 1250 neki tacga, višji HTT se bo poznov šele pr naslednih 2 in 4 jedrnih procesorjih ala phenom, ki bojo uporablal hitrejši HTT(govorim za AM2 plate)
Int€l inside, IDIOT Outside
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje asrock dual sata2Oddelek: Navijanje | 1004 (761) | Pyr0Beast |
» | Navijanje AMD Athlon X2 7750+ NI BE!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7171 (5424) | Dr_M |
» | HT multiplier (HT link)Oddelek: Navijanje | 857 (746) | x45 |
» | ProblemOddelek: Navijanje | 1448 (1103) | amater111 |
» | Katero plato za 939 priporocate (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4444 (3023) | VASkO |