» »

gigabyte GA-EP31-DS3L in goodram

gigabyte GA-EP31-DS3L in goodram

ANGEL_B ::

Kupil sem računalnik po komponentah in sedaj mi dela težave.
Matična je gigabyte GA-EP31-DS3L, ram pa dve ploščici po 1gb ddr2 800mhz goodrama.
Matična ram normalno zazna, torej velikost, hitrost, voltažo.
Samo glede na to da imam probleme nisem siguren ali je problem v tem da matična in ram nista kompatibilna al ni.
Torej je to da matična vse te lastnosti rama zazna znak da sta kompatibilna al lahko kljub tmu nista kompatibilna in je lahko to vzrok mojih težav, torej da mi računalnik resetira, dostikrat že kr v biosu.

dzinks63 ::

Nekateri rami rabijo malo večjo napetost za stabilno delovanje, sploh če si proc navijal. Povečaj malo voltažo na ramih, recimo na 2,0V in problem bo najbrž izginil.

Nisem nič navijal.
Ram pa bi naj po proizvajalcevih podatkih rabil 1.8V in maticna je tudi avtomatsko tak nastavila.

No saj zanima me samo kak je to ce ram in maticna nista kompatibilna.
Takrat rama sploh ne zazna, al lahko na videz vse zgleda normalno, potem pa ti obcasno resetira racunalnik?

Galaxy ::

Jaz bi reko da pač občasno se ne razumeta. Poglej na QVL (qualified vendor list) od tvoje plate in kupi prave rame!

Valvoline ::

Prej bi reku da maš napajalnik hin.

Jaz bi reko da pač občasno se ne razumeta. Poglej na QVL (qualified vendor list) od tvoje plate in kupi prave rame!

Tam tega rama ni. V bistvu ni nič od firme goodram. Samo kolko sem videl je to dokaj neznana firma oz. je to neka poljska ali češka firma, tak da ne vem če izdelvoalec plat to firmo pslho pozna.
Tak da ne vem ali zdaj to da ramov od te firme ni na listi pomeni da jih niso testirali ali da jih ne podpira.
Ker načeloma ram zazna samodejno tak kot je treba, velikost, hitrost, napetost...

minimus ::

Dej nastavi ramu 2V pa poizkusi.
Lahko pa tudi da si zanic rame kupil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem RAM, vendar ga ne najdem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
253242 (2396) xxurban
»

Ripjaws (3x 2x2gb)?

Oddelek: Kaj kupiti
172468 (2221) psyke
»

Matična in rami za phenom II X4 955

Oddelek: Kaj kupiti
221591 (1339) Mitja358
»

Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?

Oddelek: Strojna oprema
251957 (1220) stekar89
»

ASUS M2N-SLI DELUXE 4GB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
101652 (1446) k86rt

Več podobnih tem