» »

Matična plošča - RMA

Matična plošča - RMA

Samek1337Q ::

Lp,

Ko sem se končal igrati z nastavitvami v BIOSU pri matični Gigabyte EX58-UD5, sem seveda PC restartal, ter počakal, da pridem v Winse. A kaj, ko me je ustavilo resetiranje PC-ja na eno do dve sekundi, zatorej nisem imel druge možnosti, kot da resetiram CMOS. Ko sem to naredil, končno ne restarta, pozdravi me pa drug problem: Ob bootanju mi napiše:

MAIN BIOS CHECKSUM ERROR....
Retrieving recovery source from HPA...................................................................

Zatem pridem vnovič v OS, kjer lahko počnem vse, a kaj, ko PC-ja nočem ugasniti, saj bom potem imel spet pol ure procedure pri vnovičnem prižiganju. Ko sem prišel v OS, sem hitro zadevo pogooglal, ter možnosti sta bili dve: Slaba baterija ali uničen primarni bios. Glede na to, da je PC star samo 2 meseca, sem ostal samo s slednjo opcijo. Zdaj me zanima, če lahko matično ploščo zamenjam, oz. vrnem na popravilo, saj je še v garancijskem roku, ter imam vso potrebno dokumentacijo za njo. Verjetno ni problem, da sem procesor tudi overclockal, saj je matična za to namenjena? Torej - Kam se obrniti?

Lp, Samek1337

Galaxy ::

Obrnit na servis, glede tudi extremnega overclockanja ti nebo nihče niti besede rekel, te plošče so veliko bolj vzdržljive kot ti vrjetno navil svoj procesor. Torej daj na popravilo.

Čeprav ti ostane še ena opcija: reflash BIOSa?

Samek1337Q ::

O.k. popravljeno, tnx. ZS da se dogovoriva za pijačo ;). Že testiram Wprime 1024MB pa SuperPi 32MB za stabilnost - 4200 MHz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925418 (8175) hojnikb
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20653945 (13911) Han
»

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
996125 (4549) Rainbow Dash
»

problem pri navitju procesorja

Oddelek: Navijanje
6837 (763) FrancBula
»

Kaj je narobe!

Oddelek: Strojna oprema
301890 (1396) mtosev

Več podobnih tem