Forum » Pomoč in nasveti » kaj je odpovedal
kaj je odpovedal
PRST ::
V soboto mi je računalnik med pisarniškim delom zmrznil. Ob restartu je na začetku še prišel na začetek POST screena. Po nekajkratnem restartu se tudi POST ni več začel.
Simptomi:
vsi kabli so pravilno priklopljeni (delal je 2.5 let BP)
lučka na matični gori
ob prižigu računalnika se ventilatorji zavrtijo, na monitorju se ne pokaže nič, tipkovnica in miška sta brez elektrike, matična ne piska.
Sumil sem na odpoved napajalnika (700W Tagan), zato sem danes kupil novega (650W). Računalnik se je z novim zbudil, prišel v vindovse. Ob zagonu 3d aplikacije se je ugasnil. Ob ponovnem zagonu ni več prišel do POSTa ob že prej naštetih simptomih.
sistem:
tagan 700W/rasurbo 650W
asus P5K Deluxe
Q6600 @ 3150 24/7 @1.2675 V
8800 GTX
2x1 Mushkin
vodno hlajenje CPU+GPU
Prosim za pomoč in nasvete
Hvala
Simptomi:
vsi kabli so pravilno priklopljeni (delal je 2.5 let BP)
lučka na matični gori
ob prižigu računalnika se ventilatorji zavrtijo, na monitorju se ne pokaže nič, tipkovnica in miška sta brez elektrike, matična ne piska.
Sumil sem na odpoved napajalnika (700W Tagan), zato sem danes kupil novega (650W). Računalnik se je z novim zbudil, prišel v vindovse. Ob zagonu 3d aplikacije se je ugasnil. Ob ponovnem zagonu ni več prišel do POSTa ob že prej naštetih simptomih.
sistem:
tagan 700W/rasurbo 650W
asus P5K Deluxe
Q6600 @ 3150 24/7 @1.2675 V
8800 GTX
2x1 Mushkin
vodno hlajenje CPU+GPU
Prosim za pomoč in nasvete
Hvala
Oba napajalnika sem priklopil tudi na starejši računalnik (sempron, asus socket a plata), ki ima samo 1 linijsko 12V napajanje. V tem primeru se pri obeh napajalnikih računalnik sicer prižge, vendar ne pride preko POSTa. Ustavi - zablokira se po zaznavi procesorja in rama. Ta računalnik drugače dela s svojim 250W no name napajalnikom.
Je še vedno mogoč krivec mamaplata?
Je še vedno mogoč krivec mamaplata?
Ravnokar prišel iz servisa, kjer vsi napajalniki vključno s starim delajo izvrstno. Nov osumljenec je napetost v hiši (prevelika?). Namesto napajalnika sem tako vzel UPS. Upam da mi bo preko njega končno ponovno uspelo pognati računalnik.
Evo po 8+ urah poljenja UPS, končno priklopill računalnik in glej ga zlomka - dela. Očitno bomo moral premerit jakost toka v hiši.
Pyr0Beast ::
Poglej z monitoring programom za ups stanje v omrežju.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
zee ::
Nasvet: Spremeni naslov teme v npr. Odpoved napajalnika in prevelika napetost v hisi. S tem bos pomagal marsikomu, ki ima podobne tezave.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 28995 (13277) | ender |
» | Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7597 (5604) | Icematxyz |
» | Novi napajalnik - ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1742 (1442) | Pyr0Beast |
» | Napajalnik lc 6550 h je eksplodiralOddelek: Pomoč in nasveti | 4023 (3084) | nokia6310 |
» | Problem z računalnikom - nujno rabim pomočOddelek: Strojna oprema | 1427 (1292) | Tomaz24 |