Forum » Programiranje » težava z jar.exe
težava z jar.exe
plus ::
Upam da sem tole prav naredil ker sem napisal post v "Programiranje" in ne v "Programska oprema", ker jar.exe naj bi bil del programske opreme, po drugi strani je pa namenjen za programerje. No pa začnimo:
Ta vrstica deluje lepo in tudi jar datoteka se pravilno zažene:
Če pa hočem malo poenostaviti zadevo:
Ta vrstica pravilno zapakira v .jar datoteko ampak mislim da je problem tukaj v tako imenovani manifest datoteki, ker ob zagonu jar datoteke se pa izpiše tole:
Nekaj časa se že trudim s tem pa mi ne uspe ugotoviti, ima kdo kako idejo zakaj ne najde glavne class datoteke?
Ta vrstica deluje lepo in tudi jar datoteka se pravilno zažene:
jar cvfe "D:\zbirka.jar" "s3.TestZbirkeD" -C "D:\programi\workspace\java\oaps1" "s3" -C "D:\programi\workspace\java\oaps1" "s2" -C "D:\programi\workspace\java\oaps1" "s1"
Če pa hočem malo poenostaviti zadevo:
jar cvfe "D:\zbirka.jar" "oaps1.s3.TestZbirkeD" -C "D:\programi\workspace\java" "oaps1"
Ta vrstica pravilno zapakira v .jar datoteko ampak mislim da je problem tukaj v tako imenovani manifest datoteki, ker ob zagonu jar datoteke se pa izpiše tole:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: oaps1/s3/TestZbirkeD (wrong name: s3/TestZbirkeD) at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method) at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader.access$000(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source) Could not find the main class: oaps1.s3.TestZbirkeD. Program will exit.
Nekaj časa se že trudim s tem pa mi ne uspe ugotoviti, ima kdo kako idejo zakaj ne najde glavne class datoteke?
- spremenil: plus ()
plus ::
To stran sem že dal skozi, je stara sploh nima opisane 'e' opcije.
Kdorkoli....?
Kdorkoli....?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: plus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java]Problem z zaganjanjem aplikacije na sterznikuOddelek: Programiranje | 1702 (1511) | KernelPanic |
» | [Java]java.lang.NoClassDefFoundErrorOddelek: Programiranje | 1019 (922) | KernelPanic |
» | Java- hibernate.properties not foundOddelek: Programiranje | 1786 (1286) | xsenon |
» | Težave z java klepetalnicoOddelek: Omrežja in internet | 1781 (1661) | gokky |
» | java igre na internetu- ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1671 (1575) | kl82 |